Gość: Absolwent UAM-2002 IP: *.icpnet.pl 21.06.05, 23:11 Gratulacje dla Naszego Rektora!Ostatnimy czasy pałeczkę trzymał UJ, teraz wreszcie przyszła pora na UAM! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Arek Tajny Wspolpracownik SB IPN BU 0194/365 LORENC ST IP: *.sympatico.ca 22.06.05, 00:04 To znamienny wybor , Konferencja wypowiedziala sie rowniez przeciwko lustracji : serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,2778320.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik naukowy Re: Tajny Wspolpracownik SB IPN BU 0194/365 LORE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 22:07 Chcę poznać wszystkich współpracowników SB z uczelni.Ja jetem z AM w Poznaniu,połączmy siły i żądajmy ujawnienia tych kapusiów bo to nie może być dalej skrywane.Oni się popierają i z regóły są na dobrych ,wysokich stanowiskach.Może mogą dalej być,się nie spieram ale w ukryciu ,nigdy,niech patrza nam w oczy ze świadomością że my wiemy!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Włodek z Grunwaldu świetnie, położy wszystkie uczelnie, tak jak kładz IP: *.adsl.inetia.pl 22.06.05, 08:51 kładzie poziom naukowy poznańskiej uczelni administrując, a nie zarządzając. Godny kontynuator mizerii Jurgii i Fedorowicza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogi Re: świetnie, położy wszystkie uczelnie, tak jak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 11:35 Fedorowicza???????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehem Re: świetnie, położy wszystkie uczelnie, tak jak IP: *.icpnet.pl 22.06.05, 22:48 Poczet rektorów UAM i ich wiekopomne dokonania: www.amu.edu.pl/index.php?linkid=72 Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Re: Rektor UAM został wybrany na przewodniczącego 22.06.05, 12:55 [...] "Mamy ważniejsze sprawy na głowie niż lustracja - uważa prof. Lorenc". [...] Kolejna nietrafiona wypowiedź Rektora UAM. Wydaje mi się, że to nie Jego Magnificencja będzie decydować, co jest ważniejsze dla jego głowy w tej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student UAM Re: Rektor UAM został wybrany na przewodniczącego IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 22.06.05, 14:43 Agent, jak agent... Tego na 100% nikt jeszcze nie ustalil. Ale po tym co ten czlowiek odstawil w sprawie tramwaju na Morasko to moglby byc jedynie przewodniczacym "konferencji destruktorow transportu miejskiego". Dzialania typu wysylanie pracownikow technicznych UAM by zrywali plakaty "tramwaj na Morasko - TAK" z przystankow, organizacja "otwatej dyskusji", o ktorej nikt nie wie, dzialanie na zasadzie "ja tu rzadze i tramwaju nie wpuszcze" wskazuja na zenujacy poziom intelektualny Stanislawa Lorenca i przyzwyczajenia aparatczyka partyjnego rodem z PRL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: Rektor UAM został wybrany na przewodniczącego IP: *.sympatico.ca 24.06.05, 00:46 Student UAM w poprzednim poscie pisze , "ze tego na 100 % nikt nie udowodnil ". To jest nieprawda , o tym ze profesor Lorenc byl TW swiadcza niezbicie dwie okolicznosci , pierwsza to ta ,ze Lorenc figuruje na liscie Wildsteina . Druga okolicznosc natomiast , to fakt ,ze Lorenc nie zwrocil sie do IPN o status pokrzywdzonego .Wszystkie osoby ,ktorych nawiska i miona ukazaly sie na liscie z powodu przypadkowej zbieznosci wlasnie nazwisk i imion z reguly o takie dokumenty do IPN juz dawno wystapily , a czeka sie tylko dwa tygodnie . Brak statusu pokrzywdzonego z IPN profesora Lorenca na sto procent udawadnia ,ze rektorem UAM jest byly donosiciel do SB , ktory temu donoszeniu zawdziecza swoja watpliwa " kariere " . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej R. Esbek Lorenc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 00:24 Ciekawe czego tak bardzo boi się esbek Lorenc,że jest przeciw lustracji? Czyżby prawdy o sobie i o donoszeniu na kolegów Jego Esbeckiej Magnificencji? Pytanie chyba retoryczne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulos przyjaciel GAJU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 00:18 ach! jak się wzruszyłem! nasz obrońca GAJU AKADEMOSA na tak ważnym stanowisku! teraz zapewne i inne miasta zostana uratowane przed zbrodniczymi planami budowy tras tramwajowych na uniwersyteckie kampusy! a tak właściwie to kto go wybrał? Odpowiedz Link Zgłoś
doomsday Srodowisko akademickie Wroclawia za lustracja . 24.06.05, 00:37 We Wroclawskim srodowisku toczy sie dyskusja : miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,2779676.html Agnieszka Czajkowska: Dlaczego jest Pan przeciwny lustracji środowiska akademickiego? Prof. Tadeusz Luty, rektor Politechniki Wrocławskiej: Nie jestem jej przeciwnikiem, choć tak mógł sugerować artykuł we wczorajszej "Gazecie" ("Rektorzy przeciw lustracji"). Mam jedną obiekcję: jeśli lustracja ma być przeprowadzona, to zapis o niej powinien się znaleźć w ustawie lustracyjnej, a nie w ustawie o szkolnictwie wyższym. Bo pierwsza reguluje życie uczelni, a druga określa służby publiczne podlegające lustracji. Środowisko naukowe nie boi się jej? - Nie. W ogóle słowo "strach" jest tu nieodpowiednie. Moim zdaniem to sprawa etyki, czyli rozumienia przez człowieka służby, której się oddaje. Jeśli ktoś, mając nieczyste sumienie, wiedząc, że donosił, nadal zajmuje wysokie stanowisko, to ma problem. Sam powinien odsunąć się w cień. Może robić badania naukowe, ale powinien zrezygnować z piastowanych funkcji. Zresztą środowisko nie będzie tego akceptować i wymusi rezygnację takiej osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania :-) Re: przyjaciel GAJU IP: *.icpnet.pl 26.06.05, 00:55 Staraj się, "Przyjacielu Gaju" być wiernym ideom Gurawskiego, a w nagrodę otrzymasz kolejny tytuł "Mniejszego Gajowego Gaju Akademosa", a kto wie, może w przyszłości zostaniesz "Wielkom Gajowym Gaju Akademosa". Ale trzeba się wsławiać, np. demolując Siemensa Combino... Odpowiedz Link Zgłoś