Dodaj do ulubionych

Radosny dzień nastał

16.08.23, 11:04
"W środę w Gdyni zorganizowano uroczyste palenie blach na pierwszą z trzech fregat Miecznik. - Byliśmy świadkami bardzo ważnego wydarzenia, które stanowi kolejny etap naszych działań, których celem jest wzmocnienie Polskiej Marynarki Wojennej - przekonywał obecny na wydarzeniu Mariusz Błaszczak."

Wypalone blachy dołączą zapewne do stępki pod prom, który miał być budowany przez stocznię Gryfia. Wtedy równie uroczyście z udziałem ministra i innych oficjeli inaugurowano budowę pierwszego z serii promów. Do dziś stępka leży w stoczni, jest do kupienia w cenie po 2 zł/kg. Wydaje mi się, że to rozsądny sposób lokowania państwowych, czyli naszych pieniędzy w stal bo mimo inflacji lokaty w stal nie tracą na wartości
Obserwuj wątek
    • qwardian Re: Radosny dzień nastał 16.08.23, 11:19
      Druga dobra wiadomość jest, że: Uroczyście, przed wami, unieważniam referendum – powiedział w środę Donald Tusk podczas Rady Krajowej PO. To dzieli nas kilka dni żeby Tusk ogłosił odwołanie wyborów 15 października. Nigdy więcej wyborów, jako katolik grzeszyłem uczestnicząc w tym szwindlu.
      • kiks4 Re: Radosny dzień nastał 18.08.23, 11:24
        Kolejna radosna wiadomość- polski samochód elektryczny będzie. Niebawem. Co prawda nie w 2023 r jak planowano sześć lat temu ale już wycięto las pod fabrykę, więc tylko patrzeć, jak z taśmy zjadą pierwsze egzemplarze.
        Firma EMP w dodatku dokonała epokowego odkrycia- w ustawie "kominowej". ograniczającej wysokość wynagrodzenia dla zarządów spółek do poziomu 15-to krotności średniego wynagrodzenia znaleziono dziurę. W ustawie nie mówi się, czy średnie wynagrodzenie jest liczone z VAT czy bez. Średnie wynagrodzenie 6 733 zł pomnożone przez 15 daje już zupełnie ładną sumkę ale i to można trochę podbić.
        Pytanie: kto z tu obecnych kupi elektryczną IZERĘ z pierwszej serii? Cena nie jest znana, nie sądzę, żeby było mniej niż 200k.
        Pytanie drugie: czy w razie zmiany władzy po wyborach nowy rząd powinien program zakończyć, winnych rozliczyć a wielką polane ponownie zalesić? Kontynuacja mrzonki będzie skutkować tylko pogłębiającą się czarna dziurą, w którą bezpowrotnie wpadać będą nasze pieniądze.
        Na razie wpadło pół miliarda...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka