Dodaj do ulubionych

jak przekonac sie do poznania:)

07.02.05, 23:52
zostalam zrzucona do poznania(praca ,awans:)z krakowa.przekonajcie mnie ze
warto zostac na dluzej w poznaniu,co weekend zmykam do krakowa.pracuje caly
bozy dzien,potrzebuje krotkiej tresciwej informacji od was drodzy
poznaniacy .bede wdzieczna za info moge tez zaznajomic Was z klimatem
krakowskim.manarada
Obserwuj wątek
    • nat.london Re: jak przekonac sie do poznania:) 08.02.05, 00:54

--Znam duzo fajnych miejc,restauracji.imprez.Zaufaj mi same najlepsze.Moj mai
      nat.london@wp.pl
      ...pomysl,ze to sen,ze to wcale nie działo się...
      • nat.london Re: jak przekonac sie do poznania:) 08.02.05, 00:57
        .Daj zac..W sobote ide do POst Dali w Alfie
        • Gość: manarada Re: jak przekonac sie do poznania:) IP: *.crowley.pl 08.02.05, 00:59
          moze w nastepny weekend,ten mnie nie ma
          w poznania
      • Gość: manarada Re: jak przekonac sie do poznania:) IP: *.crowley.pl 08.02.05, 00:57
    • manarada Re: jak przekonac sie do poznania:) 08.02.05, 23:29
      moi drodzy,cos ubogo u was czyzby poznan nie mogl niczym zaskoczyc?mam nadzieje
      ze nie?powiedzcie mi gdzie jest fajna muza,gdzie odbywaja sie koncerty,gdzie
      mozna isc na kawe,posiedzic,poczytac i pogapic sie na ludzi,albo gdzie mozna
      sie wyszalec do rana zapominajac o bozym swiecie?pozdr was i wierze w was
      poznaniacy.ucze sie waszego slownictwa:)"pod koziolkiem" w krakau "pod
      sledzikem":)
      • Gość: pyrka Re: jak przekonac sie do poznania:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 11:37
        aa to wszystko zależy od muzyki i typu imprez jakie preferujesz, ale bardzo
        chetnie napisze Ci co ja bym polecila z calego serca:)

- jesli chcesz posiedziec i poczytac: przemila herbaciarnia behemot na ulicy
        kramarskiej - cicha muzyka, goraca herbata lub kieliszek wina, stos gazet,
        domowa atmosfera i zapach ciasta, co jakiś czas ktoś gra na pianinie:) miło
        jest też w cocoa republic na zamkowej koło starego rynku.
        całkiem fajnie tez siedzi sie w drugim domu, gdzie mozesz sobie zagrac w jakas
        gre planszowa;)

- jeśli chcesz sie wyszaleć to dobre imprezy są na ul. nowowiejskiego - pod
        minogą i stare kino, w subwayu tez jest ok, ale nie w weekend, bo roi sie tam
        od dresiarzy:|

- koncerty najcześciej odbywaja sie w blue nocie w zamku lub w eskulapie czy
        starym kinie

no i mówi sie pod koziołkami;) a najlepiej pod pręgierzem:D choć i tak wszyscy
        umawiają sie "na starym" co oznacza dokładnie to samo:)

mam nadzieje, ze cos Ci sie spodoba:)
        • manarada do pyrka:) 21.02.05, 23:17
          dzieki wiekie za info ,w koncu jakas dobra dusza pojawila sie na horyzoncie!
          chetnie skorzystam:)jezeli tylko bedziesz w krakowie to sluze pomoca,jestem tam
          zawsze w wekendy,
          pozdrawiam cieplo
          manarada
      • Gość: Poznanianka Re: jak przekonac sie do poznania:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.05, 08:48
        Boże, wystarczy poserwować troche po internecie i wyszukać sobie jakies fajne
        knajpy czy tez puby, czy też disco...dla każdego co innego...a nie psioczyć, że
        niby nic w tym Poznaniu nie ma...a co Wy tam w tym swoim Krakowie takiego macie?
        To pytanie jak najbardziej poważne, bo planuję wyjazd do Kraka, ale też nie za
        bardzo wiem co gdzie i jak. I pewnie jak pojadę to stwierdzę, że fajnie było,
        ale bez przesady, w Poznaniu lepiej.
        A tak w ogóle to wszystko jest tylko kwestią dobrego towarzystwa i niczego
        więcej. Tak więc, może zmień taktykę i zamiast wmawiać ludziom, że mieszkają w
        "beznadziejnym" mieście, spróbuj przekonać do siebie i poznać jakąś fajną osobę,
        która by Cię gdzieś ze sobą zabrała.

Pozdrawiam!
    • magapoz Re: jak przekonac sie do poznania:) 22.02.05, 14:38
      Poznań nie jest taki zły. Wszytsko zależy jak sie żyje. Czy masz tu jakis
      znajomych itp. Na pewno odczuwasz jakąś strate , bo tak jest zawsze. Ja 5 lat
      temu wyprowadziłam sie z mojego Poznania i do dzisiaj jest mi łysawo, ale do
      wszytkiego można się przyzwyczaić . Nie wiem jakie masz zainteresowania i czym
      można by Cię zająć. Chętnie pogadam na GG 1309557. Trzymaj sie
      • manarada Re: jak przekonac sie do poznania:) 03.03.05, 23:30
        dzieki magapoz za odpowiedz.co do znajomych to znam w wiekszosci ludzi z pracy:)
        chodze juz na zajecia z tanca wspolczesnego i angielski, wiec nie jest tak
        strasznie:)lubie miejsca gdzie mozna oddetchnac od calego zgielku...mile z
        dobra muzyka /w krakowie tego nie brakuje mysle ze w poznaniu rowniez./lubie
        kameralne z ambitnym repertuarem kino, koncerty na zywo.wiem ze 10.03 w BLUE
        NOTE jest koncert jacka lachowicza/dawna "scianka"/ na pewno sie wybiore jezeli
        masz ochote to zapraszam rowniez.pozdr manarada
        • malwina7 Re: jak przekonac sie do poznania:) 04.03.05, 09:19
          Jeśli chodzi o kino z ambitniejszym repertuarem, to polecam Maltę. Nie powala
          wyglądem, ale czasami wyświetlają tam "perełki".
          Jeśli to nie tajamnica, to napisz proszę gdzie chodzisz na zajęcia z tańca
          współczesnego, też bym chętnie potańczyła. Jeśli można to poproszę o jakiś
          kontakt - telefon lub adres - będę wdzięczna. Pozdrawiam.
          • Gość: megi Re: jak przekonac sie do poznania:) IP: *.icpnet.pl 04.03.05, 20:04
            Hej!Jezeli chcesz troszkę poszaleć to polecam np.Dynamix,fajnie można też
            pobawić się przy karaoke,zapraszam więc do Kleprydry na Starym Rynku,jeżeli
            pochodzisz troszkę po centrum miasta to na pewno znajdziesz jakieś fajne
            miejsce,gdzie można napić się kawki,bo jest ich tam dużo:)A na oderwanie
            się,odetchnięcie polecam np.spacer nad Maltą lub(oczywiście jak zrobi się
            trochę cieplej;))zabranie książki,położenie się na trawce nad Maltą i
            powygrzewanie sie troszke na słoneczku:)Jeśli chodzi o koncerty to najczęściej
            właśnie w Eskulapie,a w czasie cieplejszej pory roku polecam koncert w
            plenerze:)Muszę przyznać,że w Poznaniu słabo nagłaśnianie są różne koncerty czy
            imprezy dlatego polecam samej się zainteresować:)A co do imprez to odwiedz
            różne lokale czy jakieś knajpki,w których można napić się piwka i wybierz te,
            które Ci się spodobają,bo jak wiadomo każdy lubi co innego:)Pozdrawiam i życzę
            udanego pobytu w naszym pięknym mieście;)
    • 100milstad Re: jak przekonac sie do poznania:) 03.10.05, 22:00
      hej!los mnie rowniez rzucil do poznania.niestety pora jesienna, wiec dobrze
      byloby odnalezc sie w tym miescie.mozna sie jakos do tego miejsca przekonac?
      jesli jeszcze to forum jest aktywne to moze uda nam sie skontaktowac?nie chce
      sie narzucac, ale co dwie glowy to nie jedna:)w razie czego podaje moj
      adres:100milstad@gazeta.pl.poza tym miasto troche do gdanska podobne.tyle moich
      spostrzezen:)
      • Gość: asia Re: jak przekonac sie do poznania:) IP: 213.17.149.* 28.10.05, 11:28
        zapraszamy do caly tydzien mega dobre imprezy www.sqklub.pl
        • neo_r Re: jak przekonac sie do poznania:) 06.11.05, 22:16
          hmmm też mnie rzuciło do P-nia, jestem tu od połowy lipca, jakoś się
          przyzwyczajam, ale na razie czuję się tu jeszcze obco :/
          tęsknię za moim Wrockiem kochanym....
          aa propos- co to są te rogale marcińskie ????
          • anialm Re: jak przekonac sie do poznania:) 08.11.05, 14:17
            Rogale marcińskie to ciasto z białym makiem... tak w skórcie:) i beda to
            najlepsze rogale jakie w zyciu jadłaś:) juz nie długo 11.11 wiec w każdym
            sklepie bedzie ich mnóstwo. Ja polecam te z cukierni od Kandulskiego -
            normalnie "niebo w gebie". A tak wogóle to Poznań jest bardzo przyjaznym
            miastem i chyba nie trudno sie w nim odnaleźć i poczuć dobrze....
    • Gość: ds zajrzyj :) Poznan Cie zakreci:) IP: *.icpnet.pl 09.11.05, 22:57
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=67&w=31543028&a=31676001

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka