sonic771 25.10.05, 19:47 Witajcie! Co sądzicie o mieszkaniach w bloku wybudowanym przez Agencję Inwestycyjną, noszę sie z zamiarem kupna tam mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yomama Re: NOWY BLOK na OS. CHROBREGO 24 27.10.05, 09:57 Witaj Lokalizacja bardzo dobra...wszedzie blisko...do banku, do pizzerii, do sklepu, do przychodni, do domu kultury...do pestki....autobus pod okanmi... hehehe nawet jak by cos sie dzialo to i strazacy maja "zabi skok". Tylko dobrze wybierz "widok" zaokienny... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
yomama Re: NOWY BLOK na OS. CHROBREGO 24 27.10.05, 09:58 Zapomnialam ze blisko tez bedziesz ial cmentarz i kosciolek:))) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sonic771 Re: NOWY BLOK na OS. CHROBREGO 24 27.10.05, 18:21 Witaj yomama! Czy też kupiłaś tam mieszkanie?? My dziś oglądaliśmy, jedno z widokiem na Pestekę i drugie z widokiem na Złoty Grosz. Podobało mi sie bardziej z widokiem na Złoty Grosz. Odpowiedz Link Zgłoś
yomama Re: NOWY BLOK na OS. CHROBREGO 24 27.10.05, 21:28 Hej :) Nie nie kupilam tam my mieszkamy na Batorego:)))) Ale czesto tam przejezdzam:)) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sonic771 Re: NOWY BLOK na OS. CHROBREGO 24 29.10.05, 19:24 Chyba już sie zdecydowaliśmy na kupno mieszkania w tym bloku, mamy tylko "mały" problem z wyborem widoku, czy wybrać widok na blok i Pestkę czy na Złoty Grosz????? Odpowiedz Link Zgłoś
yomama Re: NOWY BLOK na OS. CHROBREGO 24 30.10.05, 10:58 a z ktorej strony bedzie wiecej slonca??? Chyba od Zlotego Grosza...bedzie jasniej...bo to od zachodu...no i po powrocie z pracy bedzie milo posiedziec w takim slonecznym mieszkanku:)))) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lioness_lee Re: NOWY BLOK na OS. CHROBREGO 24 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.05, 12:06 Jesu mieszkania z widokiem na pestke? albo złoty grosz???? no ale na Wilczaku zastanawiają sie czy wybrac mieszkanie z widokiem na oczyszczalnie... Poznań to piekne miasto... ble Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawelm Re: NOWY BLOK na OS. CHROBREGO 24 IP: 217.153.51.* 02.11.05, 16:03 Witam, Sprawdz czy aby te mieszkania na Chrobrego to "pelna wlasnosc" czy "spoldzielcze wlasnosciowe". Slyszalem ze to drugie a roznica spora. Odpowiedz Link Zgłoś
sonic771 Re: NOWY BLOK na OS. CHROBREGO 24 02.11.05, 16:44 Cześć! Prawde mówiąc do tej pory byłem przekonany, że to "pełna własność" a nie spółdzielcze własnościowe prawo do lokalu. Ale tak naprawdę to dla mnie żadna różnica bo i w jednym i drugim przypadku to ja jestem 100% właścicielem mieszkania. A więc co to za różnica???? No chyba, że jest "coś" o czym niewiem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawelm Re: NOWY BLOK na OS. CHROBREGO 24 IP: *.pl / *.fla.pl 03.11.05, 20:02 poczytaj sobie odpowiednie przepisy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matt Re: NOWY BLOK na OS. CHROBREGO 24 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 17:31 Ja bym wybrał widok na Peskę Odpowiedz Link Zgłoś
sonic771 Re: NOWY BLOK na OS. CHROBREGO 24 07.11.05, 18:41 tak właśnie zrobiłem i zdecydowałem się na wschód!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nIs Re: NOWY BLOK na OS. CHROBREGO 24 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 20:13 W przypadku obu moich mieszkań jest tak: Spółdzielcze własnościowe - to takie, gdzie masz księgę wieczystą na mieszkanie, ale nie na grunt (czy też udział w nim). Zazwyczaj jest tak, kiedy grunt jest własnością sp-ni, ale nie jest podzielony. Pełna własność - wtedy masz w księdze i mieszkanie i grunt. Ale i tak spółdzielnia ADMINISTRUJE i nie możesz jej wykopsać. Płacisz na fundusz remontowy, koszty ogólne, etc. Nie możesz się odłączyć od Sp-ni. Ale nie słyszałem o administratorze, który by nie walił w rogi ludków. A Agencja Inwestycyjna to przyssana, a raczej wypączkowana z PSM firma (prezes chyba nawet ten sam) i sprytny sposób na ominięcie przepisów, które kiedyś (nie wiem czy jeszcze) uniemożliwiały spółdzielniom sprzedaż mieszkań na rynku pierwotnym na zasadach developerskich, z pominięciem kolejki oczekujących. Ale nie miałem z nimi zadnych problemów, może poza ich firmą wykonawczą, w której pilnujący budowy ciecie byli prawdopodobnie włamywaczami do wielu nowo oddanych mieszkań - oni w końcu obserwowali, mieli klucze do klatek, etc. Odpowiedz Link Zgłoś
sonic771 Re: NOWY BLOK na OS. CHROBREGO 24 02.12.05, 19:00 Wobec tego po przeprowadzce od razu zmieniam zamki! Odpowiedz Link Zgłoś