Dodaj do ulubionych

Kto Burmistrzem, a kto Starostą?

19.01.06, 19:09
Wybory samorządowe juz niebawem, jak myślicie Wrześnianie, kto będzie
sprawował władzę w mieście i w powiecie? Macie jakieś typy, jakieś
spekulacje? A może "czarne konie"? Co sie mówi "na mieście"?
Czy dotychczasowi włodarze mają szansę na kolejna kadencję?
Obserwuj wątek
    • pan.nikt Re: Kto Burmistrzem, a kto Starostą? 19.01.06, 23:01
      Burmistrzem zostanie Kałużny, a Starostą????
      Moim zdaniem powinien Baranowski.

Kto przeciw i dlaczego??
      • margoo63 Re: Kto Burmistrzem, a kto Starostą? 20.01.06, 12:41
        Chyba żartujesz....? A kto zagłosuje na T. Kałuznego po raz drugi? Chyba że WW
        znowu zrobia to co ostatnio? A jesli chodzi o p. Baranowskiego...chyba ciągle
        ma złą sławę w miescie...:(
        • pan.nikt Re: Kto Burmistrzem, a kto Starostą? 20.01.06, 12:44
          no to kto??
          • euglena_pl Re: Kto Burmistrzem, a kto Starostą? 20.01.06, 13:31
            Absolutnie żaden z dotychczasowych. Czas najwyższy żeby przyszli ludzie nowi,
            którzy będą mieli trzeźwe spojrzenie na naszą lokalną rzeczywistość. Czas
            najwyższy odświeżyć i przewietrzyć dwa nasze urzędy. Wyjdzie to tylko nam na
            dobre.
            • pan.nikt Re: Kto Burmistrzem, a kto Starostą? 20.01.06, 13:45
              a konkrety?
            • uczciwy.obywatel Re: Kto Burmistrzem, a kto Starostą? 20.01.06, 13:48
              Powinniśmy odpłacić kartką wyborczą za wielbłąda i całą resztę, dosyć
              beszczelnych zagrywek. Muszą w tym mieście powstać wreszcie mądre rządy.
              • margoo63 Re: Kto Burmistrzem, a kto Starostą? 20.01.06, 14:17
                Mam wrażenie jednak, ze z Nowymi nie bedzie łatwo....Starzy czają sie za
                rogiem, knują i liczą na ludzką pamięć i wdzięczność???? Stawiam na Nowych!!
              • euglena_pl Re: Kto Burmistrzem, a kto Starostą? 20.01.06, 14:17
                Myślę, że we Wrześni jest wielu odpowiedzialnych mężczyzn i kobiet, którzy
                spokojnie mogliby sprawować te urzędy bez niespodzianek, jakie w ostatnich
                czasach zdarzają się u nas. Na konkrety chyba trochę za wcześnie.
                • margoo63 Re: Kto Burmistrzem, a kto Starostą? 20.01.06, 14:23
                  Na Burmistrza zagłosujemy bezposrednio...gorzej ze Starostą...układanki
                  partyjno-towarzyskie zgotować moga nam taka niespodzianke jak 4 lata
                  temu...Człowiek z nikąd...wole nie chce..A jesli chodzi o konkrety - już
                  ludziska zwierają szyki...
                  • wercyngetoryks_wp Re: Kto Burmistrzem, a kto Starostą? 22.01.06, 07:20
                    margoo63 napisała:

..A jesli chodzi o konkrety - już
                    > ludziska zwierają szyki...

I bardzo dobrze. mam nadzieję, że w końcu będą to ludzie, którzy wezmą się za
                    bezrobocie i wiele innych spraw a nie za przyznawanie wysokich nagród na
                    koniec roku.
                    • tarzanos Re: Kto Burmistrzem, a kto Starostą? 22.01.06, 14:42
                      Burmistrzem, człowiek z lewicy tym razem - np. Wojciechowski, a starostą, tak
                      jak zostało to powiedziane układy partyjne. Uważam, że z układów rządzących
                      wyleci wreszcie PSL, który po ostatnich wyborach parlametarnych nie ma się czym
                      pochwalić (Guzik-chyba 697 głosów w porównaniu z Jaśniewiczem... porażka).
                      W starostwie dogada się OFS np. z samorządnym powiatem albo z jakimś nowym
                      ugrupowaniem np. Łosińskich. A jeżeli burmistrzem nie zostanie Wojcoechowski to
                      ma duże szanse na starostę.

pozdrawiam
                      • margoo63 Re: Kto Burmistrzem, a kto Starostą? 22.01.06, 15:14
                        Hmmmm....Lewica? Kto ją widział?
                        tarzanos pisze "...Myslę,że Wojcoechowski to ma duże szanse na starostę."
                        Wg jakich danych??
                        P.Wojciechowski miał już swoje 5 minut. A skoro nie wykorzystał zaufania danego
                        mu przez wyborców (ponad 900 głosów)i nie chciał dogadać się z PLS-em
                        (czytaj:żądał władzy absolutnej)to chyba nie powinien juz liczyć na kolejne
                        poparcie??
                        "Przed zgubą idzie pycha, a przed upadkiem duch sie wynosi.."
                        (Ks.Przypowieści 14;18)
                        A jeśli chodzi np. o p. Łosińskich....mogą namieszać...
                        pozdrawiam
                        • antykomunista1 Re: Kto Burmistrzem, a kto Starostą? 22.01.06, 17:35
                          Trudno dzisiaj powiedzieć na jakim etapie jest ta lewica. Osobiście nie daję u
                          nas żadnych szans SLD i SDPL. O PD również mało słychać. Myślę, że do wyborów
                          samorządowych ukonstytuują się nowe ugrupowania, które skutecznie zmienią te
                          dzisiejsze typu SP w powiecie i UW w gminie. Być może, że w powiecie będą
                          musiały tworzyć koalicję, ale mam nadzieję , że nie taką, jak ta obecna. Zmiany
                          te są konieczne, bo z obietnic przedwyborczych obecnie rządzących mamy
                          pogłębiającą się tylko stagnację bezrobocia i kiepskie szanse rozwoju
                          gospodarczego. Myślę, że mieszkańcy już dawno to zrozumieli i zagłosują na
                          ludzi, którzy zaczną radykalnie zmieniać naszą rzeczywistość, zaczynając od
                          spraw najważniejszych, czyli bezrobocia.
                          • margoo63 Re: Kto Burmistrzem, a kto Starostą? 22.01.06, 18:06
                            Jeszcze mi w uszach brzmią przedwyborcze obietnice stworzenia "drugiego"
                            Tarnowa Podgórnego (oczywiście przez p.Kałużnego).
                            • sabencja Re: Kto Burmistrzem, a kto Starostą? 22.01.06, 18:16
                              Nasi włodarze i w gminie i w powiecie stworzyli ale własne folwarki.
                              • klaudiusz4 Re: Kto Burmistrzem, a kto Starostą? 22.01.06, 18:46
                                Chciałoby się coś napisać o działaniach tych, którzy u na rządzą, ale tak
                                właściwie nie ma co. Bo cóż takiego przez te blisko 4 lata się u nas zmieniło?
                                Bezrobocie jak było wysokie tak jest nadal i zgadzam się z osobami wcześniej
                                się wypowiadającymi, że powinno być ona priorytetem włodarzy. A czy jest?
                                Właśnie statystyki 23% mówią same za siebie.

Jakie sukcesy odnotowano? Żadnych jakiś spektakularnych. Jeżeli ktoś się chwali
                                festiwalem im. „Anny Jantar”, „prowincjonaliami”, które są już od dawna, jakimś
                                wyścigiem kolarskim, który przemknął przez nasze miasto w ciągu 5 minut, czy
                                prawyborami, których pomysłodawcą był nie kto inny tylko poprzedni burmistrz,
                                to rzeczywiście jesteśmy w głębokiej zapaści.
                                W nadchodzących wyborach mamy pole do popisu, żeby oddać swój głos na tych,
                                którzy mocno stąpają po ziemi nie obiecując drugiego Tarnowa Podgórnego.
                                Propaganda sukcesu już kiedyś była. A jak się skończyła?
                                • margoo63 Re: Kto Burmistrzem, a kto Starostą? 22.01.06, 19:18
                                  Wobec tego, czy mamy ludzi którzy wezmą sie z bary z rzeczywistoscia, czy czeka
                                  nas kolejna "zmiana" pozorantów??
                          • pan.nikt Re: Kto Burmistrzem, a kto Starostą? 22.01.06, 19:17
                            antykomunista1 napisał:

Myślę, że mieszkańcy już dawno to zrozumieli i zagłosują na
                            > ludzi, którzy zaczną radykalnie zmieniać naszą rzeczywistość, zaczynając od
                            > spraw najważniejszych, czyli bezrobocia.

czyli kto??

kTOŚ NASTEPNY KTO NAKŁAMIE??

Nie oszukujmy się bezrobocie we Wrześni, zależy od sytuacji w kraju.

I każdy, kto będzie nas szczuł Tarnowem, albo nie wie co mówi, albo zwyczajnie
                            KLAMIE.

Pisałem to przed poprzednimi wyborami i miałem rację.
                            Muszę tylko przyznać, że Kałużnemu udało się zrobić więcej w kierunku
                            inwestycyjnym niż przypuszczałem.

Ps a co z "Koreą"??
                            • antykomunista1 Re: Kto Burmistrzem, a kto Starostą? 22.01.06, 20:09
                              Sens mojej wypowiedzi, to że czas najwyższy skończyć z obiecankami typu Tarnowo
                              Podgórne.

Kto ma zastąpić obecnych?

Ludzie pragmatyczni i odpowiedzialni, dla których najważniejsze będzie dobro
                              wspólne, którzy przestaną mamić półśrodkami typu festiwaliki, wyścigi itp.
                              (tematy zastępcze) Oczywiście jest to również potrzebne, ale najpierw
                              gospodarka, z którą się wiążą miejsca pracy. Czas najwyższy rozliczyć również
                              wszystkich tych, którzy doprowadzili do klęski, Tonsilu, Biegrolu, Stokbetu,
                              Meramontu itp. Może na tych zgliszczach da się jeszcze coś utworzyć?

Co z koreą? Wszyscy milczą, a obiecanych miejsc pracy jak nie było tak nie ma.
                              To również świadczy o rzetelności sprawujących władzę.
                              • judymdoktor Re: Kto Burmistrzem, a kto Starostą? 22.01.06, 20:23
                                Nie wiem, czy w ogóle jest jakiś sens wracania do tego, co było. Czas najwyższy
                                zacząć budować z wykorzystaniem własnych zasobów gruntów pod inwestycje. Czy
                                również na tym, co było? Może z wykorzystaniem tylko pewnych elementów. To, że
                                Tarnowo Podgórne było po prostu lokalną utopią, hasłem przedwyborczym było
                                wiadomo wcześniej. Dlatego przestańcie już o tym wspominać.
                                Co do rozliczeń, to przy obecnej naszej sytuacji też nie ma sensu, a przyszłym
                                włodarzom zajęłoby to zbyt dużo cennego czasu, który powinni przeznaczać na coś
                                innego.
                                • antykomunista1 Re: Kto Burmistrzem, a kto Starostą? 22.01.06, 20:28
                                  A dlaczego mamy nie poznać tych, którym zawdzięczamy chociażby takie afery jak
                                  w Biegrolu? Zupełnie się z tobą nie zgadzam. Nie może to być kolejna czarna
                                  krecha. W końcu mamy ponad 6 tysięcy bezrobotnych, którzy powinni poznać
                                  kulisy rządów w tych firmach. Jeżeli są niewinni, to na pewno się wybronią.
                                  • pan.nikt Re: Kto Burmistrzem, a kto Starostą? 22.01.06, 20:32
                                    I tu się z Tobą antykomunisto zgadzam.

Napisałem nawet na forum WW:

"Jak kraść to miliony, jak jebać to ksieżniczki
                                    co pokazuje Biegrol, Tonsil i qrewski poseł golik"

I NIE JEST TO FRUSTRACJA, ALE WOŁANIE O ELEMENTARNĄ SPRWIEDLIWOSĆ.

• judymdoktor Re: Kto Burmistrzem, a kto Starostą? 22.01.06, 20:33
                                    I co z tego? Będziemy się zajmować rozliczeniami, a bezrobocie będzie dalej
                                    rosło? Widzisz, jak się wywinęli ci z Biegrolu? Za taką kasę w zawiasach.
                                    • pan.nikt Re: Kto Burmistrzem, a kto Starostą? 22.01.06, 20:37
                                      Żadna, nawet kwitnąc gospodarka, ba żand kopalnia złota, czy diamentu nie
                                      wytrzyma takiego złodziejstwa jak w IIIRP.

Tak musimy wzmacniać gospodarkę, musi walczyć o miejsca pracy, ale bez
                                      rozliczenia złodziji nie damy rady nic zrobić.

Zwróć uwage, ze np POWAŻNE firmy zachodnie nie przychodza, albo uciekają z
                                      Polski również z powodu KORUPCJI.
                                      A kapitał spekulacyjny, czuje sie u nas świetnie.
                                      Tylko, że on nie daje, a zabiera miejsca pracy.
                                    • antykomunista1 Re: Kto Burmistrzem, a kto Starostą? 22.01.06, 20:44
                                      Jest to zwykła sprawiedliwość dziejowa. Ludzie, którzy się dorobili fortun na
                                      krzywdzie innych forując złodziejską prywatyzację, odbierając potężne
                                      prezesowskie pensje w sytuacji, kiedy zakład pracy przynosił ogromne straty,
                                      którym tak naprawdę wcale nie zależało na rozwoju firm, którymi kierowali,
                                      powinni w majestacie prawa ponieść wszystkie konsekwencje karne. I nie ma tu
                                      nic do rzeczy jakaś strata czasu.

• mateuszmars Re: Kto Burmistrzem, a kto Starostą? 22.01.06, 20:54
                                        Dlatego ludzie władzy powinni być: po pierwsze uczciwi, po drugie uczciwi, po
                                        trzecie uczciwi. Czy są u nas tacy? Może to jest utopią?

Uczciwość, etyka, moralność, gospodarność, przedsiębiorczość – czy jest u nas
                                        ktoś, kto odpowiada takiemu wizerunkowi?
                                        • margoo63 Re: Kto Burmistrzem, a kto Starostą? 22.01.06, 21:21
                                          > Dlatego ludzie władzy powinni być: po pierwsze uczciwi, po drugie uczciwi, po
                                          > trzecie uczciwi. Czy są u nas tacy? Może to jest utopią?
                                          >
                                          > Uczciwość, etyka, moralność, gospodarność, przedsiębiorczość – czy jest u
                                          > nas
                                          > ktoś, kto odpowiada takiemu wizerunkowi?

• sabencja Do Pana NIKT-a 23.01.06, 07:12
                              Napisał Pan cyt.

czyli kto??
                              >
                              > kTOŚ NASTEPNY KTO NAKŁAMIE??
                              >
                              > Nie oszukujmy się bezrobocie we Wrześni, zależy od sytuacji w kraju.
                              >
                              > I każdy, kto będzie nas szczuł Tarnowem, albo nie wie co mówi, albo
                              zwyczajnie KLAMIE.

Szanowny Panie Nikt czy chcesz nam powiedzieć, że obecny Burmistrz nie wie co
                              mówił i jest zwyczajnym kłamcą?

Dlaczego mimo pańskich oczywistych oskarżeń obecnego Burmistrza chce Pan na
                              niego głosować w kolejnych wyborach??????

• pan.nikt Re: Do Pana NIKT-a 23.01.06, 09:00
                                Niestety w kampani wyborczej kłamią wszyscy.
                                Taka jest ta demokracja i ja do tego przywykłem.
                                I dlatego nie wierzę reklamom i nie wierze kampanii.
                                Zresztą w poprzedniej kampanii wyraźnie wielokrotnie napisałem, że Kałużny
                                mówiąc oględnie "PICUJE".
                                Nie wierzyłem ani w Tarnowo, ani w Pułtusk.

Dziś w sprawach inwestycji i terenów inwestycyjnych moge powiedzieć jedno:
                                Zrobił dużo mniej, niż bzdurnie obiecywal, ale zrobił więcej niż miałem
                                nadzieję.
                                W sumie zrobił więcej niż dotychczasowi burmistrzowie.

Mówisz Kałużny NIE.

OK to kto???

Może przyjmę jakąś propozycje zmiany.
                                Ale to musi być naprawdę dobra propozycja.

ps Bardzo nie podoba mi sie zatrudnianie żony Burmistrza w UM i to może być
                                powód klęski w wyborach.
                                Wg mnie z ratusza musi odejść albo Kałużny, albo Kałużna
                                • wercyngetoryks_wp Re: Do Pana NIKT-a 23.01.06, 18:32
                                  > pan.nikt napisał:

> Dziś w sprawach inwestycji i terenów inwestycyjnych moge powiedzieć jedno:
                                  > Zrobił dużo mniej, niż bzdurnie obiecywal, ale zrobił więcej niż miałem
                                  > nadzieję.
                                  > W sumie zrobił więcej niż dotychczasowi burmistrzowie.

Nie wiem jak taką wypowiedź rozgryźć. To jest nic innego, jak zwykłe zakłamanie
                                  i wodolejstwo. Jak można coś obiecywać czego z góry wiadomo nie można
                                  zrealizować? Jak taką osobę nazwać? Wg twojej wypowiedzi, wyborców musiał
                                  mieć za ciemniaków?

Zdecydowanie więcej od twojego burmistrza zrobił poprzednik Celestyn B. Moim
                                  zdaniem nie ma porównania jego pierwsza kadencja z tą dzisiejszą na korzyść
                                  Celestyna.

• pan.nikt Re: Do Pana NIKT-a 23.01.06, 18:44
                                    Jak rozgryźć?
                                    Zwyczajnie.
                                    Nie wierzyłem w obietnice wyborcze Kałużnego, czemu zresztą głośno dawałem
                                    wyraz.
                                    Nie wierzyłem bardziej niż się okazało.
                                    Czyli ZROBIŁ WIĘCEJ NIŻ JA BYŁEM S TANIE UWIERZYĆ.

Oczywiście masz rację, że dużo mniej niż obiecywał.

A teraz porównanie kadencji?
                                    To trudna sprawa, bo i warunki krajowe inne.
                                    W sumie za Bachorza udało się ściągnąć (już nieważne jak) Massive, Kałużnny ma
                                    już Gestamp, ma nastepce Massive i ponoć jednego, czy dwóch potencjalnych
                                    klientów.

Dużo w wyborach będzie zależało, czy, któraś z tych inwestycji ruszy.

I ciągle pozostaje pytanie:

-KOREA,
                                    to wygląda jak klęska starostwa, ale Kałużny maczał w tym chyba palce. I tu
                                    bół, czyli brak wyjaśnienia. Klęska starostwa, ale czy napewno osobista klęska
                                    Starosty?, czyli czy Starosta nie ma z tego wszystkiego jakiś boków. Nikogo nie
                                    oskarżam. Pytam!!! Pytam o zmane właściciela, pytam o problem uzbrojeń. Jakie
                                    było uzbrojenie działki w chwili sprzedaży (faktyczna+obiecana przez powiat) i
                                    jak jest teraz

- PAŃSTWO KAŁUŻNI W RATUSZU.
                                    Nie wyobrażam sobie ponownego wyboru Burmistrza, jeżeli jego żona będzie dalej
                                    pracowała w Ratuszu. Ratusz, to nie firma rodzinna.

Pewnei pytań jest więcej, ale po kolei.
                                    • wercyngetoryks_wp Re: Do Pana NIKT-a 23.01.06, 19:14
                                      Porównanie kadencji obu panów niestety wychodzi na korzyść, Celestyna. Jego
                                      działania w pierwszej kadencji były zdecydowanie bardziej dynamiczne zarówno w
                                      sferze gospodarczej jak i tej kulturalno –promocyjnej. Obojętnie, co byśmy o
                                      nim nie powiedzieli, to jednak jego działaniom zawdzięczamy inwestycje typu
                                      Oczyszczalnia, Massive, o którym wspomniałeś, lepsza współpraca z drobnymi
                                      przedsiębiorcami i rzemiosłem. Jemu, jak tu już ktoś napisał zawdzięczamy
                                      Prowincjonalia, Prawybory, współpracę z Niemcami i Anglikami i parę innych
                                      imprez, które dzisiaj są kontynuowane. Oczywiście, były trochę inne warunki
                                      gospodarcze i mniejsze bezrobocie.

Co do słynnej już 35 ha działki, to uważam, że tajemniczość wokół niej jest
                                      kompromitująca, a obiecane z nią miejsca pracy, są zwykłą obiecanką cacanką, a
                                      głupcy niech się cieszą.
                                      • wercyngetoryks_wp Re: Do Pana NIKT-a 23.01.06, 19:19
                                        A co do etyki postępowania w sprawowaniu swojego urzędu, obu panów oceniam
                                        tak samo, czyli jeden i drugi dostałby ode mnie CZERWONĄ KARTKĘ!
                                        • margoo63 Re: Do Pana NIKT-a 23.01.06, 19:38
                                          A skoro czerwona kartka....
                                          • edwardbonawentura Re: Kto Burmistrzem, a kto Starostą? 23.01.06, 21:01
                                            Trudno tak do końca obiektywnie porównać i ocenić zasługi tych dwóch
                                            burmistrzów. Każdy z nich ma plusy i minusy oraz pewne podobieństwa w swoim
                                            urzędowaniu. Osobiście nie podjąłbym się oceny, który lepszy a który gorszy.

Natomiast mój wielki niepokój budzi wszystko to, co dzisiaj się dzieje z
                                            działką 35 hektarową zwaną „Koreą”. Myślę, że temat ten był na tym forum bardzo
                                            często poruszany, nieraz budził wielkie emocje, cała historia i związane z nią
                                            perypetie zostały tutaj nie tak dawno precyzyjnie wyjaśnione. A dzisiaj nie
                                            wiemy nic, mgłą tajemniczości są owiane wszystkie sprawy związane z kupnem i
                                            domniemaną odsprzedażą. Mienie to zostało uratowane, a tak dokładnie powiat je
                                            dostał na tacy, jak kurę, która zniosła złote jajo. W dobie mówienia o
                                            przejrzystości trudno nie czuć zgorszenia taką sytuacją. Odpowiada za to
                                            starostwo, któremu jest jakoś trudno przekazać społeczeństwu precyzyjne
                                            informacje o naszym powiatowym mieniu. Bo jak wszyscy pamiętamy, mienie to
                                            zostało uratowane dla powiatu – starostwa, a nie oddane do Skarbu Państwa. I
                                            zamiast się tym cieszyć, mieliśmy na początku wyzwiska od komunistów, bo ktoś
                                            tego nie oddał za „friko”, a potem milczenie i ciszę i wiele domniemań o
                                            odsprzedażach. Jest to bardzo niepoważne, a wręcz skandaliczne zachowanie.
                                            • antykomunista1 Re: Kto Burmistrzem, a kto Starostą? 23.01.06, 21:12
                                              Szczególnie jak każdy z nas może teraz zobaczyć, co można było zrobić z
                                              ogromnym majątkiem, ogromną ilością ziemi w Biegrolu. Wielkie przekręty i
                                              wyłudzenia ,a na koniec śmieszne wyroki w zawieszeniu. I tak właśnie, co
                                              niektórzy „dbali” i się „troszczyli” o dobro wspólne, tylko raczej dla siebie a
                                              nie dla lokalnej społeczności np. powiatu czy gminy.
                                              Wdać, że hochsztaplerstwo się w tym wypadku opłaciło. Mam nadzieję, że nowy
                                              rząd się również tym zajmie.
                                              • judymdoktor Re: Kto Burmistrzem, a kto Starostą? 23.01.06, 21:25
                                                No właśnie, a co na to radni z naszego Forum? Panowie, czy coś wiadomo na ten
                                                temat? Oczywiście mam na myśli słynną koreę.
                                              • margoo63 Re: Kto Burmistrzem, a kto Starostą? 23.01.06, 21:32
                                                Rozliczyc jak najbardziej....no i "ukarać", chyba ze "przywołani do tablicy"
                                                sami już wymierzają sobie sprawiedliwość....A na Nowych bym nie liczyła za
                                                bardzo,(chyba że są gdzieś "przjrzyści"?) a juz zwłaszcza na rząd...
                                                • antykomunista1 Re: Kto Burmistrzem, a kto Starostą? 23.01.06, 21:39
                                                  Rozliczyc jak najbardziej....no i "ukarać", chyba ze "przywołani do tablicy"
                                                  > sami już wymierzają sobie sprawiedliwość

Najprościej sobie samemu wymierzyć sprawiedliwość. Np. 3 lata w zawieszeniu na
                                                  3. A milioniki wyparowały. Bądź poważny człowieku.

A na Nowych bym nie liczyła za
                                                  > bardzo,(chyba że są gdzieś "przjrzyści"?) a juz zwłaszcza na rząd...

A co może na starych z SLD najlepiej jest liczyć? Może takich, jak ci ze
                                                  Starachowic najpierw wspierani przez poisłów SLD, a potem jeden z nich
                                                  ułaskawiony przez Kwaśniewskiego również z SLD. Rozumiem, że na takch możesz
                                                  liczyć? A może słynny rząd Millera kroczący od afery do afery?

• margoo63 Re: Kto Burmistrzem, a kto Starostą? 23.01.06, 21:39
      margoo63 napisała:

> Wybory samorządowe juz niebawem, jak myślicie Wrześnianie, kto będzie
      > sprawował władzę w mieście i w powiecie? Macie jakieś typy, jakieś
      > spekulacje? A może "czarne konie"? Co sie mówi "na mieście"?
      > Czy dotychczasowi włodarze mają szansę na kolejna kadencję?
    • cypissekk Re: Kto Burmistrzem, a kto Starostą? 24.01.06, 18:27
      Uważam, że obecna władza już dosyć się napracowała przez te ostatnie cztery
      lata. A inni?
      No czas pokaże co to będzie, wybory już niebawem, a najlepiej będzie jak wybory
      samorządowe pokryłyby się z parlamentarnymi bo wtedy Ci "wielcy" musieliby się
      zdecydować czy do Warszawy czy zostać we Wrześni. Co do niektórych to już
      wiadomo gdzie im bliżej. Lepiej zostawić bałagan po sobie i uciekać niż martwić
      się problemami które są tutaj. Nie wróżę tak samo obecnemu staroście,
      wicestaroście jak i burmistrzowi i wiceburmistrzom wielkiej kariery w
      następnych latach. Nie będę już mówił że szczególnie nie życzę tego.... bo nie
      chcę przeklinać....
      wybierzmy mądrze i patrzmy na czyny a nie na piękne obrazki i wypowiedzi,
      chociaż niektórzy i tego nie potrafią.
      • margoo63 Re: Kto Burmistrzem, a kto Starostą? 24.01.06, 19:08
        cypissekk napisał:

> Uważam, że obecna władza już dosyć się napracowała przez te ostatnie cztery
        > lata. A inni?
        >> wybierzmy mądrze i patrzmy na czyny a nie na piękne obrazki i wypowiedzi,
        > chociaż niektórzy i tego nie potrafią.

Hmmm "napracowała"....o tak, czas im już "wypocząć" i nam od nich...
        a co to wypowiedzi...."kończcie Waście, wstydu oszczędźcie..."
    • margoo63 Re: Kto Burmistrzem, a kto Starostą? 27.01.06, 17:44
      Jednak Wrześnianie wolą problemy władz centralnych i rozgrywki polityczne
      (PiS/PO) od tych z własnego podwórka.
      • wercyngetoryks_wp Re: Kto Burmistrzem, a kto Starostą? 02.02.06, 20:43
        Myślę, że Wrześnianie maja dosyć tego co jest teraz. Czas najwyższy na
        tworzenie koalicji, które spowodują wybór zupełnie nowych ludzi. Uważam, że do
        rozmów powinny usiąść PIS z LPR i SO. Daje tym ugrupowaniom największe szanse
        na wygraną, szczególnie w powiecie.
        • andrzej_pierdola Re: Kto Burmistrzem, a kto Starostą? 02.02.06, 21:12
          Doskonały pomysł. Jestem w stanie patronować takiemu porozumieniu. Kiedyś
          dysponowałem lokalną rozgłośnią. Na dzień dzisiejszy mamy na razie Nasz Tygodnik.
          Jeśli uda wam się go rozpropagować w środowisku zwolenniczek Radia we Wrześni
          (muszą wykupić roczną prenumeratę), mozecie liczyć na darmowe reklamy.
          Oczywiście do czasu, aż potężni reklamodawcy zaczną do mnie walić drzwiami i
          oknami, co coś czuję, stanie się lada moment. Aha i nie musicie do mnie mówić
          ojcze Andrzeju, wystarczy, że zwolenniczki wykupią nakład. Poza tym w tygodniku
          mogą pojawić się różne moherowe akcenty. Jakie ? Liczę na waszą wyobraźnię.

Gratuluję,
          Andrew
          • wercyngetoryks_wp Re: Kto Burmistrzem, a kto Starostą? 02.02.06, 21:17
            Andrzejo jestem zbudowany twoją otwartością. Co prawda komuchów do tej
            koalicji nie przyjmujmują, ale możesz zostać oddźwiernym i zamiataczem śniegu w
            którymś z urzędów. Trochę lepsza propozycja, to noszenie reklam na twoim
            odblaskowym ubraniu. Załatw to proszę, a zmienimy czerwony odblask na
            pomarańczowym. Zgoda?
            • andrzej_pierdola Re: Kto Burmistrzem, a kto Starostą? 02.02.06, 21:55
              Mogę robić wszystko byleby skutecznie stłuc śliwkę na kwaśne jabłko !!! Hehehe.
              • wercyngetoryks_wp Re: O o to chodzi Andriu 02.02.06, 22:13
                No i o to chodzo Andriu. Jak będziesz świecił, to będziesz przejrzysty. Jak
                dodasz do tego, że będziesz świecił przed urzędem a niw w urzędzie, to wszelkie
                podejrzenia o krupcję i inne tego typu dziadostwa z ciebi zejdą. Będziesz
                wyzwolonym od pokus człowiekiem.
          • klaudiusz4 Re: do pana pierdoły 02.02.06, 21:52
            Panie pierdoła - SPOKOJNE
            Zwały są chorobą cywilizacji. Oszczędzaj się.
        • judymdoktor Re: Kto Burmistrzem, a kto Starostą? 02.02.06, 23:03
          Wybory już niedługo.
        • edwardbonawentura Re: Kto Burmistrzem, a kto Starostą? 03.02.06, 10:56
          Ja mam nadzieję, że u nas nie dojdzie do koalicji takiej o jakiej pisze pan
          wercyngetoryks_wp
    • margoo63 Re: Kto Burmistrzem, a kto Starostą? 10.02.06, 19:09
      PiS rozpoczął jakieś pląsy ku władzy, PO...Bóg raczy wiedzieć....Co dalej?
      Jeszcze ktoś sie przebudził z długiego snu? Komu kibicowac?
      • edgar.rolenkot Re: Kto Burmistrzem, a kto Starostą? 11.02.06, 12:21
        No właśnie, kto byłby najlepszym kandydatem na te dwa stanowiska? Osobiście
        uważam, że powiaty powinny przestać istnieć. Szkoda pieniędzy podatników na
        biurokrację i stanowiska starostów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka