dellice 31.10.05, 22:17 Podobno klientom 4 etapu Renata mówi, że Agroma wynosi się do końca tego roku! Byłoby miło! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
biochip Re: dobre wieści na temat Agromy 31.10.05, 23:55 A czy poruszają keystię hałasu? Im dłużej Agroma stoi, tym dłużej budynki te służą za prowizoryczny ekran akustyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
drunner Re: dobre wieści na temat Agromy 01.11.05, 10:34 Jestes pewna, ze cala Agroma sie wynosi? Ja nie bylbym taki pewien. bez watpienia musza wyburzyc te baraki naprzeciwko etapu III, zeby moc zaczac budowe IV. Jednak z tego, co obserwuje przejezdzajac raz na tydzien kolo Polanki, Agroma tuz przy torach - skład stojacych na otwartym powietrzu maszyn rolniczych ma sie dobrze i nic nie zapowiada rychlej wyprowadzki. Wydaje mi sie, ze dopoki Renata nie zabierze sie za kolejne etapy, czesc barakow, stojaca blizej torow, pozostanie nienaruszona. Oczywiscie nie zycze tego mieszkancom bloku E z oknami z ekspozycja pd-wsch, bo widok na poszarzały eternit i napisy w stylu "rozrzutnik do obornika" to z pewnoscia nie jest szczyt marzen wiec obym byl sie mylil... Odpowiedz Link Zgłoś
dellice Re: dobre wieści na temat Agromy 01.11.05, 20:06 Niestety pewności nigdy nie ma. Kiedy my byliśmy jeszcze przed odbiorem naszego mieszkania i pytaliśmy o lisy Agromy, Ataner odpowiadał bardzo wymijająco i twierdził, że teren Agromy został przez nich wykupiony. Teraz, klientom inwestującym w kolejne etapy, mówi o konkretnym czasie jej wyniesienia się. Ale możesz mieć rację, że wyburzą tylko część baraków. Jeśli chodzi o funkcje ekranu akustycznego to z całą pewnością bardziej efektywne były 4-6 piętrowe bloki na tym miejscu (współcucia dla mieszkańców). Natomiast zapewniam, że psiak, który mieszka na terenie Agromy jest znacznie bardziej uciążliwy (a my bardzo kochamy zwierzaki!) niż tramwaje. Odpowiedz Link Zgłoś
drunner Re: dobre wieści na temat Agromy 15.12.05, 15:41 ostatnio przejezdzalem kolo Polanki tramwajem (na marginesie bylo to juz po wprowadzonym ograniczeniu, ktore pan motorniczy byl laskaw zlamac...) i zauwazylem, ze jakas koparka kreci sie po terenie agromy, czyzby gustowne baraki doczekaly konca swoich dni? Odpowiedz Link Zgłoś
idana Re: dobre wieści na temat Agromy 02.01.06, 09:37 witajcie, bylam na terenie budowy w czwartek, 29.12. i zamieszanie na terenie agromy bylo spore - wywozenie maszyn rolniczych, jakies koparki. nie wiem czy zdazyli wszystko zwinac do konca roku, ale wyglada na to ze niedlugo ataner bedzie tam budowal kolejne budyneczki :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
karoolo83 Re: dobre wieści na temat Agromy 04.01.06, 22:48 Z tego co wiem to Renatka ma problemy z Agromą. Mieli sie wynieść do listopada - ----> grudnia ------->mamy poczatek stycznia i jeszcze siedzą. Ostatnio został odcięty kawałek budynku w którym siedzi kierownictwo Agromy. Renatka musi robić drogę dojazdową do bud. E. A tak nawiasem Agroma nie ma się gdzie wynieść, ich nowa hala na trasie na Gniezno jeszcze nie gotowa. Renatka ostro działa na końcu Agromy zaczynają wykopy pod IV etap. Podejrzeewam, że kierownictwo Agromy jeszcze troszkę posiedzi. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś