Gość: Maruda IP: *.icpnet.pl 18.04.05, 22:27 Według mnie budynki Arsenału powinno się dostować do otoczenia Starego Rynku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: engineer Tej, wice-prezio!!! Kilof w rękę IP: *.icpnet.pl 18.04.05, 22:41 i do roboty (jak niedawno krzyczał z mównicy prime minister Belka)!!! Może w ten sposób mieszkańcy będą mogli zobaczyć efekty pracy ekipy rządzącej Poznaniem. P.S. Jak się uda zburzyć Arsenał, to prezio miasta Poznania będzie miał powody do przyznania nagród swoim wspólpracownikom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antybeton Arsenał Should be Destroyed!!! IP: *.icpnet.pl 18.04.05, 22:52 Niech cały beton urzędniczy, wszyscy twardogłowi eksperci zajmujący się architekturą Starego Rynku, zorganizują w tym szarym bunkrze Biuro Bezinteresownego Wspierania Betonowych Bunkrów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.B.Quadro Betonowy bunkier nie jest zabytkiem IP: *.icpnet.pl 18.04.05, 23:04 Mam nadzieję, że (nie)wątpliwie kompetentny zespół urzędników (nie)zajmujących się miejską architekturą, będzie w stanie pojąć, że betonowa puszka sąsiadująca z zabytkami, nie jest zabytkiem. Proponuję, po zburzeniu Arsenału, nie budować w tym miejscu HIPERMARKETU, ani BASENU. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: racjonalizator Zorganizujmy tam mauzoleum gen. Jaruzelskiego IP: *.icpnet.pl 18.04.05, 23:20 Zaprośmy generała do Poznania (na pewno przyjedzie chętnie - tak jak do Moskwy), specjaliści, którzy zabalsamowali Lenina, za niewielką opłatą + napoje%, zgodzą się odpowiednio spreparować generała. Będzie to wielka atrakcja turystyczna - ciekawy obiekt - ciekawa ekspozycja www.arsenał.pl/generał.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie lubiący pana F Re: Zburzyć, przebudować czy pozostawić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 23:21 Ktoś miał rację wczoraj, że Frankiewicz nadaje się do malowania konsulatów i włażenia na głowę Mickiewiczowi. Do niczego więcej. No może jeszcze do rozrzucania zużytych akumulatorów po poznańskich ulicach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biznesmen Przetarg nieograniczony na rozbiórkę Arsenału IP: *.icpnet.pl 18.04.05, 23:25 Wszystkie firmy budowlane, które mogą przeprowadzić operację wyburzania betonowego Arsenału, proszę o przesyłanie ofert zawierających specyfikację kosztów niezbędnych prac budowlanych biznesmen@spzoo.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezrobotny Praca: Rozbiórka Arsenału, Poznań IP: *.icpnet.pl 18.04.05, 23:52 Jestem absolwentem najlepszego (wg rankingu Wprost 2005) polskiego uniwersytetu. Ponieważ nie mam doświadczenia zawodowego, większość pracodawców nie odpowiada na moje zgłoszenia. Praca pozwala na doskonalenie umiejetności, a przede wszystkim ma charakter motywacyjny i mobilizuje, pobudza do konstruktywnych działań. Może więc podczas prac rozbiórkowych będę miał szansę na zatrudnienie, np. na stanowisku konsultanta ds. wyburzania Arsenału. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack Re: Zburzyć, przebudować czy pozostawić? IP: *.icpnet.pl 19.04.05, 01:57 po trzykroc zburzyc, im predzej tym lepiej jak takie dno moze stac na starowce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tur Usunąć zabójczy bruk z rynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 09:57 Każdy cywilizowany turysta który dotknie stopą nasz Stary Rynek od razu krzyknie: usuńcie mi to paskudztwo spod nóg moich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczeń Re: Usunąć zabójczy bruk z rynku IP: *.icpnet.pl 19.04.05, 10:02 faktura bruku jest elementem tworzenia klimatu. Tam gdzie wylano asfalt, dokonuje się zmian. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Zburzyć, przebudować czy pozostawić? IP: 193.111.166.* 19.04.05, 09:59 ZBURZYC!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Zburzyć, przebudować czy pozostawić? IP: 81.219.184.* 19.04.05, 13:14 Oczywiście,ze zburzyć, bo zasłania przepiękną fasadę ratusza. Odpowiedz Link Zgłoś
tomashec Re: Zburzyć, przebudować czy pozostawić? 19.04.05, 10:11 Bez przesady, burzyć raczej nie trzeba. Wystarczyłaby gruntowna przebudowa. Dzisiejsze technologie budowlane pozwalją przecież na to, bez niszczenia poprzednika. Ale faktem jest, że budynek arsenału jest strasznt i powinno się jak najszybciej coś z nim zrobić, chociażby ze wzhlędu na jego umiejscowienie (Stary Rynek nie powinien straszyć czymś takim, powinien za to swoim pieknem przyciągać np. turystów) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W.W. Re: Zburzyć, przebudować czy pozostawić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 16:35 Od zawsze tzn. od chwili gdy to nowoczesne cudo pojawiło się na Starym Rynku zawsze twierdziłem, że nalezy tego potworka ZBURZYĆ !!! W.W. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marbelan FUJ !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.05, 10:36 Jak najszybciej zburzyć to paskudztwo!!! PRLowska zadra w samym środku tak pięknego miejsca! Pasuje jak wół do karety, siniak do kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAPAJA Re: FUJ !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 15:14 Ciekawe co by potem tam postawić... może nic?? nie zasłaniałoby przynajmniej dwóch ścian RAtusza (skoro Arsenał tam stoi to po co je odmalowywali???) albo Giełde Obornika - będzie o wiele ładniejsza niż Arsenał... skoro o tym mowa - może dobrze byloby zrobic cos z tą ulicą o przepieknej nazwie Kurzanoga (na prawde - mnie sie podoba) może coś co z tyłu miałoby miejsce na restauracje drobiową "Pod Kurzą Nogą" ul. Kurzanoga 2 61-xxxhe he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wujek Dobra Rada Re: Zburzyć, przebudować czy pozostawić? IP: *.icpnet.pl 20.04.05, 16:32 Byłem na tej dyskusji.. A wiesz może co tu stało i jak wyglądało? Trzeba by przeprowadzić badania! Skąd wiesz, czy za parę lat z tym budynkiem to nie będzie kolejny problem - jak z arsenałem. BWA ma swoją formę, tylko jak każdy z budynków się starzeje i co jakiś czas wymaga remontów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poz szukam bomby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 23:25 takiej po arsenał; jak to paskudztwo dalej będzie stało po prostu nie wytrzymam i pewnej nocy... a autorka tego brzydactwa niech nawet nie próbuje bronić swoich racji bo zbyt dużo ich nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś