Dodaj do ulubionych

Pozdrowienia

IP: *.icpnet.pl 17.11.04, 12:57
Serdecznie pozdrawiam wszystkich obrońców polskości, z którymi dane mi było
wczoraj konwersować. Muszę przyznać, że dawno nie zniżyłem się do tak
niskiego poziomu, lecz ma to też swój niewątpliwy plus, otóż coraz bardziej
rozumiem jaką to zepsutą i ograniczoną masą jest polskie społeczeństwo.
Mimo zmasowanego ataku na moja osobę, ze strony dziwnych osobników nadal
podtrzymuję swoje zdanie na temat parti LPR oraz dyskryminacji mniejszości i
to nie tylko w Poznaniu.
Zawsze myślałem, że ludzie inteligentni przekładają ponad pochodzenie rasowe
jak i poglądy polityczne, chęć życia w państwie cywilizowanym, w
społeczeństwie zachowującym się na miarę czasów w których przyszło im żyć.
Niestety daleka droga przed nami a z każdą wypowiedzią w stylu: " zero
tolerancji dla szmat gejami zwanymi"( Forum - Poznań - 16.11.2004 ),
utwierdzam się w przekonaniu, iż po ulicach chodzą coraz to bardziej
niebezpieczni, w całym swym niezrównoważeniu, ludzie.
Zapewne zaraz pewne osoby stwierdzą, że jestem lewacką ciotą itp. , lecz
sądzę, że to oni są ciotami w całej swej beznadziejności i absurdalności.
I jeszcze jedno. Jestem pełen podziwu dla forumowicza, który jest święcie
przekonany, że przyświeca mi lewicowa ideologia. Wszechwiedzący kolego, nie
masz pojęcia jaka ideologia mi przyświeca a twoje domniemania wskazują jak
żałosnym jesteś cżłowiekiem.

Pozdrawiam
LoLo
Obserwuj wątek
    • Gość: rolo moze udzielisz inteligenty czlowieku paru odpowied IP: *.icpnet.pl 17.11.04, 13:03
      Zalosne to jest to ze wiecej szacunku wykazujesz wobec naszych agresorow , nie
      znasz historii swojego kraju i twoje zarty(dropsy i warany) To jest zalosne.
      Zaloze sie ze nadal nie wiesz ilu rodakow zginelo...ale co to Ciebie swiatlego
      europejczyka moze obchodzic. Ty wiesz ze ja czytam Bubla , jestem z LPR i MW.
      Wiec jaki masz swiatopoglad? Ograniczony do Gazety Wyborczej i kregu swoich
      znajomych.
      Jakos nie potrafisz sie ustosunkowac do teamtu - w ktorym poruszylem klamstwa
      Wyborczej tylko krzyczysz ze czytam Bubla, nie potrafisz odpowiedziec na proste
      pytanie tylko krzyczysz ze jestem fasysta. Potrafisz byc tylkodumny z tego ze
      jestes milosnikiem gejow i antypolakiem. Masz powody do dumy.
      Wyjasnij mi tez co zlego jest w tym ze wystawiamy rachunek niemcom za II W.S?
      Wyjasnij mi bo jestem takim waranem z comodo...Znawco historii.
      • Gość: LOLO Re: moze udzielisz inteligenty czlowieku paru odp IP: *.icpnet.pl 17.11.04, 13:24
        Nie mogę!!!
        Człowieku po pierwsze nie zamierzam ci udzielać odpowiedzi na twoje durne
        pytania a gdybys dokladnie czytal wczorajsza korespondencje to wiedzialbys
        dlaczego.
        Po drugie z tego co piszesz wnioskuję, że nie rozumiesz słowa pisanego a jego
        interpretacje podciągasz pod swoja chorą ideologie. Skąd możesz wiedziec, że
        więcej szacunku okazuję agresorom? Wychwalam zachowania Niemców? Jestem dumny
        ze zbrodni stalinizmu? Uważasz, że wielbie agresorów bo twierdzę, iż narodowi
        żydowskiemu stała się krzywda, do której niestety Polacy dokładali swoje dwa
        grosze? Być może nie czytasz Bubla, nie jesteś aktywistą LPR i MW, lecz
        wytłumacz mi w takim razie, skąd w tobie takie poglądy? Na kogo głosowałbys w
        wyborach, bo zapewne jako patriota wziąłbyś w nich udział? Co do "Gazety
        Wyborczej" to mamy na szczęście wolnośc słowa i wolność wyboru formy przekazu
        tego słowa. Owszem czytam "Wyborczą" a ty? Jaką prase czytasz?
        Odnośnie ustosunkowania się do tematu, to informuję, że w dniu wczorajszym to
        ja rozpocząłem wątek o LPR oraz moją ( podejrzewam, że nie tylko ) ocenę tego
        ugrupowania, oraz wyraziłem swój pogląd na temat szerzącej się nietolerancji.
        Niestety ty oraz kilku innych forumowiczów sprowadziło rozmowę na inny tor.
        Chciałem poznać opinie czytelników odnośnie tych kwesti a nie bawić się z
        jakimś niespełnmionym narodowcem w wyliczanie ofiar hitlerowskiej agresji.
        Owszem jestem dumny z faktu, że potrafię być tolerancyjny, że w świecie w
        którym chcę żyć widzę miejsce dla mniejszości seksualnych oraz etnicznych. To
        dla mnie powód do dumy.
        Co złego w wystawieniu rachunku Niemcom za zniszczenia wojenne? Zła jest
        niemożność puszczenia tej kwestii w niepamięć oraz ciągły żal do kolejnego już
        pokolenia Niemców za krzywdy sprzed lat. Złe jest rozumowanie, po raz kolejny,
        że jak zwykle Polacy są najbardziej poszkodowanym narodem. Nie zaprzeczam ,ze
        stała nam się krzywda, lecz ile jeszcze czasu będziemy lamentować nad swą
        historią. Miejsce na wspomnienia tych chwil powinno znaleźć się tylko i
        wyłącznie w podręcznikach historii oraz świadomych umysłach wszystkich narodów,
        które w konflikt były zamieszane. Nie można żyć wiecznie w atmosferze
        wzajemnego żalu oraz nieustających roszczeń. To według mnie początek kampani
        wyborczej Kaczyńskiego a nie troska o naród.
        • Gość: rolo Re: moze udzielisz inteligenty czlowieku paru odp IP: *.icpnet.pl 17.11.04, 13:33
          CZy ja napisalem ze Zydzi nie byly krzywdzeni? Napisalem ze nie wiesz ilu
          rodakow zginelo podczas II WS. Piszesz ze to kampania Kaczynskiego i ok. Z tym
          pogladem moge sie zgodzic. Ale jakos nie moge sie zgodzic ze mamy sobie
          wybaczac jak takie pamperki. I to w rzeczywistosci gdy Niemcy nas nie szanuja
          oraz domagaja sie odszkodowan i tablic gloryfikujacych ich dokonania w czym
          oczywiscie wtoruje im Wyborcza. Przyklad to tablica na Cytadeli. To jakos mi
          sie miesci w glowie. I dlatego wole zostac waranem niz tolerowac tablice
          pamiatkowe dla okrutnych zbrodniarzy.
          • Gość: LOLO Re: moze udzielisz inteligenty czlowieku paru odp IP: *.icpnet.pl 17.11.04, 13:46
            Dlaczego upierasz się, że nie wiem ilu rodaków zginęło z rąk hitlerowców? Wiem
            doskonale, ale nie będę się zniżał do twojego poziomu i nie będę ci udzielał
            odpowiedzi na twoje absurdalne, nie prowadzące do niczego , pytania. Zrbię tak
            chociażby dla faktu, żebyś miał o czym pisać w kolejnych postach.
            Dlaczego nie mielibyśmy sobie w koncu wybaczyć? Dlaczego pokolenie, które z
            tymi zbrodniami ma niewiele wspolnego musi ponosic konsekwencje.
            Nie wystarczyły ci oficjalne przeprosiny? Pamiętaj, że i Polacy mają swoje
            niechlubne karty w historii, więc piętnowanie przedstawionego przez ciebie
            stanowiska, moze doprowadzić do tego ,że i od nas któregoś dnia ktoś zarząda
            odszkodowań, lub chociaż przeprosin. Jak długo chcesz jeszcze żyć historią?
            Trzeba skupić sie na przyszłości i budować, nawet ze swymi dawnymi wrogami,
            dobre stosunki aby kiedyś znów nie przeżyć podobnego koszmaru. Cóz złego w
            tablicy na Cytadeli jest twoim zdaniem? W każdym narodzie znajdziesz ludzi
            hamiebnie postępujących jak i tych którzy czynili dobro. Wśród niemców były
            tysiące, ba może nawet miliony dzieciaków, którzy wbrew jakiej kolwiek logice
            musieli oddać życie za ambicje tyrana. Pomyśl, czy nie należy im się tablica?
            Czy ktoś chce stawiać pamiątkowe obeliski największym zbrodniarzom? Wojna to
            straszne zło, ale nie ma konfliktu zbrojnego o słuszności którego przekonany
            był by cały naród, lecz będąc żołnierzem musisz swoje prywatne osądy zostawić w
            domu a walczyć w mysl idei tych, którzy cię na wojnę wyslą.
            • Gość: prodata Re: moze udzielisz inteligenty czlowieku paru odp IP: *.icpnet.pl 17.11.04, 13:49
              Tablice ignorncie umyslowy ma byc poswiecona zolnierzom niemieckim. moim
              zdaniem nie nalezy im sie tablica...
              • Gość: LOLO Re: moze udzielisz inteligenty czlowieku paru odp IP: *.icpnet.pl 17.11.04, 13:55
                Dziękuję za oświecenie, bo myslałem ,że ma gloryfikować palestyńskich
                komandosów podwodnych półgłówku!!!
                Wyobraź sobie,ze Twoj kilkunastoletni dzieciak idzie na wojne. Na fron oddalony
                od domu o setki kilometrów. Tam ginie z rąk wroga. Chłopak był młody, miał
                plany, ambicje, niestety wojna zmusiła go do ich weryfikacji. Tam niestety
                ginie, jak kilkuset jego kolegów. Ginie w imię chorej ideologi ( bo taka zawsze
                jest sprawcą konfliktów). Czy jako ojciec, lub chociażby rodak tych młodych
                ofiar, nie chcialbyś w jakiś sposób upamiętnić ich losu? Tu napradwe treść
                ideologi która przyświecać miała ofiarom odgrywa rolę drugoplanową. Chodzi o
                ludzkie istnienie, ktore zgasło przedwcześnie.
    • Gość: RAUBER I co? Kolejny głupi i nudny wątek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 13:46
      I po jaką cholerę założyłeś kolejny wątek o tej samej bzdurze?

Rzygać mi się chce na LPR, MW ale też i na Was. Od dwóch tygodni co drugi wątek
      jest poświęcony temu waszemu choremu marszowi. Jestem za pełnymi prawami
      obywatelskimi dla was, ale też uważam, że hałasu wokół siebie narobiliście za
      dużo. Ile można czytać o pedałach przekrzykujących się z katoprawicą? To jest
      już nudne i co gorsza, zalewa inne bardziej istotne dla miasta informacje i
      problemy omawiane na Forum.
      • Gość: LOLO Re: I co? Kolejny głupi i nudny wątek? IP: *.icpnet.pl 17.11.04, 13:48
        A co serwer zapchałem?
        Po taką cholerę, żeby walczyć z kretyńską postawą ludzi nietolerancyjnych.
        • Gość: RAUBER Re: I co? Kolejny głupi i nudny wątek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 14:13
          A pomyslałeś o tym że ludziom nie zainteresowanym waszą walką wystarczy jeden
          wątek, a nie dziesiątki kolejnych o tym samym??

Ile można o Was czytać? Ile o LPR, MW, PiS i innym oszołomstwie?? Zróbcie sobie
          ten cholerny marsz i się pochowajcie. I jedni i drudzy jesteście już nudni do
          granic tolerancji. Najchętniej zamknąłbym was w jednym pomieszczeniu i uzbroił w
          maczety żebyście się dogadali i wyciszyli.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka