Dodaj do ulubionych

sztuczna inteligencja

02.06.25, 11:11
W ostatnim skeczu kabaretu Ani Mru Mru pada pojęcie "izba" jako jednostka liczebności. Nie znam, nie słyszałem więc zapytałem o to Googla a ten kazał swojej AI przeszukać cały internet i wyświetlić mi to co znalazł. Ja to pokazuję na poniższym obrazku. Wg. sztucznej inteligencji "izba" to 40 sztuk czyli połowa kopy ( 60 sztuk).
Ta sama sztuczna inteligencja kształci nam młodzież, nikt nie pisze zadań skoro zrobi to za niego AI. Ta sama AI skonstruuje samolot czy napisze program sterujący samolotem.
P.K.P. !
Obserwuj wątek
    • pijatyka Re: sztuczna inteligencja 25.07.25, 18:22

Strach się bać ;)

• kiks4 Re: sztuczna inteligencja 25.07.25, 20:09
        Na szczęście to samo pytanie zadane sztucznej inteligencji kilka dni później dało już poprawną odpowiedź. Tylko,że tu mamy proste zadanie i znamy poprawna odpowiedź.
        Gdy problem będzie poważniejszy to nie będziemy wiedzieć, czy odpowiedź jest prawidłowa. Chyba, że będziemy pytać wielokrotnie w odstępach czasu.
        • pijatyka Re: sztuczna inteligencja 14.09.25, 15:51

AI dopiero raczkuje. Jeśli halucynuje i daje wątpliwe odpowiedzi to można je od razu zweryfikować w innych modelach AI. Najwygodniejszy byłby jakiś kombajn, który automatyzowałby ten proces i wypluwał od razu wynik zweryfikowany wcześniej w kilku miejscach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka