10.12.04, 12:53
Fantastyczny lokal: swietne pizze, poza tym elegancka restauracja z
umiarkowanymi cenami- rzadka kombinacja w naszej ojczyznie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Włodek z Grunwaldu potwierdzam-dla mnie od 10 lat nr1. Prócz tego u.. IP: *.238.96.5.adsl.inetia.pl 25.12.04, 14:25
      uznaję-nie chcąc krzywdzić, tych których nie znam-tylko donatello i od niedawna
      duetto, jako trattorie.
    • Gość: Włodek jeszcze raz Estella to ristorante, zatem jej specjalonością .. IP: *.238.96.5.adsl.inetia.pl 25.12.04, 14:28
      powinny być drugie dania: mięsa i ryby. Estella od zawsze udowadniała, że włosi
      są właśnie mistrzami tych dań.
      • Gość: Fratello Estella- niejedno ma imię... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 01:31
        Zgadzam się z Włodkiem! Tyle tylko, że nie sprecyzował, o której Estelli tu
        mowa. Ja mieszkam w Suchym Lesie i mamy tu swoją, już od roku! Ta knajpka jest
        po prostu fenomenalna! Gdyby nie fakt, że mieszkam z teściową, jadałbym tylko
        tam!! Co do ryb i mięs- zgoda, ale pizza jest po prostu zjawiskowa! I pannini z
        masłem czosnkowym...i carpaccio ze świeżo utartym parmezanikiem! Po prostu-
        odlot!! Do tego elegancki (choć nie pełen zadęcia) wystrój, uprzejma i sprawna
        obsługa i świetna muza w klubowo-jazz'owym klimacie. Polecam!!
    • Gość: xyz Re: Estella IP: *.pomorzany.v.pl 12.01.05, 23:15
      lokal może i ładny - rzecz gustu jedzenie w smaku powiedzmy ok, ale aby się
      najeść jak ktos jest glodny to trzeba zamowic podwojne porcje, bo cztery
      malutkie ziemniaczki obok smacznego kawałka mięsa to troche zamało a dodatkow w
      postaci jakis surówek itp. to jeszcze nie nauczyli sie robic i nie podają, (w to
      nie mozna chyba wliczym miseczki z pokrojona pekinska) a co do wysokosci cen to
      bym podyskutował, ale rozumiem w dobrym lokalu nie musze sie najesc mam tam byc
      z innych wzglegdow Ja osobiscie BARDZO sie zawiodłem i wiem iż na pewno go bede
      odradzał. Jest wiele lepszych restauracji, tą proponuje omijac
    • Gość: Kosmyk Re: Estella IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 13:03
      Dla mnie bomba - wystrój piękny, miła obsługa. Cokolwiek zamówię - wspaniałe.
      Może akurat tak trafiam. Pizza calzone (zamieniłam tylko karczochy na cebulę)
      pyszna. Polędwica a'la Diana - pieczarki i sos serowy - kombinacja pierwsza
      klasa.POLECAM
      • Gość: jo Re: Estella IP: *.echostar.pl 21.04.05, 20:00
        również polecam. Szczególnie carpaccio!
        • kalia_t Re: Estella 16.01.06, 10:46
          Uwielbiam pizzę w Estelli i tiramisu(rewelacyjne).:-)
    • Gość: llek Re: Estella IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.06, 22:23
      komercyjna mamusia ...
    • Gość: grafa Re: Estella IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 12:35
      Rzeczywiscie EStella jest jedna z wiodacych restauracji i ma juz swoja
      renome.JA odkrylam jednak powstala niedawno mala ale bardzo przyjemna
      restauracyjke wloska na Garbarach niestety nie pamietam nazwy...Z Estella to
      byc moze rownac sie nie moze ale tez serdecznie polecam.Super wystroj bardzo
      mila obsluga na jedzenie tez nie mozna narzekac no moze tylko troche za dlugo
      trw przygotowywanie potraw...
    • j_j1 Re: Estella 07.02.06, 21:58
      ojjjjjj TAK!!!!
      od 14 lat tam chodze i NIGDY mi sie nie znudzi:)
      Czesto zamawiamy sobie z Estelli do domciu jedzonko-pychota!!
      Ja uweilbiam wszelkiego rodzajau makarony wiec polecam Penne a'la Vesuviana:)
      Moj facet to "miesozerna bestia" weic uwielbia poledwiczki w sosie cytrynowym
      lub z zielonego pieprzu aaa i carpaccio+ buleczki z maslem czosnkowym i
      najlepsza zupa cebulowa jaka kiedykolwoek jadlam:)
    • Gość: wlkpoznan Re: Estella IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 16:38
      Nieststy wciąż jeszcze jest w Wielkopolsce tak, iż łatwo zadowolić mało
      wybrednych klientów- to, że danie jest ciepłe i nie rozgotowane nie oznacza, iż
      można nazywać je rewelacyjnym. Dałem sobie rok czasu na zapoznanie się z ofertą
      Estella i z przykrością stwierdzam, że nie ma tam nic szczególnego. Co to
      oznacza? Proszę bardzo- wystrój- rzecz gustu co prawda, ale nikt mi nie wmówi,
      że wysilone na antyki meble są pełne elegancji, czy chociażby pozbawione kiczu,
      obsługa- bez emocji, neutralna i niezaangażowana, brak doradztwa zdaje się
      sugerować przypadkowość procesu rekrutacji pracowników, jedzenie- o jednym smaku
      charakterystycznym dla wszystkich potraw- jałowe(!), nie ma znaczenia, co się
      zamawia- zawsze będzie sakowało tak samo- może ma to być znak rozpoznawczy
      Estella? Być może rzeczywiście źle trafiałem przez cały rok, ale ile jeszcze mam
      próbować? Mam też coś dla "znawców" włoskiej kuchni, którzy do tego lubią dobrą
      obsługę i są w stanie proporcjonalnie do niej zapłacić (nie mówiąc o napiwku
      większym niż 50pln- jeżeli tylko "znawców" oczywiście stać)- dla mnie nr1 pod
      tym względem w Poznaniu pozostaje w dalszym ciągu Milano. Polecam wybrać się,
      wydać ten 1000pln na bardzo dobrą kolację we dwoje z najlepszymi trunkami w
      mieście serwowanymi do najlepszych past i dopiero wtedy wypowiadać się na temat
      włoskich kulinariów, tudzież porównywać do lokali gastronomicznych typu Estella.
      Tych jednak, którzy lubią domowe schabowe z kapuchą- w pełni rozumiem: Estella
      może być w tym przypadku miłą odmianą.

P>S> Nie mam nic wspólnego z restauracją Milano- jestem tylko klientem o dość
      wrażliwym smaku:)
      • j_j1 Re: Estella 28.02.06, 23:54
        Gosciu a dlaczego ublizasz wszystkim,ktorzy sie tu wypowiedzeli-nie uwazasz,ze
        sa rozne gusta i smaki??
        Byc moze w Estteli nie tych potraw probowales:))))
        A tak jezeli chodzi o doprawienie potraw-ojjjjj to widac, ze we Wloszech to
        jeszcze nie byles-bo tam to dopiero jest wszystko jalowe:D
        • Gość: wlkpoznan Re: Estella IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 02:44
          Zacznijmy od początku- "gościu"??- nie przypominam sobie, żebyśmy byli "na: ty"-
          i to niby ja ubliżam? Nieważne- jakoś przeboleję. "gusta i smaki"- to właśnie
          zakładam, ale zależy mi na tym, aby nie dewaluować opinii o kulinariach
          serwowanych w Wielkopolsce. Większość wypowiadających się tutaj nie uwzględnia
          smaków, a raczej sentymenty związane z długoletnim odwiedzaniem Estella. Co do
          Wloszech- znowu Pan/i chybił/a- 3-miesięczny pobyt tam dał mi pewne podstawy do
          rozważań na temat ich sposobów przyrządzania potraw. Jeżeli jednak jedzie Pan
          tam z wycieczką turystów, to wiadomo, że obsłużą Pana zawsze jak część całości-
          nie jednostkę. Moje uwagi o schabowych- być może przez niektórych odebrane jako
          uszczypliwe (nie odpowiadam za kompleksy postujących)- jak najbardziej odnosiły
          się do zróżnicowania smaków. Jedno jest tu dla mnie kwestią zasadniczą- ważne
          jest, by próbować wielości, zanim zacznie się zachwalać jedność- należy poprostu
          mieć porównanie. Pozdrawiam i zachęcam do dyskusji, która to ma to do siebie, że
          zawsze jest kształcącą:)

P.S.: Podtrzymuję poprzednio wyrażoną opinię o Estella.
      • Gość: Joanna Re: Estella IP: *.izacom.pl 07.10.06, 12:45
        Ma Pan racje odnośnie Estelli!Polecam Papavero,warto spróbować.
    • Gość: Joanna Estella IP: *.izacom.pl 07.10.06, 12:41
      Widac że nikt z was nie wie co to włoska kuchnia!Jesli was zadawalają
      tortellini z Tesco i krewetki z puszki Aro to ok,ale nie dla mnie.Ceny za marną
      jakość i masówke?!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka