sebar_rysiu 23.01.06, 23:12 tylko nie ten aferzysta, nieudacznik Grobelny!!! Jezeli on wygra wyprowadzam sie z tego miasta na dobre!! Sebar sebar_rysiu@yahoo.co.uk Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Sayan Re: Maria Pasło-Wiśniewska prezydentem Poznania? IP: *.rivrw6.nsw.optusnet.com.au 24.01.06, 01:54 Cla bande z pl.kolegiackiego nalezalby wiesc na toczkach, korupcja, prywata, niestety dominuja na kazdym kroku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: techno-log Re: Maria Pasło-Wiśniewska prezydentem Poznania? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 02:14 Panie, a kto to jest ta kobita? Wyniki sondażu są rewelacyjne. A może tak właśnie wygląda kampania wyborcza - większość wyborców wybiera panią X, bo tak jest w sondażach. Dla mnie to jest zwykły kit, o tej "kobiecie" usłyszałem całkiem niedawno (nie studiowałem list wyborczych wszystkich komitetów), a teraz dowiaduję się kolejnych nowości. Moim najlepszym kandydatem będzie przysłowiowy sołtys Kierdziołek (a może ktoś np. z Ostrowa), albo JA (nie myślę, że jednak JA, a dopiero potem sołtys). Żeby cyrk był tylko w cyrku, a wszędzie indziej było normalnie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryszard Takie sa sadaze Wyborczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 08:16 Ten sondaz jest tyle wart co sondaze Wyborczej mowiace o tym ,ze Polacy chca koalicji PiS -PO.Ten sondaz i artykol to kolejne uderzenie w Grobelnego i nachalne promowanie Wisniewskiej , czlowieka ,ktory nie ma nic wspolnego z Poznaniem po za tym ,ze tu studiowala.Wisniewska mysli ,ze Poznaniem mozna zadzic jak bankiem, w sposob dyktatorski.Czy ona rozumie sprawy spoleczne,mieszkaniowe,samorzadoweitd a nie tylko ksiegowe.To kolejna marionetka cwaniaczkow z PO przywieziona w teczce.Wole Grobelnego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Creditor Re: Maria Pasło-Wiśniewska prezydentem Poznania? IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 24.01.06, 08:22 "co to za kobita"?? no kobita z doświadczeniem ... i to niejednym. "Jako prezes jednego z największych polskich banków banku gościła często na łamach gazet. Mało kto jednak wiązał wówczas jej nazwisko z Poznaniem. - Teraz ma się to zmienić. - Jestem posłanką z tego regionu i chcę zajmować się prawami moich wyborców - deklaruje Maria Pasło-Wiśniewska, była prezes banku Pekao SA, obecnie posłanka na Sejm. Urodziła się w Szamotułach, ale jak twierdzi, był to tylko "incydent", bo całe życie prywatne związała z Poznaniem. Tu kończyła szkołę podstawową, a potem VIII Liceum Ogólnokształcące. Wtedy jeszcze o ekonomii w ogóle nie myślała. - Byłam zafascynowana geografią i geologią. Po maturze chciałam studiować geologię na Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie - opowiada. Od tego pomysłu odwiódł ją jednak ówczesny dyrektor szkoły. - Wytłumaczył, że nie ma co stwarzać rodzicom problemów finansowych i logistycznych i tym mnie przekonał. Wybrałam więc handel zagraniczny na Akademii Ekonomicznej - wyjaśnia Wiśniewska. Na studia dostała się bez egzaminów - dzięki nagrodzonej w konkursie dla licealistów pracy na temat geologii. Gdy skończyła studia na początku lat 80., zaczęła pracę w wydziale kredytów w oddziale Narodowego Banku Polskiego. - Byłam wówczas bardzo niezadowolona z tej pracy - to, co robiłam, nie było nawet namiastką ekonomii, której uczyłam się na studiach. Pamiętam na przykład, że w czasach kiedy szalała kilkudziesięcioprocentowa inflacja, ja miałam negocjować z Cegielskim warunki kredytu, a widełki miałam od 8 do 8,5 proc. - wspomina. Na szczęście nadszedł rok 1988 r., a z nim reformy i pomysł wyodrębnienia z NBP grupy banków komercyjnych. - Zostałam wtedy poproszona do zespołu organizującego bank WBK. I zaczęły się fascynujące lata tworzenia czegoś nowego. Jednocześnie ta praca unaoczniła mi, jak niewiele wiem z dziedziny bankowości i zarządzania - wspomina.- Ona nie boi się wyzwań, jest ambitna w pozytywnym tego słowa znaczeniu - chce zrobić coś dobrego - ocenia Aleksander Komps, dziś członek Zarządu banku WBK, z którym współpracowała przy tworzeniu banku. Potem panią Marię poproszono o pracę przy tworzeniu funduszu inwestycyjnego Skarbiec, a niedługo potem dostała propozycję objęcia prezesury banku Pekao SA. - Sprawna, zorganizowana, bardzo opanowana - wylicza cechy byłej szefowej jej dawny współpracownik. Połączyła bank z trzema mniejszymi i wprowadziła go na giełdę. Dwukrotnie znalazła się na liście dwudziestu pięciu najbardziej wpływowych kobiet Europy ogłaszanej przez "Wall Street Journal". Kiedy dwa lata temu obwieściła, że rezygnuje z prezesury Pekao SA, posypały się pytania: dlaczego, co dalej? - Dlatego że uznałam, iż swoją misję wypełniłam. A co dalej - jeszcze wtedy nie wiedziałam - wyjaśnia dziś. A co robiła przez dwa lata między wyborami a rezygnacją? Wykładała na dwóch uczelniach, a poza tym prowadzi własną firmę konsultingową - doradza liderom korporacji w wychodzeniu ich firm z sytuacji kryzysowych. - Jestem dumna, że wszystkie instytucje, w których pracowałam, nadal świetnie sobie radzą - mówi. Na liście kandydatów Platformy Obywatelskiej do Sejmu pojawiła się niespodziewanie. Weszła od razu na drugie miejsce i wyprzedziła znanych działaczy, co spowodowało plotki, że wysoką pozycję zawdzięcza dobrej znajomości z Donaldem Tuskiem. - Aż tak dobrą znajomą nie jestem. Zadecydowało raczej to, że miejsce działaczy mieli w Sejmie zastąpić fachowcy - mówi. Teraz jest zajęta organizowaniem swojego biura poselskiego. Jak zaznacza, mimo że pracuje poza Poznaniem, poznanianką nigdy być nie przestała i nigdy z miasta się nie wyprowadziła. Od niemal dziesięciu lat jest stałą pasażerką piątkowych ekspresów z Warszawy do Poznania. - Bardzo lubię te godziny spędzone w pociągu. Mam wtedy czas przejrzeć prasę z całego tygodnia albo poczytać ulubioną książkę, którą zawsze mam przy sobie w torebce. Czasem też pracuję - wyjaśnia. Trudno z niej wydobyć choć zdanie na temat prywatnego życia. - Nie lubię się narzucać i nie sądzę, by to kogoś interesowało - ucina krótko. Wiadomo tylko, że mąż Waldemar jest lekarzem. Wolny czas lubi spędzać w gronie znajomych, słucha muzyki albo czyta. - Uwielbiam biografie, z nich tak wiele można się nauczyć. Ale właściwie czytam wszystko, szczególnie lubię literaturę iberoamerykańską - dobrze opisuje rzeczywistość - wyjaśnia. - Lubię czytać kilka książek jednocześnie. Teraz czyta "Gułag" Anne Applebaum i biografię Isabel Allende. Ceni książki Artura Perez-Reverte. O sobie mówi, że jest optymistką, którą trudno wyprowadzić z równowagi. Nie chce też zdradzić, co jej się w życiu nie udało. - Po prostu wyciągam wniosku na przyszłość z takich zdarzeń - ucina. Przyznaje się tyko do jednej słabości: nie lubi latać samolotem, ale jak zaraz zaznacza - i do tego stara się przyzwyczaić." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lech Re: Maria Pasło-Wiśniewska prezydentem Poznania? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 17:57 Mądra babka i to wszystko. A Szamotuły to prawie Poznań. Ja urodziłem się w Ustce, bo mama była tam na wakacjach, ale jestem poznaniakiem. A że zna Europę I Polskę to dobrze. Będę na nia głosowal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Maria Pasło-Wiśniewska prezydentem Poznania? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 17:50 To wejdź na jej stronę www.mariawisniewska.pl dowiesz się, że warto na nią głosować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Włodek KRETKowska! tylko ona! IP: 87.116.161.* 17.08.06, 14:06 Kretkowska na prezydentke! Pasło niech wraca do banku, gdzie jej miejsce, a nie wtraca sie do polityki samorzadowej, na ktorej sie nie zna. Biedne PO, ze nie ma innej kandydatki, tylko taka spoza polityki - a co, wszyscy politycy PO sie juz skompromitowali? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: art Re: Maria Pasło-Wiśniewska prezydentem Poznania? IP: *.icpnet.pl 24.01.06, 17:00 pani Pasło Wiśniewska ma duże szanse na objęcie tego stołka...bo tu wszystko zależy od kasy. Jako prezes banku (wyjątkowo wrednego zresztą i bezwzględnego) nieźle sie dorobiła na kłopotach przedsiębiorców, których dopadła recesja końca lat 90-tych. Kroją się nam dalsze rządy przewalaczy w mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Re: Maria Pasło-Wiśniewska prezydentem Poznania? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 18:05 Nieprawda, myślę,że może być tylko lepiej. Pasło-Wiśniewska to fachowiec. A fachowców, szczególnie niektórzy dyrektorzy dotowani z budżetu nie lubią. Po co wypracować uczciwie, jak można obłowić się na pieniądzach podatników. PASŁÓ- WIŚNIEWSKA TO NAJLEPSZA KANDYDATURA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbyszek Jeśli grobelny stanie do wyborów to wstyd. Jeśli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 08:21 wygra to HAŃBA! Precz z nieudacznikami!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana pan grobelny musi odejsc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 08:31 z przerazeniem i niesmakiem przeczytalam, ze pan grobelny po raz kolejy chce walczyc o prezydenture. a gdzie honor? a gdzie refleksja na temat wlasnych bledow? a gdzie odwaga, zeby w koncu odejsc? ale tak naprawde przeraza mnie fakt, ze ten czlowiek ma poparcie wiekszosci poznaniakow. ludzie! obudzcie sie! rozejrzyjcie sie dookola siebie! policzcie nieudane inwestycje, watpliwe decyzje, utracone fundusze unijne i niejasne kontakty "biznesowe" obecnego prezydenta poznania! chcecie kontynuacji przez kolejne cztery lata? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z 247 Re: pan grobelny musi odejsc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 10:04 Nie zauważyłaś,że czasy się zmieniły? Honor,poczucie obowiązku...Tego to nawet w szkole nie uczą,niestety.Można wynieść z domu,jeśli się taki miało.Tylko co przekażą latoroślom "dresy" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajsch Re: Maria Pasło-Wiśniewska prezydentem Poznania? IP: *.bu.amu.edu.pl 24.01.06, 09:59 to bardzo zly pomysl ! na prezydenta Poznania powinien startowac Waldy Dzikowski to jest ktos stad Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sayan Re: Maria Pasło-Wiśniewska prezydentem Poznania? IP: *.rivrw6.nsw.optusnet.com.au 24.01.06, 10:11 Tylko Wladyslaw Reichalt to jest poznaniak , byly posel w III RP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebar A ja mimo wszystko z lezka w oku wspominam IP: 213.164.91.* 24.01.06, 10:16 prezydenta Kaczmarka, za ktorego prezydentury Poznan wystrzlil w gore porownujac sie bezwstydnie nawet z Warszawa... Poznan to bylo wtedy miasto przez duze "M"... wszyscy nam zadroscili.. Moze pan Kaczmarek chcialby wystrtowac ponownie? Sebar sebar_rysiu@yahoo.co.uk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ludzie Re: A ja mimo wszystko z lezka w oku wspominam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.06, 10:24 MARIA OPASŁO WISNIEWSKA?? - BOZE _ TYLKO NIE TEN PRAWICOWY BABSZTYL!!!!! kaczmarek bylby o sto razy lepszy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
poznanczyk20 ALDONA KAMELA-SOWIŃSKA 24.01.06, 10:40 Gdzie jesteś teraz Aldono?? Ta kobieta to jedna z niewielu osóbktóre widziałbyum na stanowisku prezydenta Poznania. Startowała poprzednio i mimi późno zaczętej kampanii zajęła 3.miejsce!! Teraz gdyby Grobelny nie startował 3-ci raz (można 3 razy??) a Kaczmarek przecież się już wycofał ona ma duże szanse i zapewne popracie Kaczmarka!! Ta kobieta mogłaby ożywić Poznań i uratować przed bezczelnym, chamskim i impertnenckim wpieprzaniem się Wrocławia w inwestycje które powinny być w Poznaniu!! Tak jak uratowała budżet w rządzie tego nieudacznika Buzka, zmniejszając dziurę którą narobił... Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: ALDONA KAMELA-SOWIŃSKA 24.01.06, 11:07 Pani Aldona przygotowuje swoją obronę. Ma się po czym bronić, oj ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebar Re: ALDONA KAMELA-SOWIŃSKA No wlasnie, czy IP: 213.164.91.* 24.01.06, 12:15 czasem ta pani nie byla zamieszana w afere z Eureko, gdzie prawdopodobnie za lapowke wyplacana na szwajcarskie konto sprzedano kontrole nad strategicznym PZU SA i to za bezcen? Moze sie myle, ale jezeli tak to ja psami poszczuje na rogatkach Poznania.... Zdrajcow interesu narodowego nam nie potrzeba (sorry za gornolotnosc ale bardziej prozaicznie sie nie da okreslic sprzedawanie za kilka srebrnikow najwiekszego ubezpieczyciela kraju) Sebar sebar_rysiu@yahoo.co.uk Odpowiedz Link Zgłoś
klef Re: Maria Pasło-Wiśniewska prezydentem Poznania? 19.02.06, 19:09 alez pani Wisniewska jest stad az do bolu a Waldy z Tarnowa Podgornego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Nowakowski?? IP: *.profinet.wlkp.pl 24.01.06, 11:30 Czy lewica naprawdę nie ma innego kandydata niż Nowakowski, znany z tego, że zakazał Marszu Równości? Zresztą ma za to wyrok sądu koleżeńskiego SLD... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryszard Ochódzki Przekręciki i brak jajeczek = Rysio Klęska IP: *.echostar.pl 24.01.06, 17:27 Rysio G. powinien szybciutko i pocichutku zejść ze scenki. Przekręciki i brak inwestycyjek. Dla porównania Jego zasług: Kosztem ok. 300 mln euro ma powstać we Wrocławiu centrum biurowo-hotelowo- rozrywkowe. Zamierza wybudować je Leszek Czarnecki, jeden z najbogatszych Polaków, który kupił najwyższy wrocławski budynek - Poltegor. Poinformowała o tym we wtorek PAP doradca zarządu Getin Holding ds. PR Grażyna Bukowska. Poltegor to 24-piętrowy biurowiec wybudowany w latach 70. ubiegłego wieku, o powierzchni całkowitej 20 tys. m. kw. Należał do spółki Poltegor Projekt, zajmującej się usługami projektowymi dla kopalń odkrywkowych. Budynek stał się także znany dzięki organizowanym od kilku lat Mistrzostwom Europy w Biegu po Schodach "Złote Schody Poltegoru". Leszek Czarnecki kupił budynek wraz z działką o powierzchni 2,7 ha. Teraz całość należy do jego spółki Wrocław Nieruchomości. Biznesmen niedaleko od swojego nabytku buduje Arkady Wrocławskie, centrum biznesowo-usługowo-handlowe. Mają się tam znaleźć sklepy, multikino, biura i siedziba Getin Banku. Budynek Poltegoru będzie poddany wnikliwej ekspertyzie technicznej, która zdecyduje o opłacalności remontu. Intencją inwestora jest pozostawienie budynku; jednak nie remontowany od 1982 r. wieżowiec nie spełnia wielu norm budowlanych i technicznych. Jeśli uda się go wyremontować, będzie o kilka pięter wyższy, będzie miał też o 1/3 więcej powierzchni użytkowej - wyjaśniła Bukowska. "Inwestycja planowana przez Leszka Czarneckiego, obejmująca budowę apartamentowca, biurowca, hotelu oraz części handlowo- rozrywkowej, rozpocznie się w 2007 r. Koszty inwestycji wstępnie oceniane są na 200-300 mln Euro. Budowa potrwa ok. 3 lat. Będzie to przedsięwzięcie na niespotykaną we Wrocławiu skalę, kilkakrotnie większe niż trwająca od maja ub. roku budowa Arkad Wrocławskich" - poinformowała Bukowska. Termin oddania Arkad do użytku zaplanowano na pierwszy kwartał 2007 r. i najprawdopodobniej zostanie dotrzymany. Roboty budowlane zaawansowane są w 50 proc. Powierzchnia przyszłego centrum biurowo- handlowego została już w większości wynajęta, podpisano umowy z najemcami. W Arkadach Wrocławskich znajdzie się m.in. ponad 130 sklepów, 7 kawiarni, 3 restauracje. Podpisana już została umowa ze specjalistyczną firmą z Berlina, która zbuduje największe w tej części Europy oceaniczne akwarium pod dachem. Cześć biurowa liczyć będzie 14 pięter. Wartość całej inwestycji wynosi 100 mln Euro. W tym roku gmina Wrocław ma wystawić na przetarg swoją część terenu, czyli 4,5 ha od hotelu Wrocław aż do wieżowca Poltegoru. Gdyby Czarnecki wygrał przetarg, wtedy stałby się właścicielem dużego terenu ograniczonego ulicami: Powstańców Śląskich, Wielką, Gwiaździstą i Swobodną. Na tym terenie, którego wartość jest szacowana na 100 mln zł, ma powstać centrum biznesowe Wrocławia. Odpowiedz Link Zgłoś
marek.es Re: Maria Pasło-Wiśniewska prezydentem Poznania? 24.01.06, 17:40 Kim jest ta pani? Czy wcześniej działała na rzecz miasta? Jakie sukcesy ma na koncie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POSEN Bo jest z ukladu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 19:55 Jak co zrobila ? Byla 30 lat temu nastudiach w Poznaniu.Poprostu namascila ja wyborcza i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BOSS nowy kandydat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 11:25 Wkrótce pojawi się nowy kandydat.Mężczyzna, uczciwy i bezpartyjny.Który daleki jest od politycznych układów. Ps.A jak to opisują, na AE nie można dostać się bez egzaminów lecz ewentualnie z jednego z przedmiotów otrzymać najwyższą ocenę ale z drugiego przedmiotu trzeba zdawać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Re: Bo jest z ukladu IP: 195.20.110.* 26.06.06, 08:04 > Jak co zrobila ? Byla 30 lat temu nastudiach w Poznaniu.Poprostu namascila ja > wyborcza i tyle. Albo jesteś takim ignorantem, albo głupi aż do bólu. Jest z Poznaniem bardziej związana niż Waldy. Pisano o tym i o jej osiągnięciach kupe razy - również na tym forum. Myśleć co sie czyta - czytać ze zrozumieniem - myśleć myśleć... to na prawde nie boli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja A. Re: Maria Pasło-Wiśniewska prezydentem Poznania? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 18:00 przede wszystkim ma wiedzę praktyczną, uznanie w Europie, a nie ma spraw w sądzie. JEST FACHOWCEM, nie popiera ukladów, tylko rzetelną pracę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafal Re: Maria Pasło-Wiśniewska prezydentem Poznania? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 18:01 dla mnie dobrym prezydentem bylby mlody wilk Tomczak To dzieki niemu i poslowi Libickiemu PiS odnosi sukcesy w Poznaniu Grobelny powinien odejsc chociazby za to ze do dzisaj jest nie rozwiazany problem zydow w Poznaniu oraz utrudnia dzialalnosc samorzadow pomocniczych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PS Grobelny jest najlepszym prezydentem i basta! IP: *.icnet / 83.238.55.* 31.01.06, 07:53 Czasami trzeba się kierować wyższym dobrem w swoich działaniach. Oby wygrał następny raz. Dzkięki niemu oraz skutecznej radzie miasta Poznań to nowoczesne, bogate miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dresik Re: Maria Pasło-Wiśniewska prezydentem Poznania? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 19:29 Spieprzaj nawet dzisiaj :) dziadu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dresik Re: Maria Pasło-Wiśniewska prezydentem Poznania? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 19:33 A jeszcze a propos kulczykparku to grobelny moglby nawet oddac go za darmo, poniewaz zamiast obskurnego parczku z banda meneli powstanie cos co ma szanse nawet byc ladne :). Kupiec Poznanski to troche inna sprawa... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy S. Re: Maria Pasło-Wiśniewska prezydentem Poznania? IP: *.leuk.ses-americom.net 01.02.06, 13:21 Juz bardzo dawno dziwie sie mieszkancom Poznania,ze wybrali pana Grobelnego ponownie na prezydenta miasta. Prosze popatrzec jak za jego przadow Poznan traci juz nie tylko w porownaniu do Warszawy czy Krakowa ale nedznie wypada wzgledem Wroclawia czy Gadanska. Miasto nie potrafi przyciagnac zagranicznych inwestorow, ma slaba siec polaczen lotniczych i w dodatku zle skorelowanych z dalszymi przelotami,niemal nic co lezy w gestii prezydenta nie rozwija sie a podlegle instytucje dzialaja slabo. Paranoiczno-humorystyczne byly obawy czy podlegle prezydentowi sluzby zdaza przygotowac wnioski o dofinansowanie z UE np. przebudowy ul. Glogowskiej, mamy najdrozsza w Polsce woda z Aquanetu, kiepsko z parkingami, plywalniami, brak lodowiska, brak terenow pod inwestycje przemyslowe i budownictwo jednorodzinne a sam prezydent uwiklany jest w coraz to nowe afery. Konieczna jest zmiana, raczej trudno bedzie znalezc gorszego kandydata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolanta Re: Maria Pasło-Wiśniewska prezydentem Poznania? IP: *.leuk.ses-americom.net 03.02.06, 10:43 Jak najpredzej nalezy pozbyc sie Pana Grobelnego z fotelu przezydenta m.Poznania. Nie nadaje sie na prezydenta, byc moze potrafilby byc dobrym wykonawca cudzuch polecen jako kierownik dzialu w UM. Glowne zarzuty: - brak WIZJI rozwoju miasta, - nieumiejetnosc wyegzekwowania skutecznosci dzialania w podleglych mu urzedach, instytucjach i przedsiebiorstwach komunalnych co przejawia sie m.in. slabym naplywem zagranicznych inwestorow, brakiem przygotowanych terenow pod powazne inwestycje, - powazne problemy komunikacyjne miasta i brak perspektyw ich rozwiazania chocby przez budowe mostow przez Warte - przypisywania sobie cudzych zaslug np. rozwoju uczelni, w czym miasto sie nie przyczynilo wcale - uwiklaniem w afery,choc to akurat bym prezydentowi odpuscila, gdyby byl tworczym wizjonerem. Po prostu jest to facet nie nadajacy sie na to stanowisko. Nie przepadam za gejami ale niechlubnie ostatnio rozslawil nasze maisto zakazem parady rownosci. W efekcie prtestowano przecie niej na calym swiecie i okazalismy sie byc grajdolem. Decyzja ta , Pan Grobelny objawil sie byc maluczkim czlekiem, a taki tez nie powinien rzadzic stolecznym Poznaniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Re: Maria Pasło-Wiśniewska prezydentem Poznania? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 12:39 Najwyższy czas, aby Poznań pożegnał się z p. Grobelnym. Może też wtedy jego żonie Ewie Siwickiej,{pracującej w TelewizjiPoznańskiej)zabroniono by wzorować się w swoim nowym programie, na doskonałym programie p. Ewy Madziar " I żartem i serio". Pani Ewa Madziar robiła wspomniany program doskonale i miała największą oglądalność. W ramach naprawy Państwa ta dziennikarka powinna wrócić do telewizji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznaniak 44 Re: Maria Pasło-Wiśniewska prezydentem Poznania? IP: *.icpnet.pl 19.02.06, 13:52 Precz z Grobelnym, ale jeszcze bardziej precz z Frankiewiczem! Ten pierwszy odejdzie winniejszym, a ten drugi szkodliwszym - jeżeli tego nie widać, to jedynie dlatego, że głupota nie lata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bulinka Re: Maria Pasło-Wiśniewska prezydentem Poznania? IP: *.icpnet.pl 02.07.06, 12:55 Tak, po Panu Frankiewiczu widać, ze biegać należy jednak z umiarem, nadmiar sportu oslabia jednak znacznie możliwości intelektualne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan. Re: Maria Pasło-Wiśniewska prezydentem Poznania? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.06, 21:11 Ponowny naciągać mieszkanców dużo obiecywać mieszkanca tak czynił z P.O. p. R grobelny i na takich głosować nigdy NIE???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Re: Maria Pasło-Wiśniewska prezydentem Poznania? IP: 195.20.110.* 28.06.06, 12:15 ty mówić takie mnóstwa i rozumieć dobzie dobzie wsiśtkie ciało... Idź agitować do swojej zewsi - wieśniaku. Tam cie na pewno zrozumiom... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Maria Pasło-Wiśniewska prezydentem Poznania? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 17:49 Tak, jest świetna i ma wiedzę praktyczną a także uznanie w Europie Odpowiedz Link Zgłoś