Gość: kamil IP: *.icpnet.pl 04.10.05, 12:08 sm grunwald już buduje następny bloczek :-))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hamsterek7 Re: grunwaldzka 224 04.10.05, 18:44 po iluś latach protestów :) Gość portalu: kamil napisał(a): > sm grunwald już buduje następny bloczek :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mijus Re: grunwaldzka 224 IP: *.icpnet.pl 20.10.05, 15:19 zaczynają już parter, aby tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mijus Re: grunwaldzka 224 IP: *.icpnet.pl 01.11.05, 07:55 Kończą z garażami podziemnymi wreście zaczną iść w góre :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mijus Re: grunwaldzka 224 IP: *.icpnet.pl 01.11.05, 07:56 Właśnie kończą garaże podziemne i teraz tylko wgóre :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: grunwaldzka 224 IP: *.man.poznan.pl 08.11.05, 13:42 jaka jest cena mieszkan w tej lokalizacji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mijus Re: grunwaldzka 224 IP: *.icpnet.pl 08.11.05, 16:11 3.200-3.400 cena zależy od piętra, najwięcej zapłacisz za parter. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gocha Re: grunwaldzka 224 IP: *.icpnet.pl 08.11.05, 21:02 ładnie wygląda projekt tego bloku, tylko odległości małe między sąsiednim blokiem a pasażem222. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: huhu Re: grunwaldzka 224 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 22:46 I hałas od Grunwaldzkiej i korki, i dojazd fatalny, i ciasno, i tramwaje hałasują. A taki tam był parę lat temu ładny sad... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LECH Re: grunwaldzka 224 IP: *.icpnet.pl 09.11.05, 10:24 ale do stadionu bliziutko.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda J. Re: grunwaldzka 224 IP: *.icpnet.pl 09.11.05, 14:54 Mam pytanko, jak duże są mieszkanka w tym bloku gdzie można zasięgnąć więcej informacji na temat tej inwestycji np. www Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ROKKSI Re: grunwaldzka 224 IP: *.icpnet.pl 11.11.05, 20:12 Jak ten blok będzie wyglądał jak ten co stoi obok to będzie super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: grunwaldzka 224 IP: *.icpnet.pl 15.11.05, 10:14 Blok jak blok widziałam że się buduje, ale mam pytanko co z pasażem 222 obok, wszystko zamknięte nic się tam nie dzieje dlaczego, przecież mogły by tam być knajpki, butiki żeby ożywić to miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morska swinka Re: grunwaldzka 224 IP: *.icpnet.pl 20.11.05, 20:01 podobno w pasażu 222 tylko hotelik na godzinki działa ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: grunwaldzka 224 IP: *.icpnet.pl 28.11.05, 14:23 Kiedy wreście przestaną budować mieszkam obok i przydało by się trochę spokoju, a nie hałas i tylko to. Odpowiedz Link Zgłoś
matsupix Re: grunwaldzka 224 30.11.05, 10:40 Więcej spokoju i ciszy doznasz na forum.edu.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gróby Re: grunwaldzka 224 IP: *.icpnet.pl 06.12.05, 19:13 Kiedy właściwie przewidywany jest koniec budowy tego bloku mieszkam niedaleko i interesowała by mnie sprawa garażu podziemnego, jeśli ktoś coś wie na ten temat z góry dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Www Re: grunwaldzka 224 IP: *.icpnet.pl 29.12.05, 14:14 Zimno, zimno bardzo zimno ale widać że na budowie praca idzie do przodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: grunwaldzka 224 IP: *.icpnet.pl 21.12.05, 15:29 Tempa nie mają szybkiego albo są bardzo solidni albo jest nim zimniutko oj!!! Odpowiedz Link Zgłoś
switalka3 grunwaldzka 224-wątpliwości 30.12.05, 14:52 Witam. interesuje mnie zakup mieszkania w tej inwestycji, ale zastanawia mnie kilka spraw. Po pierwsze dlaczego oni się nigdzie nie reklamują?( znalazłem ich zupełnie przypadkiem). Czy bloki obok tez budowała ta spółdzielnia (są doć ładne). Jakie są czynsze w takich spółdzielniach- czy noie taniej jest u tradycyjnych deweloperów? I czy budując ze spółdzielnią mieszkaniową mam takie sama prawa do lokalu jak u innych deweloperów czy moze jakieś ograniczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magdzia M. Re: grunwaldzka 224-wątpliwości IP: *.icpnet.pl 30.12.05, 17:47 Wychodzą z założenia że tak się sprzedają a poco płacić gazetą. Blok obok to też sm grunwald, czynsz ok.350 zł(3 os-50m. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: grunwaldzka 224-wątpliwości IP: *.icpnet.pl 23.01.06, 09:34 A jak tam wygląda, budują czy sen zimowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawlik Re: grunwaldzka 224-wątpliwości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 22:38 Mogę trochę faktów podać , bo niedawno podpisałem z nimi umowę na zakup mieszkania . Mieszkanie tam można kupić jako pełną odrębną własność z udziałem w gruncie , a wtedy notarialna umowa przenoszaca własność (na koszt nabywcy) w ciągu 3 miesięcy od dnia oddania mieszkania do dyspozycji , bądź jako własnościowe spółdzielcze prawo do lokalu tzw. ograniczone prawo rzeczowe (które później i tak będzie można przekształcić w pełną własność). Ceny między około 2900 zł netto + 7% vat - parter , a 3200 zł netto + 7% vat I piętro , II piętro -3100 zł netto . Stan przy odbiorze typowo deweloperski , nawet bez malowania ścian , ale za to z jednym nawiewnikiem higroskopijnym aereko w oknie (okna drewniane w niektórych pokojach narożne - dla mnie bajer . choć nie wiem czy okażą sie praktyczne . Mieszkania na parterze mają w cenie rolety . Pomimo tego , iż styl działania mają tyrochę jak z dawnej epoki (dużo personelu- ktory spółdzielcy muszą opłacać) , gdyż trzeba się nachodzić między poszczegółnymi pokojami , a wiele decyzji np. w sprawie podpisania jakiegoś papierka zależy tylko od prezesa i w zwiazku z tym trzeba czekać , to przynajmniej na razie wydają się jak najbardziej uczynni , a te przeszkody z korzyścia dla klienta rozwiązywać , np. dla mnie otworzyli kasę , bym wpłacił I zaliczkowa kwotę blisko godzinę wcześniej niż było to przewidziane . Ktoś powie co to za łaska , gdy przynosi im się pieniadze , ale z drugiej strony mogli tego nie uczynić , bo nie było osoby nominalnie tym się zajmujacej , a ja nie mogąc czekać , bo musiałem wracać do pracy wracałbym z pueniędzmi i musiał tam ponownie przyjechać w tej sprawie . W sprawie przeróbek też są elastyczni i jeśli mieszczą się one w początkowym kosztorysie materiałowym , tzn. przesunięcie gniazdek , włączników czy gniazda rtv następuje bez zwiększania ich ilości , czy przesunięcia ścianek działowych bez zwiększania ich powierzchni to przeróbki te są w cenie . Można opcjonalnie zamówić też dodatkowe prace wykończeniowe , ale te są moim zdaniem zbyt drogie np. najzwyczajniejsze białe drzwi wewnętrzne z montarzem ponad 550 zł (takie same z ościeżnicą w markecie budowlanym można mieć za góra 280 zł + 100 zł ewent. montaż) , bardziej opłaca sie nająć poleconego pana Stasia czy Rysia , zreszta sami zbytnio tej możliwości nie reklamują , mając ją chyba w ofercie tylko na wypadek gdyby znalazł sie wyjątkowo leniwy klient , któremu nie chciałoby sie szukać wykonawców do wykończeniówki czy materiałów do niej w sklepach . Jeśli chodzi o czynsze to po wstepnej symulacji wedle ich danych wyszło mi , żę za mieszkanie - 65 m/kw powinienem placic około 460-480 zł . Ten obok budynek od ul. Świebodzińskiej to też przez nich wybudowany , ale podobno na troche innych zasadach z wykorzystaniem jakiegoś funduszu i dlatego rzekomo (tak mi powiedziano) nie ma tam mieszkań na zasadzie pełnej własności z udziałem w gruncie jak będzie w budunku Grunwaldzka 224/226 . Dodam , iż największym minusem zakupu mieszkania w tej spółdzielni (choć odnosi sie to równiez do innych spółdzielni) jest to , że podana cena w umowie o wybudowanie lokalu mieszkalnego (zauważcie nazwę - nie umowę kupna mieszkania) nie jest ostateczna i możę sie zmienić w zależności od ostatecznych poniesionych kosztów budowy tzn. ostateczna cena po podliczeniu tych kosztów może byc troche wyższa jak i niższa (choć w to ostatnie nie wierzę zbytnio, by tak dobrze mi zrobili). Wynika to z tego , że spółdzielnia nie jest podmiotem działajacym na zasadzie uzyskiwania zysku . Teoretycznie jest tak , że działa w imieniu i na rzecz spółdzielców , nie mogąc na nich zarabiać . Dlatego z jednej strony teoretycznie nie może na klientach zarobić , a z drugiej strony nie może bezposrednio sama ponosić zwiększonych kosztów budowy . To wszystko ładnie w teorii , że spółdzielnia nie może więcej zarobić , lecz kto zaręczy , że dodatkowego (nieoficjalnego) zarobku nie miał prezes czy inny odpowiedzialny pracownik spółdzielni w związku ze zleceniem wykonania okreslonych prac danej firmie X , a nie firmie Y . Nie wiem i nie twierdzę , że tak jest w przypadku tej spółdzielni , lecz uważam ,że sytuacja taka sprzyja pewnym domyslom pewnie w części nieuzasadnionym i wprowadza pewien element niepewności , co do ostatecznej ceny , czego u developerów w zasadzie nie powinno mieć miejsca . Reasumując dla mnie pomimo pewnych wymienionych tu wątpliwości oferta ta uwzględniając założoną cenę i lokalizację okazała się najlepsza . Dodam , że budynek bedzie oddawany częściami (poszczególnymi klatkami) , pierwsze maja oddać w grudniu 2005 r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: grunwaldzka 224 IP: 85.221.129.* 03.02.06, 09:39 Kiedy zakończenie inwestycji - po pracach widać że nie długo. Wie ktoś coś na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piccolo_Jr Re: grunwaldzka 224 IP: *.icpnet.pl 03.03.06, 00:35 Oficjalnie zakonczenie inwestycji ma być gdzieś we wrześniu podobno, przynajmniej taki termin jest w harmonogramie ostatnich prac przy budynku. Ale osobiście stwierdzam że mogą się trochę poślizgnąć z terminem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kot filemon Re: grunwaldzka 224 IP: 85.221.129.* 01.03.06, 11:51 Moje pytanko nie dotyczy tego budowanego bloczku ale budynku obok (pasaż 222) fajnie to wygląda, tylko dla czego tam prawie nic nie ma oprócz 2 sklepików i knajpki - pytam dlaczego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ELLA Re: grunwaldzka 224 IP: 85.221.129.* 02.03.06, 09:24 Zgadza się kiedyś tam coś się działo były firmy, biura sklepy a teraz to chyba tylko został hotelik na górze ale czy na pewno i czy na godziny to nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hg Re: grunwaldzka 224 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 22:23 Bo znany w Wielkopolsce Bank zrobił własciciela w jajo - było nawet u Jaworowicz w TV kilka lat temu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: grunwaldzka 224 IP: 85.221.129.* 17.03.06, 13:02 Jeszcze z miesiąc, dwa a skączą bloczek a potem tylko wykończeniówka. Odpowiedz Link Zgłoś