Dodaj do ulubionych

ul.ułańska

IP: *.chello.pl 05.01.06, 20:07
A co sądzicie o mieszkankach na ul.Ułańskiej?Okolica chyba niezła?
Wiadomo coś komuś na temat developera AGROBEX?
Obserwuj wątek
    • mysh.a Re: ul.ułańska 06.01.06, 09:17
      hej! z developerem osobiscie nie mialam nic wspolnego, ale slyszalam sporo
      dobrego. Natomiast mieszkalam kiedys przy ul.Ulanskiej i wspominam tez czas
      bardzo bardzo bardzo dobrze;) Czasem wieczorem moze jest mniej przyjemnie (ale
      to chyba wszedzie). Samo otoczenie starych kamienic jest fajne, do tego
      niedaleko park wilsona. No i ogolnie lokalizacja super,bo do miasta blisko:)
      • Gość: ROZTEREK Re: ul.ułańska IP: 83.238.211.* 06.01.06, 12:35
        Developer taki sobie - są gorsi, ale sa też i lepsi.
        1 - sprawdź czy to co kupujesz dziś faktycznie będzie w takim stanie jak
        developer obiecuje. W naszy budynku parę rzeczy jest w projekcie natomiast w
        rzeczywistości ich brak. Developer doszedł do wniosku iż lepsze są inne
        rozwiązania niestety zapomniał o tym poinformować kupujących i co niektórzy po
        odbiorze mieszkań trochę się zdziwili - nietety AGROBEX póki co nie poczuwa się
        do jakichkolwiek wyjaśnień.
        2 - akustyka mieszkań tragiczna. Większość mieszkańców słyszy rozmowy z
        mieszkań znajdujących sie nad nimi. Wentylacja jest w stanie tragicznym -
        wkłady metalowe niby ocieplone ale niesie jak .... a obudowa z płyty kartonowo
        gipsowej - więc sami widzicie jaka izolacja akustyczna Powiem tylko tyle, że
        jak zadzwoniłam do firmy kominiarskiej i opisałam jak wykonana jest wentylacja
        to usłyszałam "Tak to buduje tylko AGROBEX, ale przecież tylko w budynkach
        jednorodzinnych. To niesie jak...." - a zaznaczam iż nie mówiłam od kogo
        kupiłam mieszkanie
        3 - w zarządzaniu też nie są mistrzami świata. Trzeba zwrócić uwagę czy
        przypadkiem w umowie przedwstępnej nie podejmują próby wmanewrowania
        mieszkańców w zarząd poprzez umowę notarialną to raz a po drugie trzeba
        odkładać co miesiąc pieniądze na rachunki - gdyż my pierwsze dostaliśmy po pół
        rocznym mieszkaniu. A poza tym kasuja za zarząd jak normalny zarządca a robią o
        wiele mniej - oczywiście zlecając np odczyty liczników innym podwykonawcom każą
        nam za to dodatkowo płacić.
        Tak więc reasumując - znam gorszych developerów, ale kupując od AGROBEXU też
        trzeba się uzbroić w dużą dawkę cierpliwości i wiedzy z różnych dziedzin bo to
        niestety jedna z tych firm które po sfinalizowaniu sprzedaży niezbyt się
        klientami przejmuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka