Dodaj do ulubionych

Volkswagen chciał przekupić szefa "Solidarności...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 20:27
Kolorytu tej barwnej historii dodaje fakt , że Volkswagena reprezentuje
adwokat Wiesław M. - obrońca całego Elektromisu i biznesmena z Angeli pana N.
Domieszawszy do tego Pana dr N , to robi się z tego jedna z największych afer
w Poznaniu.
Wokół tej fabryki dzieją się bardzo dziwne rzeczy i nie jest to niestety ostatnia.
Ciekawa jest też los spraw " zwrotowych " lasów na północ od fabryki , gdzie
istnieje koncepcja kupna tych gruntów za darmo.
Brawo , że nareszcie ktoś zaczął mówić w tej sprawie. Wystarczy teraz temu
związkowcowi pokazać kilku pośredników , adwokatów i pracowników Volkswagena i
bez kłopotu zostanie znaleziony łapówkarz.
Bo wierzyć się nie chce , że ta sprawa zostanie ukręcona.
Tym bardziej , że podniesiono teraz rękę na miejsca pracy dla robotników z
Cegielskiego.
A podobno już ktoś w mieście się chwalił , że " nikt nikomu nic nie zrobi , bo
za dużo osób jest w to umoczonych "
Wierzymy , że teraz zostanie sprawa doglębnie wyjaśniona.
Zaś do czasu jej wyjaśnienia nikt nie podejmie zasadniczych decyzji w sprawie
sprzedaży gruntów.
Obserwuj wątek
    • Gość: Maciej Re: Volkswagen chciał przekupić szefa "Solidarnoś IP: 217.168.133.* 23.02.05, 22:28

w pierwszej chwili też pomyślałem o tym prowokatorze doktorze N.
      że ten elegancki gość od łapówki był od niego
      • Gość: oles To ja zalozylem swoj jedyny garnitur,i zrobilem... IP: *.icpnet.pl 23.02.05, 23:23
        ...sobie z nich balonow.
    • Gość: /dev/null Re: Volkswagen chciał przekupić szefa "Solidarnoś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 23:27
      poczekam az najlepszy dziennikarz sledzczy w poznaniu wojciech wybranowski zrobi
      dochodzenie i napisze artykul...
    • Gość: Q Re: Volkswagen chciał przekupić szefa "Solidarnoś IP: 195.20.110.* 24.02.05, 08:36
      Ty - Martyna, już raz ktoś Ci doradził, żebyś zarzyła tableteczki, albo więcej
      nie paliła tego gówna...
      Po pierwsze - jakie zwolnienia w Cegielskim? Przecież odlewnia działa i będzie
      działać tak jak teraz. Zmienić miała by sie tylko forma własności - zamiast HCP
      właścicielem był by VW, a pracownicy pracowaliby nie w odlewni dzierżawionej a
      takiej co byłaby własnościa VW. Natomiast jak VW sie stąd wyniesie to polecą
      ludzie i z VW i z odlewni w Cegielskim. DOCIERA???
      A co do mecenasa - widocznie to dobry mecenas jest, skoro wybronił ludzi tak
      umoczonych. Adwokat nie odpowiada za winy tych, których reprezentuje, tylko ma
      za zadanie wyciągnąć tych i owych z gówien. Skoro to potrafi tzn, że jest dobry.
      Ciekawi mnie w tym wszystkim jedno - czy Ci wszyscy krytykanci-ignoraci
      zastanowili sie, gdzie znajdą prace jak wylecą stamtąd gdzie teraz pracują???
      No bo wybór już teraz jest mizerny, a jak odejdzie VW i upadną wszyskie firmy z
      nim kooperujące to już strach pomyśleć...
    • Gość: Marta Re: Volkswagen chciał przekupić szefa "Solidarnoś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.05, 11:33
      Chyba ktoś w Cegielskim spanikował, przecież tamtejsi szefowie znani są od
      brania łapówek. Za wszystko.
    • zegmarek Re: Volkswagen chciał przekupić szefa "Solidarnoś 24.02.05, 11:58
      Jakoś bardzo łatwo formujemy zarzuty. Łatwo bo schowani za nick wydajemy wyroki.
      Dla nas każdy kto posiada więcej niż ja to łapówkarz. Dr Roman Nowak bo
      przecież o nie go wam chodzi pracuje na rynku nieruchomości od wieli lat i jest
      nie złym fachowcem od nieruchomości. Oczywiście , że nikt za nikogo ręczyć nie
      może ale sprawę przestępstw pozostawmy prokuraturze. A narazie nie słyszałem by
      toczyło się postępowanie w sprawie przeciwko Panu Nowakowi. Dla mnie bardziej
      podejrzany może być sam donos. W chwili obecnej Wolkswagen jest jednym z
      lepszych pracodawców w Poznaniu i może to komuś bardzo przeszkadza. A kolebka
      poznańskich robotników niestety już nie jest najlepszą wizytówką Poznania. A
      panowie ze solidarności raczej nich zajmą się palącymi problemami robotników
      Cegielskiego a nie żyją marzeniami o milionowych łapówkach.
      Marek Obtułowicz pośrednik licencja zawodowa 2006
    • Gość: komuch co w tym dziwnego?? IP: *.agro.ar.szczecin.pl 24.02.05, 12:53
      To dzisiaj jak I-szy sekretarz?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka