Dodaj do ulubionych

W Poznaniu wystartowała WSL !

03.10.01, 17:47
Z pulsu biznesu:
Wczoraj Poznaniu zainagurowała swoją działalność pierwsza w Polsce niepaństwowa
trzyletnia Wyższa Szkoła Logistyki. Uczelnia przyjęła 450 słuchaczy (350 na
studiach zaocznych i 100 na dziennych). Studiują oni na dwóch kierunkach:
logistyka handlu i dystrybucji oraz logistyka przedsiębiorstw przemysłowych.
WSL powstała z inicjatywy Instytutu Logistyki i Magazynowania oraz spółki
Centrum Edukacji Logistycznej w Poznaniu. Rektorem został prof. Andrzej
Korzeniowski, pracownik naukowy Akademii Ekonomicznej w Poznaniu.

Podobno mial tez ruszyc we Wroclawiu?ruszyla?

Obserwuj wątek
    • Gość: P.B Re: W Poznaniu wystartowała WSL ! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 03.10.01, 20:30
      radost2001 napisał(a):

> Z pulsu biznesu:
      > Wczoraj Poznaniu zainagurowała swoją działalność pierwsza w Polsce niepaństwowa
      >
      > trzyletnia Wyższa Szkoła Logistyki. Uczelnia przyjęła 450 słuchaczy (350 na
      > studiach zaocznych i 100 na dziennych). Studiują oni na dwóch kierunkach:
      > logistyka handlu i dystrybucji oraz logistyka przedsiębiorstw przemysłowych.
      > WSL powstała z inicjatywy Instytutu Logistyki i Magazynowania oraz spółki
      > Centrum Edukacji Logistycznej w Poznaniu. Rektorem został prof. Andrzej
      > Korzeniowski, pracownik naukowy Akademii Ekonomicznej w Poznaniu.
      >
      >
      > Podobno mial tez ruszyc we Wroclawiu?ruszyla?
      >

Wczoraj rok szkolny w Teatrze Wielkim zainagurowała rok szkolny również WSKiZ.
      Mowę swą przedstawił D. Rosati (członek rady polityki pieniężnej). Szkoła działa
      kilka lat a już ma 6 tys. słuchaczy!
    • Gość: ***** Re: W Poznaniu wystartowała WSL ! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 03.10.01, 20:57
      radost2001 napisał(a):

> Z pulsu biznesu:
      > Wczoraj Poznaniu zainagurowała swoją działalność pierwsza w Polsce niepaństwowa
      >
      > trzyletnia Wyższa Szkoła Logistyki. Uczelnia przyjęła 450 słuchaczy (350 na
      > studiach zaocznych i 100 na dziennych). Studiują oni na dwóch kierunkach:
      > logistyka handlu i dystrybucji oraz logistyka przedsiębiorstw przemysłowych.
      > WSL powstała z inicjatywy Instytutu Logistyki i Magazynowania oraz spółki
      > Centrum Edukacji Logistycznej w Poznaniu. Rektorem został prof. Andrzej
      > Korzeniowski, pracownik naukowy Akademii Ekonomicznej w Poznaniu.
      >
      >
      > Podobno mial tez ruszyc we Wroclawiu?ruszyla?

Ruszyła , siedziba szkoły jest na Pl Św Macieja. Kształcić się w niej będą
      przyszli specjaliści od logistyki w powstającym Wrocławskim Zintegrowanym Centrum
      Logistycznym. Informacja w Pulsie Biznesu to przykład redakcyjnego przekłamania
      (dotyczy tego, że szkoła w Poznaniu jest pierwsza w Polsce, jest jedną z dwóch,
      obok wrocławskiej, w Polsce.)
      >

• Gość: P.B Re: W Poznaniu wystartowała WSL ! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 03.10.01, 21:50
        Gość portalu: ***** napisał(a):

> radost2001 napisał(a):
        >
        > > Z pulsu biznesu:
        > > Wczoraj Poznaniu zainagurowała swoją działalność pierwsza w Polsce niepańs
        > twowa
        > >
        > > trzyletnia Wyższa Szkoła Logistyki. Uczelnia przyjęła 450 słuchaczy (350 n
        > a
        > > studiach zaocznych i 100 na dziennych). Studiują oni na dwóch kierunkach:
        > > logistyka handlu i dystrybucji oraz logistyka przedsiębiorstw przemysłowyc
        > h.
        > > WSL powstała z inicjatywy Instytutu Logistyki i Magazynowania oraz spółki
        > > Centrum Edukacji Logistycznej w Poznaniu. Rektorem został prof. Andrzej
        > > Korzeniowski, pracownik naukowy Akademii Ekonomicznej w Poznaniu.
        > >
        > >
        > > Podobno mial tez ruszyc we Wroclawiu?ruszyla?
        >
        > Ruszyła , siedziba szkoły jest na Pl Św Macieja. Kształcić się w niej będą
        > przyszli specjaliści od logistyki w powstającym Wrocławskim Zintegrowanym Centr
        > um
        > Logistycznym. Informacja w Pulsie Biznesu to przykład redakcyjnego przekłamania
        >
        > (dotyczy tego, że szkoła w Poznaniu jest pierwsza w Polsce, jest jedną z dwóch,
        >
        > obok wrocławskiej, w Polsce.)
        > >
        >
        Bo poznańska szkoła była pierwsza! Wrocław jako ośrodek akademicki z Poznaniem
        nie ma żadnych szans i nigdy nie będzie miał!
        • Gość: ***** Re: W Poznaniu wystartowała WSL ! IP: 213.76.92.* 03.10.01, 22:41
          Jednak dobrze radzili mi znajomi, nie ma sensu wdawać się z Tobą PB w żadne
          dyskusje. Twoje rozumowanie jest mniej więcej takie: a ja mam ładniejszą
          zabawkę od Kazia, moje wszystkie zabawki są ładniejsze i lepsze od zabawek
          Kazia. Wyluzuj i nie przesadzaj /no chyba, że masz w rodzinie ogrodników/.
          • Gość: bula Re: W Poznaniu wystartowała WSL ! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 04.10.01, 16:14
            Na takiej samej zasadzie ty "gwiazdeczko" odpowiedziałeś na post o WSL
            czyli"... we Wrocku była pierwsza".
            Więc nie polemizuj z P.B. tylko podaj sobie z nim rękę.
            • Gość: ***** Re: W Poznaniu wystartowała WSL ! - do Buli IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 04.10.01, 20:08
              Gość portalu: bula napisał(a):

> Na takiej samej zasadzie ty "gwiazdeczko" odpowiedziałeś na post o WSL
              > czyli"... we Wrocku była pierwsza".
              > Więc nie polemizuj z P.B. tylko podaj sobie z nim rękę.

Bula przeczytaj sobie uważnie mój post -pisałem w nim, że poznańska i wrocławska
              szkołą logistyczna są pierwszymi tego typu szkołami w Polsce, a nie że jedna ze
              szkół była pierwsza. One wystartowały równocześnie. No i ten tekst o wyższości
              uczelni poznańskich nad wrocławskimi. Bez sensu. No ale PB jest specjalistą od
              wszystkiego i wszystko wie najlepiej.
              A PB za bardzo się podnieca tym wszystkim i tworzy jakąś sztuczną rywalizację
              pomiędzy Poznaniem i Wrocławiem. I zaognia sytuację na forum. Po co?
              • Gość: P.B Re: W Poznaniu wystartowała WSL ! - do Buli IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 05.10.01, 20:45

> Gość portalu: bula napisał(a):
                >
                > > Na takiej samej zasadzie ty "gwiazdeczko" odpowiedziałeś na post o WSL
                > > czyli"... we Wrocku była pierwsza".
                > > Więc nie polemizuj z P.B. tylko podaj sobie z nim rękę.
                >
                >
                > Bula przeczytaj sobie uważnie mój post -pisałem w nim, że poznańska i wrocławsk
                > a
                > szkołą logistyczna są pierwszymi tego typu szkołami w Polsce, a nie że jedna ze
                >
                > szkół była pierwsza. One wystartowały równocześnie. No i ten tekst o wyższości
                > uczelni poznańskich nad wrocławskimi. Bez sensu. No ale PB jest specjalistą od
                >
                > wszystkiego i wszystko wie najlepiej.
                > A PB za bardzo się podnieca tym wszystkim i tworzy jakąś sztuczną rywalizację
                > pomiędzy Poznaniem i Wrocławiem. I zaognia sytuację na forum. Po co?

Wszystkiego nie wiem, ale wiem, że za dużo gadasz bzdurnych rzeczy!
          • Gość: P.B Re: W Poznaniu wystartowała WSL ! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 04.10.01, 18:33

> Jednak dobrze radzili mi znajomi, nie ma sensu wdawać się z Tobą PB w żadne
            > dyskusje. Twoje rozumowanie jest mniej więcej takie: a ja mam ładniejszą
            > zabawkę od Kazia, moje wszystkie zabawki są ładniejsze i lepsze od zabawek
            > Kazia. Wyluzuj i nie przesadzaj /no chyba, że masz w rodzinie ogrodników/.

A ty tylko o zabawkach?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka