Dodaj do ulubionych

Wiec solidarności z Ukrainą na poznańskim Stary...

IP: *.dip0.t-ipconnect.de 24.11.04, 23:52
Wstyd ze Marek Siwiec z kancelari Kwasniewskiego ktory zostal eurodeputowanym
(kandydowal z Poznania) i bedac obserwatorem na Ukrainie "nie doszukal sie
uchybien podczas glosowania"

Kuczma to kumpel Kwasura, Kwasur to kumpel skorumpowanego Siwca.

Kwasniewski i Siwiec chcieli za pieniadze Kuczmy sprzedac
ruskom WOLNA Ukraine!!!

Sebar
sebar_rysiu@yahoo.co.uk
Obserwuj wątek
    • Gość: Gall Anonim niestety jestem rozczarowany tym wiecem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 00:47
      Jestem jak najbardziej za Juszczenka (z zastrzezeniem, ze poglady Julii Tymoszenko - jego prawej reki sa takie, ze nawet Piotr Ikonowicz sie chwyta za glowe). Natomiast do wiecu mam stosunek negatywny i przyznam do ostatnich kampanii prasowych w "G.W." takze. Wszystko na hurra, albo wszystko na nie, wylacznie w kolorach czarnym lub bialym. Dobor osob na wiecu mocno przypadkowy - m.in. Maciej Frankiewicz, czyli "Pan Zadymiarz" i pan Lisiewicz. Czy Kaukaz jest na Ukrainie - bo ja nie slyszalem o tym. Ukraincy chyba tez nie.
      A dodam, ze mamy tylu naprawde dobrych naukowcow z Instytutu Wschodniego czy tez Ukraincow pracujacych na wyzszych uczelniach, ludzi pracujacych w fundacjach ktore od wielu lat wspolpracuja z kolegami z Ukrainy i to dzien po dniu - a ktorzy potrafiliby przyblizyc skomplikowana sytuacje Ukrainy. Wybrano jednak dyzurnego Frankiewicza i Lisiewicza, widocznie oni wiedza lepiej i wiecej o Ukrainie niz sami Ukraincy.
      Dadajmy, ze nawet tytul tego artykuliku jest bledny - byl to wiec solidarnosci z Juszczenka, a nie Ukraina. Jak juz wspomnialem, zdecydowanie popieram Juszczenke, niemniej jednak jestem zazenowany tym wiecem.
      • Gość: Lama byłeś tam w ogóle? IP: *.icpnet.pl 25.11.04, 15:11
        Twój komentarz jest co najmniej dziwny.
        Jesteś pewien, że dobrze kojarzysz, który to Frankiewicz, a który - Lisiewicz?
        Twoje stwierdzenie, że był to wiec solidarności z Juszczenką a nie z Ukrainą
        nijak ma się do rzeczywistości. Jeśli nie podoba Ci się, że głośno wyrażaliśmy
        poparcie dla Juszczenki, możesz to krytykować ale rób to rzeczowo - z Twoją tezą
        nie sposób się zgodzić, można - jeśli już - mówić o wiecu solidarności z Ukrainą
        i Juszczenką a nie o solidarności z samym Juszczenką bo dla mnie to dość
        oczywiste że nie o Juszczenkę jedynie (ani nawet przede wszsytkim) chodzi.
        Ponadto - nie wiem czy zauważyłeś - na manifestacji była dość liczna grupa
        Ukraińców, część z nich także wyopowiadała się publicznie podczas tej akcji.
    • Gość: otpor Re: Wiec solidarności z Ukrainą na poznańskim Sta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 04:02
      to, ze Putin, Kuczma, Kwach(teraz przefarbowany) i Siwiec to banda **** ale czy
      naprawde Siwiec powiedzial cos takiego? Stanowisko palacu prezydenckiego jest
      rozlazle jak stare gacie, ale chyba nie bylo czegos takiego??

biedny (choc go nienawidze) Siwiec gadal o Ukrainie do pustej sali w Brukseli...

• Gość: otpor Re: Wiec solidarności z Ukrainą na poznańskim Sta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 04:05
        o kur**! sory - ten ten ten ...*&%%$$##@#$&*(*^$# NAPRAWDE TAK POWIEDZIAL!!! O
        SWINIA! :[

• Gość: Sebar Re: Wiec solidarności z Ukrainą na poznańskim Sta IP: *.static.qsc.de 25.11.04, 09:58
        Tak naprawde powiedzial. Podczas wywiadu na Ukrainie nawet zaczepil
        przechodzaca babcine i zapytac bezczelnie czy nie widziala naruszen ordynacji
        wyborczej. Wiadomo co biedna kobieta odpowiedziala i on tez wiedzial jak ona
        odpowie.

To sarkastyczne chamstwo przypomina mi inny incydent kiedy to Kwasniewski
        wyladowal helikopterem w jednym z wojewodztw podczas swej kampanii wyborczej.
        Marek Siwiec wyszedl ze smiglowca, uklakl i ucalowal ziemie zartujac sobie z
        naszego Papieza Jana Pawla II.

Wracajac do Ukrainy
        Przypomne ze jak Putin lobbowal na korzysc swego komunistycznego pupila ktory
        slowa nie mowi po ukrainsku i odwiedzal dwukrotnie Kuczme przed wyborami
        (przesuwajac swieto panstwowe o kilka tygodni naprzod, zby byl pretekst do
        przyjazdu), to nasz Kwasniewski mial goscic Kuczme w tym samym mniej wiecej
        czasie w Palacu Namiestnikowskim.

Po co ? To byla proba ingerencji i lobbingu na rzecz kandydata Kuczmy, to bylo
        wspieranie tego samego skorumpowanego rezimu co wspiera Putin, ktory jest
        zainteresowany przejeciem Ukrainy.

Kolejnym przykladem moze byc pewna posciagliwosc Kwasniewskiego w ocenie
        wyborow. Dopiero od niedawna wypowiada sie krytycznie, wiadomo ze czas zejsc z
        Titanica ktory tonie.

Sebar
        sebar_rysiu@yahoo.co.uk

• majkau2 Re: Wiec solidarności z Ukrainą na poznańskim Sta 25.11.04, 10:05
          bylam wczoraj na Starym Rynku. ciesze sie ,ze przyszlu tylu ludzi. mimo, ze to
          tylko symboliczne, pokazmy, ze nie godzimy sie z banda s****ieli, do jakich
          naleza Putin, Janukowicz... nie, nie wspominajmy \Siwca- idiota, widzialam te
          wypowiedz. ale wiecie, ze to jest dobry kumpel leppera, a ten drugi tez nie
          widzial naruszen prawa podczas wyborw na Bialorusi, wiec czego moglismy sie
          spodziewac?

kolejna manifa na Pl.Adama Mickiewicza w piatek o15
          • redakcja Re: Wiec solidarności z Ukrainą na poznańskim Sta 25.11.04, 11:04
            Piątkowy wiec odbędzie się o godz. 11. Podkreślam - 11! Przed chwilą jeszcze
            raz sprawdziłem to u organizatora - młodzieżówki UW - Młode Centrum.

pozdrawiam
            Błażej Wandtke
            • majkau2 Re: Wiec solidarności z Ukrainą na poznańskim Sta 25.11.04, 12:53
              prawda, przepraszam, pomylilam sie.
            • ajsch Re: Wiec solidarności z Ukrainą na poznańskim Sta 25.11.04, 14:23
              to super
              bo wczoraj bylem w pracy dlugo i nie dlaem rady
              a jutro mi pasuje genialnie
    • Gość: michal Re: Wiec solidarności z Ukrainą na poznańskim Sta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 11:03
      Ten wiec poparcia ma byc chyba o 11tej a nie o 15tej z tego co wiem
      • alfalfa Re: o 11?? 25.11.04, 11:36
        a co to za pomysł? O 15 było za wczesnie ale o 11? Same dzieciaki ze szkół mają
        przyjśc czy jak? Normalny Poznaniak pracuje ci najmniej do 18.
    • Gość: ckw Re: Wiec solidarności z Ukrainą na poznańskim Sta IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 25.11.04, 13:46
      A widzieliscie jak ten cholerny komunista Kwasniewski w TV majaczyl, kretaczyl
      cos o tym ze sytuacja jest niejasna, ze nie mozna jasno sie opowiedziec po
      ktorejs stronie itp-i to wtedy,kiedy ulice na Ukrainie byly pelne i nawet USA
      nie uznaly tych wyborow. Co za porazka! Co za wstyd przed Ukraina! Ale co w tym
      dziwnego, Kwasniewski przeciez calowal sie po francusku z Kuczma przy kazdej
      okazji. Komuch komuchowi oka nie wykole.
      Najwazniejsze jest poparcie ludzi, najwazniejsze sa nasze manifestacje. Bylem
      wczoraj na rynku do konca, bylo swietnie.
    • mantis77 Jestem bezstronny 25.11.04, 15:39
      Powiem tak uważam że jedynym uczciwym i rozsądnym wyjściem jest zrobienie
      wyborów od nowa. Bo jesli teraz uznamy że wygrał ten a nie tamten to jest w
      sumie ustalanie faktów za ludzi. Nie możemy wybierać prezydenta za ukraińców.
      Słyszałem ze były machloje ale pytanie czy miały decydujący wpływ na wybory i
      czy tylko po jednej stronie były nieprawidłowości. U nas też są w trakcie
      wyborów przekręty ale są tak znikome że nie wpływają na całość (dlatego u nas
      wyborów nie trzeba powtarzać). Gesty poparcia dla ukrainy tak Ale uważam że nie
      powinno się stawać po stronie żadnego kandydata. powinien być gest względem
      ukrainy i nacisk na ponowne wybory. W każdej komisji powinien być
      przedstawiciel jednego i drugiego kandydata i obserwator zagraniczny. Byłoby
      sprawiedliwie.

Pomijam czy siwiec powiedział to specjalnie, ale jest możliwość że akurat w
      jego okręgu wyborczym nie było matactw. Nie chcę go bronić bo w zasadzie mi na
      tym nie zależy, ale pomyślcie logicznie. U nas też zdażają się machlojki i jak
      jakiś przedstawiciel komisji powie że są maclojki to 90% innych powie że się
      myli bo nie ma. Bo tak może być. Na Ukrainie jest pewnie odwrotnie (90%
      przekrętów) ale nie można wykluczyć że akurat Siwiec był w tej komisji gdzie
      było OK. A może tak naprawdę miał obserwować a nic nie zrobił. Nie wiem ale
      jest taka możliwość o jakiej napisałem.

Moim zdaniem do komisji wyborczej na ukrainie państwa unii plus USA powinny
      wystosować pismo z prośbą o rozpisanie nowych wyborów. Popieranie
      któregokolwiek z kandydatów przez obce państwa nie jest demokratyczne.
      Prezydenta muszą wybrać ukraińcy nie my.

Jestem za nowymi DEMOKRATYCZNYMI tym razem wyborami.

To tyle
      • pan.nikt Re: Jestem bezstronny 25.11.04, 16:55
        Może i jesteś niepełnosprawny ruchowo.
        Ale INTELEKTEM PRZEWYŻSZASZ WIĘKSZOŚC NA TYM FORUM.
        GRATULUJĘ!!!!!!!!!!!
        • Gość: nov Re: Jestem bezstronny IP: *.pasztet / *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.04, 17:11
          Pl. Mickiewicza to ten koło Zamku, tak? Może się głupio pytam, ale na codzień w
          Poznaniu nie mieszkam ;-).
          • Gość: Pozhoga Tak (n/t) IP: *.k.mcnet.pl 25.11.04, 17:14
      • Gość: Pozhoga Re: Jestem bezstronny IP: *.k.mcnet.pl 25.11.04, 17:13
        Co więcej, byłoby bardzo w stylu bolszewickim
        pokazać wysłannikowi PE (Siwcowi) akurat taką
        komisję, gdzie oszustw nie było. To tak jak
        jak wtedy, gdy za Stalina wozili po Rosji
        B. Shawa, a ten po powrocie na Zachód opowiadał
        jak to robotnicy i chłopi dostatnio tam żyją.
        Nie kłamał, był zwyczajnie naiwny.

Pzdr,
      • Gość: Pozhoga Koncepcja alternatywna IP: *.k.mcnet.pl 25.11.04, 17:16
        Można zrobić jak sugerujesz, można też po prostu
        unieważnić wszystkie głosy sfałszowane, fakt
        fałszerstwa stwierdzając kolektywnie i demokratycznie.
        Choć to rozwiązanie rodzi ryzyko kolejnych
        konfliktów.

Pzdr,
    • Gość: rafal chrost Re: Wiec solidarności z Ukrainą na poznańskim Sta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 18:42
      Badzmy w tych dniach z Ukraina.Jest to dla nich teraz bardzo wazne. Niech od
      dzisiej o 21 w naszych oknach na 10 minut zaplona znicze. Wolna Ukraina to nasz
      obowiazek jako Polakow.Bylem na manifestacji bylo niezamowicie.
      • Gość: nov Re: Wiec solidarności z Ukrainą na poznańskim Sta IP: *.pasztet / *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.04, 18:51
        będę więc na pewno.
        to ze świeczkami możnaby nagłośnić, chyba.
    • Gość: Micahl Re: Wiec solidarności z Ukrainą na poznańskim Sta IP: *.icpnet.pl 25.11.04, 19:30
      11.00 to trochę za wczesna godzina! niestety bede musial w tym czasie siedzieć w szkole ;-(.
      Oby takich wiecy było więcej (o późniejszych godzinach)

pozdrawiam
      • Gość: nov Re: Wiec solidarności z Ukrainą na poznańskim Sta IP: *.pasztet / *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.04, 21:21
        dlatego do szkoly się nie idzie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka