-
Chcę zrobić faszerowane i w związku z tym mam pytanie.Rozbijać czy wycinać kieszonkę na farsz,bo widzę ,że są różne szkoły.Jak jest lepiej?
-
j/w
Nie wiem czy to się nazywa nożyce bo na allegro pod tym hasłem znalazłam nożyce, które w życiu nie przypominają tych do kurczaka. Będę wdzięczna za odpowiedź.
-
w jakiej sieci kupię wędzoną pierś z kurczaka?
albo gdzie dostanę w Gdańsku?
-
Z czym najlepiej pasuje piers z kurczaka, robilam juz na rozne sposoby, najbardziej smakuje mi nadziewane serem i szynka, ale juz sie mi znudzily.
-
chcę upiec udka kurczaka bez wcześniejszego gotowania (tak robiłam
dotychczas)i mam kilka pytań, fajnie jeżeli ktoś podpowie:
-Jak długo i w ilu stopniach Celsjusza piec
-Kuchenka elektryczna palnik górny, dolny, oba?
-z termoobiegiem czy bez?
-dodawać np cebuli (jeżeli tak to kiedy)czy sama przyprawa do kurczaka wystarczy?
-polewać tłuszczem lub dodać odrobinę wody na dno naczynia żaroodpornego?
-pokrywki moje naczynie żaroodporne nie posiada... przykryć folią aluminiową
czy niczym n...
-
Kupilam calego kurczaka i zastanawiam sie co z nim zrobic? Nie chce go calego
piec, bo za mlao osob do karmienia :) myslalam by go podzielic na czesci i z
kazdej zrobic cos innego. Macie jakies propozycje co zrobic z czego :)
-
nie potrafię gotowac w ogóle, a w dodatku będę musiała przygotowac coś szybko
rano i wrzucić do lodówki, bo gość przyjeżdża wieczorem i wracamy z dworca
razem więc chcę tylko odgrzać czy coś podobnego i jeść.
jak zrobić pierś kurczaka (chyba kurczaka to jest, bo języka tutejszego nie
znam, ale wygląda jak kurczak)? w domu mam przyprawy jakieś (niewiele), sos
jakiś, ryż, makaron, wino czerwone i jakieś normalne rzeczy.
pomóżcie, please, jak najłatwiej na świecie przygotowac mięso?
-
Robiłyście to kiedyś dobre to jest? Z czym to podac na obiad dzieciaczkom.Chyba frytki najlepiej do tego pasują,kurcze ale wczoraj mieli frytki,a ziemiaki nie chcą jeśc.Może jakieś kluski
-
Nie mam dużego doświadczenia w pieczeniu kurczaków w piekarniku.
Nigdy nie lubiłam mięsa, które ma kości ale teraz nie gotuję tylko dla siebie
i kurczak raz po raz gości na naszym stole.
Robię kurczaka na różne sposoby, z różnymi nadzieniami, w różnych marynatach
ale zawsze mam ten sam problem: skóra przypieka się za szybko a pod nią
zostaje wciąż za dużo tłuszczu.
Obojętnie czy go podczas pieczenie zakrywam czy przewracam.
Kiedyś dawno udało mi się zrobić kurczaka z bardzo chrupi...
-
Mam pytanie w jaki sposób usmażyć kawałki fileta z kurczaka lub indyka, tak,
aby były miękkie i usmażone. Niestety jak ja je smażę w woku to twardnieją.
Może za długo, albo za mała temperatura lub za mało oleju?
-
Czy zamrozonego kurczaka mozna wlozyc do piekarnika i upiec?
-
Wypróbowałam już wiele przepisów na pieczonego kurczaka, lecz wciąż nie mogę sprawić, aby był jednocześnie rumiany i soczysty.
Piekłam w brytfannie, w folii, w rękawie. Próbowałam też wcześniej podsmażać. Efekt-albo jest rumiany i suchy, albo uduszony "bledzioch".
Nie wiem jaki robię błąd. Może znacie jakiś sprawdzony sposób.
-
Witajcie drodzy forumowicze.
Pilnie potrzebuje jakies fajne marynaty do kurczaka na grila a takze
jakies pomysy na przygotowanie kurczaka.
Bede wdzieczna za kazdy przepis.
dzieki
-
i indyka. Pieczone lub gotowane (nie smażone).
Mam kilka ulubionch:
z miodem i musztarda
z pesto
z selerem i orzechami
z porami, pomaranczami i słodkimi ziemniakami
najzwyklejszy z czosnkim i cytryną
i wlasciwie konczą mi się juz pomysły...
-
Od pewnego czasu nie kupuję ani udek, ani piersi z kurczaka. Mięso
kupowane w sklepach ma niepryzjemny zapach. Moczyłam, nacierałam,
ale to nic nie daje. Za każdym razem jak kupię mięso kurze czuję ten
cholerny smród. Czy Wy też tak macie ? O co chodzi ? To mięso co
sprzedają jest zepsute czy jestem przewrażliwiona ? Dodam, że
specjalnie mięso kupowałam w różnych sklepach i tylko 1 na 10 było
bezwonne.
-
Witam!
Ja wczoraj zrobiłam kurczaczka. Był pyszny poprostu palce lizać! Prosty i nie
drogi przepis! Zamiast ryżu podałam go z pieczonymi ziemniaczkami i
suróweczką z kapusty czerwonej+jabłko+marchewka i do tego sos z majonezu i
jogurtu naturalnego, pieprz sól!Rewelka POLECAM Rodzina mnie schwaliła!!