Dodaj do ulubionych

Zburzyć, przebudować czy pozostawić?

IP: *.icpnet.pl 18.04.05, 22:27
Według mnie budynki Arsenału powinno się dostować do otoczenia Starego Rynku.
Obserwuj wątek
    • Gość: engineer Tej, wice-prezio!!! Kilof w rękę IP: *.icpnet.pl 18.04.05, 22:41
      i do roboty (jak niedawno krzyczał z mównicy prime minister Belka)!!!
      Może w ten sposób mieszkańcy będą mogli zobaczyć efekty pracy ekipy rządzącej
      Poznaniem.

P.S.
      Jak się uda zburzyć Arsenał, to prezio miasta Poznania będzie miał powody do
      przyznania nagród swoim wspólpracownikom.

• Gość: Antybeton Arsenał Should be Destroyed!!! IP: *.icpnet.pl 18.04.05, 22:52
      Niech cały beton urzędniczy, wszyscy twardogłowi eksperci zajmujący
      się architekturą Starego Rynku, zorganizują w tym szarym
      bunkrze Biuro Bezinteresownego Wspierania Betonowych Bunkrów.

• Gość: J.B.Quadro Betonowy bunkier nie jest zabytkiem IP: *.icpnet.pl 18.04.05, 23:04
      Mam nadzieję, że (nie)wątpliwie kompetentny zespół urzędników (nie)zajmujących
      się miejską architekturą, będzie w stanie pojąć, że betonowa puszka sąsiadująca
      z zabytkami, nie jest zabytkiem.

Proponuję, po zburzeniu Arsenału, nie budować w tym miejscu HIPERMARKETU, ani
      BASENU.
    • Gość: racjonalizator Zorganizujmy tam mauzoleum gen. Jaruzelskiego IP: *.icpnet.pl 18.04.05, 23:20
      Zaprośmy generała do Poznania (na pewno przyjedzie chętnie - tak jak do Moskwy),
      specjaliści, którzy zabalsamowali Lenina, za niewielką opłatą + napoje%,
      zgodzą się odpowiednio spreparować generała.
      Będzie to wielka atrakcja turystyczna - ciekawy obiekt - ciekawa ekspozycja

www.arsenał.pl/generał.html
    • Gość: nie lubiący pana F Re: Zburzyć, przebudować czy pozostawić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 23:21
      Ktoś miał rację wczoraj, że Frankiewicz nadaje się do malowania konsulatów i
      włażenia na głowę Mickiewiczowi. Do niczego więcej. No może jeszcze do
      rozrzucania zużytych akumulatorów po poznańskich ulicach.
    • Gość: biznesmen Przetarg nieograniczony na rozbiórkę Arsenału IP: *.icpnet.pl 18.04.05, 23:25
      Wszystkie firmy budowlane, które mogą przeprowadzić operację wyburzania
      betonowego Arsenału, proszę o przesyłanie ofert zawierających specyfikację
      kosztów niezbędnych prac budowlanych

biznesmen@spzoo.pl
    • Gość: bezrobotny Praca: Rozbiórka Arsenału, Poznań IP: *.icpnet.pl 18.04.05, 23:52
      Jestem absolwentem najlepszego (wg rankingu Wprost 2005) polskiego uniwersytetu.
      Ponieważ nie mam doświadczenia zawodowego, większość pracodawców nie
      odpowiada na moje zgłoszenia.
      Praca pozwala na doskonalenie umiejetności, a przede wszystkim ma charakter
      motywacyjny i mobilizuje, pobudza do konstruktywnych działań.
      Może więc podczas prac rozbiórkowych będę miał szansę na zatrudnienie, np. na
      stanowisku konsultanta ds. wyburzania Arsenału.
    • Gość: jack Re: Zburzyć, przebudować czy pozostawić? IP: *.icpnet.pl 19.04.05, 01:57
      po trzykroc zburzyc, im predzej tym lepiej jak takie dno moze stac na starowce
    • Gość: tur Usunąć zabójczy bruk z rynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 09:57
      Każdy cywilizowany turysta który dotknie stopą nasz
      Stary Rynek od razu krzyknie: usuńcie mi to paskudztwo
      spod nóg moich.
      • Gość: uczeń Re: Usunąć zabójczy bruk z rynku IP: *.icpnet.pl 19.04.05, 10:02
        faktura bruku jest elementem tworzenia klimatu. Tam gdzie wylano asfalt, dokonuje się zmian.
    • Gość: pawel Re: Zburzyć, przebudować czy pozostawić? IP: 193.111.166.* 19.04.05, 09:59
      ZBURZYC!!!
      • Gość: ja Re: Zburzyć, przebudować czy pozostawić? IP: 81.219.184.* 19.04.05, 13:14
        Oczywiście,ze zburzyć, bo zasłania przepiękną fasadę ratusza.
    • tomashec Re: Zburzyć, przebudować czy pozostawić? 19.04.05, 10:11
      Bez przesady, burzyć raczej nie trzeba. Wystarczyłaby gruntowna przebudowa.
      Dzisiejsze technologie budowlane pozwalją przecież na to, bez niszczenia
      poprzednika. Ale faktem jest, że budynek arsenału jest strasznt i powinno się
      jak najszybciej coś z nim zrobić, chociażby ze wzhlędu na jego umiejscowienie
      (Stary Rynek nie powinien straszyć czymś takim, powinien za to swoim pieknem
      przyciągać np. turystów)
    • Gość: W.W. Re: Zburzyć, przebudować czy pozostawić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 16:35
      Od zawsze tzn. od chwili gdy to nowoczesne cudo pojawiło się na Starym Rynku
      zawsze twierdziłem, że nalezy tego potworka ZBURZYĆ !!! W.W.
    • Gość: marbelan FUJ !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.05, 10:36
      Jak najszybciej zburzyć to paskudztwo!!! PRLowska zadra w samym środku tak pięknego miejsca! Pasuje jak wół do karety, siniak do kobiety.
      • Gość: PAPAJA Re: FUJ !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 15:14
        Ciekawe co by potem tam postawić... może nic?? nie zasłaniałoby przynajmniej
        dwóch ścian RAtusza (skoro Arsenał tam stoi to po co je odmalowywali???) albo
        Giełde Obornika - będzie o wiele ładniejsza niż Arsenał... skoro o tym mowa -
        może dobrze byloby zrobic cos z tą ulicą o przepieknej nazwie Kurzanoga (na
        prawde - mnie sie podoba) może coś co z tyłu miałoby miejsce na restauracje
        drobiową "Pod Kurzą Nogą" ul. Kurzanoga 2 61-xxxhe he
    • Gość: Wujek Dobra Rada Re: Zburzyć, przebudować czy pozostawić? IP: *.icpnet.pl 20.04.05, 16:32
      Byłem na tej dyskusji.. A wiesz może co tu stało i jak wyglądało? Trzeba by
      przeprowadzić badania! Skąd wiesz, czy za parę lat z tym budynkiem to nie będzie
      kolejny problem - jak z arsenałem. BWA ma swoją formę, tylko jak każdy z
      budynków się starzeje i co jakiś czas wymaga remontów...
      • Gość: poz szukam bomby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 23:25
        takiej po arsenał;
        jak to paskudztwo dalej będzie stało po prostu nie wytrzymam i pewnej nocy...

a autorka tego brzydactwa niech nawet nie próbuje bronić swoich racji bo zbyt
        dużo ich nie ma...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka