Gość: jubre IP: *.kornik.sdi.tpnet.pl 15.06.02, 21:35 Czy w Poznaniu mozna dostac jakas prace??? Ja szukam od 4 miwsiecy i nic. Ukonczylam studia, kursy, mam doswiadczenie i co?? Nie mam znajomosci!!! Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mantis1 DOKLADNIE WIEM CO MASZ NA MYSLI !!!! 15.06.02, 21:41 znam pelno takich osob jak ty, ja wkrotce do was dolocze:( szkolenia podyplomowki, jezyki praktyka i NIC!!! jak to mozliwe???? nie do pomyslenia pare lat temu, a dzis rzeczywistosc:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nex Re: DOKLADNIE WIEM CO MASZ NA MYSLI !!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.06.02, 22:13 mantis1 napisał(a): > znam pelno takich osob jak ty, ja wkrotce do was dolocze:( szkolenia > podyplomowki, jezyki praktyka i NIC!!! jak to mozliwe???? nie do pomyslenia > pare lat temu, a dzis rzeczywistosc:( Zgłoście się do P.B, on załatwi Wam na pewno super pracę w Poznaniu za jakieś na początek 2000 zł miesięcznie. :) Pzdr ps: No bo w Poznaniu to przecież praktycznie nie ma bezrobocia jak twierdzi Wasz forumowy "guru" P.B Odpowiedz Link Zgłoś
mantis1 Re: DOKLADNIE WIEM CO MASZ NA MYSLI !!!! 15.06.02, 23:06 kogo guru? chyba jakas pomylka wroclawianie, bezrobocie istontie wynosi ok 6%, ale nie wsrod absolewntow:((((((( tam nalezy 6 pomnozyc razy 10 albo nawet 12!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: DOKLADNIE WIEM CO MASZ NA MYSLI !!!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.02, 23:16 Gość portalu: Nex napisał(a): > Zgłoście się do P.B, on załatwi Wam na pewno super pracę w Poznaniu za jakieś n > a > początek 2000 zł miesięcznie. :) Pzdr > ps: No bo w Poznaniu to przecież praktycznie nie ma bezrobocia jak twierdzi Was > z > forumowy "guru" P.B > A widzisz tutaj jest pies pogrzebany. Wszyscy chcieliby zarabiać 2000 tys. na początek. Czy ty będąc pracodawcą zatrudniłbyś niedoświadczonego absolwenta za tyle kasy?Pewnie nie. Ja osobiście zarabiam te 600 zł na 1/2 etatu, a prace dostałem bez problemu, mi to starcza. Tak powinni robić inni, na początku skormnie a później wspinać się po szczeblach kariery. Niech wszyscy nie będą tacy zachłanni na te pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
mantis1 Re: DOKLADNIE WIEM CO MASZ NA MYSLI !!!! 15.06.02, 23:21 prawie sie z toba zgadzam, ale wez pod uwage ze nie wszyscy mieszkaja z rodzicami!!!! trzeba sobie samemu oplacic mieszkanie + rachunki a to akurat 600zl!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: DOKLADNIE WIEM CO MASZ NA MYSLI !!!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.02, 23:28 mantis1 napisał(a): > prawie sie z toba zgadzam, ale wez pod uwage ze nie wszyscy mieszkaja z > rodzicami!!!! trzeba sobie samemu oplacic mieszkanie + rachunki a to akurat > 600zl!!! No nie, przecież niemal wszyscy abslowenci mieszkają z rodzicami, jeżeli jest inaczej to albo to sa bardzo bogaci absolwenci, albo już są średniego wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
mantis1 Re: DOKLADNIE WIEM CO MASZ NA MYSLI !!!! 15.06.02, 23:35 nie wiem gdzie ty studiujesz, ale ja jestem na dziennyc 5 letnich , gdzie polowa osob jest z poza poznania i polowa z nich czyli jakies 25% zostaje tu. no i co wtedy? wlasnei to o czym ja pisalem...znam pelno takich osob!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: DOKLADNIE WIEM CO MASZ NA MYSLI !!!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.02, 23:55 mantis1 napisał(a): > nie wiem gdzie ty studiujesz, ale ja jestem na dziennyc 5 letnich , gdzie > polowa osob jest z poza poznania i polowa z nich czyli jakies 25% zostaje tu. > no i co wtedy? wlasnei to o czym ja pisalem...znam pelno takich osob!!! No tak, jednak jeżli nie masz mieszkania to mieszkasz z rodzicami. No nikt nie będzie na tyle głupi aby wynajmowac mieszkanie na kredyt czy coś podobnego nie mając przy tym żadnej pracy. Po drugie nie musisz mieszkać sam. Odpowiedz Link Zgłoś
mantis1 Re: DOKLADNIE WIEM CO MASZ NA MYSLI !!!! 16.06.02, 10:54 No nikt nie będzie na tyle głupi aby wynajmowac mieszkanie na kredyt czy coś podobnego nie mając przy tym żadnej pracy. to jest na prawde dobry kawalek:( widze ze w ogole sie nie orientujesz w naszych realiach. tak sie skalada ze takich 'glupich ' jak ich okresliles jest bardzo duzo. jak ktos pochodzi z rejonow o bezrobociu rzedu 30 % to zostaje w poznaniu!!! dorabia sobie jakimsi pierdolami szukajac pracy przy okazji... a jest NA PRAWDE trudno. a tak przy okazji jak wyobrazasz sobie szukanie pracy w danym miescie nie mieszkajac w nim????skoro nikt nie jest tak glupi zeby wynajmowac je na kredyt? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: DOKLADNIE WIEM CO MASZ NA MYSLI !!!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.02, 11:27 Oczwiście, smutna prawda ale takie są realia. Kredyty sa cholernie drogie, a pchać się w bagno długów, nie mając żadnych środków utrzymania doprowadzi tylko do tragedi. Nie lepiej wynająć mieszkanie u znajomych za godziwą sumę, lub z innymi abslwentami płaić czynsz na spółę. Wtedy te kilkaset złoty na poczatek ze spokojem wystarczy. Na rynku jest stagnacja, czeba się dobrze zaklimatyzować i nie liczyć poczatkowo na zbyt wiele. Odpowiedz Link Zgłoś
mantis1 Re: DOKLADNIE WIEM CO MASZ NA MYSLI !!!! 16.06.02, 11:52 no tak. kto mowil o wynajeciu calego mieszkania. 600 zl minus 350 za osobny pokuj w mieszkaniu studebckim to zosatej ci 250 a to jednak zdecydowanie za malo. na caly mieisac plus rachunki:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: DOKLADNIE WIEM CO MASZ NA MYSLI !!!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.02, 11:54 mantis1 napisał(a): > no tak. kto mowil o wynajeciu calego mieszkania. 600 zl minus 350 za osobny > pokuj w mieszkaniu studebckim to zosatej ci 250 a to jednak zdecydowanie za > malo. na caly mieisac plus rachunki:( Szukaj mieszkania za 250 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B cd. IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.02, 12:05 I jeszcze jedno, mieć a nie mieć tych 600 zł to spora różnica. Pracuj dorywczo, a w wolnym czasie szukaj lepszej pracy.Chociaż na zaspokojenie podstawowych potrzeb wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
mantis1 Re: cd. 16.06.02, 21:52 no coz widze ze sie nie zgodzimy w tej kwesti. po pierwsze szukac miezxzkania mozna tez za 50 zl, inna sprawa to znalezienie takiego.....po drugie konczac studia w wieku 24 lat trzeba zaczac myslec o czyms innym niz tylko stanie na promocjach czy ankietach...trzeba sie gdzie zaczepic za male pieniadze jak sie nie da za duze , ale w firmie gdzie czegos sie naucze i moge sobie wpisac o cv. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Manis1 IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 16.06.02, 22:01 Nie pracowałeś w czasie studiów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Re: Manis1 IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 16.06.02, 22:05 mantis1 napisał(a): > pracowalem podczas studiow i w wakacje Ale w przyszłym zawodzie? Pytam bo ja miałem takie doświadczenie i już na piątym (semestr letni) pracowałem na pełny etat właśnie w tej firmie w której pracowałem w wakacje. Odpowiedz Link Zgłoś
mantis1 Re: Manis1 16.06.02, 22:08 no wlasnie ze nie i o to sie rozchodzi:( koncze ochrone srodowiska, pracy w zawodzie nie ma....dorabialem sobie w angli i usa i troche w polsce, ale nie w zawodzie..obecnei sie przekwalifikowuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Re: Manis1 IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 16.06.02, 22:12 mantis1 napisał(a): > no wlasnie ze nie i o to sie rozchodzi:( koncze ochrone srodowiska, pracy w > zawodzie nie ma....dorabialem sobie w angli i usa i troche w polsce, ale nie w > zawodzie..obecnei sie przekwalifikowuje. Trzeba było szukać w zawodzie:( A na co się przekwalifikujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
mantis1 Re: Manis1 16.06.02, 22:15 widze ze nie wiesz ze nie ma w zawodzie pracy stanowiska zajmuje stara kadar :( na mloduch kasy nie ma.....robie kurs menedzera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Re: Manis1 IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 16.06.02, 22:17 mantis1 napisał(a): > widze ze nie wiesz ze nie ma w zawodzie pracy stanowiska zajmuje stara kadar :( > > na mloduch kasy nie ma.....robie kurs menedzera No no no menadżer-absolwent życzę powodzenia :))) czyli szkolisz się w naukach ekonomicznych, jakieś podyplomowe czy MBA? Odpowiedz Link Zgłoś
mantis1 Re: Manis1 16.06.02, 22:22 zwiazny jestem ze tak napisze z rynkiem kapitalowym od 97 r. tzn gram aktywnie na gieldzie, z ekonomi jestem podobno dobry....a przy okazji twoje zdanie absolwent- zycze powodzenie rozumiem ze ironiczne bylo?:) Odpowiedz Link Zgłoś
mantis1 Re: Manis1 16.06.02, 22:25 aha to jest kurs menedzerski , wydja zertyfikat mendezerski, czesne placi UE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Re: Manis1 IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 16.06.02, 22:28 mantis1 napisał(a): > aha to jest kurs menedzerski , wydja zertyfikat mendezerski, czesne placi UE Pisz w jednym poście :)) Coś więcej: roczne to to jest i kto organizuje? i co to za certyfikat? Odpowiedz Link Zgłoś
mantis1 Re: Manis1 16.06.02, 22:30 napislaem drugi watek bo zapomnailem dodac w porzednim roczne , kto organzizuje to jeszcze nie wiem po wpierw musze zdac pierwszy smestr na 4/5 zeby isc dalej, wykladowcy sa z AE sedziowie itd. orgaznizuje Agencja Rozwoju Regionalnego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Re: Manis1 IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 16.06.02, 22:26 mantis1 napisał(a): > zwiazny jestem ze tak napisze z rynkiem kapitalowym od 97 r. tzn gram aktywnie > > na gieldzie, z ekonomi jestem podobno dobry....a przy okazji twoje zdanie > absolwent- zycze powodzenie rozumiem ze ironiczne bylo?:) Może trochę, ale na pewno nie złośliwe:) Wiadomo, że menadżerem się zostaje z jakąś praktyką:) Ale robisz pewnie jakieś podyplomowe gdzie w nazwie są studia menadżerskie:) Życzę powodzenia na obecnie trudnym rynku pracy nawet w Poznaniu:) Odpowiedz Link Zgłoś
mantis1 Re: Manis1 16.06.02, 22:28 tak ale robie je z mysla o wlasnym small biznesie:) raczej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew No to powodzenie Mantis1 !!! IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 16.06.02, 22:34 W przyszłości:) Oczywiście zmiana miejsca zamieszkania nie wchodzi w grę:) Odpowiedz Link Zgłoś
mantis1 Re: No to powodzenie Mantis1 !!! 16.06.02, 22:35 oki tx. niewatpliwie bedzie potrzebne:) zmiana miejsca zamieszkanai wchodzi w rachube ofkors. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: Manis1 IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.02, 23:18 mantis1 napisał(a): > zwiazny jestem ze tak napisze z rynkiem kapitalowym od 97 r. tzn gram aktywnie > > na gieldzie, z ekonomi jestem podobno dobry....a przy okazji twoje zdanie > absolwent- zycze powodzenie rozumiem ze ironiczne bylo?:) WoW, ja jak dotąd gram tylko u bukmacherów, ale na giełdę też bym się chętnie wkręcił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: Manis1 IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.02, 23:20 mantis1 napisał(a): > nic trudnego, chco ostanio nieciekawie Ta, tylko żadnej praktyki w tej dziedzinie nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: Manis1 IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.02, 23:24 mantis1 napisał(a): > a ja mialem jak zaczyanlem?:)))))))))))))) Trochę wiedzy teoretycznej posiadam, nic więcej. A jak się wkręciłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
mantis1 Re: Manis1 16.06.02, 23:26 poszedlem do biura zapislaem sie na publiczna subskrypcje(wtedy jeszcze nie wiedzleim co to) wplacilem kase , usiadlem w fotelu w biurze i sie zastanowilem co ja wlasciwie zrobilem? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: Manis1 IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.02, 23:30 mantis1 napisał(a): > poszedlem do biura zapislaem sie na publiczna subskrypcje(wtedy jeszcze nie > wiedzleim co to) wplacilem kase , usiadlem w fotelu w biurze i sie zastanowilem > > co ja wlasciwie zrobilem? :) Hę? :), poszedłeś do biura maklerskiego, zapisałeś się i to wszystko? Odpowiedz Link Zgłoś
mantis1 Re: Manis1 16.06.02, 23:33 nie to bylo przy publicznej subskrypcji....teraz nie bylem w swoim biurze chyba od roku...tylko telefon przelwy i takie tam ...jak wroce z usa to zakladam rachunek przez siec, wtedy 100% kontroli przez 24 h. ide spac....kurde w srode obrona + egzam inz trzeba sie pouczyc troche Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: Manis1 IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.02, 23:36 mantis1 napisał(a): > ide spac....kurde w srode obrona + egzam inz trzeba sie pouczyc troche Przed egzaminami należy się wyluzować, aby później się nie stresować! Odpowiedz Link Zgłoś
mantis1 Re: Manis1 17.06.02, 11:01 heheh ja o tym wiem doslaknale, ale ja mam tego luzu za duzo i to mnie martwi:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cinek Re: DOKLADNIE WIEM CO MASZ NA MYSLI !!!! IP: 5.2.1R1D* / 62.43.96.* 15.06.02, 23:41 Gość portalu: P.B napisał(a): > mantis1 napisał(a): > > > prawie sie z toba zgadzam, ale wez pod uwage ze nie wszyscy mieszkaja z > > rodzicami!!!! trzeba sobie samemu oplacic mieszkanie + rachunki a to akura > t > > 600zl!!! > > No nie, przecież niemal wszyscy abslowenci mieszkają z rodzicami, jeżeli jest > inaczej to albo to sa bardzo bogaci absolwenci, albo już są średniego wieku. > Gdybym rzeczywiście chciał po ukończeniu studiów zamieszkać z rodzicami, musiałbym zdecydować się na powrót do pewnego niewielkiego miasteczka w północnej Polsce, z 30% bezrobociem, bez najmniejszych szans na pracę w zawodzie.. Pomijam już fakt, że od jakichś 5 lat nic mnie z tamtymi okolicami nie łączy.. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: DOKLADNIE WIEM CO MASZ NA MYSLI !!!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.02, 23:56 Gość portalu: cinek napisał(a): > Gdybym rzeczywiście chciał po ukończeniu studiów zamieszkać z rodzicami, > musiałbym zdecydować się na powrót do pewnego niewielkiego miasteczka w północn > ej > Polsce, z 30% bezrobociem, bez najmniejszych szans na pracę w zawodzie.. Pomija > m > już fakt, że od jakichś 5 lat nic mnie z tamtymi okolicami nie łączy.. Pozdrawi > am. I tu propozycja, aby wynajmować mieszkanie z kolegami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cinek Re: DOKLADNIE WIEM CO MASZ NA MYSLI !!!! IP: 5.2.1R1D* / 62.43.96.* 16.06.02, 00:08 Gość portalu: P.B napisał(a): > I tu propozycja, aby wynajmować mieszkanie z kolegami. I to jest rzeczywiście sensowne rozwiązanie. Zgadzam się w 100%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: ------------ IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.06.02, 03:35 Gość portalu: P.B napisał(a): > Gość portalu: cinek napisał(a): > > > Gdybym rzeczywiście chciał po ukończeniu studiów zamieszkać z rodzicami, > > musiałbym zdecydować się na powrót do pewnego niewielkiego miasteczka w pó > łnocn > > ej > > Polsce, z 30% bezrobociem, bez najmniejszych szans na pracę w zawodzie.. P > omija > > m > > już fakt, że od jakichś 5 lat nic mnie z tamtymi okolicami nie łączy.. Poz > drawi > > am. > > I tu propozycja, aby wynajmować mieszkanie z kolegami. Nie kazdy lubi chlopcow tak jak ty kartoflany geju!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: ------------ IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.02, 11:18 Gość portalu: asd napisał(a): > Nie kazdy lubi chlopcow tak jak ty kartoflany geju!!!!!!!!!!!!!!! Ty za to uwielbiasz, dziw.. pieprz...w du... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: ------------ IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.06.02, 17:34 Gość portalu: P.B napisał(a): > Gość portalu: asd napisał(a): > > > Nie kazdy lubi chlopcow tak jak ty kartoflany geju!!!!!!!!!!!!!!! > > Ty za to uwielbiasz, dziw.. pieprz...w du... kartoflany geju miales jakis atak, ze takimi kropkami pisales? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: ------------ IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.02, 20:48 Gość portalu: asd napisał(a): > kartoflany geju miales jakis atak, ze takimi kropkami pisales? Tak miałem na widok twojego nicka -"asd" Odpowiedz Link Zgłoś
mantis1 Re: DOKLADNIE WIEM CO MASZ NA MYSLI !!!! 16.06.02, 10:55 ale jaja wlasnie napisalem to powyzej, nie czytajac tego postu:) poosdrofionka Odpowiedz Link Zgłoś