Gość: Roxi IP: *.echostar.pl 04.12.05, 20:49 Hej, jest tu ktoś kto kupił tam mieszkanko ?? może będziemy sąsiadami :)))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ania Re: budimex etap 4 - Milczańska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.05, 09:10 a w ktorym budynku jest Twoje mieszkanko ;)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Re: budimex etap 4 - Milczańska IP: *.echostar.pl 09.12.05, 18:37 hej Bud B , drugie piętro :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: budimex etap 4 - Milczańska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.05, 10:42 to jak najbardziej bedziemy sąsiadami ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R. Re: budimex etap 4 - Milczańska IP: *.echostar.pl 12.12.05, 21:56 ooo powiedz coś więcej , który budynek ?? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: budimex etap 4 - Milczańska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 08:05 tez B ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R. Re: budimex etap 4 - Milczańska IP: *.echostar.pl 13.12.05, 19:15 super :) które piętro ;))? zrobiliśmy sobie wczoraj wieczorem spacerek na Milczańską (z os.Polanka :D). Blok A już ocieplają, a nasz pokryty dachem. Szybciutko idzie :)osiedle ślicznei osweitlone świątecznie. Zmienialiście coś w mieszkaniu ? my chcieliśmy wywalić ścianę miedzy kuchnia a pokojem ale juz stala i musielbysmy placic za rozebranie (???) zdecyowalismy rozwalic po odebraniu mieszkania :). Chcemy teraz dodatkowe gniazdka tv i pan kierrownik budowy robi jakies problemy - toi mnie wqrza, ataner w kwestii zmian jest o niebo lepszy ! pozdrawiam przyszłysz sąsiadów:) Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi Re: budimex etap 4 - Milczańska 14.12.05, 12:04 Czy dobrze rozumiem, że przeprowadzacie się z Polanki na Milczańską? :) Czym sobie "zasłuzyła" na to Polanka, jesli mozna wiedzieć? ;) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: budimex etap 4 - Milczańska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.05, 15:26 My tez planujemy burzyc scianke dopiero po odbiorze.Bedziemy mieszkac na parterze,mam nadzieje ze to dobra decyzja ;)no wlasnie dlaczego uciekacie z POlanki ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R. Re: budimex etap 4 - Milczańska IP: *.echostar.pl 14.12.05, 20:02 hej, bo na Polance tylko wynajmujemy - a na nasze czekamy :) na Milczańskiej :) ps. my na 2 p. Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi Re: budimex etap 4 - Milczańska 16.12.05, 15:34 Nie chcieliście kupić własnego na Polance? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R. Re: budimex etap 4 - Milczańska IP: *.echostar.pl 17.12.05, 21:22 byliśmy w atanerze - interesował nas 4 etap, którego budowa lada dzień się zacznie, ale już w październiku większośc mieszkań byłą zarezerwowana (sprzedaż zaczynała się w grudniu 2005), a nas nie interesowały mieszkaia ponad 80 m2 za prawie 300 tys, więc wybraliśmy Budimex - lokalizacja prawie ta sama :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karola Re: budimex etap 4 - Milczańska IP: *.icpnet.pl 11.01.06, 13:39 Czy masz na myśli osiedle zielony taras? które dokładnie mieszkanie w B1-B8 zakupiłaś? ja myślę o dwupokojowym tam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aniusia Re: budimex etap 4 - Milczańska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.06, 15:16 o to jeszcze jedna sąsiadka ;)pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roxi Re: budimex etap 4 - Milczańska IP: *.echostar.pl 12.01.06, 20:58 hej, z tego co pamiętam bloki były oznaczone A,B i C - my wybraliśmy środkowy czyli B pozdrawiam :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roxi Re: budimex etap 4 - Milczańska IP: *.echostar.pl 22.01.06, 12:01 wczoraj była zerknąć na budowę - 3/4 budynku B już ocieplone :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aniusia Re: budimex etap 4 - Milczańska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 08:29 ale słyszałam ze nie ma szans na wcześniejszy odbior ;(pozdrawiam sąsiadkę ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roxi Re: budimex etap 4 - Milczańska IP: *.echostar.pl 26.01.06, 23:05 a to dziwne, moja druga połowa na początku grudnia była na budowie i kierownik budowy twierdził, że nasz blok będzie na kwieceiń do odbioru - ale nieważne - mogę poczekać miesiąc dłużej, ale żeby było porządnie zrobione ! pozdrowionka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzurga Re: budimex etap 4 - Milczańska IP: 82.160.122.* 11.04.06, 17:21 Witam sasiadow :) Ja mam mieszkanko w budynku C, na parterze. Tez bedziemy sami wyburzac sciane i przesuwac ja o kilka centymentrow bo sie Budimexowi nie chcialo tego zrobic. W ogole kierownik budowy jakis malo elestyczny. Odbieralam na jesieni mieszkanie w Nicklu i tu mozna bylo z kierownikiem wszystko zalatwic. Bylam na Milczanskiej w zeszly piatek i budynek C jak najbardziej bedzie do dobioru w terminie. Na poczatku maja mam przeglad techniczny mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roxi Re: budimex etap 4 - Milczańska IP: *.echostar.pl 12.04.06, 21:55 my byliśmy pod koniec marca - mamy w bud. B i jedna rzecz mi sie nie podoba - jak u Was leci odpływa wody w kuchi ? tak jak jest zaplanowany zlewozmywak ??? bo u nas zlew jest pod oknem a odplyw na przeciwleglej scianie :( powiedzieli ze tak jest w calym pionie i ze beda rure prowadzic do wody, ale szczerze mowiac nie podoba mi sie to i nie jestem przekonana do konca, mam wrazenie ze komus sie pop****** cos przy podlaczaniu muusze sie wybrac do biura i zobaczyc plany instalacji sanitarnej - bo jakos sobie tego nie wyobrazam :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aniusia Re: budimex etap 4 - Milczańska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.06, 10:37 no nieżle z ta instalacja ;) ciekawe jakie jeszcze szykuja sie niespodzianki? jeszcze tylko 2 m-ce ;) !!!!!słyszałyscie cos o wczesnijszym odbiorze ? pozdrawiam sąsiadki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roxi Re: budimex etap 4 - Milczańska IP: *.echostar.pl 13.04.06, 19:13 o wcześniejszym nie - natomiast właśnie pan kierownik budowy mówił, że zima była ciężka -30st i przecież oni nie mogli pracować, więc możemy się spodziewac opóźnienia. Ale jak codziennie przejeżdżam tramwajem koło Milczańskiej to widzę, że bud. A jest już na 99% gotowy i chodnik , latarnie wszytsko już przed nim stoi Mam nadzieję ,że jednak nie będzie żadnych opóźnien. A co u Was z tą instalacją ? Widzieliście swoje mieszkanka ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzurga Re: budimex etap 4 - Milczańska IP: 82.160.122.* 14.04.06, 16:17 U mnie instalacji w kuchni w ogole nie ma wiec nie wiem. Przerabiam kuchnie na pokoj, przesuwam sciany i robie sobie duzy pokoj z aneksem i wszystkie przylacza do wody beda ciagniete z lazienki. W mieszkaniu bylam na poczatku kwietnia i wygladalo ok. Na 4 maja mam odbio, wiec wszystko zgodnie z planem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roxi Re: budimex etap 4 - Milczańska IP: *.echostar.pl 03.05.06, 23:42 jutro pierwsze odbiory w bud. A - niech się ktoś pochwali co i jak :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzurga Re: budimex etap 4 - Milczańska IP: 82.160.122.* 06.05.06, 20:09 U mnie w mieszkaniu oprocz paru drobiazgow wszystko ok. Jedna z rolet zewnetrznych nie do konca sie zamykala ale juz poprawili, bylo pekniecie w narozniku sciany ale wlasnie ta sciane chcialam zburzyc wiec nie robilo mi to roznicy. Poza tym bardzo niechlujnie sa wylozone plytki na tarasach (tzn u mnie na parterze) - cale sie ruszaja. Odbior kluczy cos kolo polowy maja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roxi Re: budimex etap 4 - Milczańska IP: *.echostar.pl 08.05.06, 21:29 dlaczego odbiór kluczy dopiero w połowie maja ? napisz czy instalacja elektryczna jest zakończona normalnie kontaktem czy zostawili to dla nas ? Aniu mój @ gazetowy to neo_r@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roxi Re: budimex etap 4 - Milczańska IP: *.echostar.pl 08.05.06, 21:30 dzurga właśnie ostatnio (w niedzielę) jak bylismyh zobaczyć co sie dzieje na osiedlu to widziałam, że niektóre okna mają rolety - szczerze mówiąc nic nie wiedziałam o roletach zewnetrznych - czy to była opcja ? ile kosztowały ? bo nie ma ich we wszytskich oknach i nie ma również w wykończeniu mieszkania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzurga Re: budimex etap 4 - Milczańska IP: 82.160.122.* 09.05.06, 16:59 Rolety w cenie byly tylko na parterze. Swoja droga schodza na psy, bo w I i II etapie rolety byly w cenie na wszystkich pietrach. A teraz sknerza ;). Jesli chodzi o elektryke to takie do wtyczek sa zakonczone plastikowymi gniazdkami. Natromiast w mieszkaniu mam kilka tzw puszek z roznymi kablami, ktore sa zakryte niezbyt ladnymi plastikowymi zaslepkami - acha - jak sie to otworzy to w srodku nie ma nawet porzadnej puszki tylko zwoje kabli w scianie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzurga Re: budimex etap 4 - Milczańska IP: 82.160.122.* 09.05.06, 17:03 Sluchaj z tym odbiorem kluczy to nie wiem czy to nie jakas sciema. Niby sie tlumacza, ze jeszcze nie maja ostatecznego odbioru budynku i takie tam ale ja na jesieni odbieralam np. mieszkanie w Nicklu i tez nie bylo odbioru budynku a klucze dostalismy przy odbiorze technicznym mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roxi Re: budimex etap 4 - Milczańska IP: *.echostar.pl 09.05.06, 18:48 właśnie widziałam , że wcześniejsze etapy - wszystkie mieszkania mają rolety zewn.; qrde z tymi puszkami to przesadzili :/ żeby oszczędzaćna takich sprawach :/ oni się z Tobą kontaktowali , żeby ustalić termin odbioru ? kolejna sprawa - muszę przejrzeć dobrze umowę, bo nie wiem czy nie ma takiego zapisu, że jak się spóźnią z oddaniem mieszkania to płacą nam odsetki za każdy dzień zwłoki wiesz już kiedy notariusz i te sprawy ? ponoć Budimex ma jakiegoś swojego notariusza, który ma "promocyjne" stawki dla klientów Budimexu pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzurga Re: budimex etap 4 - Milczańska IP: 82.160.122.* 09.05.06, 19:01 Dostalam list, ze od 4 maja mozna sie umawiac na odbior, no to zadzwonilam i sie umowilam :) Co do notariusza to srednio od oddania budynku do podpisania aktu trwa to okolo 3 miesiecy, bo musza pozalatwiac rozne formalnosci. Prawdopodobnie jest tak jak mowisz - ze maja swojego notariusza - w zasadzie kazdy developer ma takiego - jak podpisuje duza ilosc aktow w roku to nic dziwnego ze notariusz sie zgadza na znizki - dla nich to przeciez czysta zywa kasa (i to niemala) wiec lepiej zeby podpisal 100 aktow ze znizka niz 0 bez znizki ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gepal Re: budimex etap 4 - Milczańska IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 10.05.06, 10:16 Witam serdecznie, moje mieszkanko jest w budynku C, więc z odbiorem jeszcze trochę poczekam :o) jeżeli chodzi o płytki: nie wiem czy zwróciłeś uwagę na zapisy załącznika do umowy, ale w moim jest mowa o płytkach CERAMICZNYCH na tarasie. Tymaczasem to co położył Budimex to jakieś chodnikowe ohydztwo! na pewno nie przepuszczę im tego przy odbiorze - może wspólnie uda się coś więcej wytargować?? pozdrawiam Gepal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzurga Re: budimex etap 4 - Milczańska IP: 62.29.138.* 10.05.06, 12:29 Nie zwrocilam uwagi, czy w umowie sa plytki ceramiczne, sprawdze jak zajade do domu. Fakt, ze te plyty chodnikowe ktore polozyli na tarasach sa koszmarnie brzydkie. A dlaczego nie odbierasz mieszkania skoro masz w C a C jest juz gotowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gepal Re: budimex etap 4 - Milczańska IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 10.05.06, 16:07 A nie, to pomyłka. "Mój" jest ten od trasy katowickiej, który wg umowy ma być skończony pod koniec czerwca. Swoją drogą, ciekawe czy będą mieli opóźnienie... Odpowiedz Link Zgłoś
aniusiapp Re: budimex etap 4 - Milczańska 05.05.06, 08:42 Dziewczyny czy możecie odezwać sie na mojego gazetowego meila?pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roxi Re: budimex etap 4 - Milczańska IP: *.echostar.pl 17.05.06, 19:48 halllooo co tam u Was drogie sąsiadki/edzi ?? ja odbieram mieszkanko 13go czerwca :) pzdr R. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzurga Re: budimex etap 4 - Milczańska IP: 62.29.138.* 18.05.06, 14:45 U mnie fachowcy juz poprzestawiali scianki, poprzenosili przylacza do wody. Mam tez polozone plyki na podlodze i scianach w kuchni i panele. W przyszlym tygodniu plytki w lazience, fughowanie, listwy, cokoliki, drzwi czyli cala wykjonczeniowka. No i jeszcze w miedzyczasie panowie beda mi rokladac na tarasie trawe z rolki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roxi Re: budimex etap 4 - Milczańska IP: *.echostar.pl 24.05.06, 22:57 dzurga po jakim czasie od odbioru dostaliście klucze ? ps. jak tam remoncik :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzurga Re: budimex etap 4 - Milczańska IP: 82.160.122.* 25.05.06, 16:21 Wyobraz sobie, ze jeszcze nie dostalismy kluczy. Wczoraj dzwonilam i po raz kolejny podniesli mi cisnienie bo oni nie wiedza (a kto ma kurde wiedziec jak nie oni!!!) kiedy beda klucze. Bezczelnosc i beznadziejny customer service Budimexu doprowadza mnie juz do szalu. Klucze mialy byc do 20 maja a tu zaraz czerwiec bedzie a oni nie wiedza :/// Blok rozgrzebany, nie ma zamontowanych domofonow, skrzynek pocztowych, cos tam jeszcze maluja, brud, syf... nie podoba mi sie to wszystko baaaaaaardzo. Moj fachowiec tez sobie troche pogrywa, bo sobie zrobil tydzien wolnego a chata rozgrzebana ale sa juz zalozone panele, kafelki na ziemi, kafelki na scianach w kuchni, oscieznice i dzrwi, dzis zaczal robic sciany w lazience... No zobaczymy. Mam nadzieje, ze sie doczekam na te klucze wreszcie . A wam co mowili, ze w jakim czasie od odbioru techniczego beda klucze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roxi Re: budimex etap 4 - Milczańska IP: *.echostar.pl 25.05.06, 18:12 hmmm mi mówili, że max. do końca czerwca - odbiór mam 13go czerwca. Nie zamierzam dłużej czekać, tym bardziej ,że przyjeżdża mi ekipa 7 lipca i wszystko muszę kupić i składować w tym mieszkaniu przez te 2 tygodnie. Ja z nimi właśnie rozmawiałam, ze nie ma mowy o dłuższym czekaniu, bo na początku lipca mam zamówioną ekipę , jak będą kombinowąć to dym trzeba będzie zrobić :/ cholera ! Ty idź już teraz rób :D w końcu płacisz i wymagasz i tak są spóźnieni z odbiorami o ok. 14 dni. pytanie nr 2 - macie jakieś dobre sklepy z wyposażeniem - typu wanny, umywalki, wc itp ? nie mam na myśli jakichś castoam, leroymerlin itp, ale specjalistyczne sklepy z wyposażeniem do mieszkań ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzurga Re: budimex etap 4 - Milczańska IP: 82.160.122.* 28.05.06, 20:44 U nas juz fachowiec robi od 2 tygodni w mieszkaniu mimo, ze nie ma oficjalnego odbioru kluczy. Jesli w tym tygodniu nie otrzymam kluczy to robimy taka zadyme, ze sie nie pozbieraja. I od razu uderzam do pani dyrektor, bo kazda inna osoba z ktora juz rozmawialam jest tak na maxa niekompetentna ze mi sie niedobrze robi. Jesli chodzi o specjalistyczne sklepy z wyposazeniem do mieszkan to nie wiem na czym ci zalezy. Bardzo przyzwoite wloskie lub hiszpanskie plytki ceramiczne sa w Leroy Merlin, maja tez fajne podlogi drewniane i panele. Kupowalam tez tam serie Ego do lazienki (muszla podwieszana i umywalka). Maja nie tylko tanie badziewie ale tez porzadniejsze towary - nie zawsze do kupienia od reki ale mozna zamowic a ceny maja konkurencyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzurga Re: budimex etap 4 - Milczańska IP: 62.29.138.* 01.06.06, 08:57 Chcialam dodac, ze z kluczami na razie jest mega lipa, bo Enea cos tam miesza i w mieszkaniach nie ma jeszcze licznikow pradu. Niby mowia, ze w rzyszlym tygodniu juz powinno byc ok, ale oni tak mowia juz od 3 tygodni wiec jak dla mnie sa lekko niewiarygodni. No nic, poczekamy, zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roxi Re: budimex etap 4 - Milczańska IP: *.echostar.pl 03.06.06, 20:58 cześć - byliśmy dziś na swoim mieszkaniu pomierzyć co nieco i porozglądać się, rozmawiałam z kierwonikeim budowy i mówił, że już podłączają prąd i uruchamiają liczniki w bud. A, bud B będzie zaraz po nim robiny, więc mam nadzieję, że uporają sie z tym raz dwa (ale Tobie nie zazdroszczę miesiąc czekania :/) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzurga Re: budimex etap 4 - Milczańska IP: 82.160.122.* 03.06.06, 21:01 Oni te liczniki podlaczaja juz dobre kilkanascie dni a efektow jakos nie widac. A mnie szlag jasny trafia :/// Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzurga Re: budimex etap 4 - Milczańska IP: 82.160.122.* 05.06.06, 19:05 Dzisiaj moj Marcin byl na budowie i osobiscie widzial, ze liczniki juz sa podlaczone. No wiec dzwonie do Budimexu i pytam sie po raz x-ty kiedy beda klucze, bo liczniki juz sa. Babka mi na to, ze licznikow nie ma, ja jej na to ze wlasnie Marcin je widzial na budowie a ona uparcie, ze ich nie ma. Rece opadaja... No i ze dopiero jak zadzwoni do nich kierownik budowy, ze liczniki sa to one beda przekonane, ze one faktycznie sa. Dzwonie do innego czlowieka z Budimexu zeby go poprosic zeby wykonal telefon do kierownika budowy zeby ten z kolei zadzownil do pan i poinformowal ze liczniki juz sa a facio mi na to, ze to nic nie da bo odbior kluczy bedzie jak panie dostana z Enei jakies kwity z numerami licznikow - co znajac zycie pewnie znow potrwa kilkanascie dni. Normalnie cud, ze przy takim braku ogarniecia jaki prezentuja pracownicy Budimexu udaje im sie doprowadzac inwestycje do pozytywnego zakonczenia :/// Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzurga Re: budimex etap 4 - Milczańska IP: 62.29.138.* 06.06.06, 10:55 Aaaaaaaaaaaa, nie wierze normalnie. Wlasnie SAMI zadzwonili z Budimexu, ze jutro sa klucze do odbioru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roxi Re: budimex etap 4 - Milczańska IP: *.echostar.pl 06.06.06, 19:24 wow :) nareszcie :) gratuluję cierpliwości :D no to nic tylko się wprowadzać wiesz... dla nas to zaczyna brzmieć optymistycznie - może nie trzeba będzie tyle czekać na klucze :) dzurga-zgłaszałaś jakieś reklamacje ? miałaś jakieś usterki ? ja weszłam do mieszkania obok naszego w sobotę i qrcze gołym okiem widać był mega krzywy otówr na drzwi wewnętrzne - normalnie ściany po skosie szły ... u nas mam na razie zastrzeżenie do 1 rzeczy drobnej ..ale zobaczymy jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzurga Re: budimex etap 4 - Milczańska IP: 82.160.122.* 06.06.06, 20:28 U mnie do poprawki byla jedna roleta zewnetrzna - nie domykala sie jak nalezy. Do tego do wymiany kilka tych ohydnych plyt chodnikowych na tarasie - byly obrzydliwie krzywo pociete i nie dopasowane. Na jednej scianie bylo pekniecie ale akurat ta sciane wyburzalismy wiec sie nie czepialismy. Poza tym ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robin Re: budimex etap 4 - Milczańska IP: *.ipt.aol.com 03.06.06, 22:31 Czesc, Mam pytanie. Mam 2 mieszkania bloku C. Zamowilem juz ekipe na lipiec i chcialbym wiedziec, czy trzeba gipdowac/szlifowac sciany w mieszkaniach? Macie w tej kwestii jakies doswiadczenie? Dzieki za info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzurga Re: budimex etap 4 - Milczańska IP: 82.160.122.* 05.06.06, 18:11 Nie mam pojecia czy trzeba gipsowac ale mam inne pytanie do kolegi - czy to moze ty robiles zadyme na odbiorze technicznym, ze maja ci szyby powymieniac w oknach, bo sa porysane? Bo jesli tak to chyba mamy mieszkania w tej samej klatce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robin Re: budimex etap 4 - Milczańska IP: *.ipt.aol.com 11.06.06, 20:59 Nie, ja bede mial odbior jakos w polwie lipca. Dobrze, ze mi powiedzialas, bede wiedzial na co mam zwrocic uwage. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 18 h / 8 Re: budimex etap 4 - Milczańska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 20:55 Witam Proponuje tak nie narzekac jezeli chodzi o dewelopera. Jest to juz moje kolejne mieszkanie i moge smiało powiedziec ze jest naprawde dobrze jezeli chodzi o wykończenie i odbiór lokalu (mimo reklamacji i małego opoznienia w odbiorze kluczy. Mam pytanie: jezeli ktos moze polecic mi firme która zrobi dobrą zabudowe kuchni to bardzo prosze o wiadomosc na perkusyjne@poczta.onet.pl lub 607 484 228. Poszukuje tez dobrego hydralulika, który przestawi mi grzejnik w kuchni i w łazience. Z góry dzieki za info. Pozdrawiam KUBA B. P.S. Zapraszam na parapetówe pod koniec lipca!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roxi Re: budimex etap 4 - Milczańska IP: *.echostar.pl 18.06.06, 23:30 hej, my już też po przeglądzie technicznym - jest trochę poprawek do zrobienia, bo nie wyrobili się ze wszystkim, generelanie nie ma poważnych usterek, ale trochę pierdół do poprawki :/ na odbiór mam wyzanczony 4 lipca, mam nadzieję jednak, że uda się szybciej ... pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzurga Re: budimex etap 4 - Milczańska IP: 62.29.138.* 19.06.06, 10:25 Akurat tak sie sklada, ze to rowniez moje kolejne mieszkanie i mam nie tylko porownanie ale i powody do narzekania wiec sobie narzekam. Według mnie to nie jest w porzadku, ze jest obsuwa czasowa, ze o wszystko trzeba sie ich milion razy prosic, ze nie oddzwaniaja mimo, ze obiecuja, ze wciskaja kity... Dla mnie to jest zwykle nieposzanowanie Klienta, ktore mi sie najzwyczajniej w swiecie nie podoba. W Nicklu, w ktorym kupilam w zeszlym roku poprzednie mieszkanie klucze dali bez marudzenia i robienia wielkiej laski mimo, ze w mieszkaniu jeszcze potem poprawiali mi sufit. Co do jakości wykonania to na moje mieszkanie rowniez nie moge narzekac, trochę popękały ściany ale to w nowym budownictwie normalne. Kierownik budowy bardzo elastyczny, wszystko z nim szło załatwic (co prawda w Budimexie tez sie duzo rzeczy dalo zalatwic ale ile czlowiek przy tym nerowo stracil to juz moje). Obsluga w biurze tez niezbyt ogarnieta podobnie jak w Budimexie. Pewnie w Nicklu dlatego jest latwiej wszystko zalatwic, ze to mniejsza firma i nie ma przerostu biurokracji, spychologii a pracownicy nie maja problemow z samodzielnym podejmowaniem decyzji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmonia8484 Re: budimex etap 4 - Milczańska IP: *.fresh.com.pl 29.06.06, 11:03 Słuchajcie... czy możecie zdradzić ile za metr płaciliście przy zakupie? Niedługo ruszy sprzedaż mieszkań w nowym obiekcie Budimexu (Winogrady-Wilczak) i chcialabym porównać? :-) Pozdrawiam szczęściarzy z Milczańskiej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba B. Re: budimex etap 4 - Milczańska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 00:21 Witam Cena za metr to chyba zadna tajemnica, ok 3500, do tego garaz 12 200 z vatem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robin Re: budimex etap 4 - Milczańska IP: *.ipt.aol.com 30.06.06, 00:54 Ja jakies 3350 PLN. Chyba brutto, ale kto by sie przejmowal 7% VATem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robin Re: budimex etap 4 - Milczańska IP: *.ipt.aol.com 30.06.06, 00:57 Czy ktos z Was wie z ajimi kosztami trzeba sie liczyc przy podpisywaniu aktu notarialnego? iem, ze taksa notarialna + VAT i do tego wszystkie mozliwe wypisy. Do tego chyba nie trzeba dodawac PCC, czy moze tak? Moje mieszkanie to 179 tys. Czy ktos moglby pomoc? Dzieki z gory Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rob Re: budimex etap 4 - Milczańska IP: *.ipt.aol.com 30.06.06, 00:58 Czy ktos z Was wie z ajimi kosztami trzeba sie liczyc przy podpisywaniu aktu notarialnego? iem, ze taksa notarialna + VAT i do tego wszystkie mozliwe wypisy. Do tego chyba nie trzeba dodawac PCC, czy moze tak? Moje mieszkanie to 179 tys. Czy ktos moglby pomoc? Dzieki Wam z gory Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roxi Re: budimex etap 4 - Milczańska IP: *.echostar.pl 09.07.06, 18:33 hej !! i jak u Was postępy w pracach :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzurga Re: budimex etap 4 - Milczańska IP: 62.29.138.* 10.07.06, 14:54 U mnie calkiem dobrze. Oprocz paru wtop z fachowacmi, ktore odkrywamy sukcesywnie to wszystko w porzadku. Przede wszystkim jestem zachwycona tarasem - jednak wybor mieszkania na parterze to bym w moim przypadku strzal w 10. Mam juz zrobiona kuchnie i prawie cala lazienke - tzn w piatek przyklejali listro ale musi schnac minimum tydzien wiec mam jakies tasmy powklejane w kafle. No i w lazience czeka mnie jeszcze zrobioenie zabudowy zaslaniajacej pralke. W srode przychodzi facet od szaf - az sie boje na ile mnie policzy, bo mam do zrobienia 3 dosc duze szafy wnekowe. Ale juz marze o tej chwili jak szafy beda zamontowane, bo na razie mam ciuchy w torbach i kartonach i nic nie moge znalezc. Potem jeszcze musimy kupic kanape, stol, krzesla, biurko... ale prawde powiedziawszy sama nie wiem kiedy to nastapi. Wiem tylko ze raczej niepredko ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roxi Re: budimex etap 4 - Milczańska IP: *.echostar.pl 12.07.06, 23:24 heheh u nas będzie podobnie - robimy 2 szafy typu komandor, kuchnie, lazienke a reszta po troche i sukcesywnie :P u nas wlasnie sie zaczelo od zeszlego tygodnia - juz mam kafle w lazience, wywalona sciane i kawalek innej i przestawioną instalację sanitarną (sporo tego było) tego tarasu Ci zazdroszczę - baaaaaardzo, mój T zaparł się ze nie chce mieszkać na parterze, szczrze mówiąc jak je zobaczyłam to myslalam ze udusze :P zreszta dalej jestem wsciekla ;/ pozdr Sąsiedzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda budimex etap 4 - Milczańska hala garazowa IP: *.echostar.pl 21.07.06, 14:04 Chetnie kupię lub wynajme miejsce w hali garażowej w budynku B. magda10010@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
montwa4 Re: budimex etap 4 - Milczańska 26.07.06, 22:27 Witam Sąsiadów! Czy ktoś już rozpoczął prace wykończeniowe w swoim mieszkaniu, w budynku najbliżej trasy katowickiej? My jeszcze ciągle czekamy na odbiór, powoli tracimy cierpliwość... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roxi Re: budimex etap 4 - Milczańska IP: *.echostar.pl 26.07.06, 22:32 hej ! kiedy macie termin odbioru ? u mnie dziś zakończyły się prace wykończeniowe, teraz mam 2 tyg. na sprzątanie :D bo czekam na meble .... qrcze jak to wytrzymać ??? :) nie mogę się już doczekać :D pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gepal Re: budimex etap 4 - Milczańska IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 27.07.06, 08:48 my też czekamy i czekamy :( odbiór techniczny był 4 lipca, sporo usterek - niekótre drobne, niektóre poważniejsze (porysowane szyby, zaokrąglone "kąty" w łazience). Tydzień temu wpadliśmy sprawdzić jak posuwają się prace - otóż nie posuwają się wcale! po przeszło dwóch tygodniach panowie budowlańcy nie poprawili NICZEGO, co oznacza, że obiecywany na koniec lipca odbiór stanął pod znakiem zapytania (BTW teraz jest koniec lipca, a budimex się nie odzywa)... Jeszcze pytanko - czy robicie coś z ohydną rurą w kuchni?? My się powoli załamujemy, bo kolejne studia kuchenne przy wstępnym projekcie liczą sobie słono za nietypowe blaty (bo szafki trzeba odsunąć od ściany) - np. zamiast 80 zł/m2 mamy płacić 200 zł/m2!! Powstała koncepcja, żeby rurę jakoś schować - czy robiliście może coś takiego? Chodzi mi o to, czy wykucie kanału w ścianie to wielki kłopot... pozdrawiam serdecznie przyszłych sąsiadów i czekam na rady :) Odpowiedz Link Zgłoś
montwa4 Re: budimex etap 4 - Milczańska 27.07.06, 09:56 Nasz odbiór był przewidziany na pierwsze dni sierpnia ale już teraz wiemy, że to nierealne... A z tą rurą to faktycznie niemały problem. Póki co nie znaleźliśmy jeszcze jakiegoś sensownego rozwiązania. Może ktoś coś podpowie:) Pozdrawiamy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: budimex etap 4 - Milczańska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.06, 12:37 My wprowadzamy sie jutro ;)!!!!!!!!!!Jak na razie mamy tylko panele i łazienke.Czeka nas malowanie,oczywiscie na biało zeby niczego nie zepsuc ;) Kuchnia bedzie w przyszlym tygodniu.Blaty mamy 60 .montazysta powiedzial ze bedzie ok.rure przestawi blizej sciany i powinno sie udac.Ewentualnie mozna wbic w sciane(tak zrobilismy w lazience i jest ok)Zobaczymy jak wyjdzie w praniu.Blaty kupilismy osobno wiec to niewielki wydatek.Jak nie wyjdzie to trzeba bedzie kupic nowe.Juz nie moge sie doczekac...Pozdrawiam sasiadki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _Roxi Re: budimex etap 4 - Milczańska IP: *.echostar.pl 27.07.06, 20:29 ja też tak miałam, odebrfaliśmy mieszkanie, zgłosiliśmy sporo drobnych i kilka większych usterek (drzwi wejściwoe wygięte w łuk i wymiana okna w dużym pokoju - porysowane ramy), nie zdążyli tego zrobić w terminie, ale odebraliśmy mieszkanie za 2 razem z uwagami, że nieusunięto usterek nr.......; w tym czasie wykańczaliśmy mieszkanie i dopeiro w zeszłym tygodniu wymienili okna i zrobili porządek z drzwiami. Kierwonik budowy twierdzi, że producent okien zerwał z nimi umowę, a ekipa od drzwi jest z Bydgoszczy i generlanie olewali sprawe. W końcu jednak to naprawili i wczoraj podpisaliśm usunięcie wszytskich usterek. ja też mam panele, pomalowane, łazienka gotowa, ale czekam na meble, które będą dopiero ok 16 sierpnia. Jeśli chpdzi o kuchnię to przestawiliśmy zlew na środek ściany tej największej w kuchni i rura jest krótsza o połowę :D dodatkow zlikwidowaliśmy ograniczniki od ściany. Z tego co wiem możnaby ją wkuć do ściany ale to podobno niezgodne ze 'sztuką' budowlaną. Jeśli chcecie robić jakąś hydraulikę to nie decydujcie się na firmę ,która obsługuje budowe (Sanibud) - podczas ustaleń wszystko ejst cacy, mileiśmy mieć wszytsko gotowe w ciągu 2 dni a trwało ponad 2 tygodnie i jeszcze łaskę robili :/ do zobaczenia już na osiedlu :) Odpowiedz Link Zgłoś
montwa4 Re: budimex etap 4 - Milczańska 31.07.06, 13:49 A jednak odbiór oraz przekazanie kluczy odbędzie się w zaplanowanym terminie:).O ile oczywiście nic się nie wydarzy:) Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gepal Re: budimex etap 4 - Milczańska IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 31.07.06, 15:01 My również umówiliśmy się na odbiór w przyszły piątek - czyli terminowo. A czy odbierzemy, to się jeszcze okaże. Powtórna wizyta(cja) u p. Kierownika budowy (w zeszły piątek) wykazała, że na tydzień przed planowanym odbiorem zrobione jest NIC. Pan kierownik (bardzo miły, trzeba to przyznać) zrobił przy nas pokazówkę i zadzwonił do kogoś (podwykonawcy??) z ojcowskim op..., czym niewątpliwie popawił sobie i nam nastrój, ale co do bardziej wymiernych skutków rozmowy to jesteśmy sceptyczni... :o) no cóż, okaże się w piątek. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roxi Re: budimex etap 4 - Milczańska IP: *.echostar.pl 10.08.06, 19:14 Hej! podpisaliście już akt notarialny ? na jakiejj ulicy jest kancelaria ? jak wrażenia ? możecie poradzić, gdzie jest nasz sąd rejonowy, w którym mamy złożyć wniosek o wpis do KW ? pozdr R. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roxi Re: budimex etap 4 - Milczańska IP: *.echostar.pl 14.08.06, 20:02 Dziewczyny zaglądacie tu jeszcze czasem ? czy jesteście tak zajęte wprowadzką, że nie macie czasu ? pozdrawiam, Roksana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dozorczyni Plac Zabaw IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 15.08.06, 18:24 Drodzy Mieszkańcy Budimexu Wydaliście kupę forsy na mieszkanie, więc zadbajcie o własny plac zabaw. Szczerze mówiąc mam już dosyć dzieciaków i ich mądrych rodziców którzy przyprowadzają swoje pociechy na place zabaw na os. Pod Lipami i Wilczak. Czekam na reakcje z waszej strony, tym bardziej że gdybym chciał wejść do was na osiedle musiałbym bym się nieźle natrudzić, bo plac zabaw napewno byłby ogrodzony i zamknięty na klucz, a ochraniarz chwytał za broń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roxi Re: Plac Zabaw IP: *.echostar.pl 16.08.06, 00:15 chyba coś Ci się pomerdało - to wątek dla osiedla na MILCZAŃSKIEJ, Winogrady nie tu ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: budimex etap 4 - Milczańska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.06, 08:16 Podpisałyscie juz akt notarialny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roxi Re: budimex etap 4 - Milczańska IP: *.milczanska.net 18.08.06, 13:00 my! pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: budimex etap 4 - Milczańska IP: *.studby.ntnu.no 18.09.06, 18:12 www.tutej.pl/cms.php?i=8799 głosujemy na BUDIMEX - oczywiście milczańska !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzurga Re: budimex etap 4 - Milczańska IP: 62.29.138.* 10.10.06, 14:50 Hallo!!! Sasiadki i sasiedzi!!! Zagladacie tu jeszcze czasem? Wyczailam, ze mamy forum naszego osiedla: zielony-taras.jp.aplus.pl/forum/ A tak poza tym jak wam sie mieszka? Bo mnie juz przestal wnerwiac Budimex jako developer a teraz z kolei o nerwice mnie przyprawia Budimex jako zarzadca. Uwazam, ze musimy sie zebrac zeby walczyc z ich bezczelnoscia, bo jakos pojedyncze jednostki bedziemy bezsilni i nic nie wskoramy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roxi Re: budimex etap 4 - Milczańska IP: *.milczanska.net 11.10.06, 21:36 dzurga - ja już się zalogowałam :) chciałabym się dostać na forum wspólnoty 18 - napisałam Ci PW pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: budimex etap 4 - Milczańska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.20, 14:18 ja w piątek odbierałem na nowym etapie wszystko spoko gdyby nie porysowane szyby chyba były słabo zabezpieczone więc bez usterek się nie obyło Odpowiedz Link Zgłoś