Dodaj do ulubionych

Stary Browar najlepszym centrum handlowym w Eur...

IP: *.icpnet.pl 22.04.05, 21:40
Gratulacje dla Grażynki;-)
Obserwuj wątek
    • Gość: sb Re: Stary Browar najlepszym centrum handlowym w E IP: *.icpnet.pl 22.04.05, 21:48
      A po rozbudowie SB czas na najpiekniejszy park w Polsce
      i koniecznie odbudowa dworku Mycielskich
      wielkie dzięki za piekny kawałek miasta:)

A ten artykul powinna pisać karnie pani redaktor Ola od Kulczykparku :D
    • Gość: Michal Re: Stary Browar najlepszym centrum handlowym w E IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 22.04.05, 21:51
      No to gratulacje za browar i za konsekwencje.A po rozbudowie S.B. to ja mam
      dla pani Grazyny Kulczyk pomysl za calkowita darmoche: 26 pietrowy wiezowiec
      (biura albo apartamenty)w centrum Poznania,taki Kulczyk Tower.Tak ,to by bylo
      to.
      • Gość: sb Re: Stary Browar najlepszym centrum handlowym w E IP: *.icpnet.pl 22.04.05, 21:52
        eee tam,lepsza byłaby rewitalizacja Rzeźni
        • lowca.masek Re: Stary Browar najlepszym centrum handlowym w E 22.04.05, 23:14
          eee tam, rzeźnia... zajezdnia przy Gajowej!:)
      • Gość: eska dziękuję!! IP: *.adsl.inetia.pl 24.04.05, 07:30
        Jestem wdzięczna za miejsca pracy, za ładną architekturę, za kawałek ładnego
        Poznania jak już ktoś poprzednio napisał... Bardzo proszę żeby Panstwo nie
        wsłuchiwali się w to ujadanie i byli ponad pomysły o przeniesieniu się do
        Ameryki lub gdziekolwiek indziej. To fantastyczne że dzięki Wam zaczynamy
        wydobywać się z tego zapyziałego grajdoła prowincjonalizmu. Czy ktoś chwilę temu
        wyobrażał sobie że w Poznaniu będzie centrum handlowe, które uzyska tytuł
        naj... w Europie???? Poznań jest bardzo brzydki, brudny, architektonicznie
        dramatyczny i wszystko co choć odrobinę zmienia tą sytuację jest nie do
        przecenienia.
        A wszyscy wygadujący, zazdroszczący, niezadowoleni niech przeczytają "Pollyannę"
        i zaczną grać w zadowolenie.. "Always look on the bright side of life"
        eska
    • Gość: Fryc Re: Stary Browar najlepszym centrum handlowym w E IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 21:57
      Cwaniak chce kupić za friko kawałek terenu w samym centrum Poznaniu. Jak to
      załatwić, bo na uczcwą zapłatę szkoda mamony.
    • Gość: modzel Re: Stary Browar najlepszym centrum handlowym w E IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 22:15
      a może by tak wrócić do koszykówki? uważam, że sposób, w jaki wycofała się pani
      Kulczyk ze sportu jest haniebny i nie licuje z poziomem SB. Czas naprawić błąd.
    • Gość: paw Re: Stary Browar najlepszym centrum handlowym w E IP: *.com.pl / 83.16.2.* 22.04.05, 22:34
      Nagroda nagroda...
      Ale niezapominajmy o chamskim wycofaniu sie pani K...ze sponsorowanai kobiecej koszykowki.....
      No i teraz szykuja skok na tereny Starej Rzezni!!!
      Tak wiec zachwyt umiarkowany....
      Paw
      • jimmy80 No i pięknie 22.04.05, 22:49
        Niech się teraz zajmą Starą Rzeźnią, bardzo mnie to Cieszy, na pewno kolejny
        skrawek Poznania bardzo dużo zyska, a co za tym idzie - zyska Poznań. Dlaczego
        w tym kraju jest tylu malkontentów?
      • t.o.m.e.k Re: Stary Browar najlepszym centrum handlowym w E 22.04.05, 22:50
        Gość portalu: paw napisał(a):

> Nagroda nagroda...
        > Ale niezapominajmy o chamskim wycofaniu sie pani K...ze sponsorowanai
        kobiecej
        > koszykowki.....

Tak? Po tym jak pół "miasta" (z GW na czele) jeździło po Kulczykach jak po
        łysych kobyłach to Kulczykowa miała pokornie ładować swoje pieniądze w miejski
        klub - i co? I pan prezydent Frankiewicz miałby wtedy darmowy powód do chwały?

> No i teraz szykuja skok na tereny Starej Rzezni!!!

Jakieś inne propozycje? Sprzedać to Francuzom na kolejny supermarket? I tu się
        nikt nie będzie pytał jakie pieniądza do czyjej kieszeni trafiły boć to przecie
        zagraniczny inwestor panie... Ale Kulczyk - nieee, po naszym trupie. Rzeźni nie
        oddamy i będziemy tak długo krzyczeć i tupać aż Kulczyk sobie pójdzie w cholerę
        (a pieniądze rozda biednym). A Rzeźnia będzie sobie stała jak stoi...

> Paw

Dobra ksywa - zwłaszcza po przeczytaniu takich komentarzy...
        • Gość: f. BRAWA dla pani Grażyny!!! IP: 212.126.14.* 23.04.05, 10:24
          Bez niej sprzedaliby jakimś drobnym "byznesmenom" i ci dopiero by postawili
          budę! Byle taniej, a tak mamy piękny kawałek Poznania!
          DZIĘKUJEMY!
      • Gość: pagani Re: Stary Browar najlepszym centrum handlowym w E IP: *.idea.pl 23.04.05, 14:11
        O czym Ty piszesz człowieku?Ja bym sobie bardzo zyczył,aby Kulczykowi udał się
        ten "skok na rzeźnię" w postaci biblioteki UAM i ogólnej rewitalizacji tego
        obiektu.Po SB widzimy,że ta rodzina potrafi takie obiekty przywrócić
        mieszkańcom w najlepszym stylu.No chyba,że obecny stan Starej Rzeźni Tobie
        odpowiada.
    • Gość: pyrka GRATULUJE KULCZYKOM i POZNANIOWI IP: *.icpnet.pl 23.04.05, 10:58
      fajnie!!
      • eurosja Re: nagroda z Turcji - buhahahaha 23.04.05, 15:20
        Nagroda przyznawana przez nikomu nie znaną instytucję - być może założoną przez
        Kulczuków w Turcji.
        Ja na Kulczyków patrzeć nie mogę bo to przez takich cwaniaczków budżet polski
        jest rozkradziony i barkuje na wszystko: na zdrowie, kulturę, chorych, szkoły,
        policję i wojsko - nawet benzyna jest przez nich droższa bo Polska płaci za nią
        gogantyczne haracze złodziejom.
        Tak więc czekam na opuszczenie Polski przez "dobroczynną rodzinę Kulczyków" -
        niech swoją dobroczynność realizują w USA albo Rosji - prosze bardzo.

Poczytajcie - ostatnią wiadomość z onetu:
        Według członka komisji Romana Giertycha, Dochnal zeznał, że dwa tygodnie temu
        mecenas Jan Widacki skontaktował się z jego adwokatem i złożył jakieś
        propozycje w zamian za nie obciążanie zeznaniami Kulczyka.

Tymczasem Widacki powiedział IAR, że to kłamstwo, że z Dochnalem się nie
        kontaktował i że zna go jedynie z kolorowych czasopism. Dodał, że nie miałby
        nawet potrzeby spotykać się z Dochnalem w tej sprawie, bo Dochnal, jak pamięta,
        niczego złego o Kulczyku dotychczas nie powiedział.

Jeden z adwokatów Dochnala, Piotr Kruszyński, potwierdził w rozmowie z
        dziennikarzami, że Jan Widacki, mecenas Jana Kulczyka, spotkał się Ryszardem
        Kucińskim, pełnomocnikiem Dochnala.

Kruszyński zaznaczył, że sprawę zna tylko z relacji Kucińskiego i Dochnala.
        Dodał, że do spotkania doszło jakieś dwa, trzy tygodnie temu.

"Z tego co słyszałem, to rozmowa była na temat pana Kulczyka i ewentualnie
        rozważenia możliwości przedstawienia w innym świetle kontaktów Kulczyka z
        Dochnalem" - dodał Kruszyński. Zaznaczył również, iż jego klient "wyraźnie
        powiedział, że jakiekolwiek próby - jeśli były - nie odniosły rezultatów".

Kruszyński powiedział też, że liczy na to, że komisja wystąpi z opinią do
        prokuratury, aby zmienić środek zapobiegawczy zastosowany wobec jego klienta.

"Zdaję sobie sprawę, że z punktu widzenia procesowo-prawnego prokuratura będzie
        związana taką opinią. Natomiast z drugiej strony komisja jest organem Sejmu
        RP" - zaznaczył Kruszyński

Roman Giertych powiedział dziennikarzom, że Dochnal podczas przesłuchania
        opisał też spotkanie Jana Kulczyka z szefem rosyjskiego Łukoilu w Londynie.
        Podczas tego spotkania miano omawiać szczegóły przejęcia przez Rosjan polskiego
        sektora paliwowego. Według Dochnala, za tym przedsięwzięciem stała Kancelaria
        Prezydenta.
        • Gość: kaska Re: nagroda z Turcji - buhahahaha IP: *.icpnet.pl 23.04.05, 15:40
          Jezeli wierzysz idiotom z komisji do sprawy orlenu - gratuluje glupoty! Giertych
          i Wassermann to idealne osoby, na ktore mozna sie powolywac, zawsze maja racje,
          sa prawozrzadni i nigdy nie dzialaja dla wlasnego interesu (jak chocby rozglos,
          a co za tym idzie, lepsze wyniki w wyborach) tylko dla "dobra naszego panstwa".
          Z tego dopiero mozna sie usmiac!
          A druga rzecz - wole chyba, zeby tacy ludzie, cokolwiek nie mieliby na sumieniu,
          zmieniali Poznan i inne miasta w Polsce na lepsze, niz zeby uciekali ze swoimi
          pieniedzmi za granice. A tak, dzieki osobom takim jak ty, Grazyna Kulczyk
          wycofala sie ze sponsorowania druzyny.
          Gratulacje dla ciebie za glebie przemyslen i inteligencje!!

A dla pani Kulczyk naprawde szczere gratulacje. Oby tak dalej.
          • Gość: PAPAJA Re: nagroda z Turcji - buhahahaha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 19:56
            Nie wieadomo czy to on tam kradnie na górze... ale wiadomo, że to on (a
            właściwie jego żona) postawiła nam SB... MAM nadzieje, że drugie skrzydło
            będzie tak samo udane... a co do Starej rzeźni to nie jestem do tego
            przekonany... Browar był w opłakanym stanie, a RZeźnia sie trzxyma i nie widze
            sensu gruntownie przebudowywać tamten teren... lepiej zoorganizować coś w
            isniejących (odremontowanych) budynkach - mi osobiście marzy sie Centrum
            Kultury Stara RZeźnia - miejsce, gdzie odbywałyby sie warsztaty artystycvzne,
            spoktkania ze znanymi osobistościami, okresowe wystawy... no i oczywiście jakaś
            resauracyjka i pub (tak jak Piano BAr w SB)
        • Gość: tot Re: nagroda z Turcji - buhahahaha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 16:19
          idz sie lecz
        • kuszacy_witas Re: nagroda z Turcji - buhahahaha 23.04.05, 17:42
          Wszedzie widzisz spiski ? Jest taka choroba, ale podpowiem Ci ze mozna ja leczyc. Ponoc z dobrym skutkiem.
          • pan.nikt Re: nagroda z Turcji - buhahahaha 23.04.05, 18:13
            ślepotę, też leczą
            • kuszacy_witas Re: nagroda z Turcji - buhahahaha 23.04.05, 18:49
              Jestem slepy, bo nie widze ze Kulczyk sam sobie dal nagrode?
              Paranoja.
              • pan.nikt Re: nagroda z Turcji - buhahahaha 23.04.05, 18:59
                Wiesz, że ja nie o tym.
                Co do nagrody, nic nie wiem o kapitule.
                • kuszacy_witas Re: nagroda z Turcji - buhahahaha 23.04.05, 19:09
                  Odnosilem sie do czesci wypowiedzi nt nagrody dla SB. Bo reszta to ten sam belkot co w innym watku. Nie na temat
                  • pan.nikt Re: nagroda z Turcji - buhahahaha 23.04.05, 19:12
                    Dlaczego prawdę uważasz za bełkot??
                    • kuszacy_witas Re: nagroda z Turcji - buhahahaha 23.04.05, 19:16
                      Wypowiedzi Romana Giertycha i artykuly w gazecie nie sa dla mnie wyznacznikiem prawdy. Pomijajac ze ta "prawda" wychodzi od mistrza manipulacji Marka D.

Poza tym chodzilo mi tu raczej o doklejenie do watku o SB kolejnych newsow o dzialalnosci Kulczyka
        • Gość: LMB co,ja nie mam a on będzie miał? (ruskie podejście) IP: *.icpnet.pl 24.04.05, 09:46
          > Ja na Kulczyków patrzeć nie mogę bo to przez takich cwaniaczków budżet polski
          > jest rozkradziony i barkuje na wszystko: na zdrowie, kulturę, chorych, szkoły,
          > policję i wojsko - nawet benzyna jest przez nich droższa bo Polska płaci za
          > nią gogantyczne haracze złodziejom.

W poprzednim paragrafie miałeś rację - nikomu nieznana instytucja daje nagrody.
          Ale tutaj po prostu bredzisz, wylewając swoje żale.

Nie denerwuj się tak, bo literki Ci przeskakują ("barkuje" i "gogantyczny")

> Tak więc czekam na opuszczenie Polski przez "dobroczynną rodzinę Kulczyków" -
          > niech swoją dobroczynność realizują w USA albo Rosji - prosze bardzo.

Chyba jesteś ze wschodu, bo ciągnie od Ciebie taką negatywną, moim zdaniem
          bezpodstawną wrogością. Zupełnie jak w "Sami swoi" - co, ja nie mam a on będzie
          miał?

Osobiście zauważam, że Kulczyk to nie do końca uczciwy człowiek, ale wybrał
          drogę Rockefellera: ukraść pierwszy milion, następne 10 postawić legalnie i
          zbudować kilka centrów kultury, to zapomną. Tak właśnie wygląda sprawa z
          Kulczykami, a co mnie mniej martwi w porównaniu z Rockefellerem to fakt, że
          Kulczyk zazwyczaj ma na pieńku z budżetem centralnym, czyli kogo oszukuje? (tak,
          tak, za park też nie zapłacił w całości)
          • kuszacy_witas Re: co,ja nie mam a on będzie miał? (ruskie podej 24.04.05, 15:01
            > W poprzednim paragrafie miałeś rację - nikomu nieznana instytucja daje nagrody.

ICSC (The International Council of Shopping Centers - Miedzynarodowa Izba Centrów Handlowych) jest światową organizacją zrzeszająca 50 000 czlonków z ponad 80 krajów.

The ICSC European Shopping Centre Awards to najbardziej prestiżowa nagroda w branży nieruchomości komercyjnych. Przyznawana jest od 1975 roku. Zdaniem Stephena Pragnella - szefa Polskiej Rady Centrów Handlowych nominacja Starego Browaru to ważny aspekt promocji Polski jako miejsca przyjaznego
            inwestorom i kraju, gdzie powstają obiekty najwyższej jakości.

Mnie to przekonuje
            • caesar_pl Re: co,ja nie mam a on będzie miał? (ruskie podej 24.04.05, 21:32
              Widziales inne centra w Europie?Co za bzdury ze wygral w Turcji...
            • Gość: xxx Re: co,ja nie mam a on będzie miał? (ruskie podej IP: 62.148.92.* 25.04.05, 10:46
              Dokladnie!!! ISCS to nie jest instytucja nikomu nie znana, a w Turcji poprostu
              byla ich coroczna konferencja, ktora zawsze odbywa sie w innym mijescu,
              Uwielbiam jak ktos mowi o czym o czym nie ma pojecia i snuje swoje teorie
              spisku!!!!
    • Gość: kkk Re: Stary Browar najlepszym centrum handlowym w E IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 17:29
      Piękną inwestycją byłoby oddanie gruntów przy Marcinkowskiego. Tych, co to pan
      wojewoda Łęcki lekką ręką oddał. Tych, pod rozbudowę biblioteki.
    • Gość: mfurm Re: Stary Browar najlepszym centrum handlowym w E IP: *.icpnet.pl 24.04.05, 10:47
      Gratuluję Pani Grażynie Kulczyk i całej firmie za to co robią dla Poznania.Też
      cieszę się z tych sukcesów.
    • Gość: browarczyk Re: Stary Browar najlepszym centrum handlowym w E IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 24.04.05, 13:04
      I co?! Warto było tak najeżdżać na Kulczyków? Przecież nikt inny nic by z tym
      kawałkiem ziemi w centrum miasta nie zrobił, najwyżej by kupił ziemię i stałaby
      tak jak stała (choć może ogrodzona pięknym blaszanym płotem. Czekam na
      rozbudowę SB. A z innej półki; Czy ktoś wie co z Andersią???
    • Gość: VROOOM Re: Stary Browar najlepszym centrum handlowym w E IP: *.echostar.pl 24.04.05, 14:56
      Browar to architektonicznie fajny obiekt. Cały smrodek polega na tym, że
      Kulczykowie cały czas nawijają ludziom makaron na uszy, że jest to centrum
      handlowo-kulturalne, a dysproporcje w tych dwóch funkcjach są wielkie.
      Grunty byłyby pewnie droższe i w ogóle trudniej, ale uczciwiej byłoby
      powiedzieć, że budujemy dość luksusowy kompleks sklepowy z salą teatralną i
      knajpami. No chyba, że jakiś "Piano Bar" uznamy za działalność wysoce
      kulturalną. Można dyskutować, ale moim zdaniem to jest wyszynk z zapraszanymi
      szansonistkami pokroju Reni Jusis.
      Pomysł ze starą rzeźnią znów jest taki "na dwoje babka wróżyła" - z jednej
      strony to świetnie, że Kulczyk zbuduje bibliotekę UAM (dla Wydziału Prawa,
      zdaje się?) przy okazji rewitalizacji obiektu. ALE wytworzy się nieprzyjemny i
      moim zdaniem niepożądany efekt "wdzięcznośći" uniwerku względem wiadomej osoby.

Do Eski, zdaje się, która napisała o architekturze Poznania: miasto cierpi na
      brak środków na renowacje Starego Miasta, "secesji" (np. Jeżyce) i całej listy
      obiektów, ale pisanie o tym, że architektura Poznania jest fatalna... No cóż,
      prawo laika...
      Jeszcze tak na deser - uderza mnie "grzeczność" Gazety, kiedy pisze się o
      Grażynie Kulczyk. "Pani Kulczyk" to, "Pani Kulczyk" tamto. Może się czepiam,
      ale jakoś tego tytułowania per pan/pani w stosunku do innych osób nie stosują.
      Na przykład ten cały magik od narożnika Kupca raczej nie jest nazywany panem
      Bąkowskim, a zawsze z samego nazwiska. A branża ta sama, choć skala inna -
      Kulczykowa garsonki za worek złociszy, a Bąkowski smażone kuraki i jakieś tam
      parasolki za 9 zł.
      • Gość: po prostu? Re: Stary Browar najlepszym centrum handlowym w E IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 24.04.05, 19:17
        a może dziennikarze używają zwrotu pan/pani kulczyk, by odróżnić od siebie janka
        i grażynkę? -ich nazwisko się po prostu nie odmienia! czasem odpowiedź jest prosta:)
      • kuszacy_witas Re: Stary Browar najlepszym centrum handlowym w E 24.04.05, 19:40
        > Pomysł ze starą rzeźnią znów jest taki "na dwoje babka wróżyła" - z jednej
        > strony to świetnie, że Kulczyk zbuduje bibliotekę UAM (dla Wydziału Prawa,
        > zdaje się?) przy okazji rewitalizacji obiektu. ALE wytworzy się nieprzyjemny i
        > moim zdaniem niepożądany efekt "wdzięcznośći" uniwerku względem wiadomej osoby.

I co w zwiazku z tym ? Co UAM moze zaproponowac Kulczykowi ? Bezplatne studia ? Zdany egzamin ?
        • Gość: VROOOM Re: Stary Browar najlepszym centrum handlowym w E IP: *.echostar.pl 25.04.05, 00:59
          Przyznaję, że użyłem pewnego skrótu myślowego. W każdym razie Uniwerek to nie
          tylko studia. To też kadra - masa różnych specjalistów bardziej lub mniej
          wpływowych tu, czy tam.
          A to ktoś z gospodarki przestrzennej zacznie "naukowo" chwalić różne budowle
          jakie to piękne, cudne i najlepsze na świecie.
          A to ktoś od ochrony środowiska wyda opinie, że kulczykowe autostrady są wręcz
          korzystne dla środowiska.
          I tak dalej, i tak dalej. Przyznaję, że to dość naiwne przykłady, ale mniej
          więcej o tego typu zależności mi chodzi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka