Dodaj do ulubionych

Struś ma nową strone

24.08.05, 15:48
Jak wam sie podoba nowa strona Strusia?
Obserwuj wątek
    • rogeer Re: Struś ma nową strone 25.08.05, 15:48
      Na pewno lepsza niż poprzednia... w ogóle to zastanawiam się kto ją zrobił,
      pewnego czasu sam byłem proszony o pomoc w jej tworzeniu ale potem się chyba
      rozmyślili.
      • waclaw_kzn Re: Struś ma nową strone 26.08.05, 14:22
        Brawa za odnowioną stronę, która nareszcie spełnia swoją funkcję - jest źródłem
        bieżących informacji, nie tylko historii!!! A co do historii: cieszę się, że
        nareszcie doczekałem się wykorzystania zdjęć, które kiedyś podesłałem, by stronę
        wesprzeć. Moja mała cegiełka! Aż się łezka w oku kręci.
    • natala77 Re: Struś ma nową strone 15.12.05, 17:40
      Chciałabym, już po pewnym czasie od powstania strony, zwrócić Waszą uwagę na
      fakt, że jest to chyba najczęściej aktualizowany (nieraz już parę godzin po
      opisywanych wydarzeniach na stronie pojawiają się o nich wieści) serwis naszej
      lokalnej "instytucji" :) Strona jest bardzo rzetelna i urozmaicona, i dlatego
      szczerze zachęcam do częstych odwiedzin!

www.strus.org.pl/
    • duch3 Ale ... 15.12.05, 21:20
      Ale ten strus na pierwszej stonie jest rewelacyjny! :)

A kto idze 17go do LO?
      • rogeer Re: Ale ... 16.12.05, 12:10
        Prawdopodobnie będę w L.O. ale nie obiecuje.
        • natala77 Re: Kątem oka 16.12.05, 20:17

Wacław_kzn i ja będziemy na pewno:]
          • waclaw_kzn Re: Kątem oka 16.12.05, 21:34
            Mnie szukajcie w Pokoju Recytacji ;] I życzcie, żebym się do jutra pozbył
            infekcji gardła. Natalo, czyzbyś rozsiewała w środę zarazki? ;]
            • natala77 Re: Kątem oka 16.12.05, 21:51
              Hahaa:> Ślicznie!
              Jeszcze tylko Agata i zmieniamy
              Wodę i Poezję na
              Katar i Poezję,
              a tym samym powrócimy do pierwotnej idei wieczorków ;D
              (nie Kawa i Poezja, ale też KIP, lol :)))

Wyzdrowiejeeeemy, nie bój żaby :]
              Tego Tobie i sobie życzę, a co do Ciebie - dołączam jeszcze życzenia wszystkiego najnajnajnajjjjlepszego
              (co to oznacza Ty sam wiesz najlepiej - i to właśnie niechaj będzie;)),
              bo juz za kilkadziesiat minut święto, o ile się nie mylę:))
              • waclaw_kzn Re: Kątem oka 17.12.05, 01:15
                Nie mylisz się...
                Cały czas się zastanawiam, czy tego święta nie "zaakcentować" jutro po
                zakończeniu "Kątem oka" ;]
                • natala77 Im bardziej teatr Tym bardziej bez nazwy 08.01.06, 13:27
                  Teatr IT skończył 6 lat 6 stycznia

www.strus.org.pl/
                  • kormoran7 Re: Im bardziej teatr Tym bardziej bez nazwy 08.01.06, 13:51
                    Mysle za kazdy z tego forum powinien zlozyc zyczenia teatrowi IT z okazji 6
                    urodzin na ich stronie internetowej. Przynajmniej tak mozemy wynagrodzic im to
                    ze ostatnia akcja okazala sie niewypalem. Niech wiedza ze myslimy o nich i ze
                    to co robia naprawde ma sens. Ja jakies zyczenia zaraz skrobne.
                    • natala77 Re: Im bardziej teatr Tym bardziej bez nazwy 11.01.06, 17:42
                      kormoran7 napisał:

> Mysle za kazdy z tego forum powinien zlozyc zyczenia teatrowi IT z okazji 6
                      > urodzin na ich stronie internetowej.

reszta Cie nie posluchala:-)

>Przynajmniej tak mozemy wynagrodzic im to
                      > ze ostatnia akcja okazala sie niewypalem.

Hmmm. Festiwal Kątem oka? Co to, to nie! Akcja nie okazała się niewypalem,
                      jestes w bledzie. Ta akcja byla fenomenalną szansą dla średzian na zrobienie
                      czegos fajnego i kulturalnego, poprostu niewielu z nich skorzystalo z tej
                      szansy. Ale sam pomysl imprezy byl swietny!
                      • natala77 STRUŚ 11.01.06, 17:44

"365 dni Strusia

Stowarzyszenie Struś zostało powołane do życia przez członków Teatru IT w marcu
                        2004 roku. Powstało, by promować kulturę i sztukę, wspomagać edukację oraz
                        organizować wszelkiego rodzaju imprezy. Miniony rok okazał się dla Strusia
                        bardzo pracowity. Jego członkowie pojawiali się na większości imprez
                        organizowanych w naszym mieście. (...) "
                        cd. na
                        www.tygodnik-sredzki.pl/info2.php?id=83

• natala77 kolejna inicjatywa czlonkow strusia:-) 11.01.06, 17:53
                          "Środa Wlkp. może poszczycić się własnym pomnikiem przyrody. "Królowa Śniegu" -
                          topola biała rosnąca w pobliżu stacji Powiatowej Kolejki Wąskotorowej, uchwałą
                          radnych gminy stała się pomnikiem.

Biorąc pod uwagę dobry stan zdrowotny drzewa oraz jego okazałe wymiary
                          wyróżniające je wśród innych, członkowie Stowarzyszenia Twórczego Rozwoju
                          Umysłowych Ścieżek STRUŚ zdecydowali podjęć się inicjatywy objęcia ochroną
                          walorów pomnika tegoż drzewa." ciąg dalszy na
                          www.tygodnik-sredzki.pl/info2.php?id=93
                          • kormoran7 Re: kolejna inicjatywa czlonkow strusia:-) 11.01.06, 23:26
                            No nieladnie ze nikt nie zlozyl zyczen naszym przyjaciolom.Tyle mowa o kulturze
                            na tym forum a jak co do czego to czasu zabraklo by powiedziec szczerze pare
                            milych slow teatrowi ktory nasze miasto promuje lepiej niz Burmistrz i Starosta
                            razem wzieci

Katem Okia bylo nie wypalem bo wlasnie nikt nie przyszedl. Trzeba wyciagnac
                            wnioski dlaczego tak sie stalo i juz postarac sie nie popelnic tego bledu drugi
                            raz. Moze zabraklo jeszce wiekszej akcji promocyjnej. A sama idea tez uwazam ze
                            byla super
                            • katasza1 Re: kolejna inicjatywa czlonkow strusia:-) 24.01.06, 23:48

Nie do końca orientuję się gdzie wpisać tę wypowiedź, bo nie wiem, czy nie
                              powinna sie znajdować w innym temacie, nie chcę się narażać adminom za robienie
                              bałaganu...:) ale skoro tu o Strusiu piszemy to chyba mozna i o Teatrze IT.
                              17 lutego It będzie obchodził 6. rocznicę 1. premiery. Na ten dzień It
                              przygotował prezent dla widzów - przedstawienie "Czerwona Łata" w wykonaniu
                              nowych, młodych aktorów, a po spektaklu "Proverbium - rozmowę z Teatrem"
                              podczas której to zdradzać będą teatralne tajemnice i opowiadać o It "od
                              podszewki".
                              To jednak nie koniec niespodzianek, więcej info na sronie strusia.

17 luty
                              godz. 18.00
                              Ośrodek Kultury (!) :P

Zapraszam bardzo serdecznie.

• waclaw_kzn Re: kolejna inicjatywa czlonkow strusia:-) 25.01.06, 13:56
                                Proponuję powtórzyć tę informację w "Ciekawych wydarzeniach w Środzie i okolicy"
                                i "Rozrywkach kulturalnego średzianina". Jeśli sama tego nie zrobisdz, kataszo,
                                pozwolę sobie wieczorem osobiście ją przekopiować do tamtych dwóch watków dla
                                dobra sprawy.
    • duch3 Re: Struś ma nową strone 27.01.06, 07:10
      Niestety nie moge juz zmiescic opisu przedstawienia poniewaz brak miejsca.
      Obiecuje jednak ze notka znajdzie sie za 3 dni kiedy odbedzie sie juz koncert OSP.:)
      Pozdrawiam
      • natala77 Re: Struś 29.01.06, 13:33
        Stowarzyszenie Struś otrzymało tytuł Ambasadora Powiatu Średzkiego w dziedzinie
        Kultury i Sztuki!!!

www.strus.org.pl/
        • natala77 IT 13.02.06, 19:33
          17 luty coraz blizej, wiec przypominam, zapraszam ... (18:00, OK!)

A, żeby temat nie odszedł w zapomnienie,
          zapraszam już dziś na te 'kolejne niespodzianki' -

10 marca (Początek -18:00) Teatr IT zaprezentuje w OK dwa spektakle autorstwa
          Magdaleny Tarte (które również zostały pokazane podczas tegorocznej Melpomeny) -

monodram w wykonaniu Katarzyny Kicinskiej "Wychowanie Fizyczne",
          oraz "Domek" [opowieść o perypetiach żony, męża i kochanki...:)]

Wszelkie nowości na bardzo ładnej i na bieżąco aktualizowanej stronie
          www.strus.org.pl/
          • katasza1 Re: IT 20.03.06, 23:19
            Pisze tu, bo nie wiem gdzie pisac o It i czy moge założyc nowy wątek, ale
            ciekawi mnie wasza opinia,( tych, którzy byli, oczywiście, ) o Apokalipsis -
            ostanim spektaklu iT.

Jestem bardzo ciekawa waszego zdania.
            Pozdrawiam
            • natala77 Re: IT 26.03.06, 20:00
              Skoro nikt się nie skusił tutaj, może chętniej skomentujecie Apokalipsis na
              stronie strusia - www.strus.org.pl/ uruchomiona zostala taka opcja (czego
              dokladniej dotyczyc powinny komentarze - na stronie)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka