09.12.04, 12:37
Witam wszystkich.
Długo mnie nie było, ale bylo to spowodowane wyjazdem do Brukseli.
Jeśli macie jakieś pytania o Parlament Europejski to w miarę mojej skromnej
wiedzy wam odpowiem drodzy forumowicze.

Pozdrawiam
Robert Madaliński
Obserwuj wątek
    • urbi1975 Re: Bruksela 09.12.04, 14:56
      proszę jak szybko Samoobrona zmieniła front działania w stosunku do UE, no ale
      cóż biedny Lepper ma zrobić jak mu głosy ze wsi uciekają.
      • robertmad Do urbi1975 09.12.04, 15:17
        Jakoś nie mogę sobie przypomnieć kiedy to Samoobrona byla przeciwna wejściu
        Polski do UE.Poczytaj kolego odpowiednia lekturę i wtedy możemy polemizować.
        Robert Madaliński
    • koliber9 Re: Bruksela 09.12.04, 15:13
      A w Urugwaju z szefem się nie było? Szkoda. Te metyski, mniam, mniam. A jeszcze
      kreolki, chrum, chrum.
      Brukselki nie lubię.

Pozdrawiam myślących inaczej
      • robertmad Re: Bruksela 09.12.04, 15:21
        Byłem na zaproszenie Posła do Europarlamentu Jana Masiela.
        Widze że robi sie merytorycznie coz biję sie w piersi mogłem sie owinąc w
        pomarańczowe ponczo i na Ukrainę.
        • urbi1975 Re: Bruksela 09.12.04, 19:03
          raczej niebiesko-białe ( patrz wychwalana przez Leppera demokracja na
          Białorusi )
      • wercyngetoryks_wp Re: Bruksela 09.12.04, 20:20
        kochaniutki, ale masz marzenia. Chciałoby się co? dowcipniś krucabomba!
    • kruk4 Re: Bruksela 09.12.04, 20:44
      Robercie, chciałeś merytorycznie, a tu chłopaki jak nie walną z politycznej
      rury... Ja chciałbym wiedzieć jaką rolę dla Polski widzą urzędnicy unijni (w
      tym "europosłowie" ("eurodeputowani"?). No bo tak: Niemcy produkują mercedesy
      i "vauweje", po czym jadą wypoczywać do turystycznej Hiszpanii lub Italii;
      Francuzi rozlewają wina, warzą sery i przyjmują turystów na Lazurowym.
      Holendrzy pakują truskawki razem z tulipanami. Szwedzi mają VOLVO, Finowie
      Nokię... A my??? Co? Turystyka? - przegrywamy z Czechami i Słowacją. No to może
      rolnictwo? - ponoć chłopów ci u nas za dużo. Co jest naszym aututem? Dzisiaj
      jestem w złym nastroju, więc stwierdzę, że naszymi atutami są: bezrobocie i
      kolor skóry...
      • wercyngetoryks_wp Re: Bruksela 09.12.04, 21:05
        W bezrobociu wyprzedziliśmu wszystkich o epokę, a najlepszym tego przykładem
        jest ten nasz mały "grajdoł".
      • robertmad Re: Do Kruka4 10.12.04, 11:32
        Witam kruku:
        To co teraz napisze to są moje osobiste uwagi.Uważam że Polska w oczach
        eurodeputowanych innych krajów wielkiego znaczenia nie ma.To co widziałem
        przyprawia mnie o dreszcze na co ida pieniadze wpłacane przez kraje
        członkowskie.Nasi eurodeputowani maja tam tyle do powiedzenia co nic.Teraz
        głównym problemem UE jest wstąpienie Turcji do struktur.Wyobraż sobie że
        Parlament UE to nie tylko Bruksela.Sala Parlamentu wydała mi sie mniejsza niz
        nasz Sejm,ale za to struktury administracyjne to moloch na 3,5 ha.Kiedy
        oni(Eurodeputowani) tam maja pracować,raz w miesiacu na cztery dni Parlament
        przenosi sie to Strasburga z całym dobrodziejstwem
        (dokumentacja,urzędasy,posłowie)to policz na dwa dni przed sie przygotowują,dwa
        dni po odpoczywają.Natomiast cała korespondencja,rozliczenia i inne sprawy z tym
        związane maja swoją siedzibe w Luksemburgu.Parlament Europejski narazie zna nas
        tylko z wybryków Eurodeputowanych z LPR.Ostatnio w debacie jeden poseł z Francji
        powiedział że im chyba brakuje piątej klepki.Jednym z głównych poskich psłów
        który cieszy sie szacunkiem jest Pan Kułakowski mówi sie że nawet po Polsku mówi
        z francuskim akcentem,jest bardzo dobrze przygotowany do swojej pracy,sympatią
        cieszy sie Pan Masiel z mojej opcji politycznej i to mnie cieszy.Teraz najgorsze
        sami posłowie twierdza że nasza akcesja do UE była wynegocjowana w bardzo złym
        stylu i to mówi sie w kuluarach PE.Chyba nie wyobrażasz sobie że Holendrzy
        oddadzą prym w Europie polsce żeby eksportowała warzywa,owoce czy kwiaty.
        Słowacy i Czesi biją nas na głowę w inwestycjach przemysłu motoryzacyjnego.Tam
        nikt nie wie że możemy być potentatem w jakiejś dziedzinie.
        • kruk4 Re: Do Kruka4 10.12.04, 19:07
          Dzięki za informacje; nie jestem zbytnio zaskoczony. I obawiam się, że moja
          teoria (nie wypowiedziana poprzednio wprost) o taniej, białej sile robczej jest
          prawdziwa, niestety. Czy możemy coś zmienić?
        • pan.nikt CYRK OBJAZDOWY 10.12.04, 23:15
          Zart, żartami, ale najśmieszniejszy jest, jak ktoś to już nazwał ten CYRK
          OBJAZDOWY, za nasze pieniądze.
          Ponoc śmiesznie wygląda kolejak Tir-ów przemierzających trasę od parlamentu do
          parlamentu w te i nazad.
        • eminencja1 Re: Do Kruka4 11.12.04, 22:01
          Czemu robertmadzie tak wjeżdżasz na LPR ? Teraz doczepiłeś się euro posłów z
          LPR. Wcześniej, jeśli dobrze pamiętam, "miałeś coś" na Macieja Giertycha. Czy
          to dlatego, że LPR lepiej stoi w sondażach i odbiera SO elektorat ? Cel uświęca
          środki, co ? Stara, prymitywna, metoda, podobno na pewną metę dość skuteczna.
          Nie życzę powodzenia. Był taki jeden powiatowy W. we Wrześni, który się na
          ubowskich metodach przejechał...( zresztą nie tylko on). Jak widać nie ku
          przestrodze.
          • bezatu7 Re: Do jego wysokości 11.12.04, 22:41
            I właśnie ty możesz najwięcej powiedzieć o ubeckich i sbeckich metodach? Może
            to oni są od tych przytaczanych przez ciebie już tutaj słynnych podstawianych
            nóg i szkodzenia innym? Nie mam nic do LPR, bo są na pewno lepszą prawicą niż
            ty i twoje zapatrywania. Przynajmniej mają kręgosłup, którego tobie brakuje. A
            świadczą o tym twoje asekuranckie wypowiedzi, które już tutaj przytaczałem.
          • robertmad Re: do Eminencji1 13.12.04, 08:06
            Zarzucasz mi drogi kolego że atakuję LPR muszę cie zmartwić ale to nie są moje
            słowa o Eurodeputowanych z LPR-u .Informacje tą otrzymałem od dwóch różnych
            Euoparlamentarzystów Pana Premiera Buzka i Pana Masiela rozmawiałem z nimi na
            różne tematy i oni sami ten temat poruszyli.Ale widząc twoje wypowiedzi o SLD i
            Ofs to nie ja mam obsesję.Nie moją intencją jest odbieranie elektoratu LPR-owi
            tylko pokazanie że to Samoobrona miała być w Brukseli obiektem wysmiewania i
            szydzenia stało sie inaczej.Najbardziej zaskoczona była Platforma Obywatelska
            koalicjant wygina ,a miało być inaczej.A co do mojego zdania to do wyborów do PE
            miałem o tej formacji dobre zdanie , niestety zachowanie bojówek pana Giertycha
            w sali WOK-u w stosunku do młodzieży z Samoobrony i do mojej osoby to był już
            szczyt chamstwa.
            Do przemyślenia Eminencjo.

Posdrawiam
            Robert Madaliński

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka