Dodaj do ulubionych

co było przed Google

01.05.26, 14:48
Szukając czegoś w domowej bibliotece znalazłem książeczkę sprzed ćwierć wieku. Wydawnictwo Pascal, znane z drukowania przewodników turystycznych poszło z duchem czasów i pod koniec lat 90-tych opracowało przewodnik po internecie. Trudno uwierzyć, ale w tamtych czasach można było wydrukować cały internet. No może tylko tytuły stron i streszczenie- ale można było.
Przeprasza, u mnie obrazek strony tytułowej jest poprawnie zorientowany a tylko edytor poznańskiego forum uznał, że trzeba go obrócić...
Obserwuj wątek
    • qwardian Re: co było przed Google 01.05.26, 16:10
      Był oczywiście Internet Explorer, a wcześniej posługiwałem się BBS (Buletin Board System), na malutkim komputerku Hewlett Packarda Omnibook 300 z wysuwaną myszką. Wątpię, żeby ktokolwiek pamiętał, że Internet wprowadził do PL Stanisław Tymiński (Maleka BBS). Tak, ten sam Tymiński, którego potem TVP musiała przepraszać za kłamstwo w reportażu o biciu żony und głodzeniu dzieci..

commons.wikimedia.org/wiki/File:HP_OmniBook_300.jpg
      • kiks4 Re: co było przed Google 01.05.26, 20:23
        Po raz pierwszy internet zobaczyłem w naszej firmie, gdy zaprosiłem pracownika UAM (fizyk) który zademonstrował grupie zainteresowanych możliwości nowego medium. Połączył się z katalogiem Biblioteki Kongresu USA!... wow...
        Niestety- nie pamiętam, jaki to był rok.
        Potem już poleciało.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka