Dodaj do ulubionych

Gdzie do pracy w Poznaniu

IP: *.kornik.sdi.tpnet.pl 15.06.02, 21:35
Czy w Poznaniu mozna dostac jakas prace??? Ja szukam od
4 miwsiecy i nic. Ukonczylam studia, kursy, mam
doswiadczenie i co?? Nie mam znajomosci!!!
Pozdrowienia
Obserwuj wątek
    • mantis1 DOKLADNIE WIEM CO MASZ NA MYSLI !!!! 15.06.02, 21:41
      znam pelno takich osob jak ty, ja wkrotce do was dolocze:( szkolenia
      podyplomowki, jezyki praktyka i NIC!!! jak to mozliwe???? nie do pomyslenia
      pare lat temu, a dzis rzeczywistosc:(
      • Gość: Nex Re: DOKLADNIE WIEM CO MASZ NA MYSLI !!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.06.02, 22:13
        mantis1 napisał(a):

> znam pelno takich osob jak ty, ja wkrotce do was dolocze:( szkolenia
        > podyplomowki, jezyki praktyka i NIC!!! jak to mozliwe???? nie do pomyslenia
        > pare lat temu, a dzis rzeczywistosc:(

Zgłoście się do P.B, on załatwi Wam na pewno super pracę w Poznaniu za jakieś na
        początek 2000 zł miesięcznie. :) Pzdr
        ps: No bo w Poznaniu to przecież praktycznie nie ma bezrobocia jak twierdzi Wasz
        forumowy "guru" P.B

• mantis1 Re: DOKLADNIE WIEM CO MASZ NA MYSLI !!!! 15.06.02, 23:06
          kogo guru? chyba jakas pomylka wroclawianie, bezrobocie istontie wynosi ok 6%,
          ale nie wsrod absolewntow:((((((( tam nalezy 6 pomnozyc razy 10 albo nawet
          12!!!!!
        • Gość: P.B Re: DOKLADNIE WIEM CO MASZ NA MYSLI !!!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.02, 23:16
          Gość portalu: Nex napisał(a):

> Zgłoście się do P.B, on załatwi Wam na pewno super pracę w Poznaniu za jakieś n
          > a
          > początek 2000 zł miesięcznie. :) Pzdr
          > ps: No bo w Poznaniu to przecież praktycznie nie ma bezrobocia jak twierdzi Was
          > z
          > forumowy "guru" P.B
          >

A widzisz tutaj jest pies pogrzebany. Wszyscy chcieliby zarabiać 2000 tys. na
          początek. Czy ty będąc pracodawcą zatrudniłbyś niedoświadczonego absolwenta za
          tyle kasy?Pewnie nie. Ja osobiście zarabiam te 600 zł na 1/2 etatu, a prace
          dostałem bez problemu, mi to starcza. Tak powinni robić inni, na początku
          skormnie a później wspinać się po szczeblach kariery. Niech wszyscy nie będą tacy
          zachłanni na te pieniądze.

• mantis1 Re: DOKLADNIE WIEM CO MASZ NA MYSLI !!!! 15.06.02, 23:21
            prawie sie z toba zgadzam, ale wez pod uwage ze nie wszyscy mieszkaja z
            rodzicami!!!! trzeba sobie samemu oplacic mieszkanie + rachunki a to akurat
            600zl!!!
            • Gość: P.B Re: DOKLADNIE WIEM CO MASZ NA MYSLI !!!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.02, 23:28
              mantis1 napisał(a):

> prawie sie z toba zgadzam, ale wez pod uwage ze nie wszyscy mieszkaja z
              > rodzicami!!!! trzeba sobie samemu oplacic mieszkanie + rachunki a to akurat
              > 600zl!!!

No nie, przecież niemal wszyscy abslowenci mieszkają z rodzicami, jeżeli jest
              inaczej to albo to sa bardzo bogaci absolwenci, albo już są średniego wieku.

• mantis1 Re: DOKLADNIE WIEM CO MASZ NA MYSLI !!!! 15.06.02, 23:35
                nie wiem gdzie ty studiujesz, ale ja jestem na dziennyc 5 letnich , gdzie
                polowa osob jest z poza poznania i polowa z nich czyli jakies 25% zostaje tu.
                no i co wtedy? wlasnei to o czym ja pisalem...znam pelno takich osob!!!
                • Gość: P.B Re: DOKLADNIE WIEM CO MASZ NA MYSLI !!!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.02, 23:55
                  mantis1 napisał(a):

> nie wiem gdzie ty studiujesz, ale ja jestem na dziennyc 5 letnich , gdzie
                  > polowa osob jest z poza poznania i polowa z nich czyli jakies 25% zostaje tu.
                  > no i co wtedy? wlasnei to o czym ja pisalem...znam pelno takich osob!!!

No tak, jednak jeżli nie masz mieszkania to mieszkasz z rodzicami. No nikt nie
                  będzie na tyle głupi aby wynajmowac mieszkanie na kredyt czy coś podobnego nie
                  mając przy tym żadnej pracy. Po drugie nie musisz mieszkać sam.
                  • mantis1 Re: DOKLADNIE WIEM CO MASZ NA MYSLI !!!! 16.06.02, 10:54
                    No nikt nie
                    będzie na tyle głupi aby wynajmowac mieszkanie na kredyt czy coś podobnego nie
                    mając przy tym żadnej pracy.

to jest na prawde dobry kawalek:( widze ze w ogole sie nie orientujesz w
                    naszych realiach. tak sie skalada ze takich 'glupich ' jak ich okresliles jest
                    bardzo duzo. jak ktos pochodzi z rejonow o bezrobociu rzedu 30 % to zostaje w
                    poznaniu!!! dorabia sobie jakimsi pierdolami szukajac pracy przy okazji... a
                    jest NA PRAWDE trudno. a tak przy okazji jak wyobrazasz sobie szukanie pracy w
                    danym miescie nie mieszkajac w nim????skoro nikt nie jest tak glupi zeby
                    wynajmowac je na kredyt?
                    • Gość: P.B Re: DOKLADNIE WIEM CO MASZ NA MYSLI !!!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.02, 11:27
                      Oczwiście, smutna prawda ale takie są realia. Kredyty sa cholernie drogie, a
                      pchać się w bagno długów, nie mając żadnych środków utrzymania doprowadzi tylko
                      do tragedi. Nie lepiej wynająć mieszkanie u znajomych za godziwą sumę, lub z
                      innymi abslwentami płaić czynsz na spółę. Wtedy te kilkaset złoty na poczatek ze
                      spokojem wystarczy. Na rynku jest stagnacja, czeba się dobrze zaklimatyzować i
                      nie liczyć poczatkowo na zbyt wiele.

• mantis1 Re: DOKLADNIE WIEM CO MASZ NA MYSLI !!!! 16.06.02, 11:52
                        no tak. kto mowil o wynajeciu calego mieszkania. 600 zl minus 350 za osobny
                        pokuj w mieszkaniu studebckim to zosatej ci 250 a to jednak zdecydowanie za
                        malo. na caly mieisac plus rachunki:(
                        • Gość: P.B Re: DOKLADNIE WIEM CO MASZ NA MYSLI !!!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.02, 11:54
                          mantis1 napisał(a):

> no tak. kto mowil o wynajeciu calego mieszkania. 600 zl minus 350 za osobny
                          > pokuj w mieszkaniu studebckim to zosatej ci 250 a to jednak zdecydowanie za
                          > malo. na caly mieisac plus rachunki:(

Szukaj mieszkania za 250 zł.

• Gość: P.B cd. IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.02, 12:05
                            I jeszcze jedno, mieć a nie mieć tych 600 zł to spora różnica. Pracuj dorywczo, a
                            w wolnym czasie szukaj lepszej pracy.Chociaż na zaspokojenie podstawowych potrzeb
                            wystarczy.
                            • mantis1 Re: cd. 16.06.02, 21:52
                              no coz widze ze sie nie zgodzimy w tej kwesti. po pierwsze szukac miezxzkania
                              mozna tez za 50 zl, inna sprawa to znalezienie takiego.....po drugie konczac
                              studia w wieku 24 lat trzeba zaczac myslec o czyms innym niz tylko stanie na
                              promocjach czy ankietach...trzeba sie gdzie zaczepic za male pieniadze jak sie
                              nie da za duze , ale w firmie gdzie czegos sie naucze i moge sobie wpisac o cv.
                              • Gość: Zbigniew Manis1 IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 16.06.02, 22:01
                                Nie pracowałeś w czasie studiów?
                                • mantis1 Re: Manis1 16.06.02, 22:02
                                  pracowalem podczas studiow i w wakacje
                                  • Gość: Zbigniew Re: Manis1 IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 16.06.02, 22:05
                                    mantis1 napisał(a):

> pracowalem podczas studiow i w wakacje

Ale w przyszłym zawodzie?
                                    Pytam bo ja miałem takie doświadczenie i już na piątym (semestr letni) pracowałem
                                    na pełny etat właśnie w tej firmie w której pracowałem w wakacje.
                                    • mantis1 Re: Manis1 16.06.02, 22:08
                                      no wlasnie ze nie i o to sie rozchodzi:( koncze ochrone srodowiska, pracy w
                                      zawodzie nie ma....dorabialem sobie w angli i usa i troche w polsce, ale nie w
                                      zawodzie..obecnei sie przekwalifikowuje.
                                      • Gość: Zbigniew Re: Manis1 IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 16.06.02, 22:12
                                        mantis1 napisał(a):

> no wlasnie ze nie i o to sie rozchodzi:( koncze ochrone srodowiska, pracy w
                                        > zawodzie nie ma....dorabialem sobie w angli i usa i troche w polsce, ale nie w
                                        > zawodzie..obecnei sie przekwalifikowuje.

Trzeba było szukać w zawodzie:(
                                        A na co się przekwalifikujesz?
                                        • mantis1 Re: Manis1 16.06.02, 22:15
                                          widze ze nie wiesz ze nie ma w zawodzie pracy stanowiska zajmuje stara kadar :(
                                          na mloduch kasy nie ma.....robie kurs menedzera
                                          • Gość: Zbigniew Re: Manis1 IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 16.06.02, 22:17
                                            mantis1 napisał(a):

> widze ze nie wiesz ze nie ma w zawodzie pracy stanowiska zajmuje stara kadar :(
                                            >
                                            > na mloduch kasy nie ma.....robie kurs menedzera

No no no menadżer-absolwent życzę powodzenia :)))
                                            czyli szkolisz się w naukach ekonomicznych, jakieś podyplomowe czy MBA?
                                            • mantis1 Re: Manis1 16.06.02, 22:22
                                              zwiazny jestem ze tak napisze z rynkiem kapitalowym od 97 r. tzn gram aktywnie
                                              na gieldzie, z ekonomi jestem podobno dobry....a przy okazji twoje zdanie
                                              absolwent- zycze powodzenie rozumiem ze ironiczne bylo?:)
                                              • mantis1 Re: Manis1 16.06.02, 22:25
                                                aha to jest kurs menedzerski , wydja zertyfikat mendezerski, czesne placi UE
                                                • Gość: Zbigniew Re: Manis1 IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 16.06.02, 22:28
                                                  mantis1 napisał(a):

> aha to jest kurs menedzerski , wydja zertyfikat mendezerski, czesne placi UE

Pisz w jednym poście :))
                                                  Coś więcej: roczne to to jest i kto organizuje? i co to za certyfikat?
                                                  • mantis1 Re: Manis1 16.06.02, 22:30
                                                    napislaem drugi watek bo zapomnailem dodac w porzednim

roczne , kto organzizuje to jeszcze nie wiem po wpierw musze zdac pierwszy
                                                    smestr na 4/5 zeby isc dalej, wykladowcy sa z AE sedziowie itd. orgaznizuje
                                                    Agencja Rozwoju Regionalnego
                                              • Gość: Zbigniew Re: Manis1 IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 16.06.02, 22:26
                                                mantis1 napisał(a):

> zwiazny jestem ze tak napisze z rynkiem kapitalowym od 97 r. tzn gram aktywnie
                                                >
                                                > na gieldzie, z ekonomi jestem podobno dobry....a przy okazji twoje zdanie
                                                > absolwent- zycze powodzenie rozumiem ze ironiczne bylo?:)

Może trochę, ale na pewno nie złośliwe:) Wiadomo, że menadżerem się zostaje z
                                                jakąś praktyką:)
                                                Ale robisz pewnie jakieś podyplomowe gdzie w nazwie są studia menadżerskie:)

Życzę powodzenia na obecnie trudnym rynku pracy nawet w Poznaniu:)
                                                • mantis1 Re: Manis1 16.06.02, 22:28
                                                  tak ale robie je z mysla o wlasnym small biznesie:) raczej
                                                  • Gość: Zbigniew No to powodzenie Mantis1 !!! IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 16.06.02, 22:34
                                                    W przyszłości:)
                                                    Oczywiście zmiana miejsca zamieszkania nie wchodzi w grę:)
                                                  • mantis1 Re: No to powodzenie Mantis1 !!! 16.06.02, 22:35
                                                    oki tx. niewatpliwie bedzie potrzebne:) zmiana miejsca zamieszkanai wchodzi w
                                                    rachube ofkors.
                                              • Gość: P.B Re: Manis1 IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.02, 23:18
                                                mantis1 napisał(a):

> zwiazny jestem ze tak napisze z rynkiem kapitalowym od 97 r. tzn gram aktywnie
                                                >
                                                > na gieldzie, z ekonomi jestem podobno dobry....a przy okazji twoje zdanie
                                                > absolwent- zycze powodzenie rozumiem ze ironiczne bylo?:)

WoW, ja jak dotąd gram tylko u bukmacherów, ale na giełdę też bym się chętnie
                                                wkręcił.
                                                • mantis1 Re: Manis1 16.06.02, 23:18
                                                  nic trudnego, chco ostanio nieciekawie
                                                  • Gość: P.B Re: Manis1 IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.02, 23:20
                                                    mantis1 napisał(a):

> nic trudnego, chco ostanio nieciekawie

Ta, tylko żadnej praktyki w tej dziedzinie nie mam.

• mantis1 Re: Manis1 16.06.02, 23:21
                                                    a ja mialem jak zaczyanlem?:))))))))))))))
                                                  • Gość: P.B Re: Manis1 IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.02, 23:24
                                                    mantis1 napisał(a):

> a ja mialem jak zaczyanlem?:))))))))))))))

Trochę wiedzy teoretycznej posiadam, nic więcej. A jak się wkręciłeś?

• mantis1 Re: Manis1 16.06.02, 23:26
                                                    poszedlem do biura zapislaem sie na publiczna subskrypcje(wtedy jeszcze nie
                                                    wiedzleim co to) wplacilem kase , usiadlem w fotelu w biurze i sie zastanowilem
                                                    co ja wlasciwie zrobilem? :)
                                                  • Gość: P.B Re: Manis1 IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.02, 23:30
                                                    mantis1 napisał(a):

> poszedlem do biura zapislaem sie na publiczna subskrypcje(wtedy jeszcze nie
                                                    > wiedzleim co to) wplacilem kase , usiadlem w fotelu w biurze i sie zastanowilem
                                                    >
                                                    > co ja wlasciwie zrobilem? :)

Hę? :), poszedłeś do biura maklerskiego, zapisałeś się i to wszystko?
                                                  • mantis1 Re: Manis1 16.06.02, 23:33
                                                    nie to bylo przy publicznej subskrypcji....teraz nie bylem w swoim biurze chyba
                                                    od roku...tylko telefon przelwy i takie tam ...jak wroce z usa to zakladam
                                                    rachunek przez siec, wtedy 100% kontroli przez 24 h.

ide spac....kurde w srode obrona + egzam inz trzeba sie pouczyc troche

• Gość: P.B Re: Manis1 IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.02, 23:36
                                                    mantis1 napisał(a):

> ide spac....kurde w srode obrona + egzam inz trzeba sie pouczyc troche

Przed egzaminami należy się wyluzować, aby później się nie stresować!
                                                  • mantis1 Re: Manis1 17.06.02, 11:01
                                                    heheh ja o tym wiem doslaknale, ale ja mam tego luzu za duzo i to mnie martwi:)
              • Gość: cinek Re: DOKLADNIE WIEM CO MASZ NA MYSLI !!!! IP: 5.2.1R1D* / 62.43.96.* 15.06.02, 23:41
                Gość portalu: P.B napisał(a):

> mantis1 napisał(a):
                >
                > > prawie sie z toba zgadzam, ale wez pod uwage ze nie wszyscy mieszkaja z
                > > rodzicami!!!! trzeba sobie samemu oplacic mieszkanie + rachunki a to akura
                > t
                > > 600zl!!!
                >
                > No nie, przecież niemal wszyscy abslowenci mieszkają z rodzicami, jeżeli jest
                > inaczej to albo to sa bardzo bogaci absolwenci, albo już są średniego wieku.
                >

Gdybym rzeczywiście chciał po ukończeniu studiów zamieszkać z rodzicami,
                musiałbym zdecydować się na powrót do pewnego niewielkiego miasteczka w północnej
                Polsce, z 30% bezrobociem, bez najmniejszych szans na pracę w zawodzie.. Pomijam
                już fakt, że od jakichś 5 lat nic mnie z tamtymi okolicami nie łączy.. Pozdrawiam.
                • Gość: P.B Re: DOKLADNIE WIEM CO MASZ NA MYSLI !!!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.02, 23:56
                  Gość portalu: cinek napisał(a):

> Gdybym rzeczywiście chciał po ukończeniu studiów zamieszkać z rodzicami,
                  > musiałbym zdecydować się na powrót do pewnego niewielkiego miasteczka w północn
                  > ej
                  > Polsce, z 30% bezrobociem, bez najmniejszych szans na pracę w zawodzie.. Pomija
                  > m
                  > już fakt, że od jakichś 5 lat nic mnie z tamtymi okolicami nie łączy.. Pozdrawi
                  > am.

I tu propozycja, aby wynajmować mieszkanie z kolegami.
                  • Gość: cinek Re: DOKLADNIE WIEM CO MASZ NA MYSLI !!!! IP: 5.2.1R1D* / 62.43.96.* 16.06.02, 00:08

> I tu propozycja, aby wynajmować mieszkanie z kolegami.

I to jest rzeczywiście sensowne rozwiązanie. Zgadzam się w 100%.
                  • Gość: asd Re: ------------ IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.06.02, 03:35

> Gość portalu: cinek napisał(a):
                    >
                    > > Gdybym rzeczywiście chciał po ukończeniu studiów zamieszkać z rodzicami,
                    > > musiałbym zdecydować się na powrót do pewnego niewielkiego miasteczka w pó
                    > łnocn
                    > > ej
                    > > Polsce, z 30% bezrobociem, bez najmniejszych szans na pracę w zawodzie.. P
                    > omija
                    > > m
                    > > już fakt, że od jakichś 5 lat nic mnie z tamtymi okolicami nie łączy.. Poz
                    > drawi
                    > > am.
                    >
                    > I tu propozycja, aby wynajmować mieszkanie z kolegami.

Nie kazdy lubi chlopcow tak jak ty kartoflany geju!!!!!!!!!!!!!!!

• Gość: P.B Re: ------------ IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.02, 11:18
                      Gość portalu: asd napisał(a):

> Nie kazdy lubi chlopcow tak jak ty kartoflany geju!!!!!!!!!!!!!!!

Ty za to uwielbiasz, dziw.. pieprz...w du...
                      • Gość: asd Re: ------------ IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.06.02, 17:34

> Gość portalu: asd napisał(a):
                        >
                        > > Nie kazdy lubi chlopcow tak jak ty kartoflany geju!!!!!!!!!!!!!!!
                        >
                        > Ty za to uwielbiasz, dziw.. pieprz...w du...

kartoflany geju miales jakis atak, ze takimi kropkami pisales?

• Gość: P.B Re: ------------ IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.02, 20:48
                          Gość portalu: asd napisał(a):

> kartoflany geju miales jakis atak, ze takimi kropkami pisales?

Tak miałem na widok twojego nicka -"asd"

• mantis1 Re: DOKLADNIE WIEM CO MASZ NA MYSLI !!!! 16.06.02, 10:55
                  ale jaja wlasnie napisalem to powyzej, nie czytajac tego postu:)

poosdrofionka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka