Dodaj do ulubionych

Podejrzany telefon z Tepsy

24.01.06, 19:38
Zadzwoniła kobieta z Tepsy i poinformowała mnie, że za parę dni otrzymam
pocztą druk z propozycją przekierowywania rozmów za pośrednictwem Tepsy.
Dostał już ktoś z Was taki druk? Czy jest w nim ukryty jakiś szwindel?
Przcież nikt, jeśli potrafi liczyć, nie dzwoni już dzisiaj za pośrednictwem
Tepsy, po co więc rozysłają jakieś druczki.
Obserwuj wątek
    • alabama.pl Re: Podejrzany telefon z Tepsy 24.01.06, 19:59
      nie; ale to najbardziej popularna-żenująca firma w Polsce. kasa na reklamy w
      tv, marketing, za to żenada w obsłudze klienta, nachalne wciskanie,
      nieudolność.
      • kiks4 Re: Podejrzany telefon z Tepsy 24.01.06, 20:53
        A mnie silnie wzrusza bezosobowośc tej firmy w kontaktach z klientem. Mam
        wrażenie, jakbym rozmawiał z komputerem. Błękitna linia oddziela klientów Tepsy
        od jej decydentów niewidzialną, błękitną zasłoną. Od ponad roku próbuje
        ustalic, czy w miejscu mojego zamieszkania będzie kiedykolwiek dostępna usługa
        Neostrady. Jedyna odpowiedź z różnych szczebli jest zawsze taka sama- w rejonie
        Pańskiej centrali nie ma technicznych mozliwości... bla, bla, bla. A żeby było
        śmieszniej to mieszkam na osiedlu, które nieco ponad rok temu zostało
        okablowane od zera, odległość mojego domu od routera wynosi mniej niż 3 km,
        więc nie o warunki chodzi tylko brak decyzji o wydaniu paru złotych ma modem
        ADSL w ich magicznej szafie.
        A jednocześnie bez przerwy leca w TV reklamy i promocje Neostardy... Szlag mnie
        trafia.
        • dobrusia_to_ja Re: Podejrzany telefon z Tepsy 24.01.06, 23:39
          Miałam to samo z Netią. Twierzdili, że nie założą telefonu, bo nie mają
          możliwości technicznych. Na moje twierdzenie, że sąsiad z przeciwka ma Netię i
          tam stoi ich "rura" twierdzili, że nie przebiją się przez ulicę. Tylko, że przez
          ulicę nie trzeba się przebijać, ponieważ jest nieutwardzona. Na to pani
          powtórzyła, że nie ma możliwości... Na moją prośbę o kontakt z kimś od
          możliwości technicznych usłyszałam ponownie tę samą formułę. Ręce opadają. O
          TPSA nawet nie chce mi się pisać. Z tym też była komedia. Nadal mam telefon
          wspólny z rodzicami, więc trochę do siebie krzyczymy: - Odbierzcie telefon!!
          • l.george.l Re: Podejrzany telefon z Tepsy 25.01.06, 00:04
            dobrusia_to_ja napisała:
            [...]
            > Nadal mam telefon
            > wspólny z rodzicami, więc trochę do siebie krzyczymy: - Odbierzcie telefon!!
            [...]

Przecież są w tej chwili rozwiązania i to całkiem niedrogie, które pozwalają uniknąć nawoływania się. Za ok. 300-350 zł można kupić zestawy 3-4 słuchawek bezprzewodowych (są zestawy, które dają się rozbudować do 7 słuchawek), które umożliwiają przełączanie rozmów zewnętrznych, prowadzenie telekonferencji oraz rozmów wewnętrznych. Żadnych kabli, żadnego nawoływania ani biegania z telefonem po schodach i między pokojami.
            • Gość: 951 Re: Podejrzany telefon z Tepsy IP: *.hstl4.put.poznan.pl 25.01.06, 00:33
              majac tyle sluchawek i tak musisz druga osobe zawolac

hehehehe

blondyn inteligentn '':-)
              • l.george.l Re: Podejrzany telefon z Tepsy 25.01.06, 12:13
                Nie zawołać, a przełączyć rozmowę na inną słuchawkę, podobnie jak to się robi w przypadku centrali telefonicznej. Każda słuchawka ma swój numer.
            • dobrusia_to_ja Re: Podejrzany telefon z Tepsy 25.01.06, 09:16
              l.george.l napisał:
              > Przecież są w tej chwili rozwiązania i to całkiem niedrogie, które pozwalają un
              > iknąć nawoływania się. Za ok. 300-350 zł można kupić zestawy 3-4 słuchawek bezp
              > rzewodowych (są zestawy, które dają się rozbudować do 7 słuchawek), które umożl
              > iwiają przełączanie rozmów zewnętrznych, prowadzenie telekonferencji oraz rozmó
              > w wewnętrznych. Żadnych kabli, żadnego nawoływania ani biegania z telefonem po
              > schodach i między pokojami.

Możliwości są, ale my chcieliśmy mieć swoją linię, ponieważ nie sposób rozliczyć
              się z gadulstwa nawet za pomocą bilingów. Do tego byłaby potrzebna komisja
              śledcza ;)
              • l.george.l Re: Podejrzany telefon z Tepsy 25.01.06, 12:16
                Zostaw Tepsę rodzicom i przerzuć się na Skype'a. Rozmowy komputer-komputer nic nie kosztują, komputer-telefon i telefon-komputer są bardzo tanie.
                • dobrusia_to_ja Re: Podejrzany telefon z Tepsy 25.01.06, 14:48
                  Mam Skype'a, ale jeszcze nie należę do większości. Zresztą z normalnego telefonu
                  korzystamy już niezbyt często. Dzieciaki w zasadzie gadają przez gg, ja czasmi
                  też. Jeśli włączę. No i jeszcze są komórki:) A TPSA traci z własnej winy ;)
                  • l.george.l Re: Podejrzany telefon z Tepsy 25.01.06, 20:51
                    dobrusia_to_ja napisała:

> Mam Skype'a, ale jeszcze nie należę do większości. [...]

Powiedz znajomym: "nie masz Skype'a - zapomnij o mnie". Przynajmniej sprawdzisz, komu na Tobie zależy. Któż, jeśli nie gospodarni poznaniacy powinni lansować tanie czy wręcz bezpłatne gadanie.
                  • l.george.l ;-) 25.01.06, 20:53
                    Coś się znowu zacięło?
                • Gość: starsza babcia Re: Podejrzany telefon z Tepsy IP: *.icpnet.pl 25.01.06, 21:57
                  na czym polega to dzwonienie, mozesz wyjasnic? nie mam pojecia:(
                  • l.george.l Re: Podejrzany telefon z Tepsy 25.01.06, 22:57
                    Tu skype.onet.pl/ jest wszystko wyjaśnione.
    • gusia295 Re: Podejrzany telefon z Tepsy 25.01.06, 14:52
      a może najpierw upewnij się czy to był ktoś naprawdę z tepsy???
      bo wiele firm typu tele 2 mówi że jest z tp.
    • v.i.k.k.a Re: Podejrzany telefon z Tepsy 25.01.06, 15:03
      Ja dzwonie kilka godzin dziennie, ale wieczorem kiedy mam za darmo:)
      • Gość: tłustyryjeweliny Re: Podejrzany telefon z Tepsy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 20:57
        przeczytaj kretynko co napisałas ale idiotka z ciebie nawet zdanie nie potrafisz
        ułożyć uahahahahha
    • l.george.l Podejrzny druk z Tepsy 27.01.06, 10:50
      No więc właśnie listowy dostarczył ów druk. Miałem rację, że Tepsa czysto nie zagra. Do druku na zlecenie preselekcji dołączone jest pismo przewodnie zaczynające się zdaniem: "Dziękujemy, że zdeycodwali się Państwo kierować połaczenia poprzez sieć Telekomunikacji Polskiej". A przecież ja się nie zdecydowałem, bo jeszcze nie skretyniałem, by wykonywać jakiekolwiek połączenia za pośrdenictwem Tepsy. W druku zlecenia preselkcji mamy do czynienia z manipulacją. Od razu wydrukowany jest znak X przy zgodzie na preselkecję rozmów krajowych i międzynarodowych. I choć niżej jest wyjaśnione, że można te połącznia rozdzielić pomiędzy dwóch operatorów, to przesłany druk takiej możliowści nie daje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka