Dodaj do ulubionych

Marzy mi się...

27.07.23, 09:29
Marzy mi się wspaniałe osiedle romskie. Pełne rzemieślników, pracowników budowlanych, pielęgniarek i inżynierów. Z dobrą szkoła dla dzieci. Kilkaset lat asymilowali się, polubiliśmy się wzajemnie, oni lubią sprawiedliwość, szanują prawo i nas. Wg mnie Poznań nadaje się na ośrodek romskiej kultury i pracy. Pomogą nam w przyjęciu importu imigrantow z UE, znajdą zajecie i dach nad głową dla tysięcy poszukujących pracy. Herzlich wilkomen po staropolsku. Angela Merkel pomoże autorytetem. Może i protestanckim blogoslawieńsywem? Afryka nas kocha, my czekamy na ubogacenie. Poznań multi-kulti nadaje się na integrację całego globusa. Kebab swieto marcinski zamawiam.
Obserwuj wątek
    • snajper55 Re: Marzy mi się... 29.07.23, 03:48
      smurfmadrala napisał:

> Marzy mi się wspaniałe osiedle romskie. Pełne rzemieślników, pracowników budowl
      > anych, pielęgniarek i inżynierów. Z dobrą szkoła dla dzieci. Kilkaset lat asymi
      > lowali się, polubiliśmy się wzajemnie, oni lubią sprawiedliwość, szanują prawo
      > i nas. Wg mnie Poznań nadaje się na ośrodek romskiej kultury i pracy. Pomogą n
      > am w przyjęciu importu imigrantow z UE, znajdą zajecie i dach nad głową dla ty
      > sięcy poszukujących pracy. Herzlich wilkomen po staropolsku. Angela Merkel pom
      > oże autorytetem. Może i protestanckim blogoslawieńsywem? Afryka nas kocha, my c
      > zekamy na ubogacenie. Poznań multi-kulti nadaje się na integrację całego globus
      > a. Kebab swieto marcinski zamawiam.

Marzy co się romskie getto? Chcesz ludzi dzielić i separowac: osobno czarni protestanci a osobno biali katolicy? Gdzie ma mieszkać małżeństwo kaszubsko-romskie? W osiedlu Kaszubów czy w osiedlu Romów? A nie, już wiem, w osiedlu kaszubsko-romskim.

S.
      • qwardian Re: Marzy mi się... 29.07.23, 07:59
        Naturalnym stylem życia Cyganów jest koczownictwo (nomadyzm), a nie blokowe getta.
      • pijatyka Re: Chcesz ludzi dzielić i separowac 31.07.23, 02:17

Raczej kulą w płot, panie snajper; Romowie sami z siebie zwykle gromadzą się w gettach (których wygląd raczej odbiega od sarkastycznie-idyllicznej wizji smurfa)
        A ci wyindywidualizowani, pożenieni z gadziami itd. w ogóle nie stanowią żadnej kwestii społecznej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka