Dodaj do ulubionych

Poseł Dankowski - sprostowanie

22.10.04, 12:11
Kilka miesiecy temu powiedziałem publicznie,że sprawy SLD są dla mnie
rozdziałem zamknietym. Nic w tym stanowisku się nie zmieniło. Nie zamierzam
komentować wypowiedzi pana Dankowskiego, zawartych w wywiadzie dla " WW ".
Odniose sie tylko do dwóch spraw:
1. Nie jest prawdą, że są prowadzone jakiekolwiek rozmowy w sprawie
ewentualnej współpracy w kontekscie przyszłych wyborów.Członkowie OFS
wywodzący sie ze struktury SLD podjeli juz decyzję.Pragniemy realizujac nasz
program, świadczyć na rzecz lokalnego srodowiska, mieszkajacych tutaj ludzi,
rozwiazywać ich problemy.
2. Nie mam za co przepraszać a juz na pewno nie muszę "padać na kolana" by
ponownie wejść do SLD.Taki scenariusz jest wykluczony.
Obserwuj wątek
    • jackowrzesnianin CZYLI TO BYŁO TYPOWO SEJMOWE GADANIE POSŁA?? 22.10.04, 12:30
      CZYLI TO BYŁO TYPOWO SEJMOWE GADANIE POSŁA??
      Napisałem, to co prawda w innym wątku, ale wkleję i tu

SZKODA, ŻE W ROZMOWIE NIE MA KONKRETÓW
      Tylko bicie piany i wylewanie prywatnych żalów.
      A mnie interesuje, co poseł konkretnie zrobił dla Wrześni??
      Samo uczestnictwo w galach, to jednak za mało. Innych form aktywności posła nie znamy. (no, poza sprawą A2, o którą walczy poseł z duzym uporem i jeszcze większym brakiem skutecznosci, ale to sprawa z wyższej półki. Wczoraj odtajniono notaki)
      • krzysztofofs Re: CZYLI TO BYŁO TYPOWO SEJMOWE GADANIE POSŁA?? 22.10.04, 12:57
        Nie wiem jak zakwalifikować wypowiedź pana Dankowskiego.Stwierdzam
        kategorycznie, że nie mówi prawdy. OFS nie prowadzi żadnych rozmów z SLD w
        sprawie współpracy.
        • gieronimo1 Re: CZYLI TO BYŁO TYPOWO SEJMOWE GADANIE POSŁA?? 22.10.04, 14:45
          Wydawać by się mogło, że Dankowski próbuje na siłę zjednoczyć ludzi z lewicy
          pod szyldem SLD. Uspokoiły mnie słowa Pana Krzysztofa bo uważam, że byłby to
          wielki błąd z dużymi konsekwencjami dla tego środowiska nie związanego już z
          SLD.
          • janmaria5 Re: CZYLI TO BYŁO TYPOWO SEJMOWE GADANIE POSŁA?? 22.10.04, 16:22
            Zamiast tego gadania, może by Pan poseł powiedział naszej lokalnej
            społeczności, co ostatnio takiego zrobił dla Wrześni, oczywiście poza słynnym
            znaczkiem? Specjalnie nie obchodzą mnie polityczne przepychanki po lewej czy po
            prawej stronie. Interesują mnie konkretne działania dla dobra tego miasta i
            powiatu. Nie głosowałem na Pana posła, ale zupełnie nie rozumiem zmiany przez
            niego opcji politycznej. Może by nam Pan odpowiedział, czy przejście do UP
            należy traktować jako wypożyczenie, żeby ta opcja nie straciła statusu klubu
            poselskiego, czy rzeczywiście zmieniły się Panu zapatrywania polityczne?

Myślę, że w naszym życiu politycznym jest za dużo tzw. „renegacji” i to na
            wszystkich szczeblach sprawowania władzy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka