Dodaj do ulubionych

zróbmy coś z drogami dojazdowymi

13.12.05, 09:40
Witam
troszkę dziwi mnie że każdy z nas narzeka na drogi dojazdowe a tak naprawdę
nikt nie sprawdził stanu faktycznego
Moja propozycja to napisanie petycji do Urzędu Miasta i Gminy każdy blok i
każda klatka zebranie tego razem i złożenie w stosownych organach.
Obawiam się że jeżeli my sami się tym nie zajmiemy nikt inny za nas tego nie
zrobi.
Obserwuj wątek
    • azabell Re: zróbmy coś z drogami dojazdowymi 13.12.05, 14:52
      O.K. :-))
      W takim razie skoro nie podoba Ci się narzekanie, działaj.
      Napisz pismo i postaraj się o podpisy wszystkich Zarządów Wspólnot i napisz na
      forum co zdziałałaś/łeś.
      • iwonaw Re: zróbmy coś z drogami dojazdowymi 13.12.05, 15:35
        pytanie brzmi czy wybrani przez nas przedstawiciele nie mogą choćby zainicjować
        jakiś działań
        ja mogę w swojej klatce oczywiście zebrać
        czy zgłaszają sie jakiś inni chętni a nie narzekacze i spycholodzy pracy na
        innych?
        • jackass_11 Re: zróbmy coś z drogami dojazdowymi 13.12.05, 21:02
          ok Iwono :-)
          Jako wybrany przez was "przedstawiciel" postaram się pomóc / zainicjować jakieś
          działania bo i mnie jak każdego z nas dojazd doprowadza do furii.
          Ale niestety przed nowym rokiem nie znajde czasu , myślę zresztą że większość z
          nas z wiadomych powodów bedzie miało z tym problem przed świetami . Ale w
          styczniu ruszamy i działamy .

Pzdr
          • marszal3 Re: zróbmy coś z drogami dojazdowymi 20.08.06, 20:09
            witam
            czy w tym temacie jest cos dalej robione czy sprawa utknela
            pamietam jak byly zbierane podpisy z rok temu...
    • lutronik Re: zróbmy coś z drogami dojazdowymi 23.08.06, 17:10
      Ja nie podpisywałem żadnego pisma,a chętnie bym się dołączył do akcji "zróbmy
      coś z drogami dojazdowymi".Zgadzam się,że jeżeli konkretne osoby się za to nie
      wezmą to guzik zdziałamy.Ale pytanie kto?
      • karola220 Re: zróbmy coś z drogami dojazdowymi 23.08.06, 22:21
        podobno podpisy zbierał jakiś koleś, dowiedzmy się kto to od wspólnot z
        księżycowej, może już coś zrobił w tym temacie.
      • jakistamloginityle Re: zróbmy coś z drogami dojazdowymi 24.08.06, 08:04
        ...ja też nic nie podpisywałem ;-) Musiała to być ciekawa akcja - zebrano może
        z 4 podpisy i nic dziwnego, że się nie udalo. Pozdrawiam

P.S. Może natępnym razem zostaną rozwieszone informacje - o której te podpisy
        można zebrać... albo gdzie się zgłosić by je złożyć. (Fajnie by było, gdyby
        taki sam "rozmach" nadać wnioskom o obniżenie ceny przyłączenia do osiedlowej
        kablówki - składać podpisy od razu na 2 listach ;-), Ciao!
        • yonyo Re: zróbmy coś z drogami dojazdowymi 24.08.06, 09:23
          Mamy teraz świetny punkt na zbieranie podpisów - Mini Market Koral. Jeśli
          właściciele się zgodzą, a myślę że tak, to jest szansa na zebranie znaczącej
          liczby podpisów.

Co do kablówki, to kiedyś próbowałem zorganizować taką "akcję" internetowo. Niby
          sprawa nie wymaga wielkiego wysiłku, a jednak zebrałem aż JEDEN "podpis"
          (elektroniczny ;). Widocznie wszyscy założyli już sobie kablówkę albo anteny
          satelitarne. Mnie, póki co, wystarczy antena pokojowa, a jak wkrótce pojawi się
          konkurencja w postaci telewizji internetowej, to CityNet przyjdzie sam z
          propozycją podłączenia za darmo. Z tą firmą nie da się rozmawiać.

Natomiast jeśli chodzi o drogi, to chętnych na pewno będzie więcej. Ktoś nawet
          postanowił wziąc sprawę w swoje ręce i zasypać rów, jaki się zrobił na wlocie
          Promykowej od Wilkońskich. Dziękuję za to tej osobie i składam wyrazy szacunku.

Pozdrawiam
          • jakistamloginityle Re: zróbmy coś z drogami dojazdowymi 24.08.06, 15:26
            Ja również dziękuję tej osobie... może w przyszłości będziemy się organizować
            na forum na takie zasypywanie - trudno, żeby robiła to ciągle ta sama osoba ;-)
            A jesienią te dziury "pojawią się" z powrotem,
            pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka