Dodaj do ulubionych

Urodziły się szczeniaczki... Jakie dać imiona??

IP: *.icpnet.pl 10.08.05, 20:14
Urodziły się cztery czarne szczeniaczki.Jakie dać im imiona??Piszcie swoje
propozycje!
Obserwuj wątek
    • Gość: pola.negri Re: Urodziły się szczeniaczki... Jakie dać imiona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 20:18
      czechow, puszkin, rilke, sartre, brodski...
      ja mam czechowa (czarny kot) i puszkina (bialy kot). ale moj facet i tak mowi
      na nie per "smierdziele"
      pozdrawiam
    • Gość: alexis Re: Urodziły się szczeniaczki... Jakie dać imiona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 21:09
      hmmm...moze derik,hektor,dzeki,ares...pozdrawiam!
    • Gość: antyvika [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 21:58
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: Karo imiona IP: *.icpnet.pl / 62.21.96.* 10.08.05, 23:37
        Jarek, Lechu, Włodek i Donald
        • Gość: dziubek170 Re: imiona IP: *.icpnet.pl / 62.21.96.* 11.08.05, 08:24
          To dobra propozycja w każdym razie aktualna . A może kropka pasek kreska i
          przecinek - gdzieś słyszałam i podobalo się ludziskom pozdrawiam pieski i
          wlaściciela
    • z3r0 Re: Urodziły się szczeniaczki... Jakie dać imiona 11.08.05, 08:55
      Fobos i Dejmos
      Żwirek i Muchomorek
      Ryszard i Grobelny
      Lub i Czasopisma
      Sodoma i Gomora
      Płacz i Zgrzytanie Zębów
    • mysiam1 Re: Urodziły się szczeniaczki... Jakie dać imiona 11.08.05, 10:04
      Jeśli to szczeniaki z hodowli, to na pewno wiesz, na jaką literę powinny
      zaczynać się im imiona. Jeśli z tzw."nie dopilnowałam suczki", to bardziej od
      tego, jak będą miały na imię szczeniaki interesuje mnie, kiedy masz zamiar
      wysterylizować ich matkę.
      • Gość: no! Re: Urodziły się szczeniaczki... Jakie dać imiona IP: *.aster.pl 11.08.05, 10:23
        Lepiej pilnować niż sterylizować !!!
        Czy chciał(a)byś, aby Ciebie ktoś wysterylizował?
        • Gość: Monika Re: Urodziły się szczeniaczki... Jakie dać imiona IP: *.icpnet.pl 11.08.05, 12:22
          Dzięki za pozdrowienia i pomysły.Oj dopilnować nie jest łatwo!Moja suczka
          uciekła na pare dni i wróciła z większym brzuchem:)Jeżeli macie jakieś inne
          pomysły to piszcie dalej, czekam i pozdrawiam.
          • kakui Re: Urodziły się szczeniaczki... Jakie dać imiona 11.08.05, 12:44
            wystarczy ze zostawisz na chwile pod sklepem, wyjdziesz ze sklepu a tu gromada
            psow wogol twojej suczki. tak jak mowi mysiam wez ja wysterylizuj bedziesz miec
            spokoj a nie potem szukac domow dla pieskow ktorych nikt nie chce i ktore
            skoncza pewnie w schronisku albo lesie
            • Gość: no! Re: Urodziły się szczeniaczki... Jakie dać imiona IP: *.aster.pl 11.08.05, 13:23
              Ależ co Wy opowiadacie! Jaka sterylizacja? Jeśli suczka jest udomowiona, to
              przecież wiesz, kiedy grozi jej niechciana ciąża, każdy właściciel to rozpozna,
              chyba nie muszę tlumaczyć. I odpowiedzialny właściciel w tym czasie ze
              szczególną strannością powinien zaopiekować się sunią, aby ją uchronić, a może
              przede wszystkim siebie, przed tym kłopotem. Nigdy bym nie poddała sterylizacji
              swojej
              suni, bo nie chciałabym jej narażać na cierpienie. To jest bardzo poważna operacja
              ze skutkami hormonalnymi!

A imione proponuję muzyczne: Czacza, Samba, Tango, Blues, Jazz, Rumba, itp.
          • Gość: misia Re: Urodziły się szczeniaczki... Jakie dać imiona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 16:11
            monis tylko nie sterylizuj, ci okropni ludzie nie wiedza jak cierpi na tym
            psychika zwierzecia, jestem ciekawa czy oni by sie wysterylizowali, powinni
            miec zakaz trzymania zwierzat.
            a nazwe moze wybierz w powiazaniu z wygladem?
            • kakui Re: Urodziły się szczeniaczki... Jakie dać imiona 11.08.05, 16:21
              prosze dam wam adres weta ktory sterylizuje i psy i koty tak, ze lego samego
              dnia juz sa aktywne. nie zmaierzam pisac tutaj. myslicie ze dla psa czy kota
              rodzenie i wychowywanie maluchow to przyjemnosc? kobiety lubia opiekowac sie
              dziecmi ale zwierze to nie czlowiek! a co sa kobiety ktore musza meic wyciete
              jajniki, macice i co jakos zyja nie!!!???? i co trafiaja do zakladow
              psychiatrycznych? mam na dworze pelno kotek po sterylizacji i wszystkie staly
              sie milsze i o wiele bardziej kontaktowe! nie musza juz opedzac sie od kocurow!
              ale zaawsze znajdzie sie idiota ktory "wie" swoje! a prawda jest taka ze g
              wie!!!!!!!!!!!!!!
              • kakui No! prosze bardzo dam ci adres weta 11.08.05, 16:25
                ktory tak wysterylizuje twoja suczke ze nawet nie znajdziesz blizny jak jej
                brzuch futrem zarosnie! ciecie bedzie miala na 2 cm! duzo pewnie dla ciebie a
                jak! narazasz ja na cierpienie kiedy musi rodzic i wychowywac szczenieta(czesto
                suki maja problemy ze sutkami). nie zycze twojej suczce zle ale nie zdziw sie
                jak za pare lat bedzie miala ropomacicze!
        • mysiam1 Re: Urodziły się szczeniaczki... Jakie dać imiona 11.08.05, 16:41
          Gość portalu: no! napisał(a):

> Lepiej pilnować niż sterylizować !!!
          > Czy chciał(a)byś, aby Ciebie ktoś wysterylizował?

Zapraszam do schroniska, zobaczcie, ile tam niechcianych psów, także szczeniąt,
          bo "suka poszła i wróciła z brzuchem", ile maluchów porzucanych w kartonach i
          workach pod schroniskowym płotem, ilu ludzi udaje, że to nie ich,
          tylko "urodziły sie na działce", ilu topi, zakopuje żywcem, tłucze łopatą....

Sterylizacja szkodzi??? A wiecie, co to jest ropomacicze? Wolicie skazywać sukę
          na tę chorobę, która rozwija się podstępnie, a gdy daje objawy, to jest już
          często za późno, żeby sukę uratować???? Może wolicie dać jej zastrzyk czy
          tabletkę? Pewnie, fundujecie jej ropomacicze czasem już po pierwszej dawce.
          Sterylizacja NIE SZKODZI psychice, natomiast zapobiega ciąży oraz bardzo
          groźnym chorobom - ropomaciczu, guzom sutka i cukrzycy.

Naprawdę, zapraszam do schroniska, zobaczcie, ile tam jest psów, które przyszły
          na świat tylko dlatego, że właściciele nie chcieli "krzywdzić" suczki, a
          jednocześnie do głowy im nie przyszło, jaką robią krzywdę pozwalając, by
          przyszły na świat kolejne szczeniaki.
          • kakui Re: Urodziły się szczeniaczki... Jakie dać imiona 11.08.05, 16:54
            dokladnie. ale to sa jakies prywitywy i do nich nie dotrze
            • brander Jezeli spodziewasz się dużego psa-nazwij go Drago 11.08.05, 17:25
              ( to imię smoka z filmu "Ostatni smok"), jeżeli widać, że będzie niezbyt
              duży,możesz go nazwać Dżin ( wg arabskich baśni duch zamknięty w butelce,po
              uwolnieniu z wdzięczności dla swojego dobroczyńcy spełnia jego każde życzenie )
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka