Gość: iwona IP: *.chello.pl 05.01.06, 20:07 A co sądzicie o mieszkankach na ul.Ułańskiej?Okolica chyba niezła? Wiadomo coś komuś na temat developera AGROBEX? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mysh.a Re: ul.ułańska 06.01.06, 09:17 hej! z developerem osobiscie nie mialam nic wspolnego, ale slyszalam sporo dobrego. Natomiast mieszkalam kiedys przy ul.Ulanskiej i wspominam tez czas bardzo bardzo bardzo dobrze;) Czasem wieczorem moze jest mniej przyjemnie (ale to chyba wszedzie). Samo otoczenie starych kamienic jest fajne, do tego niedaleko park wilsona. No i ogolnie lokalizacja super,bo do miasta blisko:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ROZTEREK Re: ul.ułańska IP: 83.238.211.* 06.01.06, 12:35 Developer taki sobie - są gorsi, ale sa też i lepsi. 1 - sprawdź czy to co kupujesz dziś faktycznie będzie w takim stanie jak developer obiecuje. W naszy budynku parę rzeczy jest w projekcie natomiast w rzeczywistości ich brak. Developer doszedł do wniosku iż lepsze są inne rozwiązania niestety zapomniał o tym poinformować kupujących i co niektórzy po odbiorze mieszkań trochę się zdziwili - nietety AGROBEX póki co nie poczuwa się do jakichkolwiek wyjaśnień. 2 - akustyka mieszkań tragiczna. Większość mieszkańców słyszy rozmowy z mieszkań znajdujących sie nad nimi. Wentylacja jest w stanie tragicznym - wkłady metalowe niby ocieplone ale niesie jak .... a obudowa z płyty kartonowo gipsowej - więc sami widzicie jaka izolacja akustyczna Powiem tylko tyle, że jak zadzwoniłam do firmy kominiarskiej i opisałam jak wykonana jest wentylacja to usłyszałam "Tak to buduje tylko AGROBEX, ale przecież tylko w budynkach jednorodzinnych. To niesie jak...." - a zaznaczam iż nie mówiłam od kogo kupiłam mieszkanie 3 - w zarządzaniu też nie są mistrzami świata. Trzeba zwrócić uwagę czy przypadkiem w umowie przedwstępnej nie podejmują próby wmanewrowania mieszkańców w zarząd poprzez umowę notarialną to raz a po drugie trzeba odkładać co miesiąc pieniądze na rachunki - gdyż my pierwsze dostaliśmy po pół rocznym mieszkaniu. A poza tym kasuja za zarząd jak normalny zarządca a robią o wiele mniej - oczywiście zlecając np odczyty liczników innym podwykonawcom każą nam za to dodatkowo płacić. Tak więc reasumując - znam gorszych developerów, ale kupując od AGROBEXU też trzeba się uzbroić w dużą dawkę cierpliwości i wiedzy z różnych dziedzin bo to niestety jedna z tych firm które po sfinalizowaniu sprzedaży niezbyt się klientami przejmuje. Odpowiedz Link Zgłoś