majkaa18 15.03.05, 22:12 czy chodzi ktos z was do tej szkoly? jak tam jest? duzo nauki? ciezko sie dostac? mysle o tym, zeby pojsc tam na studia od pazdziernika..tylko nie wiem,czy warto? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
planasana Re: WSJO 16.03.05, 08:20 Chodzilam (aczkolwiek, przerwalam studia). Nauki jest tyle ile wszedzie. 'Za moich czasow' ;) nie bylo trudno sie dostac. Ja np. nie zdawalam egzaminu, bo mialam FCE. Jesli myslisz, ze WSJO to anglistyka, to porzuc zludzenia. Jest na duzo nizszym poziomie. To taka szkolka niedzielna. To bardziej szkola jezykowa, niz filologia. Moim zdaniem - szkoda pieniedzy. Ale to moje zdanie, moze Tobie sie spodoba ? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Honia Re: WSJO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.05, 14:19 Uczą tam moi zanojomi i potwierdzają ze poziom jest dosc niski, jesli masz wysokie oczekiwania to nie warto Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
majkaa18 Re: WSJO 30.03.05, 12:40 o qrcze...az tak zle?? :( bardzo chcialam tam isc i "troche" mnie zdolowali(ły) scie..a moze jest ktos, kto ma inne zdanie..?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werka Re: WSJO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 13:35 chcesz na anglistyke czy germanistyke ? Odpowiedz Link Zgłoś
majkaa18 Re: WSJO 30.03.05, 19:49 ang+ hiszpanski :) i pewnie pozniej specjalizacja- ang w biznesie.. Odpowiedz Link Zgłoś
majkaa18 Re: WSJO 31.03.05, 23:25 oj...zmienilam zdanie...juz tyle osob mi odradzilo ta szkole, ze jednak na UAM sprobuje:) kto wie..:) Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: WSJO 01.04.05, 00:38 Nie, nie tylko uniwersyteckie. TYLKO JEDEN WARUNEK: ŚWIADOMOŚĆ POZIOMU i tego, że te szkółki jescze długo, długo nie dorównają Uniwersytetowi. Właściwie ich absolwenci, powinny posiasidać status 'WYKSZTAŁCENIE PÓŁWYŻSZE". A wybur należy do kandydata. Zależy od jego zdolności i chęci do nauki, ochoty na trudną pracę, a nie tylko na studenckie balangi. Już słyszę, głosy oburzenia studentów, tych wyższych szkółek "gotowania na gazie", jaki tam wysoki poziom. Spokojnie, uczniowie zawodówek, też mówią jak im trudno i ile tej nauki mają. pozdrawiam wszystkich studentów. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: WSJO 01.04.05, 00:39 ale jaja. oczywiście WYBÓR, wybÓr. Przepraszam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werka Re: WSJO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 19:32 ja jestem na germanistyce i poziom ani superwysoki ani niski...uczylam sie jednak niemca od 8 roku zycia, bylam w Niemczech...innym ze tak powiem troszke gorzej idzie. zalezy na jaka grupe trafisz - czy bedziesz miec kogos nawet urodzonego i mieszkajacego pare lat w Niemczech (W Twoim przypadku w Anglii) ... Odpowiedz Link Zgłoś
majkaa18 Re: WSJO 29.04.05, 16:27 hm..podobno na uniwersytecie ucza wielu njiepotrzebych rzeczy, "okolojezykowych", gegry, histrorii..a ja chce zdobyc praktyke, umiec odnalezc sie na rynku pracy...do tego chyba dobra jest WSJO? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natalia Re: WSJO IP: *.begleycarlin.com 06.05.05, 15:11 Ja chodzilam do WSJO przez poltora roku. Cwiczenia mielismy z nauczycielami mlodymi, ktorzy angielski znali na dobrym, ale nie szokujacym poziomie. Wyklady mielismy z profesorami z UAM. Uwazam, ze uczniowie znali jezyk na niskim poziomie juz na wstepie i to w pewien sposob uksztaltowalo ogolny poziom nauczania (poniewaz na prywatnych uczelniach nauczyciele maja tendencje to dostosowywania sie do poziomu grupy). Atmosfera byla fajna, zajecia ciekawe, w sumie wszystko bardzo podobne do zajec, jakie mam teraz na uczelni amerykanskiej. Nie wiem, jak wyglada sprawa przeniesienia sie na UAM na magisterskie, ale z pewnoscia nie sluchaj, co WJSO na ten temat mowi, bo na pewno koloryzuja. Spytaj sie ich ilu uczniow z WSJO tak naprawde dostaje sie na UAM :)Moja kolezanka z filologii na UAM powiedziala mi, ze miala pierwszenstwo wtepu. Jesli chcesz wiedziec wiecej, napisz na natalia@bwbohh.net Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agu Re: WSJO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 17:17 a ja chcę iść na anglistykę z romanistyką, jestem już magistrem, zastanawiam się jak są traktowane osoby "starsze" (ja mam 25 lat) czy stypendium socjalne również można dostać - wlaśnie - JAK JEST ZE STYPENDIAMI? czy jest szansa na sfinansowanie nauki ze stypendium?? aha - mój angielski jest poniżej poziomu FCE więc myśle że będą z tych osób które "zaniżają" poziom - ale właśnie tego oczekuję: chcę nauczyć się biegle posługiwać angielskim (i mieć specjalizacje tłumacza) i podszkolić francuski - czy ta szkoła będzie ok jeśli ma się takie wymagania? aha i coś jeszcze: jak tam jest, jeśli chodzi o atmosferę - jest ok? przyjemnie tam uczyć? czytałam o dodatkowych zajęciach - wf, kurs dziennikarski - jak to wyglada w praktyce? jeśli ktoś wie i podzieli się informacjami będę baaardzo wdzięczna :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiek Re: WSJO IP: 81.210.1.* 16.05.05, 11:35 czesc, ze stypendiami jest tak, ze jesli dochod na czlonka rodziny wynosi ...ilestam... to dostajesz :) lub nie:( co do angielskiego na poziomie ponizej FCE to mozesz trafic na 4letni cykl studiow, to jest tak, ze na pierwszym roku szkola Cie z angielskiego tylko, a potem zaczynaja sie normalne studia. atmosfera zawsze zalezy od ludzi, trudno odpowiedziec, a o zajeciach dodatkowych czytalem na www.wsjo.pl a wf jest w www.akademiaruchu.pl bo to w ich budynku jest. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niuńka Re: WSJO IP: *.visp.energis.pl 18.05.05, 00:15 jestem na filologi angielskiej we wsjo, atmosfera bardzo przyjemna choc oczywiscie zalezy od grupy, poziom zajec odbiega od poziomu jaki wymagaja na egzaminach w sesji wiec duzo osob oblewa i powtarza rok lub rezygnuje na 1 roku, pewnie nie ma porownania z uam ale nauki jest duzo, takze przedmioty okolojezykowe, psychologia, marketing, informatyka. Ja jestem na zaocznych ale na dziennych z dwoma jezykami chyba nie jest za rozowo nie wyobrazam sobie 2 egzaminow z pnj - praktyczna nauka jezyka w jednej sesji. Wszystko zalezy od poziomu, jasli ktos jest na nizszym niz fce to moze byc jak pisze jasiek wyslany na 4 letni tok, albo przyjety "na wlasna odpowiedzialnoisc" co oznacza mniej wiecej "ulejemy cie na 1 sesji jak juz zaplacisz czesne" a jesli jestes na wyzszym poziomie to zdecydowanie uam pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
majkaa18 Re: WSJO 18.05.05, 17:12 chyba jednak rezygnuje....:) dzieki za opinie!!!!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 21latka Re: WSJO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 19:14 ja jestem na podwojnym PNJN i zyje jakos nauczyciele maja olewacki stosunek, przekladaja testy i kola choc nie powinni tego robic, grupa to wykorzystuje czesc osob powinna sie cofnac do liceum taki jest ich poziom jezyka nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiek Re: WSJO IP: 81.210.1.* 19.05.05, 12:42 o rany, dziewczyno! UAM jest slaby! idz do Cambridge!! sprawdz swoje mozliwosci i ocen sytuacje, jesli jestes taka ambitna to idz na studia w UK, jesli z angielskim nie najlepiej to zapraszam na UAM, a WSJO wez jako furtke bezpieczenstwa, jesli nie zdasz egzaminu UAM (lub wynik matury nie bedzie wystarczajacy) zloz dokumenty do WSJO - taka jest naturalna w naszych realiach kolejnosc. A kazda opinia typu "ja tu studiuje i jest ok lub nie ok" jest na maxa subiektywna. Pozdrawiam i zycze powodzenia na egzaminach Odpowiedz Link Zgłoś
kimmay Re: WSJO 23.05.05, 15:55 Ja tez jestem na WSJO. Pierwszy rok... Zadowolona jestem srednio (wiadomo trzeba placic).. Istotnie,sa ludzie z niskim poziomem znajomosci jezyka. Reszta (ta 'lepsza' reszta) zapewne na tym traci... Ja osobiscie mam to szczescie, ze trafilam na niezlych wykladowcow-staraja sie,duzo z nami pracuja itp. Znam osoby mnie zadowolone z grona pedagogicznego. A poza tym: nie znam NIKOGO dla kogo WSJO byloby pierwszym wyborem! Ludzi trafili tam (tak jak ja),bo nie dostali sie gdzie indziej... a lepszy rydz niz nic! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do kimmay Re: WSJO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 21:53 anglistyka czy germanistyka ? Odpowiedz Link Zgłoś