-
Uwielbiam botwinę i właśnie wymyśliłam, że byłoby super ją jakoś przechować
na zimę. Wyobrażam sobie, jak byłoby cudownie zjeść w zimowy wieczór talerz
wiosennej botwinki. No i zastanawiam się jak to najlepiej zrobić. Czy ktoś ma
jakieś doświadczenia w tym zakresie i mógłby się podzielić? Z góry dziękuję.
-
Ogórek kiszony ze siadłym mlekiem ????!!!!! Toż to będzie "jesień
średniowiecza"
-
Mieszkam za granica. I po raz pierwszy tutaj kupilam male buraczki z pieknymi
liscmi. Chcialabym zrobic typowy chlodnik. Jak sadzicie: uda sie z uprzednio
pokrojonych i zamrozonych lisci? ( Cos, jak szpinak) Chcialabym go zrobic jak
bedzie troche cieplej, bo u mnie teraz zima.
-
mam pytanie - jak robi się barszcz z młodych buraków, tzw botwinkę? W domu
nigdy się go nie gotowało, nawet nie wiem zbyt dobrze, jak wygląda - (jak
chłodnik, czy jak zabielany czerwony barszcz) a na straganach są pęczki
botwiny i jakoś mnie tak naszło...
-
kupiłam botwinke doradzcie jak zrobic dobra zupę???
dzieki