Dodaj do ulubionych

W Koninie zatrudniono ordynatora oskarżonego o ...

05.01.06, 07:05
Gratulacje!!! Taki swietny fachowiec! Szybko "nauczy" innych jak zarobic!!!
Nie ma co! A tak powaznie to kiedy w koncu zacznie sie "wyautowywac" tego
typu fachowcow...
Obserwuj wątek
    • Gość: dana smutna to wiadomosc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 09:09
      dobrze, ze "gazeta" o tym pisze. nowy "specjalista" z pewnoscia nadal
      bedzie "dorabial". ale moze bedzie mu przy tym glupio, ze inni o tym wiedza?
      chociaz, z drugiej strony, ludzie wykorzystujacy cierpienie innych, honoru i
      tak nie maja.
    • renepoznan Re: W Koninie zatrudniono ordynatora oskarżonego 05.01.06, 09:18
      Ludzie nie udawajcie naiwnych. Kto ze słuzby zdrowia jest
      zainteresowany "wyautowaniem" łapówkarzy. Przecież system lewych pieniedzy
      wypracowany w tych słuzbach jest przez mafię ordynatorsko-lekarska utrzymywany
      i będzie utrzymywany. Tylko prywatne szpitale nie biora na lewo. Co sie dzieje
      w publicznym bałaganie to kazdy widzi.
      • chejron74 Re: W Koninie zatrudniono ordynatora oskarżonego 05.01.06, 13:45
        Po prostu konkurencja go "wyautowuje'. Chcialbym jednak zapewnic, iz wg mojej wiedzy tego typu
        przypadki nie sa norma w ochronie zdrowia. Pracuja w niej naprawde ludzie ktorzy z poswieceniem i
        nie baczac na liczne niedogodnosci (przede wszystkim uwlaczajaco niskie pensje) wykonuja swoje
        obowiazki. Ta praca potrafi byc naprawde niewidzieczna. O ile lekarz moze dorobic (pracujac na dwa
        etaty-serio, ja tak wlasnie robie) i miec przedmiot zawisci komuszych nierobow i nieudacznikow czyli
        dobre mieszkanie i dobry samochod (oczywiscie na raty), o tyle np. pielegniarki, ktorych praca jest tez
        nielekka zarabiaja naprawde grosze. To sie powinno zmienic.
        • renepoznan Re: W Koninie zatrudniono ordynatora oskarżonego 05.01.06, 14:52
          chejron74 napisał:

> Po prostu konkurencja go "wyautowuje'. Chcialbym jednak zapewnic, iz wg mojej
          w
          > iedzy tego typu
          > przypadki nie sa norma w ochronie zdrowia.
          Nie chciałbym dyskutować z człowiekiem, który te problemy zna "od srodka" .
          Brak mi wiedzy. Jednak masz racje jesli chodzi przecietnego (nie w sensie
          wiedzy i umiejetnosci) lekarza. Natomiast jeżeli ktoś juz wejdzie w krąg
          ordynatorsko-decyzyjny w śłuzbie zdrowia to obawiam się, że nie zostanioe
          wyeliminowany lecz bedzie wręcz chroniony przez układ.
          Chciałbym sie mylić ale zdarzało mi sie miec styczność z szpitalami i moje
          obserwacje są porazające. Zbytnim optymistą nie jestem - o ile nie zrobi sie
          rzeczywistej rewolucji w słuzbie zdrowia. Jednak jej oznak nie widać.
          • chejron74 Re: W Koninie zatrudniono ordynatora oskarżonego 05.01.06, 15:00
            On jest po prostu obcy w ukladzie, a znajac zycie lokalny uklad mial pewnie kogos na to miejsce. Stad
            ktos zyczliwy doniosl mediom.
            • renepoznan Re: W Koninie zatrudniono ordynatora oskarżonego 05.01.06, 15:03
              chejron74 napisał:

> On jest po prostu obcy w ukladzie

Chyba że tak. To mozliwe.
    • brynk Musiał dac w "łape" komus w Koninie, ze go ... 05.01.06, 16:13
      ...zatrudnili , napewno nie pielegniarce ani salowej .
    • brynk czy w Koninie tez sa "chorzy" na łapówy lekarze? 05.01.06, 16:17
    • Gość: Pola bronię dr Macieja Ś. IP: *.echostar.pl 06.01.06, 09:33
      Nie ukrywam, że niniejszy artykuł mnie zszokował. Nie wiem, czy prawdą są
      informacje o tym, że dr Maciej Ś przyjmował łapówki czy nie, jednak czuję się
      zobowiązana podzielić się z wami moją opinią. Tak się składa, że miałam
      osobistą styczność z tym lekarzem i moje zdanie na jego temat jest bardzo
      pozytywne. Jest to jeden z nielicznych lekarzy, o którym można powiedzieć tak
      wiele dobrego. Wierzcie mi - moja rodzina spotkała ich na swojej drodze (od
      roku toczymy walkę z rakiem) co najmniej kilkunastu i nasze doświadczenia z
      nimi jako grupą są bardzo złe. Pan doktor, o którym mowa w artykule okazał nam
      natomiast wielką bezinteresowność i ogromną pomoc. Był tym, który zawsze
      znajdował czas by z nami porozmawiać, wyjaśnić wszelkie wątpliwości (a to
      bardzo rzadkie zjawisko wśród lekarzy zajmujących się "tematyką nowotworową" -
      nawet specjaliści onkolodzy nie umieją na temat raka rozmawiać), przejawiał
      szacunek do pacjenta (podawał rękę witając się - rzadkość wśród lekarzy!),
      wspierał na duchu. Pomógł nam w krótkim terminie dostać się do szpitala, w
      którym operował (jesteśmy z Poznania a zależało nam na tym by ze względu na
      dobrą opinię o bydgoskiej neurochirurgii mama była operowana w Bydgoszczy -
      poszukaliśmy więc w internecie namiarów na ten oddział i po prostu
      zadzwoniliśmy do pokoju lekarzy i tak natrafiliśmy na dr Macieja Ś)- nie
      zapłaciliśmy mu za to ani grosza i nigdy nie spotkaliśmy się z jego strony z
      sugestią, że powinniśmy się mu jakoś za to odwdzięczyć. Co więcej, kiedy moja
      mama była wypisywana do domu w ramach podziękowania (mając na uwadze
      wcześniejsze doświadczenia z lekarzami) chcieliśmy podarować mu butelkę dobrej
      whisky a pan doktor jej nie przyjął - powiedział, że nie miałby sumienia! Za to
      przekazał nam swoją wizytówkę zawierającą numer komórkowy i poinformował nas,
      że zawsze możemy do niego dzwonić i wszystko z nim konsultować. Stąd nigdy
      słowa złego o nim nie powiem - na zawsze pozostaniemy mu wdzięczni. Dla nas
      jest lekarzem wielkiego formatu, niesamowitym specjalistą, doktorem o ludzkiej
      twarzy, takim, który traktuje pacjenta jak podmiot a nie przedmiot i nigdy nie
      zapomina o strachu i bólu, jaki łączy się z chorobą nowotworową.
      • chejron74 Re: bronię dr Macieja Ś. 06.01.06, 15:06
        Swietnym i to zarowno jako fachowiec i jako czlowiek neurochirurgiem jest prof. marek Harat z
        Wojskowego Szpitala w Bydgoszczy. Najlepsze w Polsce sa dwa osrodki: Bydgoszcz i Lublin.
        Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka