-
jak w temacie, czy taki pomarańczowy groch,połówki należy moczyć przed ugotowaniem grochówki?czy można wrzucić tak jak jest do wody?
-
proszę o wskazówki: kiedy namoczyć groch i czy połówki czy cały i z jakiej kapusty, bo wszędzie podają że kiszona a koleżanka mi dziś mówi, ze koniecznie słodka...?
-
Przypomniała mi się grochówka, jaką w latach 60-tych jadałem w wojsku.
Poprosiłem żonę i raz wyszła breja z łuskanego grochu, a druga próba dała w
efekcie łupiny rozgotowanego grochu przemieszane z dość jędrnymi ziarnami.
Dla mnie idealną konsystencję miała grochówka Pudliszek w puszkach. Czy
możecie mi podesłać recepturę (ale dla laika - gramy, stopnie Celsjusza, czas
w minutach) i sposób weryfikacji produktów przy zakupie. Będę wdzięczny!
Piotr.