Dodaj do ulubionych

Lodowisko na Starym Rynku może powstać

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 21:59
Pani konserwator zgodziła sie na lodowisko na Starym Rynku ?! Okazuje sie, że
nietylko nawierzchnia rynku jest nierówna, niektórzy mają tez nieco nierówno
poukładane pod fryzura !
Obserwuj wątek
    • Gość: LukasK Świąteczne piosenki IP: 213.25.88.* 29.10.04, 10:02
      Jeśli od początku grudnia będą tłukli do znudzenia muzaki oparte na
      amerykańskich "kolędach", to przyjdę z czajnikiem elektrycznym i utopię tę
      głupotę.
    • Gość: ha dobrze ! IP: *.icpnet.pl 29.10.04, 10:37
      podali jej geriawit i odrazu pomyślała logiczniej
      • Gość: Husk Skonczmy z malkontenctwem IP: *.crowley.pl 29.10.04, 11:55
        Poznaniacy! Blagam was... badzmy jedynym optymistycznie nastawionym do zycia
        miastem w Polsce. Usmiechajmy sie i nie narzekajmy ciagle. Juz sie komuys nie
        podoba, ze rynek takaze i zima bedzie tetnil zyciem. jakby slizgawki nie bylo
        tez byloby zle. Zanim nastepnym razem zaczniemy narzekac zastanowmy sie czy
        mamy ku temu powod... ja ze slizgawki i wszlkich tego typu inicjatyw bardzo sie
        ciesze!!! Teraz zadbajmy by faktycznie bylo tam fajnie. A wiec lyzwy na nogi i
        heja!!!
        • Gość: W.W. Re: Skonczmy z malkontenctwem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 15:08
          ja tez się ciesze bardzo wielu spraw, ale np scianka do wspinaczki zamontowana
          na ratuszu czy Farze lekko by mnie drażniła. Pozdrowienia dla malkontentów.
    • Gość: skaboom Re: Lodowisko na Starym Rynku może powstać IP: *.icpnet.pl 29.10.04, 12:54
      Tylko ktoś kto nigdy nie był na lodowisku na Malcie może marzyć o
      bożonarodzeniowych ozdobach i świątecznych piosenkach. To "lodowisko" ma
      wielkość kortu tenisowego i przykryte jest wątpliwej piękności namiotem.
      Przenosiny na Stary Rynek skończą się niestety wielka klapa. Mam nadzieje ze
      Pan Groblewski z takim samym zapałem jak w tej chwili lansuje ten pomyśl, poda
      się po jego klęsce do dymisji. P.S. Życzę milej jazdy wśród młodzieży z
      okolicznych pubów którym do jeżdżenia nie będą potrzebne nawet łyżwy.
      • Gość: jac Re: Lodowisko na Starym Rynku może powstać IP: 213.17.204.* 29.10.04, 13:26
        1. Ślizgawka powinna byc bez namiotu.
        2. Chyba, ktos będzie pilnował, żeby nie wchodzili na lód goście, którzy za długo lewali w siebie "co nieco"
      • Gość: Mariusz Re: Lodowisko na Starym Rynku może powstać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 17:30
        Niestety, ci którzy z takim zapałem walczyli o lodowisko na St.Ryn. chyba nigdy
        nad Maltą nie byli, a śmiem wyrazić opinię, że nigdy łyżew na nogach nie mieli.
        Lokalizacja nad Maltą była super - kto chciał, ten bez problemu tam dotarł. A
        teraz na tafli dla nich nie będzie miejsca. Dlatego również mam nadzieję na
        wielką KLAPĘ !!!
    • Gość: Wojtek Re: Lodowisko na Starym Rynku może powstać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 15:01
      Jasne, powinniśmy być optymistyczni i weseli. Jezeli zima lodowisko, to
      dlaczego latem nie postawić na Starym Rynku karuzeli, koła szczescia czy toru
      kartingowego ? Bedzie klawo, dużo muzyki ( najlepiej biesiadnej i chodnikowej .
      PEŁNIA SZCZESCIA !!!
      • Gość: maja Re: Lodowisko na Starym Rynku może powstać IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 29.10.04, 15:23
        kiepsko to widzę
        moja ciocia mieszkająca w przyrynkowej kamieniczce jest w lecie bardzo smutna
        (chociaż świeci słońce), bo przeszkadza jej nieustanny hałas; z utęsknieniem
        czeka na zimne miesiące, a tu taka niespodzianka - bedzie miała znowu
        galimatias na tym poddaszu, gdzie ma mieszkanko
    • mankut400 Plusy i minusy 29.10.04, 15:45
      Lodowisko na Starym Rynku?
      Spróbujmy podsumować przysłowiowe "plusy i minusy"
      Na PLUS:
      - ożywienie Starego Rynku
      - ułatwienie dostępu do "lodowiska-mianiaturki"
      I tu mamy od razu pierwszy, duży MINUS: na Maltę sporo ludzi dojeżdżało
      samochodami. Czy przesiądą się na komunikację miejską? Wątpię! A więc zwiększy
      się ruch samochodowy na Starym Mieście - czyli na obszarze, który chcemy
      chronić. Lecz płatna "czerwona" strefa parkowania może dodatkowo wielu
      łyżwiarzy zniechęcić, być może frekwencja spadnie.
      Kolejne "minusy": niektórzy pomysłodawcy mówią "będzie atrakcja turystyczna".
      Bzdura! Jaka atrakcja? Wyobrażacie sobie turystę na tych ohydnych łyżwach z
      wypożyczalni?
      Koszt uruchomienia lodowiska na Starym Rynku będzie większy, bo "wizjonerzy"
      nie zainteresowali się warunkami technicznymi - choćby nierównością podłoża.
      Ot, przywiozą ...naście wywrotek piachu "i po problemie".
      No i Malta ze swoją odległością od "polskiej cywilizacji" była ciut bardziej
      bezpieczna. Nie pojawiały się tam przypadkowe pijaczki wracające z pubu.

• taxibychu Re: za dużo jest urzędników w UM Poznan 30.10.04, 00:32
        należy usunąć połowę urzędników a skończą się głupie pomysły
        w rodzaju LODOWISKO NA STARYM RYNKU
        urzędasy nie mają co robić więc wymyślają aby uzasadnić swoje
        najczęściej bezsensowne stanowisko z nadania układowo-partyjnego

Lodowisko na Starym Rynku ośmiesza władze Poznania, które usiłują nasladować
        Wrocław.
        Niech naśladują w innych działaniach - np w większej ilości dużych inwestycji w
        umiejętności przyciągania inwestorów, w kulturze - rewelacyjna opera pod
        dyrekcją pani Michnik, rewelacyjne spektakle plenerowe, wielkie festiwale
        Vratistavia Cantans i inne a w Poznaniu słabo i szaro i tulko błyszczy korupcja
        i głupota urzędników.
      • Gość: Ola Re: Plusy i minusy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 15:49
        I dało się jeździć. Teraz będzie mnóstwo mnóstwo ludzi, w większości zupełnie
        przypadkowych, którzy akurat przyszli ze znajomymi na Rynek i stwierdzili, że
        może być fajnie. Na Malcie też bywały tłumy, ale byli to ludzie rzeczywiście
        zainteresowani jazdą. Teraz będą stać, jeździć jedząc, pijąc itp. - wiem to od
        osoby z Wrocławia. Takie lodowisko na Rynku, to owszem fajniutki pomysł, ale
        TYLKO wtedy gdy ma się jeszcze inne, takie z prawdziwego zdarzenia.
    • Gość: Poznaniak Re: Lodowisko na Starym Rynku może powstać IP: *.icpnet.pl 30.10.04, 13:24
      1. Czy ktoś "kompetentny" z Urzędu Miasta Poznania czyta opinie mieszkańców?
      2. Pan Groblewski jedynie firmuje ten idiotyczny pomysł "świąteczno-zimowego upiększenia" odrestaurowanej wizytówki Poznania; faktycznym pomysłodawcą tego "wspaniałego" projektu jest Zastępca z Bożej łaski Prezydenta imć Maciej Frankiewicz, który zresztą jest autorem wielu licznych innych podobnych projektów.
      Czy jest on autorem planów, czy jedynie firmuje plany Prezydenta Ryszrda Wielkiego Grobelnego?
      3. Proponuję ustawienie w Poznaniu trzech lodowisk w Poznaniu:
      a/ przed Urzędem Miejskim na Placu Kolegiackim;
      b/ przed domem Prezydenta Ryszarda Wielkiego Grobelnego;
      c/ przed domem Zastępcy z Bożej łaski Prezydenta Macieja Frankiewicza - ostatnio firma Aquanet za darmo podciągnęłą mu wodę, więc za nią zapłaci z własnej kieszeni.
      4. A tak na poważnie kiedy poznańskie władze zaczną się wreszcie liczyć z opiniami mieszkańców, organów opinotwórczych itp, chyba dopiero po ich zmianie, kiedy trzeba będzie ich bzdurne pomysły naprawiać bądź eliminować.
      NIESTETY DALEKO IM DO NASZEJ POZNAŃSKIEJ CHLUBY - ŚP. PREZYDENTA CYRYLA RATAJSKIEGO.
    • Gość: Ola NO TO POZNAN ZNOWU NIE MA LODOWISKA :((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 15:44
      Ta wiadomość mnie załamała :((( Ja chcę jeździć na łyżwach. Na Starym, to
      będzie ślizgawka dla turystów i przypadkowych przechodniów. A co mają zrobić
      ludzie, którzy rzeczywiście chcą jeździć ? Wstawać o 5 rano, bo tylko wtedy
      będzie tam wystarczająco mało ludzi ? W dodatku o cały miesiąc opóźnia się
      otwarcie, bo są kłopoty techniczne, cena na pewno wzrośnie, bo ktoś będzie
      musiał za to wyrównanie poziomów zapłacić i jeszcze w dodatku zamkną o kolejny
      miesiąc wcześniej, niż dotychczas :( Wciąż się modlę, że pomysł nie wypali ...
    • Gość: Kasia Oby się nie dało IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 23:30
      Lodowisko powinno być w dawnym miejscu. Na lokalizacji na rynku, stracą ludzie,
      dla których zostało uruchomione.
    • Gość: Mariusz Do poznanskich łyżwiarzy i hokeistów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.04, 18:31
      Ludzie, łączmy się - nie pozwólmy zabrać nam jedynego miejsca, gdzie mogliśmy
      się najeździć i zrobić z niego śródmiejską ślizgawkę !!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka