Gość: woytek Klechistan IP: *.pbuk.pl 16.11.05, 07:30 Cóż, można się było tego spodziewać; biskup podjął decyzje , facet bez jaj ją wykonuje. Odpowiedz Link Zgłoś
jaro_ss Nareszcie w normie 16.11.05, 07:35 I dobrze, że nie będzie, bo taki "marszowanie" nie ma nic wspólnego z równością, tylko stanowi uprzywilejowanie działań antyspołecznych pod płaszczykiem jakiś tam idei..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edwj Re: Nareszcie w normie IP: 213.17.228.* 16.11.05, 07:45 Tak, celem tych parad "równości" jest zupełnie coś innego. Głupia, a nazywająca siebie oświeconą, część społeczeństwa nie zadała sobie trudu, by sprawdzić, o co naprawdę im chodzi. I wrzeszczy w imię demokracji. Stado baranów, których przewodnikiem jest oświecony baran, wychowany w gnijacej moralnie starej Europie, Europie, która odcina swoje korzenie, a która dzięki nim własnie, zaistniała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytajacybible@o2. Brawo !! Precz z sodomitami !! Niech siedza w domu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.05, 08:03 Cieszy mnie że nie mieszkam w sodomie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznaniak Re: Brawo !! Precz z sodomitami !! Niech siedza w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.05, 08:25 Mozna być jak najbardziej przeciw ale wspominanie Sodomy jako miejsca uprawiania sodomii i kary Bożej za takie czyny świadczy o nieznajomosci Biblii, chyba że ktoś zakończył edukację na poziomie lekcji religii w szkole :D Są różne tłumaczenia, znaczenia wielu staro-hebrajskich słów nikt nie zna i stąd nieporozumienia. Ale są inne, odpowiedniejsze miejsca do zgłębiania Biblii więc tłumaczyć tego na forum nie mam zamiaru :) Większej świadomości życzę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POKi w Europarlamencie LPR walczy o wolność słowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.05, 08:03 a w Poznaniu tą wolność depczą. Czy ktoś się jeszcze daje na to nabrać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznaniak Ciemnogród :( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.05, 08:13 Ciemnogród i kołtuństwo, procesje w Boże Ciało też paralizują ruch w mieście i jakos nikt tego nie zabrania... Jak to ma być państwo wyznaniowe to proszę to zapisać w Konstytucji niech bedzie sprawa jasna wtedy bedzie można bez sentymentów wyjechać stąd razem z hydraulikami i pielegniarkami :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pethate Poznan-a po co nam tolerancja IP: *.customer.m-online.net 16.11.05, 08:52 Panowie z czym do Europy? Najwyrazniej widac, ze bardzo wielu rodakow w Europie zle sie czuje, w ktorej slowo "tolerancja" pisze sie z duzej litery.W Polsce jednak znaczy tylko tyle co akceptacja nacjonalizmu polskiego.Spakujcie panowie manatki i poszli z Europy do np. Iranu.Zrobicie tym samym bardzo wielka przysluge tym, ktorzy juz teraz zaluja, ze nas przyjeto do Unii.Ja nie jestem pedalem. Przeciwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poznaniak Prawie jak Sprawiedliwośc ... przyjdźmy tam! IP: *.logos.com.pl 16.11.05, 08:52 to skandal ze z powodu nienawistnych ataków skinów na pokojowo demonstrujących ludzi tym drugim zabrania sie przemarszu zamiast powsadzac wszechpolaków do więzienia eh.. Prawie jak Sprawiedliwośc Odpowiedz Link Zgłoś
dlugi_22 Popatrzcie na wasze posty... 16.11.05, 08:59 Większość z Was rzuca się na innych z pianą na ustach - oto jak wygląda nasze społeczeństwo: brak kultury wychodzi chociażby w stylu waszych postów. Choć pewnie nie jest to grupa reprezentatywna polskiego społeczeństwa, to o czymś świadczy. Ale prawdą jest, że Polak często jest ekstremistą: jak ktoś przeciw marszowi, to od razu - Radio Maryja, czarni, won do świętojebliwych katolików, ty katolicki palancie itp. Jak ktoś za marszem, to jest pedał, ciota, zboczeniec, ale też nowoczesny, prawa człowieka, oświecony. Czy naprawdę sądzicie, że nie ma nic po środku ? Smutne to, a Polacy do nieczego nie dojdą w ten sposób. Zresztą...już kanclerz von Hindenburg miał rację mówiąc, że wystarczy dać Polakom się samym rządzić, a sami doprowadzą do swojej zguby. To się właśnie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szachista Rozwiązanie-wprowadzić odgórny zakaz zgromadzeń. IP: *.adsl.inetia.pl 16.11.05, 09:03 Dotyczt to również np. imprez sportowych. Swoją drogą zastanawiam się jak policja daje sobie radę z pseudokibicami a z taką paradą nie może. Wiem zmienić policję na wojsko i po problemie. Jak gdzieś się zbiorą mocherowe berety to należy je bezzwłocznie aresztować bo one aż kipią nienawiścią do wszystkiego co inne. Panowie z pisu nich się zajmą gospodarką a nie pierdołami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panczo biskup tylko w kosciele IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.05, 09:38 polska jest chora przez to ze grubasy z kosciola sie mieszaja do takich spraw! kosciol protestuje ale ilu ksiezy to geje?nie było takich przypadkow?gdyby zyli tak jak jezus,jezdzili na osiolkach i chodzili w sandałach a ni rozbijali sie furami ,kasy kupa i jeszcze im mało.padatkiem kosciol obłozyc!ciekawe co wymysla na co zbierac 14 stycznia w kosciolach ,jak jurek owsiak bedzie mial woja orkiestre!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psikuta Daleko do jakiejkolwiek wolnosci. IP: 195.205.244.* 16.11.05, 09:39 W panstwie ortodoksyjnych katolikow i rzadow kleru i drobiu hodowlanego nigdy nie bedzie pelnej wolosci obywatela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hotei Zrobcie marsz we Wroclawiu! IP: *.wroclaw.mm.pl 16.11.05, 09:40 Bo reszta Polski to jak widac zacofany, uprzedzony do wszystkiego z wyjatkiem siebie, plebs. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Entuzjasta Re: Tak we Wroclawiu! Mamy tu jaja, pomidory i zie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 10:43 Mamy wszystko co potrzeba aby powitać paradę równości Żydów, Pedałów i innych zboczeńców. Mamy pod dostatkiem jaj, ziemniaków. Na pomidory raczej nie liczcie. Sa drogie. Odpowiedz Link Zgłoś
werter-6 Przeczytajcie to apel do prezydenta Poznania 16.11.05, 14:13 Apel do Prezydenta Poznania z okazji Międzynarodowego Dnia Tolerancji W imieniu członkiń i członków Kampanii Przeciw Homofobii chcemy zaprotestować przeciwko decyzji Ryszarda Grobelnego - Prezydenta Miasta Poznania, który wydał zakaz pokojowego Marszu Równości. Prawo do zgromadzeń jest podstawowym prawem każdego obywatela. Polska Konstytucja nie pozostawia w tym względzie żadnych wątpliwości. Artykuł 32 mówi: "Wszyscy są wobec prawa równi. Wszyscy mają prawo do równego traktowania przez władze publiczne. Nikt nie może być dyskryminowany w życiu politycznym, społecznym lub gospodarczym z jakiejkolwiek przyczyny." Niestety Prezydent Poznania wziął przykład z obecnego Prezydenta Warszawy, który zakazał manifestacji gejów i lesbijek. Przyszły Prezydent Polski - osoba, która ma stać na straży przestrzegania Konstytucji - już zanim organizatorzy Parady Równości przystąpili do rejestracji demonstracji - zapowiedział, że na marsz gejów i lesbijek nigdy się nie zgodzi. W Poznaniu już rok temu politycy Prawa i Sprawiedliwości sprzeciwili się organizowaniu Marszu Równości. Przewodniczący Rady Miasta Poznania, radny PiS Przemysław Alexandrowicz powiedział wtedy: "Nie chcę w Poznaniu manifestacji odmiennych orientacji seksualnych, tj. homoseksualizmu, pedofilii, nekrofilii czy zoofilii". Do dziś toczy się postępowanie prokuratorskie w tej sprawie. Wiosną 2005 roku Kazimierz Michał Ujazdowski na spotkaniu w Toruniu w ramach "Wiosny Polaków", powiedział: "Nie mylmy brutalnej propagandy postaw homoseksualnych z nawoływaniem do tolerancji. Dla nich nasze rządy rzeczywiście będą czarną nocą." Dziś Prawo i Sprawiedliwość przy wsparciu LPR-u i mediów o. Ryzyka ma swojego prezydenta, premiera i marszałka. Czy w IV Rzeczpospolitej znajdzie się miejsce dla myślących inaczej niż rządząca partia? Wczoraj, w dniu, kiedy Prezydent Poznania zakazał pokojowej demonstracji minęła bardzo ważna rocznica dla polskich gejów i lesbijek. Dokładnie 20 lat temu, 15 listopada 1985 r. z polecenia generała Czesława Kiszczaka, ówczesnego ministra spraw wewnętrznych rozpoczęła się Akcja "Hiacynt". Milicja przez dwa lata zarejestrowała tysiące homoseksualistów. Akcja ta miała za zadanie zinwigilowanie i zniszczenie rodzącego się ruchu gejowsko-lesbijskiego oraz zastraszenie potencjalnych zwolenników tego ruchu. Do dziś w IPN przechowywanych jest 11 tysięcy kartotek polskich gejów. W tym szczególnym dniu - Międzynarodowym Dniu Tolerancji uchwalonym przez Zgromadzenie Ogólne ONZ 12 grudnia 1996 r. - apelujemy do Prezydenta Miasta Poznania oraz do polityków rządzącej partii - Prawa i Sprawiedliwości o przestrzeganie zasad demokracji, o równe traktowanie wszystkich obywateli Polski bez względu na orientację seksualną, czy światopogląd. Prawo do wyrażania poglądów i zgromadzeń jest podstawowym prawem każdego człowieka. Zarząd Stowarzyszenia Kampania Przeciw Homofobii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Maślanka moja opinia IP: 212.182.32.* 16.11.05, 09:51 prezydent Poznania to mętna woda i sprzedawczyk chodzący na pasku ciemnych (doslownie i w przenośni) sil Watykanu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek DziękiPaniePrezydencie-nieDajmySi ęHeterofobom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 09:55 z Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech maszerują [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 10:27 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jestem za, a nawet Marsz równości Żydów, Dewiantów i pedałów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 10:48 Taki marsz bardzo by się przydał. Poznamy kto kim jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech razem maszer Popieram marsz równości Żydów, Zboczków i pedałów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 10:30 To nasi "ulubieńcy", dlaczego nie maja razem maszerować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DoReMi Re: Popieram marsz równości Żydów, Zboczków i ped IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 10:45 Czyimi oni są ulubieńcami? Bo moimi napewno nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznanianka z dala GODNOSC PATRIoTYZM I POLSKOSC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 10:28 Dziekuje Poznaniowi za postawe przywracajaca wiare w godnosc czlowieka, polskosc, patriotyzm i wartosci chrzescijanskie. Za poszanowanie tych wartosci przez lzy, ktore zmieniaja sie w perly, ze miasto w ktorym sie urodzilam jako dziecko poznanskich studentow, represjonowanych i aresztowanych i torturowanych przed i po 1956 roku, co spowodowalo, ze cale dorosle zycie spedzilam na drugiej polkuli z zakazem zobaczenia rodziny, Poznania, kraju, wydaje racjonalne decyzje i stoi na strazy tych wartosci, ktore zostaly wszczepione mi przez ojca, cale zycie walczacego o wolna Polske, kochajacego Poznan i od 20 lat juz nie zyjacego. Za to, ze Poznan na moje miejsce urodzenia wybrali moje rodzice, ze tam bylam dzieckiem i swiadectwem ich wielkiej milosci . Za to, ze teraz przebywajac w Polsce bede mogla pojechac do Poznania i zobaczyc miasto mojego urodzenia po 35 latach i odczuc to, co sama urodzonym w Ameryce dzieciom wpajalam: godnosc, patriotyzm i polskoc. To, co cale zycie propagowalam w Toronto, a przedtem w Los Angeles. I cudowne miasto Poznan, ktore wkrotce wybieram sie zobaczyc. Wbrew opini forumowiczow wypisujacych o tolerancji, ktora nie ma nic wspolnego z parada . Takie parady mozna przeniesc na polwysep Arabski i do Afryki, nie uwlaszczajac ludziom tam zamieszkalym, jezeli forumowicze mowia o tolerancji, bo tam tolerancji brakuje. Gdzie byla tolerancja dla mnie i calej rodziny majacej zakaz widywania sie przez 25 lat? Teraz ta rodzina nie zyje. Wiec prosze o tolerancji nie pisac powolujac sie na parade rownosci. Dziekuje Poznaniowi i wladzom miasta za ich postawe. Rodowita Poznanianka Odpowiedz Link Zgłoś
moni58 pies ogrodnika 16.11.05, 14:00 mnie sie dostalo ,to czemu inni maja miec lepiej! niech tez emigruja jak chca byc wolni!Ot cala filozofia drogiej paniusi.Kresle sie z szacunkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznanianka z dala Re: pies ogrodnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 23:12 Moni58, zadziwiajace, ze az tyle masz wnioskow z mojej wypowiedzi. Ktoz dzis w Polsce nie jest wolnym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yac Re: GODNOSC PATRIoTYZM I POLSKOSC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 14:09 żałosna jesteś kobieto ... ci "patrioci" z antypodów to dopiero mają nawalone .. wróc tutaj i spróbuj żyć w tym sraczu - tu ludzie nie są tak mili i tolerancyjni jak w Kanadzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznanianka z dala Re: GODNOSC PATRIoTYZM I POLSKOSC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 23:07 Zadziwia kurtuazja, kuriozum jezyka polskiego i kultura w Twojej wypowiedzi, a ludzi, dziekuje, spotkalam w Polsce bardzo milych i przyjaznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart zalosny ten zakaz... IP: *.energis.pl / 62.29.160.* 16.11.05, 10:30 nie zyjemy w panstwie koscielnym!!! w tym kraju mieszkaja tez geje i ateisci. Szokujace jest jak przestrzen publiczna zostala zdominowana przez jedna opcje. Malo tego wmawia sie Polakom, ze tylko heteroseksualny katolik moze manifestowac na ulicy. ZALOSNE :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eR Re: zalosny jestes ze placzesz na banda hipokrytow IP: *.icpnet.pl 16.11.05, 11:11 przyklad idzie z UE w parlamencie naszym poslom zakazano wystwy. Na tym polega wolnosc.Wybiorcza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucynka Co to komu przeszkadza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 10:41 Niech sobie przejdą,w tym czasie moherowe i bojówki nazistowsko-giertychowe niech siedza w kosciołach!dostosowac marsz do niedzielnej sumy:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marszuniebedzie Re: Co to komu przeszkadza? PRZESZKDADZA IP: *.icpnet.pl 16.11.05, 10:58 tak samo jak jakims lewicowym szmatom z parlamentu wystawa LPR. Przyklad idzie z UE> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A luciu, pragnę cię poinformować ,że jestem normalny IP: *.osk.enformatic.pl 16.11.05, 13:58 i nie podoba mi się jak zgraja anormalniakaów idzie przez ulice wykrzykując hasła że im wolno co chcą owszem, wolno im co chcą ale nie muszą o tym krzyczeć i denerwować tym swoim obscenizmem tych, którym się to nie podoba! niech lepiej po murach se popiszą, ale niech zostaną w podziemiu, w zdrowy społeczeństwie nie ma miejsca dla zboków na razie lucia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malina marsz równości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 10:55 przecież to jest zwykła prowokacja z ich strony, bardzo dobrze że prezydent zakazał tej parady. Odpowiedz Link Zgłoś
fervex.adult HOMOSEKSUALIZMU SIE NIE WYBIERA 16.11.05, 10:55 Czlowiek sie z tym rodzi, a potem dowiaduje ze jest "nienormalny" i "gorszacy innych". A jesli PiS i LPR uwaza homoseksualizm za chorobe to ja poprosze rente chorobowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarzodoczu Rente? Idz sie najpierw leczyc. IP: *.icpnet.pl 16.11.05, 11:05 To dostaniesz rente. Na razie chcecie pardowac po moim miescie i ja sie na to nie zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Rente? Idz sie najpierw leczyc. 16.11.05, 11:13 Gdyby ten zakaz obowiazywal w Bilgoraju nie dziwil bym sie .w Poznaniu !!!! Spadac na drzewo biskup wam prawde powie spieprzaj dziadu Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Katoliki 16.11.05, 11:18 Kochajcie blizniego swego jak siebie samego Jezus moze mowic co chce katolik wie swoje . bo biskup tak chce .Katoliki beda zawsze wyznawcami biskupow i papiezy Odpowiedz Link Zgłoś
fervex.adult A dlaczego sie nie zgadzasz? 16.11.05, 11:28 Bo jestesmy chorzy??? Chorzy dostaja od panstwa rente wiec ja tez chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz Re: A dlaczego sie nie zgadzasz?a leczysz sie? IP: *.icpnet.pl 16.11.05, 11:41 A leczysz sie? Odpowiedz Link Zgłoś
fervex.adult Re: A dlaczego sie nie zgadzasz?a leczysz sie? 16.11.05, 11:52 Alez nie ma takiej potrzeby, lekarzu. Jesli homoseksualizm mialby byc choroba, bylby choroba nieuleczalna. Jak mozna sie leczyc z czegos czego nie da sie uleczyc? Ja chce swoja rente chorobowa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terry Re: HOMOSEKSUALIZMU SIE NIE WYBIERA IP: 217.153.50.* 16.11.05, 14:03 Gó.. prawda, homosiem się jest z wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krytyk marsz stadionowej bandy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 11:07 Mam nadzieję, że pan prezydent Grobelny zakaże również meczów piłki nożnej ponieważ zachowanie części "kibiców" zagraża bezpieczeństwu i porządkowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLE marsz pedalow zakazany!niech sie mroza szamapny IP: *.icpnet.pl 16.11.05, 11:09 przynajmniej kibice nie sa hipokrytami i po centrum miasta nie maszeruja. Wy nie chcecieliscie innego miejsca niz centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krytyk Re: marsz pedalow zakazany!niech sie mroza szamap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 11:22 Co nie zmienia faktu, że "kibice" są niebezpieczni (zwykle raz w tygodniu) a mecze nie są zakazane. Tak więc argument, że marsz zakłóca porządek przy niedostrzeganiu innych źródeł zagrożeń- jest śmieszny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: marsz pedalow zakazany!niech sie mroza szamap IP: *.icpnet.pl 16.11.05, 11:38 a dlaczego nie zgodziliscie sie na inne miejsce? Musza ludzie pelni nienawisci maszerowac w centrum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak Re: nienawiści do czego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 11:49 bo moze cos przeoczyłem;-) dobrze poinformowane jaskółki mówią, że 1. policja zgodziła się na marsz i zakończyła spotkanie tekstem "do zobaczenia w sobotę" 2. organizatorzy zgodzili się na wszystkie ewentualne zmiany trasy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DSA Re: nienawiści do czego? IP: *.icpnet.pl 16.11.05, 13:24 do Kosciola. Na WSZYSTKICH TEGO TYPY MARSZACH BYLA DUZA NIENAWISC. POLICJA SIE ZGODZILA OSLANIAC PEDALOW? A JA MAM INFO ZE NIE BEDZIE GORLIWA WOBEC PRZECIWNIKOW.HEHE I BARDZO DOBRZE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k biskup zakazał Marszu Równości , buahaha , IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 11:13 Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 Moralna równia pochyła partii.. 16.11.05, 11:13 Nadszedł czas - nie dziwota ! - ocen etyczno-moralnych z zewnątrz. Ja nie mogę być podmiotem moich sądów, przekonań, kierunku poczynań, wyborów. A jesli je mam we własnym zakresie i na własna odpowiedzialność - jestem egoistą. Zagląda mi sie do mojej duszy i mojego sumienia. Reguluje i kontroluje mi się moje naturalne prawa moich naturalnych potrzeb. I nie mogę sam oceniać ich mechanizmu. Nie mogę mieć dziecka w jedyny dostępny dla mnie sposób, bo mój sposób jest "niegodny". Nie mogę wyjść na paradę równości bo nie służy to dobremu samopoczuciu większości... Ach ! Dam sobie i Państwu spokój.- P.S. "Państwu" to znaczy tym, którzy zechcieli (i umnieli...) zamieścić tu swe sądy; nie inwektywy i bluzgi.- Odpowiedz Link Zgłoś
kerim07 A to PiS właśnie taką Polskę... 16.11.05, 11:27 ... nam zafundował, w której znów aktualne staje się wezwanie Tuwima z "Kwiatów polskich": Niech prawo zawsze prawo znaczy, a sprawiedliwość - sprawiedliwość... Niestety - nawet Grobelny, było nie było - człowiek PO - przestraszył się "kaczyzmu" i biskupiego poPiSkiwania... To horror, to koszmar jakiś - w XXI wieku, w Europie - święta inkwizycja... Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: A to PiS właśnie taką Polskę... 16.11.05, 11:46 kerim07 napisał: > ... nam zafundował, w której znów aktualne staje się wezwanie Tuwima z "Kwiatów > > polskich": Niech prawo zawsze prawo znaczy, a sprawiedliwość - sprawiedliwość.. > . > Niestety - nawet Grobelny, było nie było - człowiek PO - przestraszył > się "kaczyzmu" i biskupiego poPiSkiwania... > To horror, to koszmar jakiś - w XXI wieku, w Europie - święta inkwizycja... brawo pis! brawo odnowa moralna !brawo prezydent poznania! polska jest wyspą normalności na morzu libertyńskiego zdziczenia obyczajów ,zboczeń i dewiacji, europejskich tzw.elit i oby taką pozostała Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: m15 rydzykowy prowokator! 16.11.05, 13:28 po pierwsze:mam tyle wpólnego z rydzykiem co ty z konfesjonałem po drugie:proszę-nie podniecaj się zbytnio bo majteczki poplamisz po trzecie:pozdrowienia dla wszystkich kochających inaczej wraz z prośbą byście swoje świństwa załatwiali w domach:)) Odpowiedz Link Zgłoś