Dodaj do ulubionych

MANIA WŁADZY...CD

17.08.06, 00:45
MANIA WŁADZY............
Autor: bajm-mot
Data: 23.07.06, 02:53 + dodaj do ulubionych wątków

Czy mania władzy odbiera większości z Was rozsądek ?
Czy za cenę Waszego dojścia do władzy, gotowi jesteście na zawsze
odciąć „autostradą” Łomianki od Kampinoskiego Parku Narodowego, zniszczyć
bezpowrotnie wspaniałą lokalizację naszego miasteczka ?
Wodociągu nie ma od 15 lat, ale będzie wszędzie za 5-10 lat!
Kanalizacja za 15 lat, może za 30 lat, ale będzie!!!
Natomiast hałas, smród spalin, totalny paraliż Łomianek podzielonych czterema
trasami ekspresowymi, łączącymi się w węźle Kiełpin - pozostanie na
pokolenia!!!
Ostatni raz apeluję na tym forum, aby nie stało się jak starym powiedzonku:
Na złość mamie, odmrożę sobie uszy ! Aby Wasze dzieci , wnuki nie wstydziły
się przyznać, że ich rodzice byli kiedyś radnymi, burmistrzami......
Pozdrawiam wszystkich Bajm-Mot

Autor: observator2006
Data: 17.08.06, 00:35 + dodaj do ulubionych wątków

brycezion napisał:

> Poprosiłem Go o dokumenty,pisma w sprawie zamknięcia wjazdu z ul.Wiosennej i
> BRUKOWEJ na Kolejową. Zamilkł

Brycezonie- dotychczas wydawało mnie się, że jesteś jednym z nielicznych
rozważnych , godnych merytorycznej dyskusji forumowiczem. Że jesteś trochę z
boku tej całej b...ndy papirusowych oszołomów!
Ale niestety widzę że tak nie jest!
Że również, jedyną twoją bronią jest manipulacja!
Manipulacja do tego stopnia obrzydliwa, że pozwalasz sobie na cytowanie
których nigdy nie napisałem! (vide wyżej)!
Chyba to trochę nie pasuje do twojej pozycji! Twoich oczekiwań wyborczych!
Twojego wieku!

Ps. Rozmawiałem z właścicielem firmy Bajm ! Jest gotów przedstawić Tobie całą
posiadaną dokumentacje, dotyczącą naszej trzyletniej gigantycznej walki o
opaski i zjazdy z ul. Kolejowej.

Obserwuj wątek
    • esscort Re: MANIA WŁADZY...CD 17.08.06, 01:29
      Obsv, czy fakt, że załozyłeś nowy wątek na ten sam temat oznacza, iż masz
      nadzieję, że znajdziesz tutaj dyskutantów na następne 100 postów. Czy to nie
      jest nadmierny optymizm. Chyba już wszystko zostalo powiedziane, a i poziom
      twoich wypowiedzi nie skłania do rozmowy.
    • papirus22 Re: MANIA WŁADZY...CD 17.08.06, 08:23
      Obser
      zdecydujcie się czy walczycie o trase po wale czy o opaski. No i przede
      wszystkim z kim walczycie, z dyr. Dąbrowskim czy wiatrakami?:)))
      Moim zdaniem zawalczcie z burmistrzem, bo wystarczy wyegzekwować tylko
      obietnice wyborcze. Skoro Twój pomysł na budowę wod-kan to budowa ich "może za
      30" to już nalezy się bać, kolejnego zastoju inwestycyjnego, z Łomianek
      uciekają już nie tylko firmy, zaczynają uciekac stąd ludzie, przeprowadzają
      się, denerwują, bo dlaczego w 21 wieku nie mają dostępu do podstawowch
      udogodnień!!!!
      Co do trasy po wale, pisałem wiele razy zajmijcie się sprawami realnymi, skąd u
      Was tyle uporu? Czy kontrakty z gminą są aż tak wysokie, że warto się o nie
      zabijać, ośmieszać, manipulować i przede wszystkim ukrywac się po nocy z
      wpisami???

banda sokoła walczy:)))
    • brycezion Re: MANIA WŁADZY...CD 17.08.06, 09:00
      Observator 2006: Nie wiem,czy pomyłka (Brukowa zamiast Burakowa) zasługuje na
      "obrzydliwą manipulację".Ale jeśli Ci sprawia przyjemność takie nazewnictwo...

Natomiast chętnie zapoznałbym się z dokumentacją Bajm-motu.Zróbcie ksero
      kompletu i przywieźcie mi.Wiecie przecież kim jestem.
      • edoma Re: MANIA WŁADZY...CD 17.08.06, 09:28
        Nie wszyscy. Ja nie wiem.
    • j46 Re: MANIA WŁADZY...CD 17.08.06, 21:11
      Piszący prostolininie observator zrobił zygzak i mocno ukrył odpowiedż na post
      bryciezona. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=229&w=45697230&a=47006086
      Trudno ten typ tak ma. Jak po sokołowsku to z za węgła.
      • observator2006 Re: MANIA WŁADZY...SPACERY 17.08.06, 23:37
        j46 napisał:

> Piszący prostolininie observator zrobił zygzak i mocno ukrył odpowiedż na post
        > bryciezona.

Jaki zygzak! O czym Ty piszesz !
        A może to wynik zbyt długiego spaceru z Krzysiomem po ul. Kolejowej.
        Żegnam czule!
        • krzysiom1 Re: MANIA WŁADZY...SPACERY 17.08.06, 23:39
          Obsrvatorze! Nie wal grzywką o parapet tylko odpowiedz zna pytania!
          Pisać bzdury każdy imbecyl potrafi!
          • observator2006 Re: MANIA WŁADZY...JEJ JĘZYK 18.08.06, 09:05
            krzysiom1 napisał:

> Obsrvatorze! Nie wal grzywką o parapet tylko odpowiedz zna pytania!
            > Pisać bzdury każdy imbecyl potrafi!

Jeżeli to ma być przyszły język naszej wymarzonej rady!
            Jeśli ludzie tego pokroju, mają nas w niej reprezentować!
            Zostaje jedynie ponowić apel:
            Ludzie opamiętajcie się!!!!!
            • krzysiom1 Re: MANIA WŁADZY...JEJ JĘZYK 18.08.06, 09:32
              Co Ty bredzisz? Jaka Rada?
              Skąd to oburzenie?
              Zacząłem po prostu pisać do Ciebie Twoim językiem.
              Przeszkadza?
              • esscort Re: MANIA WŁADZY...JEJ JĘZYK 18.08.06, 09:51
                Już dawno proponowałem, by dać sobie spokój z obsv. Facet po chamsku prowokuje,
                a gdy spotka się z odpowiedzią w swoim języku, to się dziwi i udaje
                sfrustrowanego.
                • observator2006 Re: MANIA WŁADZY...JEJ JĘZYK 18.08.06, 13:09
                  To, że tak zaciekle bronicie J46 czy Krzysioma - napewno nie zmieni waszej
                  pozycji w gminie, nie wpłynie na wasz wynik wyborczy.
                  A pamiętajcie ! Zaczyna się od słów pier....lenie , parapety, czółka, a zaraz
                  potem będą kije baseball-owe!
                  • obserwator2006 Re: MANIA WŁADZY...JEJ JĘZYK 18.08.06, 13:15
                    Obrewatorze
                    Poczytaj sobie najpierw kto jest chamski kto kogo wyklina kto używa brzydkich
                    słów!!!
                    Wynik jest nieważny, ważne jest aby na czele gminy stanął uczciwy i mądry
                    człowiek, zamiast burmistrza Sokołowskiego.
    • drabbu Re: MANIA WŁADZY...CD 17.08.06, 21:22
      observator2006 napisał:
      >całą posiadaną dokumentacje, dotyczącą naszej trzyletniej gigantycznej walki o
      opaski

Sami (cholera!) giganci, atlanci, altlasy i herkulesy. Aż strach pomyśleć,
      czym byłyby bez nich Łomianki. Bez jednej opaski byśmy chodzili, nie mówiąc
      już o zjeździe.
      • j46 Re: MANIA WŁADZY...i observator 18.08.06, 19:22
        I ci giganci nie potrafiąc załatwić sprawy jednej opaski, mówią iż mają
        kawalifikacje ...., chyba tylko do zadłużania gminy i zwyklego chamstawa,
        poslugiwania się wyrazami wyrwanymi z kontekstu itp. Zresztą szkoda pisać, i tak
        jak im naczelna ptaszyna nie wytłumaczy i nie rozkaże, to nic sami nie wydummają.
        • robert_58 Re: MANIA WŁADZY...i observator 18.08.06, 19:27
          a "giganci" posiadający kwalifikacje co załatwiają/załatwili?
          • esscort Re: MANIA WŁADZY...i observator 18.08.06, 20:18
            robert_58 napisał:

> a "giganci" posiadający kwalifikacje co załatwiają/załatwili?

A którzy to?
            • robert_58 Re: MANIA WŁADZY...i observator 18.08.06, 20:32
              no właśnie sam jestem ciekaw
              • esscort Re: MANIA WŁADZY...i observator 18.08.06, 20:42
                Nie wiem, czy wokół sokołowskiego ktoś taki się kręci. Raczej nie, bo fachowcy
                trzymają się z daleka od dyletanctwa i amatorszczyzny.
                • robert_58 Re: MANIA WŁADZY...i observator 18.08.06, 20:48
                  ok
                  cofam "gigantów"

powinno zatem brzmieć:
                  a "..." posiadający kwalifikacje co załatwiają/załatwili?

w podobnej skali.
                  • j46 Re: MANIA WŁADZY...i observator 18.08.06, 20:51
                    Nie lubię się chwalić. Jak przyjdzie czas to powiem.
                    • robert_58 Re: MANIA WŁADZY...i observator 18.08.06, 20:59
                      j46 napisał:

> Nie lubię się chwalić. Jak przyjdzie czas to powiem.

ku temu prowokowałem

szkoda

czy konspira w dalszym ciągu?

ps. kandydujesz/zamierzasz/planujesz/wahasz się?
                      • glupik1 Re: MANIA WŁADZY...i observator 19.08.06, 09:36
                        Gratuluje prowokacji. J46 nie daj się. A z drugiej strony post w rodzaju, mie
                        masz żadnych sukcesów, nic nie umiesz, nic nie zrobiłeś itp /choć może w
                        domysle/ jest chwytem poniżej pasa, nie dziwi mie, że odpowiedź jest enigmatyczna.
                        • lolaxyz Re: MANIA WŁADZY...i observator 19.08.06, 10:23
                          A co za bajmot czy linuks z tego observatora, hę?
                          • edoma Re: MANIA WŁADZY...i observator 19.08.06, 22:24
                            Nadal niepokoi mnie bardzo konfrontacyjny styl wypowiedzi na forum.
                            Już kiedyś była o tym mowa, pojawiały się wypowiedzi w stylu "nasi wrogowie" ,
                            nawet bardzo mocne i zupełnie nieuzasadnione określenie "kanalie" też padło.
                            Pytam; po co to wszystko.
                            Nawet gorące wybory kiedyś stają się historią. Po nich znowu trzeba żyć,
                            pracować, mieszkać, mieć sąsiadów.
                            A tu nadal zajmujecie się Państwo faktycznie notorycznym oczernianiem B.mistrza
                            i v-ce B.mistrza (którego zwłaszcza jestem przeciwniczką, poza sokołem
                            oczywiście).
                            I do czego to prowadzi, hęę ?? Co możecie osiągnąć np. notorycznie oczerniając
                            osobę taką , czy inną ?

• krzysiom1 Re: MANIA WŁADZY...i observator 19.08.06, 22:30
                              Nie wiem gdzie widzisz oczernianie tych dwóch Panów?
                              Na forum pojawiają się tylko fakty związane z działalnością burmistrza i jego
                              zastępcy a, że są one takie a nie inne to niestety nie jest wina forumowiczów.
                            • ilexx Re: MANIA WŁADZY...i observator 19.08.06, 22:36
                              edoma napisała:
                              "A tu nadal zajmujecie się Państwo faktycznie notorycznym oczernianiem
                              B.mistrza"

No cóż w tej sytuacji pozostaje go tylko chwalic lub udawać, że nie istnieje i
                              nic nie robi i że jest świetnie.
                              Rozumiem, że istniejacy porządek rzeczy w zasadzie Ci odpowiada Edomo i nic w
                              nim nie chcesz zmienić.
                              Szanuje twój wybór, tylko nie powtarzaj wiecej ze jesteś przeciwniczką
                              rządzacej ekipy bo brzmi to nieszczerze.
                              • edoma Re: MANIA WŁADZY...i observator 19.08.06, 22:47
                                Właśnie napisałam coś do Ciebie w wątku o Ginterze Grassie.
                                Proszę przemyśl to. Jestem baaardzo daleka od ferowania sądów, wyroków.

Wiele nagonek już widziałam za czasów komuny. Proszę, nie udawajcie, że nie
                                uprawiacie tu nagonki. Tak odczytuję twoje hasło o ptasiej grypie w dąbrowie,
                                mam i ja prawo do opinii, że na tym forum panuje np. zaraza .... , no jakieś
                                ładne określenie się znajdzie, .
                                Ale "mania władazy" mówi sama za siebie. Można to rozumieć na dwa sposoby:
                                1. Mania władzu - pragnę ją zdobyć i utrzymać za wszelką cenę, jak Lenin.
                                2. Mania władzy - zazdroszczę dziko tym, którzy władzę mają. Stają się oni
                                automatycznie moimi przeciwnikami, nie mogę z nimi współpracować, bo nie ma
                                mnie pośród nich.
                                • ilexx Re: MANIA WŁADZY...i observator 19.08.06, 23:05
                                  Nie zazdroszę nikomu władzy a juz szczególnie w Łomiankach i nie mam na nią
                                  apetytu. Krytykuje obecna władzę, bo popełnia niewybaczalne błędy.
                                  Nie podoba mi sie wizja rozwoju Łomianek jaką ta władza forsuje. Oni maja
                                  pieniadze, ludzi i organizacją. Mnie pozostaw przynajmniej prawo do wyrazania
                                  swojego sprzeciwu - co dalekie jest od nagonki. Ptasia Grupę zwalczam, poniewaz
                                  z ich inicjatywy zabytkowej alei dębów w Dąbrowie grozi zagłada.
                                  • brycezion Re: MANIA WŁADZY...i observator 19.08.06, 23:40
                                    Edomo: Jakoś aktywny ostatnio Observator2006 i Kassus zamilkli,gdy zapytałem Ich
                                    co sądzą o opinii RIO (wątek FINANSE ŁOMIANEK).
                                    Więc może Ty Edomo odpowiesz na to pytanie???
                                  • mwsylwia Re: MANIA WŁADZY...i observator 20.08.06, 11:53
                                    ilexx napisała:

> Oni maja pieniadze, ludzi i organizacją. Mnie pozostaw przynajmniej prawo do
                                    wyrazania swojego sprzeciwu - co dalekie jest od nagonki. Ptasia Grupę zwalczam,
                                    poniewaz z ich inicjatywy zabytkowej alei dębów w Dąbrowie grozi zagłada.

Pełna zgoda. A to że budują chdnik tam gdzie samochody jeżdżą wolno, chodnik,
                                    który prowadzi donikąd, jest absolutnym szczytem krótkowzroczności. Aleja Dębowa
                                    to jedna z nielicznych atrakcji miasta (nie mówię o Wiśle, czy KPN, tylko o
                                    samym mieście)!!
                                    A chodników brakuje głównie na Brukowej, Akacjowej i Długiej a nie w tej części
                                    ulicy Partyzantów.
                                    • ilexx Re: MANIA WŁADZY...i observator 20.08.06, 12:23
                                      Zeby była jasność - ulica Partyzanów jest długa. Ze wzgledu na intensywność
                                      ruchu samochodowego (co sprawia zagrożenie dla pieszych) mozna ją podzielic na
                                      dwa odcinki. Bezpieczny i senny - od Akacjowej na północ, czyli do ul.Kwiatowej
                                      oraz niebezpieczny i ruchliwy - od Akacjowej na południe, czyli do
                                      ul.Kampinoskiej na którym to odcinku sa dwa przystanki. Nasze władze uparły się
                                      ze chodnik trzeba zrobic na całej długości. No i go robią, zreszta bez
                                      pozwolenia na budowę a jedynie jako remont (???). Robią tam gdzie jest miejsce
                                      i jest łatwo. W ten sposób chodnik pojawia się i znika. Sa fragmenty, w tej
                                      ruchliwej części, gdzie żeby chodnik wybudować trzeba by dokupić trochę ziemi
                                      (burzac ogrodzenia), bo chodnik zwyczajnie sie nie mieści lub musiałby biec po
                                      stromej skarpie pod katem 45st.
                                      Tylko patrzeć jak chodnik bedzie raz to po prawej stronie raz to po lewej, a
                                      zdesperowani ludzie będą chyłkiem przebiegać z jednej strony ulicy na drugą,
                                      żeby było bezpiecznie oczywiście.

Niestety w zabytkowej alei debów jest dość szeroko ....
                                      I w tym momencie wcale nie jest mi do śmiechu. Bo jeżeli inspektor nadzoru
                                      budowlanego, który juz bada sprawę "budowy chodnika na podstawie zgłoszenia
                                      remontu", wyda decyzje wstrzymujacą prace - dla debów moze to byc już musztarda
                                      po obiedzie.
                                      Dodam tylko, że budowa jest prowadzone mimo sprzeciwu mieszkańców, których domy
                                      sąsiaduja z aleją, negatywnej ekspertyzy dendrologicznej i prośby konserwatora
                                      przyrody o odstapenie od budowy na tym (najspokojniejszym) odcinku Partyzantów.
                                      No i jeszcze jedna istotna informacja - inicjatorem budowy jest Rada Osiedla
                                      Dabrowy Leśnej. Panowie opamietajcie się, oszczędźcie tę aleję. To symbol
                                      Dabrowy!
                                      • j46 Re: MANIA WŁADZY...i observator 20.08.06, 15:33
                                        Uważam ze mam prawo do krytki. To co pisze Ilex o chodnikach w dąbrowie jest
                                        słuszne i prawdziwe. To jes w mojej ocenie robota na pokaz. Robi się tak by było
                                        widoczne i robi się to o jest tanie. Naprwaiając Rolniczą w Dziekanowie,
                                        położono jedynie nakładkę asfaltową. Efekt: kaluże, kałuże i kałuże. Po
                                        chodnikach, które tam fragmentarycznie istnieją trudno chodzić. Co to za tremont
                                        który poprawia warunki dla zmotoryzowanych a pogarsza dla pieszych? Zwłaszcza,
                                        że wystarczyło bu wykopać pomiędzy drogą a chodnikiem choć minimalny rowek i
                                        sprawa by była załatwiona. A remont Wislanej przy Zachodniej. Asfalt położyli a
                                        skrzyżowania nie zmienili. Efekt; ruch Wiślaną przyspieszył, a z ulic bocznych
                                        wyjeżdżać jest coraz bardziej trudno. A można był tą bolączkę zlikwidować za
                                        niewielkie pieniądze, zwłaszcza, że gmina partycypuje w kosztach tego remnontu /
                                        a przynajmiej miała/.
                                        I mam tylko z powodu widzimisie Edfomy siedieć cicho, nie napewno nie.
                                        • junsu Re: MANIA WŁADZY...i observator 20.08.06, 17:19
                                          Uważam że warto chwalić władzę za faktyczne działania. A w tym roku wszystkie
                                          działania władzy noszą raczej charakter przedwyborczego popisu. I tu nasuwa sie
                                          wniosek by wybory były corocznie, zwlaszcza dla takich ludzi, jak ci którzy
                                          obecnie rządzą gminą i powiatem.
                                      • esscort Re: MANIA WŁADZY...i observator 20.08.06, 19:42
                                        I warto jeszcze dodać, ze chodnik na ulicy Partyzantów robiony jest ze zwyklej
                                        ordynarnej kostki i wyglada to tragicznie. Hej, panie Wroblewski,
                                        przewodniczący Rady Osiedla Dąbrowa Leśna, wieliki orędowniku robienia tej
                                        tandety. Przecież podobno jest pan aktorem, artystą wrażliwym na piękno. Nie
                                        razi Pana, ten chodnik, nie jest Panu wstyd, że przyklada Pan ręke do czegoś
                                        takiego, co na wiele lat oszpeci jedno z najładniejszych miejsc w Łomiankach. A
                                        pan Panie Porowski, ponoć jest Pan lokalnym patriotą, nie przeszkadza to Panu?.
                                        A syn pana Porowskiego, miłośnik sztuki kabaretowej, dobrze się będzie czuł,
                                        gdy jego znajomi artyści kabaretowi dowiedzą się, jaką rolę w lokalnej
                                        spoleczności pełni ich mecenas? Czy atmosferka samouwielbienia nie zostanie
                                        trochę naruszona, gdy podczas spotkań tarasowych padnie informacja o niszczeniu
                                        starych dębów? A pan Radzikowski? Nie ma odwagi sie przeciwstawić? Naprawdę
                                        chce Pan brać udzial w tej nikczemnej sprawie?
                                        • ziomalreaktywacja Re: MANIA WŁADZY...i observator 21.08.06, 00:17
                                          esscort napisał:

> I warto jeszcze dodać, ze chodnik na ulicy Partyzantów robiony jest ze zwyklej
                                          > ordynarnej kostki i wyglada to tragicznie

A gdzie poczucie smaku i gustu naszego artysty, Pana burmistrza

Ta część ulicy ma progi zwalniające ruch,
                                          może wystarczyło postawić znak "droga lokalna"
                                          chodnik zakończyć na bramie wjazdowej do placu zabaw
                                          i wjazd ten utwardzić,a dalej pozostawić zieleń.

Pan Sokołowski zbytnio patrzy na swój jakze wspaniały
                                          ogródek przy ulicy Długiej i chce przenieść TĄ własną wizje
                                          na całe Łomianki w tym naprawdę piekną Dąbrowę.

• esscort Re: MANIA WŁADZY...i observator 21.08.06, 00:31
                                            ziomalreaktywacja napisała: Ta część ulicy ma progi zwalniające ruch,
                                            > może wystarczyło postawić znak "droga lokalna"
                                            > chodnik zakończyć na bramie wjazdowej do placu zabaw
                                            > i wjazd ten utwardzić,a dalej pozostawić zieleń.

Pewnie, że można by było tak zrobiż. Zreszta na tym odcinku faktycznie ruch
                                            jest niemal zerowy. Ale kilka głośnych pań i panów ma cel w życiu - zrobienie
                                            na złość sąsiadowi i zbudowanie paskudnego chodnika. Ostetcznym argumentem dla
                                            Wróblewskiego, Sikorskiego, Radzikowskiego było stwierdzenie: "przecież tamtedy
                                            matki z dziećmi do kościoła chodzą". A Sokołowski? Sokołowski ma gdzieś stare
                                            dęby i wygląd al. Partyznatów. Nie będzie się narażał wyborcom. Więc ma być
                                            paskudny chodnik na ulicy Partyzantow i już! A że np. na bardzo ruchliwej
                                            Brukowej nie ma chodnika, że na Dlugiej (przy ktorej jest kościół!) nie ma
                                            chodnika - to nikogo nie obchodzi.
    • observator2006 Re: MANIA WŁADZY...TIRY 04.09.06, 01:03
      Papirus napisał:
      ja nie jestem przekonany czy samo zamknięcie warszawy dla tirów cos da, i tak
      praktycznie wszystkie jadą do warszawy.

Papirusie! Geniuszu łomiankowski! Co się z Tobą dzieje?
      Skąd to zwątpienie w logiczność swojego myślenia!

Jakże piekne były dotychczasowe Twoje posty, które zawsze zaczynały się od
      stwierdzeń :
      A nie mówiłem, a nie pisałem, a nie........... a tu nagle taki blamanż!
      Ekspercie od wszystkiego!
      Czy nie widzisz że to ograniczenie spowoduje całkowite wyeliminowanie ruchu
      tirów z Kolejowej (szkoda że tylko w ciągu dnia). A co za tym idzie,
      automatycznie zwiększy jej przepustowość, jej bezpieczeństwo, zwiększy
      atrakcyjność terenów inwestycyjnych przy niej położonych.
      Prześpij się z tym problemem, abyś mógł za parę tygodni ponownie napisać : A
      nie mówiłem!
      • papirus22 Re: MANIA WŁADZY...TIRY 04.09.06, 08:46
        Logik się odezwał.
        ul. Kolejowa to nazwa opaski wzdłuż trasy E7. Trasa E7 nalezy do GDDKiA, więc
        zanim cos napiszesz to po pierwsze uwaznie przeczytaj(piszę o Warszawie), po
        drugie zasięgnij języka u kogos kto wie!
        Ul. Kolejowej nie zamkniesz bo to droga o znaczeniu krajowym i nie ma
        możliwości prawnej aby ja zamknąć. Oj banda sokoła jak zawsze w porywie emocji
        pisze bzdury był czas przywyknąć.
        Observatorze, bajmocie i cos tam jeszcze zdecyduj się pisac pod jednym nickiem-
        będzie łatwiej Ciebie omijać:)
        Co do meritum Twoich nędznych wypocin, proponuję Tobie abys postudiowął
        drogownictwo, zanim coś napiszesz, bo mam wrażenie ze czasami chcesz dobrze ale
        nie rozumiesz:(
        • papirus22 Re: MANIA WŁADZY...TIRY 04.09.06, 15:09
          o przeczytaj sobie stanowisko siskom, może coś w końcu zrozumiesz z tego
          zewnętrznego, obcego dla ciebie świata, pełnego zagrożeń, demokracji i innych
          niebezpieczeństw:)
          www.siskom.waw.pl/artykuly/060904-siskom.gif
          • lashana1 Re: MANIA WŁADZY...TIRY 04.09.06, 20:40
            Spóbyję być logiczna. Ruch samochopdowy ma w Polsce dość szybko wzrastać. Tirów
            bedzie przybywać i to nocą. Tiry to takie wielkie i glośne ciężarówki, ktorych
            motory grzmią, opony wyją, a jak przejeżdżają ziemia drży. Szczerze współczuję
            wszystkim, którzy nocą będą sypiali przy takiej muzyce. A w dodatku nocą ruch
            powietrza / wiatr/ jest zdecydowanie mniejszy, a powietrze bardziej wilgotne. W
            efekcie CO2 CO, związki azotu siarki i pozostałe będą sublimowane przez wilgoć
            atmosferyczną w pobliżu drogi i taką papką będzie oddychała najbliższa okolica
            brr. Sami budujecie sobie tam domy.
            • edoma Re: MANIA WŁADZY...TIRY 06.09.06, 23:15
              Niw wiem na kogo bedę gloaować jako na nowego b. Mam bardzo poważne wątpliwości.
              Ale myślę sobie, że wezmę pod uwagę czy jest przeciw drodze nad Wisłą. O ile
              jest przeciw, to staje się oczywistym faktem, że taki kandydat nie chce dobrego
              rozwiązania dla nas - mieszkańców Łomianek.
              Ergo - nie nadaje się na burmistrza, bo nie deklaruje dbania o nasze wspólne
              dobro.
              • ojciechrzestny Re: MANIA WŁADZY...TIRY 06.09.06, 23:27
                Dla kogo do cholery dobre rozwiązanie???!!!!!

Dla kogo wspólne dobro???!!!!!

Edoma mów za siebie, a nie w imieniu mieszkańców Łomianek!!!!!

Jako Mieszkaniec Naszego Miasta nie zgadzam się na wygłaszanie przez Ciebie
                haseł prywatnych i ubieranie ich w szaty ogółu!!!!!

• robert_58 Re: MANIA WŁADZY...TIRY 07.09.06, 00:45
                  jako nie-Mieszkaniec (Bywalec zatem!) Waszego (patrz poprzednie) Miasta (zgodnie
                  ze stanem faktcznym i emocjonalnym) proponuję:

Ociec - bądź łaskaw prześledzić ostatnie choćby 40 dni na forum. Znajdziesz tam
                  o wiele bardziej czytelne wpisy na zasadzie "...my mieszkańcy...", "Łomianki
                  chcą/nie chcą, żadają/walczą z.." itp. U Edomy niewiele tego.

A dobre rozwiązanie i wspólne dobro pewnie również dla Ciebie. Wg czyjejś
                  opinii. Po co się tak gorączkować?

Pozdrawiam

ps.
                  i tyle
                  do cholery
                  :)
              • mwsylwia Re: MANIA WŁADZY...TIRY 06.09.06, 23:30
                edoma napisała:
                O ile jest przeciw, to staje się oczywistym faktem, że taki kandydat nie chce
                dobrego rozwiązania dla nas - mieszkańców Łomianek.
                > Ergo - nie nadaje się na burmistrza, bo nie deklaruje dbania o nasze wspólne
                > dobro.

Cóż za wyrazisty i całościowy pogląd na sprawę Edomo - no coraz bardziej jestem
                pod Twoim wrażeniem. Ciekawe jak nazwiesz tych, którzy mieszkają w Kiełpinie,
                Łomiankach Dolnych, Burakowie, Dziekanowie Polskim i wszystkich nadwiślańskich
                terenach Łomianek? No proszę - nie krępuj się.
                A - i jeszcze tych, co mieszkają przy Brukowej, po stronie Dąbrowy, bo tamtędy
                ma pójśc trasa wg. pana Burmistrza. No słucham...
                • ojciechrzestny Re: MANIA WŁADZY...TIRY 06.09.06, 23:42
                  Edoma nabrała wody w usta!!!!!
                  Jest zapatrzona w swojego jedynego wodza i mieszkańcami nazywa jedynie bliskie
                  towarzystwo sokoła!!!!!
                  • robert_58 Re: MANIA WŁADZY...TIRY 07.09.06, 00:53
                    ojciechrzestny napisał:

> Edoma nabrała wody w usta!!!!!
                    > Jest zapatrzona w swojego jedynego wodza i mieszkańcami nazywa jedynie bliskie
                    > towarzystwo sokoła!!!!!

a może Edoma już śpi? Tak po prostu... Chociaż faktycznie to mało polityczne.
                    "nabrała wody w usta" lepiej brzmi....

... Zapatrzona w swego towarzyskiego wodza z wodą w usta nabraną tuż przed
                    północą ...

Przerażające!;)
              • papirus22 Re: MANIA WŁADZY...TIRY 07.09.06, 08:43
                czy uważasz, że trasa po wale to dobro wspólne?
                Edomo opamiętaj się nie pytaj o nic więcej swoich doradców(jadzi, Sokoła, i
                innych brodatych). Jeżeli chcesz mówić o wspólnym dobrze Łomianek, to
                należałoby trasy wyprowadzić zupełnie poza gminy, jest to niestety niemożliwe i
                zostaje nam mniejsze zło. Nie my o tym będziemy decydowac, trasa będzie pod
                puszczą.
                • ptasznik11 Re: MANIA WŁADZY...TIRY 07.09.06, 11:30
                  Idąc słuszną drogą Edomy, ja przy wyborze burmistrza będę się kierować jego
                  stosunkiem do kwestii budowy metra w Łomiankach. Będę głosować na kandydata,
                  który mi obieca linie metra z Dziekanowa Nowego do Markpolu, gdzie robię
                  zakupy. Tylko taki obecliwy (od obiecanek) kandydat da świadectwo że jest mu
                  bliski interes mieszkańców. Jest tylko jeden kandydat który może mi to obiecać
                  tj. Słońce Mazowsza.
                  Frags, rownież dlatego będę na niego głosować.
                • kmsanczia Re: MANIA WŁADZY...TIRY 07.09.06, 11:32
                  papirus22 napisał:
                  > nie pytaj o nic więcej swoich doradców(jadzi, Sokoła, i
                  > innych brodatych)

Hy hy, brodata jadzia. ;-)
                  • edoma Re: MANIA WŁADZY...TIRY 07.09.06, 15:41
                    Dzień dobry wszystkim,
                    oj ale nabroiłam !
                    Poszłam spać i co dzisiaj słyszę ?
                    Jast propozycja referendum w sprawie trasy. Tak mi mówiła pani jadzia, że
                    wyczytała o tym w GŁ. A może się przewidziała ?

Ciekawe pytanie co z trasy nad Wisłą będą mieli mieszkańcy burakowa, Kiełpina,
                    Ł Dolnych.
                    Będą mieli zapewnione bezpieczeństwo.
    • observator2006 Re: MANIA WŁADZY... WIZJA BOGDANA 12.09.06, 01:34
      Autor: bogdan622 ☺ napisał:

Zapraszam do łomianek Dolnych, spokój, cisza i może tak będzie jak Burmistrzowi
      się nie uda.

Dziękujemy za zaproszenie, ale drogi Bogdanie postaraj się wyobrazić jaki
      paraliż komunikacyjny czeka Twoje piękne tereny, jeśli się Burmistrzowi nie
      uda!
      Wyobraź sobie że jest rok 2012 , jest wybudowana trasa Mszczonowską, ruch na
      Kolejowej jest taki jak dziś, a na pewno trochę większy. Nie ma oczywiście
      Nadwiślańskiej Obwodnicy , nie ma Kościelnej Drogi, nie ma przebicia do
      Burakowa!
      Łomianki Dolne z Kępą Kiełpińską liczą razem z Papirusem , Escoretem i kilkoma
      innymi zacnymi mieszkańcami, ponad pięć tysięcy mieszkańców, jest to
      automatycznie ponad dwa tysiące nowych samochodów .
      Jeśli się nie uda ! To jak te samochody mają włączyć się w ulicę Warszawską ?
      Jeśli się nie uda ! To jak dalej mają się włączyć w ul. Kolejową?
      Pozdrawiam, a zarazem apeluję aby w interesie nas wszystkich - Jednak się udało!
      • papirus22 Re: MANIA WŁADZY... WIZJA Sokoła 12.09.06, 09:14
        Mamy już rok 2030, prognozy drogowców się sprawdziły, ruch jest dwa razy taki
        jak w 2006r., na terenie Łomianek większośc ruchu generuja nasi kierowcy,
        niestety mamy obwodnice po wale a w zasadzie obok wału i drugi wyjazd ul.
        Kolejową, zgodnie z koncepcja burmistrza została własnościa burmistrza. GDDKiA
        zarządza tylko tą nad wałem. Wszyscy kierowcy klną na już dawno obalonego
        burmistrza Sokołowskiego, bo zrealizowano jego projekt, najbliższy wjazd na
        trase po wale jest na moście północnym, własnie zgodnie z tym projektem, aby
        przejechac do Jabłonnej tzreba jechac na most północny lub do kazunia i wracać
        do Łomianek.
        Dwa razy więcej samochodów na Kolejowej oznacza totalny paraliż, nie tylko w
        Łomiankach, ale przede wszystkim na wjzedzie na most północny, bo łączą się tam
        dwie drogi ul. Kolejowa z Łomianek i słynna Sokołowa NOŁ. Obie drogi
        wprowadzają ruch własnie na ten most powodując paraliż komunikacyjny w tej
        częście warszawy. Wyjazd z Łomianek do mostu północnego trwa obecnie 2 godziny,
        bo oprócz NOŁ są inne łączniki z Białołęki, z wisłostrady, z TMP.
        Już dziś GDDKiA rozważa poprowadznie nowej drogi przez Łomianeki najbardziej
        zakorkowaną miejscowość podwarszawską. Niestety jakby tego było mało, planowana
        wcześniej NOŁ jako droga ekspresowa nie spełnia takich wymogów, ponieważ przy
        moście północnym istnieje duże zgrożenie kolizją ze względu na ilośc połączeń,
        ogrniaczono tam prędkośc do 60km na godzinę, co spowodowało dodatkowe problemy
        w płynności ruchu. Mimo wybudowanej NOŁ, większośc kierowców spoza Łomianek
        zgodnie z prawami dorgowymi wybiera ul. Kolejową jako krótszą, a skoro obie te
        trasy stoją w korku przynajmniej zaoszczędzą benzynę.
        W najgorszej sytaucji są mieszkąńcy ul. Kolejowaej, bo zamaist obiecywanej
        modernizacji tej drogi, gmina stała się jej właścicielem i dalej nie zrobionio
        kładek, nie założono ekranów wygłuszających, nie zrobiono skrzyżowań
        bezkolizynych, droga dalej jest trasą śmierci. Jako dorga gminna stała się
        ulica zbiorczą i nie ma na niej takich wymogów bezpieczeństwa jak na drodze
        ekspresowej.
        A Łomianki, wybudowano wreszcie trase KD, do tej pory ciagna się sprawy
        właśnościowe w sądach. Niestety korek na kościelnej drodze zaczyna się przy
        wyschniętym jeziorze fabrycznym, ruch zarówno z warszawskiej jak i KD skieorano
        na ul. Brukową, czas oczekiwania na wyjazd wydłużył sie o godzinę.
        Droga przebiegająca środkiem jeziora fabrycznego spowodowała jego wyschnięcie,
        miało to wpływ na cały klimat tych terenów, rezerwat jez. Kiełpińskie do
        którego biegła struda z jez. Fabrycznego również wysycha, nie ma dostatecznej
        ilości wody, podobnie z jeziorem dziekowskim(przez którego częśc równiez
        biegnie trasa po wale), pawłowskim, wiejskim.
        Łomiankom wciąż grozi powódz, bo trasy po wale nie dało się poprowadzić po
        wale, ale obok wału. Polska i Łomianki płaca olbrzymie kary UE za wejście w
        obszar NATURA 2000, 20 tyś euro dziennie, wyginęły praktycznie wszystkie
        gatunki ptaków, płazów, gazdów i ryb, podtruwane spalinami i wystaszone
        hałasem, przy wale nie ma wymogów budowy ekranów dzwiękowych, bo przepisy mówią
        tylko o terenach zamieszkiwanych, a tu wszystkie domy zostały wyburzone.
        W Łomiankach nie ma również oczyszczalni ścieków, w związku z budową trasy po
        wale musiano ją wyburzyć, burmistrz nie zdołał wybudować przez te lata nowej bo
        wciąż nie ma planów zagospodarownaia przestrzennego, trwa grabież rur wod-kan,
        które leżą w ziemi niewykorzystane...

Zapraszam również tu:
        www.lecsokole.pl/obw_mapy.htm
        • robert_58 Re: MANIA WŁADZY... WIZJA Sokoła 12.09.06, 11:11
          no piękne opisy ...

zakładam, że w roku 2030 w dalszym ciągu używać będziemy pojazdów na obecnych
          zasadach (paliwo, koła, drogi);)

Jedna uwaga Papek,
          dlaczego założyłeś, że do roku 2030 nowe władze będą równie nieudolne jak
          obecne? Nie postawią nawet ekranów wzdłuż Kolejowej? Tacy Sokołowscy-bis? Do
          2030 roku?
          Z drugiej strony po co ekrany na Kolejowej jeżeli droga będzie w gestii gminy?
          Czy potrzebna będzie Kolejowa wtedy o obecnych parametrach? A dlaczego Kolejowa
          nie mogłaby być ulicą przy której z braku tak dużego natężenia ruchu, wybudowano
          wiele domów jednorodzinnych, środkiem biegnie torowisko dla tramwaju, pociągu?
          Kolejowa jako droga lokalna, o wiele węższa niż obecnie, ze skrzyżowaniami z
          sygnalizacją świetlną, skutecznie zniechęcająca dla wyboru jej jako
          alternatywy/skrótu dla istniejącej jakiejś obwodnicy. No chyba, że dla Łomianek
          2030 czy 2012 niezbędna jest droga dwujezdniowa dla komunikacji z Warszawą.

Wierzę Papi, że masz na tyle bujną wyobraźnię aby świat istniał bez Sokołowskiego.

Pozdrawiam.
          • robert_58 Re: MANIA WŁADZY... WIZJA Sokoła 12.09.06, 11:16
            i jeszcze jedna moja uwaga,
            ja nie mam nic przeciwko temu, aby najbliższy wjazd na jakąkolwiek
            obwodnicę/drogę ekspresową miał miejsce najbliżej np. na moście północnym, a z
            drugiej strony za Czosnowem.
            Z jednej strony faktycznie trzeba by nadłożyć drogi aby dojechać do Jabłonnej
            (założenie, że nie istnieje typowo lokalna przeprawa rzeczna) ale z drugiej
            strony brak bezpośredniego wjazdu/zjazdu ograniczy ewentualny tranzyt aut przez
            Łomianki.
            • papirus22 Re: MANIA WŁADZY... WIZJA Sokoła 12.09.06, 11:25
              robert tyle pisąłem na Twoje dlaczego, że już mi się nie chce, pewne sprawy sa
              oczywiste, więc już mnie nie ęcz i innych też!
              Tranzyt tez jedzie do Łomianek, po co sie męczysz?
          • esscort Re: MANIA WŁADZY... WIZJA Sokoła 12.09.06, 11:26
            robert_58 napisał:

A dlaczego Kolejowa nie mogłaby być ulicą przy której z braku tak dużego
            natężenia ruchu, wybudowano wiele domów jednorodzinnych, środkiem biegnie
            torowisko dla tramwaju, pociągu?

Gdzie wybudowano te "wiele domów jednorodzionnych"?
            Zapomniałeś o metrze w tunelu i kolejce linowej z dzwonnicy na dąbrowe
            • papirus22 Re: MANIA WŁADZY... WIZJA Sokoła 12.09.06, 11:28
              ESS daj mu spokój, 20 tysięcy samochodów z Łomianek i części Czosnowa w 2030
              roku pojedzie jednopasmową ul. Kolejową-GOOD LUCK and GOOD BYE.
              • esscort Re: MANIA WŁADZY... WIZJA Sokoła 12.09.06, 11:30
                Niech jadą. Podoba mi sie wizja zabudowania części kolejowej "wieloma domami
                jednorodzinnymi" i puszczenie tam pociągu :)
                • robert_58 Re: MANIA WŁADZY... WIZJA Sokoła 12.09.06, 11:43
                  oczywiście,
                  macie rację.

Jedynie słuszną wizją jest zatem Kolejowa jako obecna droga z dobrodziejstwem
                  ekranów, kładek i wiaduktów. Wpisuję się taka droga przez środek Łomianek jak
                  ulał w koncepcję Zielonego Miasta-Ogrodu.

Ja mam inne zdanie. I tyle.
                  • papirus22 Re: MANIA WŁADZY... WIZJA Sokoła 12.09.06, 11:46
                    nie zawracaj głowy chorymi sokołowymi pomysłami.
                    Oczywiście podtrzymujesz zgodnie z tym co napisał w GŁ Sokół kolej spalinową?
                    • robert_58 Re: MANIA WŁADZY... WIZJA Sokoła 12.09.06, 11:58
                      mnie nie interesuje jaką łatkę przypinasz pomysłowi kolejki/tramwaju -
                      sokołowski, nie-sokołowski.

Snujesz wizję roku 2030 jak może wyglądać miasto. Dla mnie jest to wizja z
                      kolejką/tramwajem i Kolejową jako drogą o charakterze lokalnym.
                      Z domami wybudowanymi przy Kolejowej a nie na Kolejowej Ess (subtelna różnica).

Jesteście zwolennikami koncepcji Kolejowej jako trasy z ekranami, kładkami,
                      wiaduktami. Ok. Ja jestem przeciwko takiemu planowaniu.
                      I tyle. Bez złośliwości o kosmodromie, Nowym Świecie itp.
                      • esscort Re: MANIA WŁADZY... WIZJA Sokoła 12.09.06, 12:01
                        Od dawna chciałem to powiedzieć. Nie byłem do końca przekonany. Teraz już wiem
                        na pewno: Robert na burmistrza!
                      • krzysiom1 Re: MANIA WŁADZY... WIZJA Sokoła 12.09.06, 12:01
                        Bądź realistą.
                        Pls.........
                      • papirus22 Re: MANIA WŁADZY... WIZJA Sokoła 12.09.06, 12:03
                        drugi Sokół się nam trafił?
                        Ja też bym tak chciał, a wszystkie trasy z łomianek nalezy wywalić, tylko jak
                        Ty chcesz dysponowac nie swoimi dorgami.
                        Oczywiście domy przy Kolejowej, z tym, że już te domy tam sa , naprawde nie
                        zauważyłeś ich, a kto byłby tak drny aby wybudowac swój piekny nowy dom przy
                        torach kolejowych.
                        Kiedyś nazywało się to utopią, dziś świetnym pomysłem burmistrza i Roberta.
                        Jest jedno co Was łączy oprócz mamienia ludzi, obaj nie mieszkacie w
                        Łomiankach!!!Zapewne dlatego Robercie nie wiesz, że przy Kolejowej stoją domy
                        jednorodzinne i jest ich całkiem sporo!
                        • esscort Re: MANIA WŁADZY... WIZJA Sokoła 12.09.06, 12:14
                          papirus22 napisał:

> Robercie nie wiesz, że przy Kolejowej stoją domy jednorodzinne i jest ich
                          całkiem sporo!

Robertowi chyba chodziło o to, że pewnie ze wzgledu na mały ruch samochodowy
                          (nie powiedział, co się stanie z samochodami) będzie można urwać Kolejowej
                          jeden pas. Przy drugim postawi się kwietniki (te betonowe z Warszawskiej?),
                          uśmiechnięci mieszkańcy będą sobie spacerować. Na terenie tego urwanego pasa
                          postawi się te nowe wille. Dotychczasowym pasem zieleni pojedzie pociąg. Ludzie
                          będą sie mogli umawiać np. przy szlabanie na Wiślanej albo Brukowej.
                          >
                          • krzysiom1 Re: MANIA WŁADZY... WIZJA Sokoła 12.09.06, 12:19
                            Będzie trochę nowej przestrzeni dla ślicznych biało-czerwonych słupków.
                            • papirus22 Re: MANIA WŁADZY... WIZJA Sokoła 12.09.06, 12:22
                              aaa, i między słupkami i donicami stana nowe blokowiska 4 piętrowe, nazywane
                              przez sokoła:
                              Zabudowa jednorodzinna niska:)
                        • robert_58 Re: MANIA WŁADZY... WIZJA Sokoła 12.09.06, 12:27
                          no tak.
                          Przecież nie mieszkam. Pewnie jak zamieszkam to z dnia na dzień zmienie zdanię, co?

Czyżby chcielibyście mnie przekonać, że lokalizacja domu przy Kolejowej w
                          obecnym kształcie jest równie atrakcyjna jak w innych rejonach? Moje
                          doświadczenia są z lat 2004-2005 - działki przy Kolejowej mozna było kupic po
                          atrakcyjnych cenach. Zainteresowanie nimi jako inwestycjami dla domu
                          jednorodzinnego było znikome.
                          Domy owszem, stoją. Dla mnie taka lokalizacja jest mało atrakcyjna. Wątpię też
                          czy moja niechęć dla tej lokalizacji zostanie stłumiona postawieniem ekranów.

Uważam, że o wiele mniejszą uciązliwością będzie sąsiedztwo torowiska, po którym
                          nie będą mkneły szybkobieżne, ekspresowe pociągi a zwykły tramwaj.
                          • robert_58 Re: MANIA WŁADZY... WIZJA Sokoła 12.09.06, 12:31
                            miło sie rozmawiało z Wami,
                            zwłaszcza od kiedy sprytnie rozszyfrowaliście, że na myśli miałem pociąg i
                            szlabany, betonowe kwietniki, słupki itp.

Ja to jestem w stanie zrozumieć i nie zamierzam się naśmiewać z czyjejś
                            wyobraźni nie sięgającej dalej niż betonowe kwietniki czy słupki.

Pozdrawiam.
                            • esscort Re: MANIA WŁADZY... WIZJA Sokoła 12.09.06, 12:36
                              robert_58 napisał: zwłaszcza od kiedy sprytnie rozszyfrowaliście, że na myśli
                              miałem pociąg i szlabany, betonowe kwietniki, słupki itp.

O przepraszam, pociąg to jednak twó pomysł. Oto cytat:
                              "Czy potrzebna będzie Kolejowa wtedy o obecnych parametrach? A dlaczego Kolejowa
                              nie mogłaby być ulicą przy której z braku tak dużego natężenia ruchu, wybudowano
                              wiele domów jednorodzinnych, środkiem biegnie torowisko dla tramwaju, pociągu?"

A jeżeli pociąg przy drodze, to tez szlabany. Zwykła konsekwencja, bo przecież
                              jakos przejazdy należałoby zabezpieczać. No, chyba że postanowimy teraz, że
                              mieszkańcy łomianek samochdami przestana się poruszać.
                              • robert_58 Re: MANIA WŁADZY... WIZJA Sokoła 12.09.06, 12:50
                                Ess,
                                dyskusja o tramwaju/pociągu/tramwaju szynowym/metrze itp. toczyła się na forum.

Byc może masz rację i od teraz będę używał terminu tramwaj.

Wille - tak uważam. Zmiana parametrów Kolejowej na drogę lokalną spowoduje
                                wzrost atrakcyjności terenu dla domów jednorodzinnych.

Krzysiom,
                                Ty masz większą wiedzę na ten temat i nie zamierzam sie spierać. Jeżeli ja
                                miałbym wybierać pomiędzy sąsiedztwem trasy szybkiego ruchu (choćby i z
                                ekranami) a tramwajem - wybrałbym tramwaj, od którego oddzielałaby mnie jezdnia.
                                Jeżeli miałbym wybierać pomiędzy ofertami z wysokimi cenami działek w jakiś
                                centrum Łomianek a niższą ceną przy Kolejowej w sąsiedztwie tramwaju (nie trasy)
                                - wybrałbym Kolejową.

• krzysiom1 Re: MANIA WŁADZY... WIZJA Sokoła 12.09.06, 12:58
                                  Patrząc jak szybko realizuje się u nas jakiekolwiek inwestycje może
                                  niepotrzebnie duskutujemy o pojazdach szynowych?
                                  Może jakaś poduszka magnetyczna?
                                  Żarty na bok!
                                  Nawet gdy powstanie nowa S7 nie wierzę w przekształcenie Kolejowej w droge
                                  lokalną.
                                  Pamiętaj że cały czas WSZYSCY (za wyjątkiem Sokoła) mówią o dwóch
                                  alternatywnych wylotach z Warszawy na północ.
                                  Tak więc gminna Kolejowa jest realna po powstaniu S7 w obecnej rezerwie przez
                                  Dąbrowę i trasy po wale- a to już kompletna utopia...
                                • esscort Re: MANIA WŁADZY... WIZJA Sokoła 12.09.06, 13:02
                                  robert_58 napisał:
                                  Wille - tak uważam. Zmiana parametrów Kolejowej na drogę lokalną spowoduje
                                  > wzrost atrakcyjności terenu dla domów jednorodzinnych.

Sorry, że tak sie dopytuje, ale wytłumacz, jeśli możesz: co się stanie z
                                  samochodami mieszkańców Łomianek, którędy oni bedą dojeżdżali do Warszawy?
                                  Czyżby Koscielną Drogą? Czy to oznacza, że proponujesz zbudowanie nowej
                                  Kolejowej tylko w innym miejscu, która z czasem przecież stanie sie takim samym
                                  problemem jak kolejowa obecna? Jaki byłby cel wydawania dużej kasy, by mieć
                                  taką samą drogę kikaset mietrów dalej? Przecież tereny przy Koscielnej drodze
                                  też zostana zabudowane i bedzie ona w srodku miasta? W dodatku z tej Koscielnej
                                  drogi należałoby i tak jakoś się właczyć do Kolejowej przy Brukowej. To by
                                  dodatkowo skomplikowało sprawę.

• esscort Re: MANIA WŁADZY... WIZJA Sokoła 12.09.06, 12:32
                            A kto probuje cie przekonywać o wyzszości lokalizacji przy Kolejowej? Raczej
                            przeciwnie. To ty wymyśliłes te liczne wille w tym miejscu. Wiadomo, że jeżeli
                            się może, to przy kolejowej lepiej nie mieszkać.
                          • krzysiom1 Re: MANIA WŁADZY... WIZJA Sokoła 12.09.06, 12:38
                            Robercie. Hałas wywoływany przez pociąg czy tramwaj jest wielokrotnie większy
                            od hałasu generowanego przez ruch kołowy. Rano doskonale słyszę np pociągi
                            jadące do Legionowa.
                            Przeciwdziałanie hałasowi i drganiom wywoływanym przez pojazdy szynowe jest
                            bardzo drogie, w Polsce nie praktykuje się tego nigdzie. Nawet w warszawskim
                            metrze-choć mają problemy z drganiami.
                            Skazywanie kogokolwiek na mieszkanie w odległości 20m czy 10m od torowiska jest
                            czymś chorym....
                            • papirus22 Re: MANIA WŁADZY... WIZJA Sokoła 12.09.06, 13:17
                              Z robertem dyskutuje się jak z dzickiem wiek ok. 7 lat.
                              a dlaczego? a po co ?
                              Do tego zakłada jakies dziwne założenia niewiele mające wspólnego z realnością.
                              no cóz taki juz jest, a może sokół za dodatkowe zlecenie dystrybucji np ulotki
                              o trasie po wale gdzieś w październiku/listopadzie wymaga pisania tych głupot?:)
                              To jak jest?
                  • esscort Re: MANIA WŁADZY... WIZJA Sokoła 12.09.06, 11:47
                    Rozumiem, że najlepiej w taka koncepcję wpisuje sie pociąg między willami przy
                    Kolejowej!

A w ogole, to OK, postanowmy teraz, że z Kolejowej robimy spacerowy Nowy Świat,
                    do Warszawy ludzie jeżdżą na rowerach przez lasek bielański.
                    • papirus22 Re: MANIA WŁADZY... WIZJA Sokoła 12.09.06, 11:56
                      :)
                      Sokół ma jeden atut świetnie dysponuje zarówno drogami, wałami jak i
                      pieniędzmi, które nie leżą w jego kompetencjach:)
                      W tym jest doskonały, szkoda że swoimi nie potrafi.
      • krzysiom1 Re: MANIA WŁADZY... WIZJA BOGDANA 12.09.06, 09:46
        I tak oto esscort został mieszkańcem Łomianek Dolnych.....
        • esscort Re: MANIA WŁADZY... WIZJA BOGDANA 12.09.06, 10:20
          krzysiom1 napisał:

> I tak oto esscort został mieszkańcem Łomianek Dolnych.....

No właśnie! Observatorze ja już mam dom w innej części Łomianek. Ledwie
          obrabiam trawę, kikadziesiąt drzew i krazki - wszystko rośnie jak na drożdżach.
          Po cholerę mi drugi dom? W dodatku daleko od pierwszego. Przenieś tam kogoś
          innego
    • amma6 Re: MANIA WŁADZY...CD 12.09.06, 09:30
      Mam propozycję - papirus na Burmistrza!!!!
      • papirus22 Re: MANIA WŁADZY...CD 12.09.06, 09:39
        dziekuję już kolejny raz za zaufanie:))) ale podtrzymuję swoja wczesniejszą
        decyzję, nie staruję na stanowisko burmistrza.
    • amma6 Re: MANIA WŁADZY...CD 12.09.06, 09:53
      No to witaj trzeci raz Sokole ?
      • papirus22 Re: MANIA WŁADZY...CD 12.09.06, 09:58
        nie strasz, dobrze?:)
      • krzysiom1 Re: MANIA WŁADZY...CD 12.09.06, 10:03
        amma6 napisała:

> No to witaj trzeci raz Sokole ?

Tfu! Na psa urok!
    • amma6 Re: MANIA WŁADZY...CD 12.09.06, 12:44
      Czy to nie brzmi wizjonersko- kolej na kolejowej ?
      • esscort Re: MANIA WŁADZY...CD 12.09.06, 12:47
        I wizjonersko, i powrót do przeszłosci, bo przecież kolejową zrobiono na
        nasypie dawnego toru. Stąd pewnie zresztą nazwa. Tyle, że wówczas ów pociąg
        przebiegał między polami. Nie mogli wówczas od razu zrobic tej obwodnicy gdzieś
        z boku?
        • amma6 Re: MANIA WŁADZY...CD 12.09.06, 12:56
          a ja jako pamiętam jeszcze tory w puszczy. Zdaje się , że była to
          przedwojenna wąskotorówka.
          • esscort Re: MANIA WŁADZY...CD 12.09.06, 13:08
            amma6 napisała:

> a ja jako pamiętam jeszcze tory w puszczy. Zdaje się , że była to
            > przedwojenna wąskotorówka.

Chyba nie w puszczy tylko w lasku między Dąbrową a ul. Wójcickiego. Nazywa się
            to nawet Stary tor (toru nie ma, nasyp pozostał). Fajnie sie tamtedy omijało
            korek na Kolejowej. Niestety od jakiegoś czasu postawili szlabnany i nie da sie
            przejechać
            • amma6 Re: MANIA WŁADZY...CD 12.09.06, 13:13
              esscort napisał:

> amma6 napisała:
              >
              > > a ja jako pamiętam jeszcze tory w puszczy. Zdaje się , że była to
              > > przedwojenna wąskotorówka.
              >
              > Chyba nie w puszczy tylko w lasku między Dąbrową a ul. Wójcickiego. Nazywa
              się
              > to nawet Stary tor (toru nie ma, nasyp pozostał). Fajnie sie tamtedy omijało
              > korek na Kolejowej. Niestety od jakiegoś czasu postawili szlabnany i nie da
              sie
              >
              > przejechać

Ale dalej w stonę Palmir i Kaliszek to szły już przez puszczę, jeszcze
              niedawno jeździłam na rowerze po dawnym nasypie.
              • esscort Re: MANIA WŁADZY...CD 12.09.06, 13:33
                Aaa, w tamtą stronę to tak. Masz rację. Nie wiem dlaczego tak mi się wzrok w
                kierunku Warszawy ustawił
            • krzysiom1 Re: MANIA WŁADZY...CD 12.09.06, 13:14
              Faktycznie. Rewelacyjnie wyglądał "wyścig" po wybojach przez lasek.
        • randolff Re: MANIA WŁADZY...CD 12.09.06, 12:57
          Jak to nie mogli? Przecież właśnie zrobili. Pamiętam Kolejową z lat 80-tych,
          leciała przez pola, wokół były nieliczne domki. Potem ludzie obudowali ją gęsto
          domami.
          • amma6 Re: MANIA WŁADZY...CD 12.09.06, 13:00
            Zgadza się , a Dąbrowa to było strasze zadupie. Pamiętam jak moja ciotka w
            latach 70-tych wyniosła się z niej, jak mówiła do do cywilizacji czyli
            Łomianek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka