Gość: brym brym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 09:53 kiedy otwieramy sezon motocyklowy? No i chętni podpisujcie się ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: brym brym Re: kiedy otwieramy sezon motocyklowy w Pniu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 10:40 no tak, motocykliści przecież pracują a nie siedzą w necie , by pisac na forum, w końcu na motor trzeba się natyrać :))) no to do pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mycha Re: kiedy otwieramy sezon motocyklowy w Pniu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 12:18 mozemy otwierac jak tylko uzbieram na motocykl...czyli za jakies dajmy na to 70 lat...jak dobrze pojdzie;) chyba ze masz wolne miejsce za swoimi plecami...;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brym brym Re: kiedy otwieramy sezon motocyklowy w Pniu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 13:07 mycha czy ty to mycha , która znam? h Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trekker a wy go konczycie -ten sezon??..po co?? IP: *.icpnet.pl 21.01.05, 00:12 ja coprawda tez jednosladowiec jestem ale rowerowego sezonu nigdy nie koncze jezdze w sumie caly rok,nawet w 15 stopniowe mrozy. Hmmmm moze to kwsetia kosztow jakie was motocyklistow sięgają bo paliwo czesci serwis itd....to nie malo kasy. ja wydaje lacznie z ubezpieczenim roweru okolo 1200 pln rocznie na wszystko lącznie z corocznym zakupem nowego napędu za 300 pln okolo!Bo robie rowerem okolo 12000 km rocznie. a moze tez to kwsetia ze nie ma za bardzo gdzie je(motocykle,skutery) garazowac bo zlodziejstwo w polsce króluje i nkit tego nie chce zatrzymac...a jak potencjalny motocyklista mieszka w bloku to nie usmiecha sie chodzic 500 metrow na strzezony parking i jeszcze co miesiac placic powyzej 70 pln . powiedzcie mi ile was kosztuje uzywanie i utrzymanie motocykla/skutera w ciągu roku.????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brym brym Re: a wy go konczycie -ten sezon??..po co?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 09:02 nie da się jeździć w zimnie, bo przy prędkościach rowerowych to da się wytrzymać, ale na motorze robią się sople :))) co do kosztów, to oczywiście kwestia motoru i ilości wyjazdów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mycha Re: a wy go konczycie -ten sezon??..po co?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 12:10 a jeżeli nie to nie ma za Tobą miejsca...??;) szczerze mówiąc to nie wiem czy ja to ta;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brym brym Re: a wy go konczycie -ten sezon??..po co?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 12:39 nie ma za mną miejsca, bo ja tez miejsce tylnie zajmuję :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mycha Re: a wy go konczycie -ten sezon??..po co?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 22:19 ehh, w takim razie ja mój sezon otworzę za te kilkadziesiąt lat...jak uzbieram na własna maszynę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: a wy go konczycie -ten sezon??..po co?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 23:57 Ja sie wypowiadam zupelnie teoretycznie, bo to moj pierwszy sezon bedzie. Wiec jak chcesz jezdzic jak jest zimno - zimowki konieczne, bo letnie sie robia bardzo niestabilne. Po drugie - motocyklem jedziesz szybciej niz rowerkiem wiec duzo bardziej odczuwasz zimno. No i po trzecie jak juz np snieg pada, to jazda moto jest nieco bardziej niebezpieczna - duzo latwiej o dzwon. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cherrymegi Re: a wy go konczycie -ten sezon??..po co?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 22:00 Będzie pierwszy sezon Doktorze? To do zabaczenia na trasie, gdzieś tam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: george Re: kiedy otwieramy sezon motocyklowy w Pniu? IP: *.icpnet.pl 21.01.05, 22:28 Jak najszybciej, wiele osób nie może się już doczekać na Wasze narządy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cherrymegi DO GEORGE`A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 22:57 NIESMACZNE. KTOŚ KTO KOCHA MOTOCYKLE NIE NAPISAŁBY TEGO. JA ŚMIGAM OD DZIECIAKA, NIESTETY JESZCZE NIE NA SWOIM ;) I ŻADNEGO WYPADKU NIE MIAŁAM, TRZEBA JEŹDZIĆ Z ROZWAGĄ A WARIACI BYLI, SĄ I BĘDA. ALE WIĘKSZOŚCI NIE STANOWIĄ. POZDRAWIAM WSZYSTKICH "MOTOROWYCH" A PANU JUŻ PODZIĘKUJEMY... NIE MOGĘ SIĘ DOCZEKAĆ JAK DOSIĄDĘ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: george Re: DO GEORGE`A IP: *.icpnet.pl 23.01.05, 19:50 Pomyśl Cherrymegi czy Twoje nerki, serce i wątroba nie czułyby się lepiej w towarzystwie sprawnego mózgu, któremu nie będzie przychodzić na myśl zakłócanie przestrzeni dźwiękowej innych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: DO GEORGE`A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 23:42 Brawo! Wez zagazuj kazdego kto "zakloca przestrzen dzwiekowa innych ludzi" i zyj sobie w swoim idealnym swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: DO GEORGE`A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 23:39 Zreszta IMO nie ma az tak wielkiego znaczenia to czy motocyklista jest swirem czy nie - bo wiekszosc wypadkow z udzialem motocyklistow jest z winy kierowcow samochodow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: george Re: DO GEORGE`A IP: *.icpnet.pl 24.01.05, 09:41 Przypuszczam, że gdy widzi się w lusterku cwaniaczka, który zamiast grzecznie jechać w sznurku pcha się na chama, to naturalnym odruchem jest skręcenie kierownicy, by gościa przyblokować. A gdy mieszka się w oazie ciszy i spokoju i nagle w domu zaczyna drżeć podłoga, porcelana dzwonić w kredensie, to też jest chyba oczywiste, że ma się ochotę wyciągnąć granatnik i zamienić gościa w marmoladę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cherrymegi Re: DO GEORGE`A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 21:57 ... a porcelanę George ma naturalnie Rosenthalla... brrr ... ile w Tobie agresji i nietolarancji!?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: george Re: DO GEORGE`A IP: *.icpnet.pl 24.01.05, 22:28 Najbardziej jestem tolerancyjny dla osób, które tak żyją, że nawet nie wiem, że żyją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: DO GEORGE`A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 09:30 oj zakompleksiony ty jesteś maxymalnie, skoro unikasz żywych istot, aby przypadkiem nie zobaczyć jaki jestes słaby widząc siłę innych, np. motocyklistów hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: george Re: DO GEORGE`A IP: *.icpnet.pl 25.01.05, 11:31 Czy robienie hałasu wokół siebie jest przejawem siły? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brym brym Re: DO GEORGE`A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 19:25 pytanie retoryczne, bo nikt o zdrowym umyśle nie odpowie na tak bezsensowne pytanie no a juz na pewno nie motocylkista Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BRYM BRYM Re: kiedy otwieramy sezon motocyklowy w Pniu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 09:29 Ale masz wąskie horyzonty koleś...... a tolerancji to już na debecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tur Kolejny sezon terrorystów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 18:45 Połowa tzw motocyklistów to szczególnie szkodliwa banda terrorystów akustycznych i drogowych. Mobilizujmy się i sprowokujmy Policję karmioną naszymi podatkami aby zrobiła co do niej należy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mycha Re: Kolejny sezon terrorystów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 11:25 czyli co mają zrobić??poruszania się motocyklami nie mogą zabronic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maxx Re: Kolejny sezon terrorystów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 16:28 zabronić nie mogą, a marzy mi się nalot policyjnych kontroli na motocylkistów, tzn: gruntowne sprawdzenie stanu techniczego motocykli, kontrola pędkości (to byłby najlepszy sposób wyeliminowania piratów, bo jakoś nie wyobrażam sobie kierowcy szlifierki jadącego na ścigaczu 50km/h) i włąśnie za prędkość odbierałbym tym pajacom prawka !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: Kolejny sezon terrorystów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 23:50 Za przekroczenie predkosci dostaje sie mandat i odpowiednia liczbe punktow karnych. A Ty co, proponujesz zeby policja dzialala niezgodnie z prawem? Poza tym wiesz - to, ze namierza motocykliste to jedno, ale musza go jeszcze zatrzymac ;-) Gruntowne sprawdzanie stanu technicznego? Niech sie przede wszystkim wezma za sprawdzanie stanu technicznego duzych fiatow, kaszli, kadettow, 30 letnich beemek, tarpanow, starow, zukow - a potem niech sie biora za motocykle, ktore obiektywnie patrzac sa w lepszym stanie niz samochody! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tur Re: Kolejny sezon terrorystów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 09:09 Za tzw. komuny gdy brakowało rzeczowych argumentów to aktywista miał jeszcze jedną deskę ratunku, że w Ameryce biją murzynów. Właśnie się tej deski chwyciłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: kiedy otwieramy sezon motocyklowy w Pniu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 23:33 Ale przeca w tym roku sezon sie w ogole nie skonczyl :-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Otwórzcie sezon dzisiaj! Piękna pogoda! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 08:50 Jest sporo śniegu, także na drogach. Piękna pogoda na motor, śniegu dużo to i widoki ładne. W sam raz pogoda dla twardzieli no i dawców nerek też. A mówiłem, że zimy i pogody się nie da oszukać. Tu nie Europa! To jest Polska! POWODZENIA DLA MOTOCYKLIKÓW! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vikka dobra rady ciotki Vikki:sprawdzić kask;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 20:11 Ja swój debiut w kasku miałam minionego lata,wczesniej zawsze jezdziłam bez,ale tym razem mielismy sobie troszkę poszalec więc dla mojego bezpieczeństwa kumpel wziął kask tez dla mnie:)więc załozyłam go na głowę i zasłoniłam szybkę....ale tylko na oczy,bo kumpel zapomniał udzielic instrukcji;)więc lecimy sobie po wioskach,ten cos do mnie mówił a ja nie mogłam oddychać przy tej prędkości,a co dopiero mówic cokolowiek....hehehe...dopiero w przerwie okazało sie co jest nie tak;) aha...nigdy nie prowadziłam,bo jakos tak cholernie sie boję,poza tym motocykle cięzkie są i nie moge utrzymać:( ....ale wszystko przedemną;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rowerzysta poznan moto--reflexje IP: *.icpnet.pl 30.01.05, 22:43 powiem krotko i treesciwie nie mam nic przeciwko tym motocyklistom ktorzy szaleja na wlasne ryzyko i sami sie rozbijają jesli nikomu krzywdy nie robią to dobrze a jesli powoduja wypadki i inni maja tez problemy to zle i takich nie lubie. Poki co nie stac mnie poprostu na motocykl czy sredni skuter bo w to celuję( np peugeot elyseo albo piaggio x9) poki co mykam w sumie za friko wszedzie rowerem ktos tu pisal ze na rowerze nie da sie jechac tyle co na motorze ( ze tak szybko) hmm zalezy na jakim motorze bo nie raz osiągalem rowerem i 40 i 50 i 60 i maxymalnie jechalem na rowerze 77 km/h i to po plaskiej szosie ale za tirem hehehe tak udowodnic mozna ze gdyby nie opory aerodynamiczne to rowerem spokojnie moznaby jechac powyzej 40 km/h ( a tak to mnie krew zalewa jak jade pod wiatr) Ciesze sie ze motorow w pozn i w polsce coraz wiecej mam nadzieje ze wasza motocyklistow kultura na drodze tez wzrasta. Ja mam dobre wspomnienia ze spotkan na trasie i w miescie z motocyklistami....a swiry na motorach jesli nie zmądrzeją to faktycznie dawcami w koncu jeden po drugim zostaną!!!!! pozd- rowerek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: moto--reflexje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 09:37 wreszcie jakiś normalny człowiek nie będący motocyklistą a nas rozumiejący. Jak wszędzie świry są i na motorach, ale ja cały czas mam na myśli motocyklistów tych prawdziwych, nie zapomianjmy, że największym zagrożeniem na drogach są piesi, wyborne drogi w polsce, nigdzie takich cudownych i jakościowo beznadziejnych nie znajdziemy :(((( Wspomne też o kierowcach 4-kółek zapominających, że jest coś takiego jak lusterko boczne i wsteczne, nie do poprawiania makijazu bynajmniej . pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś