katasza1 24.08.05, 15:48 Jak wam sie podoba nowa strona Strusia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rogeer Re: Struś ma nową strone 25.08.05, 15:48 Na pewno lepsza niż poprzednia... w ogóle to zastanawiam się kto ją zrobił, pewnego czasu sam byłem proszony o pomoc w jej tworzeniu ale potem się chyba rozmyślili. Odpowiedz Link Zgłoś
waclaw_kzn Re: Struś ma nową strone 26.08.05, 14:22 Brawa za odnowioną stronę, która nareszcie spełnia swoją funkcję - jest źródłem bieżących informacji, nie tylko historii!!! A co do historii: cieszę się, że nareszcie doczekałem się wykorzystania zdjęć, które kiedyś podesłałem, by stronę wesprzeć. Moja mała cegiełka! Aż się łezka w oku kręci. Odpowiedz Link Zgłoś
natala77 Re: Struś ma nową strone 15.12.05, 17:40 Chciałabym, już po pewnym czasie od powstania strony, zwrócić Waszą uwagę na fakt, że jest to chyba najczęściej aktualizowany (nieraz już parę godzin po opisywanych wydarzeniach na stronie pojawiają się o nich wieści) serwis naszej lokalnej "instytucji" :) Strona jest bardzo rzetelna i urozmaicona, i dlatego szczerze zachęcam do częstych odwiedzin! www.strus.org.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
duch3 Ale ... 15.12.05, 21:20 Ale ten strus na pierwszej stonie jest rewelacyjny! :) A kto idze 17go do LO? Odpowiedz Link Zgłoś
waclaw_kzn Re: Kątem oka 16.12.05, 21:34 Mnie szukajcie w Pokoju Recytacji ;] I życzcie, żebym się do jutra pozbył infekcji gardła. Natalo, czyzbyś rozsiewała w środę zarazki? ;] Odpowiedz Link Zgłoś
natala77 Re: Kątem oka 16.12.05, 21:51 Hahaa:> Ślicznie! Jeszcze tylko Agata i zmieniamy Wodę i Poezję na Katar i Poezję, a tym samym powrócimy do pierwotnej idei wieczorków ;D (nie Kawa i Poezja, ale też KIP, lol :))) Wyzdrowiejeeeemy, nie bój żaby :] Tego Tobie i sobie życzę, a co do Ciebie - dołączam jeszcze życzenia wszystkiego najnajnajnajjjjlepszego (co to oznacza Ty sam wiesz najlepiej - i to właśnie niechaj będzie;)), bo juz za kilkadziesiat minut święto, o ile się nie mylę:)) Odpowiedz Link Zgłoś
waclaw_kzn Re: Kątem oka 17.12.05, 01:15 Nie mylisz się... Cały czas się zastanawiam, czy tego święta nie "zaakcentować" jutro po zakończeniu "Kątem oka" ;] Odpowiedz Link Zgłoś
natala77 Im bardziej teatr Tym bardziej bez nazwy 08.01.06, 13:27 Teatr IT skończył 6 lat 6 stycznia www.strus.org.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
kormoran7 Re: Im bardziej teatr Tym bardziej bez nazwy 08.01.06, 13:51 Mysle za kazdy z tego forum powinien zlozyc zyczenia teatrowi IT z okazji 6 urodzin na ich stronie internetowej. Przynajmniej tak mozemy wynagrodzic im to ze ostatnia akcja okazala sie niewypalem. Niech wiedza ze myslimy o nich i ze to co robia naprawde ma sens. Ja jakies zyczenia zaraz skrobne. Odpowiedz Link Zgłoś
natala77 Re: Im bardziej teatr Tym bardziej bez nazwy 11.01.06, 17:42 kormoran7 napisał: > Mysle za kazdy z tego forum powinien zlozyc zyczenia teatrowi IT z okazji 6 > urodzin na ich stronie internetowej. reszta Cie nie posluchala:-) >Przynajmniej tak mozemy wynagrodzic im to > ze ostatnia akcja okazala sie niewypalem. Hmmm. Festiwal Kątem oka? Co to, to nie! Akcja nie okazała się niewypalem, jestes w bledzie. Ta akcja byla fenomenalną szansą dla średzian na zrobienie czegos fajnego i kulturalnego, poprostu niewielu z nich skorzystalo z tej szansy. Ale sam pomysl imprezy byl swietny! Odpowiedz Link Zgłoś
natala77 STRUŚ 11.01.06, 17:44 "365 dni Strusia Stowarzyszenie Struś zostało powołane do życia przez członków Teatru IT w marcu 2004 roku. Powstało, by promować kulturę i sztukę, wspomagać edukację oraz organizować wszelkiego rodzaju imprezy. Miniony rok okazał się dla Strusia bardzo pracowity. Jego członkowie pojawiali się na większości imprez organizowanych w naszym mieście. (...) " cd. na www.tygodnik-sredzki.pl/info2.php?id=83 Odpowiedz Link Zgłoś
natala77 kolejna inicjatywa czlonkow strusia:-) 11.01.06, 17:53 "Środa Wlkp. może poszczycić się własnym pomnikiem przyrody. "Królowa Śniegu" - topola biała rosnąca w pobliżu stacji Powiatowej Kolejki Wąskotorowej, uchwałą radnych gminy stała się pomnikiem. Biorąc pod uwagę dobry stan zdrowotny drzewa oraz jego okazałe wymiary wyróżniające je wśród innych, członkowie Stowarzyszenia Twórczego Rozwoju Umysłowych Ścieżek STRUŚ zdecydowali podjęć się inicjatywy objęcia ochroną walorów pomnika tegoż drzewa." ciąg dalszy na www.tygodnik-sredzki.pl/info2.php?id=93 Odpowiedz Link Zgłoś
kormoran7 Re: kolejna inicjatywa czlonkow strusia:-) 11.01.06, 23:26 No nieladnie ze nikt nie zlozyl zyczen naszym przyjaciolom.Tyle mowa o kulturze na tym forum a jak co do czego to czasu zabraklo by powiedziec szczerze pare milych slow teatrowi ktory nasze miasto promuje lepiej niz Burmistrz i Starosta razem wzieci Katem Okia bylo nie wypalem bo wlasnie nikt nie przyszedl. Trzeba wyciagnac wnioski dlaczego tak sie stalo i juz postarac sie nie popelnic tego bledu drugi raz. Moze zabraklo jeszce wiekszej akcji promocyjnej. A sama idea tez uwazam ze byla super Odpowiedz Link Zgłoś
katasza1 Re: kolejna inicjatywa czlonkow strusia:-) 24.01.06, 23:48 Nie do końca orientuję się gdzie wpisać tę wypowiedź, bo nie wiem, czy nie powinna sie znajdować w innym temacie, nie chcę się narażać adminom za robienie bałaganu...:) ale skoro tu o Strusiu piszemy to chyba mozna i o Teatrze IT. 17 lutego It będzie obchodził 6. rocznicę 1. premiery. Na ten dzień It przygotował prezent dla widzów - przedstawienie "Czerwona Łata" w wykonaniu nowych, młodych aktorów, a po spektaklu "Proverbium - rozmowę z Teatrem" podczas której to zdradzać będą teatralne tajemnice i opowiadać o It "od podszewki". To jednak nie koniec niespodzianek, więcej info na sronie strusia. 17 luty godz. 18.00 Ośrodek Kultury (!) :P Zapraszam bardzo serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
waclaw_kzn Re: kolejna inicjatywa czlonkow strusia:-) 25.01.06, 13:56 Proponuję powtórzyć tę informację w "Ciekawych wydarzeniach w Środzie i okolicy" i "Rozrywkach kulturalnego średzianina". Jeśli sama tego nie zrobisdz, kataszo, pozwolę sobie wieczorem osobiście ją przekopiować do tamtych dwóch watków dla dobra sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
duch3 Re: Struś ma nową strone 27.01.06, 07:10 Niestety nie moge juz zmiescic opisu przedstawienia poniewaz brak miejsca. Obiecuje jednak ze notka znajdzie sie za 3 dni kiedy odbedzie sie juz koncert OSP.:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
natala77 Re: Struś 29.01.06, 13:33 Stowarzyszenie Struś otrzymało tytuł Ambasadora Powiatu Średzkiego w dziedzinie Kultury i Sztuki!!! www.strus.org.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
natala77 IT 13.02.06, 19:33 17 luty coraz blizej, wiec przypominam, zapraszam ... (18:00, OK!) A, żeby temat nie odszedł w zapomnienie, zapraszam już dziś na te 'kolejne niespodzianki' - 10 marca (Początek -18:00) Teatr IT zaprezentuje w OK dwa spektakle autorstwa Magdaleny Tarte (które również zostały pokazane podczas tegorocznej Melpomeny) - monodram w wykonaniu Katarzyny Kicinskiej "Wychowanie Fizyczne", oraz "Domek" [opowieść o perypetiach żony, męża i kochanki...:)] Wszelkie nowości na bardzo ładnej i na bieżąco aktualizowanej stronie www.strus.org.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
katasza1 Re: IT 20.03.06, 23:19 Pisze tu, bo nie wiem gdzie pisac o It i czy moge założyc nowy wątek, ale ciekawi mnie wasza opinia,( tych, którzy byli, oczywiście, ) o Apokalipsis - ostanim spektaklu iT. Jestem bardzo ciekawa waszego zdania. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
natala77 Re: IT 26.03.06, 20:00 Skoro nikt się nie skusił tutaj, może chętniej skomentujecie Apokalipsis na stronie strusia - www.strus.org.pl/ uruchomiona zostala taka opcja (czego dokladniej dotyczyc powinny komentarze - na stronie) Odpowiedz Link Zgłoś