Dodaj do ulubionych

Ryszard Grobelny przedstawia swój program

IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 01.10.02, 23:59
Sama hipokryzja. Główny hamulcowy budowy Biblioteki Raczyńskich
i ten, który cały czas odbierał pieniądze szkołom i przedszkolom
teraz chce dbać o oświatę i kulturę. W dodatku nie ma honoru -
najpierw zapomniał o tym, że należy do Unii Wolności na tydzień
przed wyborami, a teraz obwinia swoich wice-prezydentów o całą
nieudolność, z jaką jego 4 lata rządów się kojarzą. I do tego
aquapark na Malcie! A czemu go nie wybudował przez 4 lata?!
Obserwuj wątek
    • Gość: jurek Ryszard Grobelny przedstawia swój program IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 02.10.02, 00:00
    • Gość: wiechu Re: Ryszard Grobelny przedstawia swój program IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 02.10.02, 09:25
      Bardzo podoba mi się hasło wyborcze jaśnie pana: "Fakty mówią za".
      Rzeczywiście - fakty mówią za tym, by tego faceta w żadnym razie nie wybierać.
      Obiecanki cacanki, za chwilę obieca nam wzorem Sienkiewiczowskiego bohatera
      jakąś krainę, np. wyspy Hula Gula. Jakże zdewaluowało się pojęcie godności, że
      o takiej śmiesznej rzeczy jak honor nie wspomnę.
      • !steve Wątek poboczny 02.10.02, 09:58
        Chodzi mi o tego sienkiewiczowskiego bohatera, a nie - kandydata.
        Otóż Onufry Zagłoba zaproponował wojewodzie Zamoyskiemu, aby obiecał jakiemuś
        szwedzkiemu jenerałowei nie - wyspy Hula-Gula (krainę bardzo odległą), ale -
        Niderlandy (krainę należącą wówczas do Szwecji). Używając tego kontekstu
        możnaby powiedzieć, że ksandydat obieca wybudowanie Poznańskiego Szybkiego
        Tramwaju.
    • Gość: keks32 Re: Ryszard Grobelny przedstawia swój program IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 02.10.02, 12:34
      Mam prośbę! Czy mógłby mnie ktoś oświecić, jakie to synekury, oprócz stołka
      prezydenta, są udziałem tego pana? Latały tu na Forum różne ploty, że zasiada
      tu, to tam... A jak jest naprawdę?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka