Dodaj do ulubionych

kiedy otwieramy sezon motocyklowy w Pniu?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 09:53
kiedy otwieramy sezon motocyklowy? No i chętni podpisujcie się !
Obserwuj wątek
    • Gość: brym brym Re: kiedy otwieramy sezon motocyklowy w Pniu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 10:40
      no tak, motocykliści przecież pracują a nie siedzą w necie , by pisac na forum,
      w końcu na motor trzeba się natyrać :)))

no to do pracy
      • Gość: mycha Re: kiedy otwieramy sezon motocyklowy w Pniu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 12:18
        mozemy otwierac jak tylko uzbieram na motocykl...czyli za jakies dajmy na to 70
        lat...jak dobrze pojdzie;)
        chyba ze masz wolne miejsce za swoimi plecami...;))
        • Gość: brym brym Re: kiedy otwieramy sezon motocyklowy w Pniu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 13:07
          mycha czy ty to mycha , która znam?

h
          • Gość: trekker a wy go konczycie -ten sezon??..po co?? IP: *.icpnet.pl 21.01.05, 00:12
            ja coprawda tez jednosladowiec jestem ale rowerowego sezonu nigdy nie
            koncze jezdze w sumie caly rok,nawet w 15 stopniowe mrozy.
            Hmmmm
            moze to kwsetia kosztow jakie was motocyklistow sięgają bo paliwo czesci
            serwis itd....to nie malo kasy.
            ja wydaje lacznie z ubezpieczenim roweru okolo 1200 pln rocznie na wszystko
            lącznie z corocznym zakupem nowego napędu za 300 pln okolo!Bo robie
            rowerem okolo 12000 km rocznie.
            a moze tez to kwsetia ze nie ma za bardzo gdzie je(motocykle,skutery)
            garazowac bo zlodziejstwo w polsce króluje i nkit tego nie chce
            zatrzymac...a jak potencjalny motocyklista mieszka w bloku to nie
            usmiecha sie chodzic 500 metrow na strzezony parking i jeszcze co
            miesiac placic powyzej 70 pln .

powiedzcie mi ile was kosztuje uzywanie i utrzymanie motocykla/skutera w
            ciągu roku.?????
            • Gość: brym brym Re: a wy go konczycie -ten sezon??..po co?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 09:02
              nie da się jeździć w zimnie, bo przy prędkościach rowerowych to da się
              wytrzymać, ale na motorze robią się sople :)))

co do kosztów, to oczywiście kwestia motoru i ilości wyjazdów
              • Gość: mycha Re: a wy go konczycie -ten sezon??..po co?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 12:10
                a jeżeli nie to nie ma za Tobą miejsca...??;)
                szczerze mówiąc to nie wiem czy ja to ta;)
                • Gość: brym brym Re: a wy go konczycie -ten sezon??..po co?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 12:39
                  nie ma za mną miejsca, bo ja tez miejsce tylnie zajmuję :)))
                  • Gość: mycha Re: a wy go konczycie -ten sezon??..po co?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 22:19
                    ehh, w takim razie ja mój sezon otworzę za te kilkadziesiąt lat...jak uzbieram
                    na własna maszynę ;)
            • Gość: dr huckenbush Re: a wy go konczycie -ten sezon??..po co?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 23:57
              Ja sie wypowiadam zupelnie teoretycznie, bo to moj pierwszy sezon bedzie. Wiec
              jak chcesz jezdzic jak jest zimno - zimowki konieczne, bo letnie sie robia
              bardzo niestabilne. Po drugie - motocyklem jedziesz szybciej niz rowerkiem wiec
              duzo bardziej odczuwasz zimno. No i po trzecie jak juz np snieg pada, to jazda
              moto jest nieco bardziej niebezpieczna - duzo latwiej o dzwon.
              • Gość: cherrymegi Re: a wy go konczycie -ten sezon??..po co?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 22:00
                Będzie pierwszy sezon Doktorze? To do zabaczenia na trasie, gdzieś tam!
    • Gość: george Re: kiedy otwieramy sezon motocyklowy w Pniu? IP: *.icpnet.pl 21.01.05, 22:28
      Jak najszybciej, wiele osób nie może się już doczekać na Wasze narządy.
      • Gość: cherrymegi DO GEORGE`A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 22:57
        NIESMACZNE. KTOŚ KTO KOCHA MOTOCYKLE NIE NAPISAŁBY TEGO. JA ŚMIGAM OD
        DZIECIAKA, NIESTETY JESZCZE NIE NA SWOIM ;) I ŻADNEGO WYPADKU NIE MIAŁAM,
        TRZEBA JEŹDZIĆ Z ROZWAGĄ A WARIACI BYLI, SĄ I BĘDA. ALE WIĘKSZOŚCI NIE
        STANOWIĄ. POZDRAWIAM WSZYSTKICH "MOTOROWYCH" A PANU JUŻ PODZIĘKUJEMY... NIE
        MOGĘ SIĘ DOCZEKAĆ JAK DOSIĄDĘ...
        • Gość: george Re: DO GEORGE`A IP: *.icpnet.pl 23.01.05, 19:50
          Pomyśl Cherrymegi czy Twoje nerki, serce i wątroba nie czułyby się lepiej w
          towarzystwie sprawnego mózgu, któremu nie będzie przychodzić na myśl zakłócanie
          przestrzeni dźwiękowej innych ludzi.
          • Gość: dr huckenbush Re: DO GEORGE`A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 23:42
            Brawo! Wez zagazuj kazdego kto "zakloca przestrzen dzwiekowa innych ludzi" i zyj
            sobie w swoim idealnym swiecie.
        • Gość: dr huckenbush Re: DO GEORGE`A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 23:39
          Zreszta IMO nie ma az tak wielkiego znaczenia to czy motocyklista jest swirem
          czy nie - bo wiekszosc wypadkow z udzialem motocyklistow jest z winy kierowcow
          samochodow...
          • Gość: george Re: DO GEORGE`A IP: *.icpnet.pl 24.01.05, 09:41
            Przypuszczam, że gdy widzi się w lusterku cwaniaczka, który zamiast grzecznie
            jechać w sznurku pcha się na chama, to naturalnym odruchem jest skręcenie
            kierownicy, by gościa przyblokować.
            A gdy mieszka się w oazie ciszy i spokoju i nagle w domu zaczyna drżeć podłoga,
            porcelana dzwonić w kredensie, to też jest chyba oczywiste, że ma się ochotę
            wyciągnąć granatnik i zamienić gościa w marmoladę.
            • Gość: cherrymegi Re: DO GEORGE`A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 21:57
              ... a porcelanę George ma naturalnie Rosenthalla... brrr ... ile w Tobie
              agresji i nietolarancji!?!
              • Gość: george Re: DO GEORGE`A IP: *.icpnet.pl 24.01.05, 22:28
                Najbardziej jestem tolerancyjny dla osób, które tak żyją, że nawet nie wiem, że
                żyją.
                • Gość: ... Re: DO GEORGE`A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 09:30
                  oj zakompleksiony ty jesteś maxymalnie, skoro unikasz żywych istot, aby
                  przypadkiem nie zobaczyć jaki jestes słaby widząc siłę innych, np.
                  motocyklistów

hehehe

• Gość: george Re: DO GEORGE`A IP: *.icpnet.pl 25.01.05, 11:31
                    Czy robienie hałasu wokół siebie jest przejawem siły?
                    • Gość: brym brym Re: DO GEORGE`A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 19:25
                      pytanie retoryczne, bo nikt o zdrowym umyśle nie odpowie na tak bezsensowne
                      pytanie
                      no a juz na pewno nie motocylkista
      • Gość: BRYM BRYM Re: kiedy otwieramy sezon motocyklowy w Pniu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 09:29
        Ale masz wąskie horyzonty koleś......

a tolerancji to już na debecie
    • Gość: tur Kolejny sezon terrorystów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 18:45
      Połowa tzw motocyklistów to szczególnie szkodliwa banda terrorystów
      akustycznych i drogowych.
      Mobilizujmy się i sprowokujmy Policję karmioną naszymi podatkami
      aby zrobiła co do niej należy.
      • Gość: mycha Re: Kolejny sezon terrorystów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 11:25
        czyli co mają zrobić??poruszania się motocyklami nie mogą zabronic...
        • Gość: Maxx Re: Kolejny sezon terrorystów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 16:28
          zabronić nie mogą, a marzy mi się nalot policyjnych kontroli na motocylkistów,
          tzn: gruntowne sprawdzenie stanu techniczego motocykli, kontrola pędkości (to
          byłby najlepszy sposób wyeliminowania piratów, bo jakoś nie wyobrażam sobie
          kierowcy szlifierki jadącego na ścigaczu 50km/h) i włąśnie za prędkość
          odbierałbym tym pajacom prawka !!!
          • Gość: dr huckenbush Re: Kolejny sezon terrorystów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 23:50
            Za przekroczenie predkosci dostaje sie mandat i odpowiednia liczbe punktow
            karnych. A Ty co, proponujesz zeby policja dzialala niezgodnie z prawem? Poza
            tym wiesz - to, ze namierza motocykliste to jedno, ale musza go jeszcze
            zatrzymac ;-)
            Gruntowne sprawdzanie stanu technicznego? Niech sie przede wszystkim wezma za
            sprawdzanie stanu technicznego duzych fiatow, kaszli, kadettow, 30 letnich
            beemek, tarpanow, starow, zukow - a potem niech sie biora za motocykle, ktore
            obiektywnie patrzac sa w lepszym stanie niz samochody!
            • Gość: tur Re: Kolejny sezon terrorystów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 09:09
              Za tzw. komuny gdy brakowało rzeczowych argumentów to
              aktywista miał jeszcze jedną deskę ratunku, że w Ameryce biją murzynów.
              Właśnie się tej deski chwyciłeś.
    • Gość: dr huckenbush Re: kiedy otwieramy sezon motocyklowy w Pniu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 23:33
      Ale przeca w tym roku sezon sie w ogole nie skonczyl :-P
      • Gość: Obserwator Otwórzcie sezon dzisiaj! Piękna pogoda! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 08:50
        Jest sporo śniegu, także na drogach. Piękna pogoda na motor, śniegu dużo to i
        widoki ładne. W sam raz pogoda dla twardzieli no i dawców nerek też. A mówiłem,
        że zimy i pogody się nie da oszukać. Tu nie Europa! To jest Polska! POWODZENIA
        DLA MOTOCYKLIKÓW!
    • Gość: vikka dobra rady ciotki Vikki:sprawdzić kask;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 20:11
      Ja swój debiut w kasku miałam minionego lata,wczesniej zawsze jezdziłam bez,ale
      tym razem mielismy sobie troszkę poszalec więc dla mojego bezpieczeństwa kumpel
      wziął kask tez dla mnie:)więc załozyłam go na głowę i zasłoniłam szybkę....ale
      tylko na oczy,bo kumpel zapomniał udzielic instrukcji;)więc lecimy sobie po
      wioskach,ten cos do mnie mówił a ja nie mogłam oddychać przy tej prędkości,a co
      dopiero mówic cokolowiek....hehehe...dopiero w przerwie okazało sie co jest nie
      tak;)

aha...nigdy nie prowadziłam,bo jakos tak cholernie sie boję,poza tym motocykle
      cięzkie są i nie moge utrzymać:(
      ....ale wszystko przedemną;)
      • Gość: rowerzysta poznan moto--reflexje IP: *.icpnet.pl 30.01.05, 22:43
        powiem krotko i treesciwie
        nie mam nic przeciwko tym motocyklistom ktorzy szaleja na wlasne ryzyko
        i sami sie rozbijają jesli nikomu krzywdy nie robią to dobrze a
        jesli powoduja wypadki i inni maja tez problemy to zle i takich nie
        lubie. Poki co nie stac mnie poprostu na motocykl czy sredni skuter
        bo w to celuję( np peugeot elyseo albo piaggio x9) poki co mykam w
        sumie za friko wszedzie rowerem ktos tu pisal ze na rowerze nie da
        sie jechac tyle co na motorze ( ze tak szybko) hmm zalezy na jakim
        motorze bo nie raz osiągalem rowerem i 40 i 50 i 60 i maxymalnie
        jechalem na rowerze 77 km/h i to po plaskiej szosie ale za tirem
        hehehe tak udowodnic mozna ze gdyby nie opory aerodynamiczne to
        rowerem spokojnie moznaby jechac powyzej 40 km/h ( a tak to mnie
        krew zalewa jak jade pod wiatr)
        Ciesze sie ze motorow w pozn i w polsce coraz wiecej mam nadzieje ze
        wasza motocyklistow kultura na drodze tez wzrasta. Ja mam dobre
        wspomnienia ze spotkan na trasie i w miescie z motocyklistami....a swiry
        na motorach jesli nie zmądrzeją to faktycznie dawcami w koncu jeden
        po drugim zostaną!!!!!
        pozd- rowerek
        • Gość: . Re: moto--reflexje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 09:37
          wreszcie jakiś normalny człowiek nie będący motocyklistą a nas rozumiejący.
          Jak wszędzie świry są i na motorach, ale ja cały czas mam na myśli
          motocyklistów tych prawdziwych, nie zapomianjmy, że największym zagrożeniem na
          drogach są piesi, wyborne drogi w polsce, nigdzie takich cudownych i jakościowo
          beznadziejnych nie znajdziemy :((((
          Wspomne też o kierowcach 4-kółek zapominających, że jest coś takiego jak
          lusterko boczne i wsteczne, nie do poprawiania makijazu bynajmniej .

pozdrawiam

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka