Dodaj do ulubionych

nasi ginekolodzy

11.02.06, 18:01
proponuje wpisywać nazwiska lekarzy do których chodzimy, w razie czego
bedziemy wiedzieć do kogo konkretnie sie zwrócić o jakies zapytanie co do
danego lekarza. oraz szpital w jakim normalnie pracuje, no chyba ze przyjmuje
tylko prywatnie.
Obserwuj wątek
    • jaonna1 witold kędzia 11.02.06, 18:02
      pracuje w szpitalu na polnej. przyjmuje w prywatnym gabinecie na ul. sokoła.
      • machow Re: witold kędzia 31.10.06, 22:53
        I jakie masz o nim zdanie? Poza forum: machow@gazeta.pl
    • an_kr3 Re: nasi ginekolodzy 11.02.06, 18:20
      My chodzimy do dr Krzysztofa Derwicha,który oprócz tego,że pracuje na Polnej,to
      przyjmuje również w prywatnym gabinecie na Murawie.
      • grzsiekv Re: nasi ginekolodzy 30.03.18, 13:38
        Nie poważny człowiek, wizyta Żony trwała 7min., nie zerknął nawet na komplet przedstawionych badań, żadnego wydruku z usg, nie odpowiada na pytania, odpisuje na SMS-y w trakcie badania, małostkowy, lekceważący, arogancki, głupio-mądry, operuje schematami, proponuje tylko więcej badań i kolejne wizyty. Pazerny. Brak pieczątki pod zaleceniami, brak szyldu. Wszystko jakieś szemrane. 200zł za 2h w poczekalni i 7min. badania. Niepoważny człowiek - omijać z daleka. syndrom pana „boga”,
    • gania76 Re: dr Zofia Fiszer 11.02.06, 18:40
      Ja chodze do doktor Fiszerowej, naprawde swietna kobieta, z klasa i bardzo
      fachowa, Klinika Promienista.
    • hebbe dr Derwich i dr Słopień 11.02.06, 20:00
      Pierwszą ciążę prowadził mi dr Krzysztof Derwich - pracuje na Polnej i ma
      prywatny gabinet na osiedlu Na Murawie. Wizyta 100 zł, z usg i cytologią w
      cenie (dwa lata temu).
      Obecna ciąża pod kierunkiem dr n. med. Radosława Słopienia - z Polnej,
      prywatnie przyjmuje na ul. Kościelnej. Wizyta 70 zł. Może gabinet nie jest taki
      okazały jak u poprzedniego ginekologa, ale jest usg, ktg (po 30 tc robione przy
      każdej wizycie), cytologia i biocenoza pochwy w cenie (w ciąży biocenoza co
      miesiąc), usg połówkowe i jak trzeba dodatkowe doktor robi na Polnej.
      • karolcia70 Re: dr Derwich i dr Słopień 11.02.06, 20:58
        Katarzyna Hepner - Polna, bardzo fajna babka
        • bebe73 dr Blumska-Hepner 25.02.06, 15:50
          Ja też do niej chodze i jestem zadowolona, chociaż pani doktor sama jest teraz
          w ciąży i niedługo rodzi, więc pewnie wypadnie z obiegu na pare miesięcy.
    • bognisia1 Re: nasi ginekolodzy 12.02.06, 08:43
      prof. Krzysztof Drews, pracuje na Polnej a przyjmuje na 3 Maja 47.
      • piwnooka5 Re: nasi ginekolodzy 13.02.06, 17:08
        ja też chodze do prof.Drewsa od kilku lat. Jestem nim zauroczona.
        Mam tylko jedna wątpliwość: co będzie jak jak zajdę w ciążę?
        Nie wyobrażam sobie ,że kierownik oddziału przyjedzie do mnie jak będę rodziła
        o 4 w nocy? A bardzo bym chciała żeby to on odbierał mój poród,naprawdę mu ufam
        • papilio.ego Re: nasi ginekolodzy 14.07.07, 23:13
          Chodziłam do dra Grotowskiego z Polnej. Cudowny lekarz, który ma wyjątkowe
          podejście do kobiet. Potrafi stworzyć taką atmosferę, że nie odczuwa się, że
          jest się u gina. Poza tym, świetny specjalista. Polecam.
    • carroty Re: nasi ginekolodzy 13.02.06, 13:14
      Asiu, bardzo przydatny watek!
      Podawajcie rowniez ceny za wizyte i za inne badania, oraz jakie badania mozna
      wykonac na miejscu w gabinecie. I opinie :)
    • leni_wa Re: nasi ginekolodzy 14.02.06, 12:37
      dr Pawel Kutkowski. Wg mnie bardzo konkretny, spokojny, odpowiedzialny (nie
      krzyczcie!). koszt umowioej wizyty to 100 zl w tym USG, cytologia, badanie
      dopochwowe. Jesli jedzie sie "na alarm" nic sie nie placi:-). poza tym to
      naprawde mili gosc. Ja mam do niego zaufanie. Pryjmuje na os. Murawa 28c(chyba).

Pozdrowienia.
      • leni_wa Re: nasi ginekolodzy 14.02.06, 12:37
        aha! a pracuje na Lutyckiej, ale ma tylko kilka dyzurow!
        • viola33 Re: nasi ginekolodzy 18.02.06, 11:53
          dr mitkowska z polnej, konkretna babeczka wizyta 110 łącznie z usg, dość długo
          bada, szczegółowo odpowiada na pytania i wątpliwości, w ciąży wykonuje
          praktycznie wszystkie badania, w razie komplikacji czy podejrzeń , kieruje na
          specjalistyczne badania anatomii plodu czy prenatalne badania, jest na telefon
          cały czas,
          jedyny minus to długie oczekiwanie na swoją kolejkę, pacjentki przetrzymuje w
          gabinecie od 30 do 40 minut,takze mozna się naczekać,
          a pozatym ok :)
          • ranska Re: nasi ginekolodzy 20.02.06, 10:09
            Polecam dr Radka Słopienia. Nie tylko kompetentny i uczciwy lekarz, ale rowniez
            serdeczny czlowiek. Juz byl tu chyba wspominany, wiec latwo bedzie trafic do
            gabinetu:) Jedyny minus, to kolejki oczekiwania. Na wizyty pacjentki zapisywane
            sa co kolejnych 20 min. To tylko w teorii - w gabinecie spedza sie zazwyczaj
            minimum pol godziny. Lekarz udziela odpowiedzi na kazde pytanie. Wszystko
            dokladnie tlumaczy dajac przy tym poczucie, ze jest sie jego jedyna pacjentka.
            Wychodzac do korytarza, gdzie siedzi (badz stoi) kolejny tlum pacjentek (z
            poslizgiem, czasami nawt godzinnym)wraca swiadomosc,ze jest nas wiele - kobiet,
            ktore licza zarowno na fachowa medyczna opieke jak i na zwykla ludzka zyczliwosc.
          • lilka112 Re: nasi ginekolodzy 24.02.06, 22:15
            dr Jaroslaw Stanek - bliski kolega dr Mitkowskiej (bylam u niej na USG,
            przemila:-)) dr Stanek pracuje na Polnej, przyjmuje rowniez w nowootwartym
            centrum "Zdrowa Kobieta" na Batorego.
      • bebe73 Re: nasi ginekolodzy 25.02.06, 15:54
        Ale Ty musisz lubić tego Kutkowskiego, bo za każdym razem go chwalisz. Ja
        akurat do niego bym nie poszła (miałam z nim styczność i więcej nie chcę) a
        opinie o nim są w większości negatywne.
        • leni_wa Re: bebe73 28.02.06, 20:49
          lubie nie lubie, to nie ma znaczenia. Pytanie bylo o ginekologa,tak? Nie mam
          innego, wiec pisze o swoim. Mialam do czynienia z kilkoma lekarzami i do
          zadnego nie mialam takiego zaufania. O Natalii Fiszer sa pozytywne opinie, a
          mnie malo do poronienia nie doprowadzila! O! Wiec sie nie czepiaj mnie, bo nic
          na to nie poradze, ze dla mnie doktor jest ok, a dla Ciebie nie.
      • jo7775 dr Jarosław Stanek 17.03.06, 07:00
        Dostałam się do niego przez przypadek i jestem bardzo zadowolona. Rzeczowy,
        konkretny, dokładny, a przy tym zawsze masz wrazenie, ze kazdą pacjentkę
        traktuje poważnie.
        To, że jest sympatyczny i "na luzie" to taki mały gratisik:)

pozdrawiam i polecam
        • bosminka Re: dr Jarosław Stanek 18.03.06, 15:06
          Czy mogłabyś napisać gdzie dokładnie przyjmuje Twój lekarz, jakiś telefon,
          godziny przyjęć i ile kosztuje wizyta (czy w tym jest USG, cytologia)? Byłabym
          wdzięczna.
          Wyślij na meila gazetowego.
    • hanabis Re: nasi ginekolodzy 27.02.06, 22:14
      Cześć, chodze do dr n. med. Zbigniewa Ruszkiewicza z Polnej (prywatnie przyjmuje
      przy ul. Krakowskiej w P-niu)jest super fachowcem z ogromnym doświadczeniem
      chociaż trochę niedostepny,malomowny i czasami mrukowaty. Ogolnie panuje opinia,
      ze nie poleca sie go mlodym pacjentkom i takim, ktore przyslowiowo oczekuja od
      lekarza aby "glaskal" ja po rece i mowil,jest super i wzial za wizyte od 100 lub
      170 zl. Slyszalam o takich stawkach. Dr Ruszkiewicz bierze za wizyte 50 zł (z
      usg i np. wymazem) chyba, ze za pierwsza wizyte troche wiecej ale mysle, że nie
      dużo wiecej (ja chodze do niego juz od 6 lat)Kolejna opinia o nim - "Nie jest
      zdziertus", dba o swoje pacjentki, jak powiesz w szpitalu (na porodowce np., ze
      jestes od niego to traktuja cie naprawde spoko). Teraz bardzo rzadko jeżdzi do
      porodów (jeszcze 10 lat temu na pewno jezdzil bo kilka moich kolezanek z nim
      rodzilo albo robil im cesarki). Wiem to z pierwszej reki, moja siostra ma dwoch
      synow (5 i 2 lata), obie ciaze prowadzil Ruszkieiwcz nie byl przy porodach, co
      wiecej nie miala swojej polożnej a porody wspomina spoko. Przyjechala na
      porodowke, powiedziala, ze jest pacjentką Rusziewicza to lakarz dyzurny chodzil
      kolo niej jakby byla pacjentka tego dyzurnego. Ja ufam jego lekarskiej intuicji
      i ogromnemu doswiadczeniu. Podobno na odziale mowia o nim "mistrz". Na poczatku
      tez sie go troche balam, ale sie przekonalam. Mam 39 lat pierwszy raz jestem w
      ciazy, termin porodu 24,maja, jestem pod specjlalnym nadzorem, Ruszkiewicz na
      kazde badanie kieruje mnie do klinkiki (prenatalne np. kazde USG), poniewaz mam
      polipy endometrialne przez cala ciaze mam brunatne uplawy, jak go tylko "dorwe"
      na odziale (bo cos mnie niepokoi) zawsze powie co robic, kieruje do poradni itd.
      Przyznaje, ze chcialabym aby byl przy narodzinach naszego dziecka (wszystko
      wskazuje na to, ze bede rodzic normalnie)ale nie ma na to szans. Tak ,ze jedyna
      rzecza jaka zrobie to postaram sie zalatwic jakas fajna polożna. Slyszalm , ze
      super jest Bogusia Pawlak, Agata Tarka no i sama szefowa poloznych M.Piet.
      czekam na opinie :-))
      • bognisia1 do hanabis 28.02.06, 19:11
        polecam baaaaarrrrddddzzzzooo panią Bogusię Pawlak jest naprawdę świetna
        • hanabis Re: do bognisia 1 28.02.06, 21:10
          dzieki bardzo za info, moze jakis namiar na nia i nieskromne pytanko, ile wzięła
          ?:-)) Jesli nie chcesz oficjalnie , napisz prosze na mojego maila
          hanabis@poczta.onet.pl lub hanabis@gazeta.pl
          pozdrawiam serdecznie
      • simagat1 Re: nasi ginekolodzy 11.06.06, 20:13
        Nie polecam dr Zbigniewa Ruszkiewicza, byłam u niego raz-z polecenia i bardzo
        tego żałuję.Jest niesympatyczny, a mój problem potraktował powierzchownie.
        Swoim zachowaniem zmusił mnie do wyjścia z gabinetu.Czułam się poniżona. Nie
        oczekuję od lekarza "głaskania po ręce", ale zrozumienia i szacunku. Dziwię
        się, że tacy lekarze istnieją. Po tej wizycie mam straszny uraz do lekarzy w
        szczególności do tych z Polnej.Wcześniej chodziłam do dr Piotra Puacza (ul.
        Szamarzewskiego) i dr Ewy Nowak-Markwitz (ul. Zeylanda), u dr Puacza na wizytę
        czeka się około miesiąca, natomiast wizyta u pani doktor Markwitz kosztuje
        150zl- ze względów finansowych zostałam zmuszona do zmiany lekarza - niestety
        trafiłam fatalnie.
    • alexsc Beata Kubiaczyk-Paluch 07.03.06, 22:37
      lekarka z Polnej, przyjmuje w klinice MEDART na Słowiańskiej 55, super babka,
      bardzo mi pomogła podczas porodu.
      • owieczka.megi Re: dr Jerzy Koźma 08.03.06, 10:32
        Jestem bardzo zadowolona, miły, cierpliwy , rzeczowy, nie straszy, nie
        panikuje, ale też nie bagatelizuje problemów. Przyjmuje prywatnie Na Murawie 9
        w poniedziałki i piatki. Koszt za wizytę 60 zł , 20 zł USG, 20zł cytologia.
        Pracuje tez w klinice św. Rodziny. Przez cały czas dostępny na komórkę, można
        zadzwonić i zapytać jak się coś dzieje. Polecam i pozdrawiam
        Magda
        • megi-mac Re: dr Jerzy Koźma 25.02.08, 12:08
          Jestem b.zadowolona z dr Koźmy. Jest cierpliwy, dokładny, dyskretny
          a przede wszystkim wszystko wutłumaczy. Jestem w 15 tygodniu ciąży z
          pierwszym dzieckiem. Adres Na Murawie jest nadal aktualny. Wizyta
          kosztuje około 100 zł z USG, badaniem piersi, cytologią. Nie jestem
          pewna, ale w Św. Rodzinie ma dyżury w czwartki. Polecam
      • mimiczka1 Re: Beata Kubiaczyk-Paluch 07.04.06, 12:52
        czesc alexsc :) tez chodze do pani Beaty , czy mozesz mi podac swoj adres
        emilaowy bo mam do ciebi kilka pytan? dzieki, papa
        • daminik Re: Beata Kubiaczyk-Paluch 14.05.06, 18:48
          ja również chodzę do dr Kubiaczyk-Paluch i gorąco polecam. wczesniej chodziłam
          do dr Koźmy ale w ogole nie potrafił mi pomóc w problemie z zajściem w ciążę-
          miałam wrażenie, że nie wiedział jak się zabrać za diagnozę. Kubiaczyk od razu
          zadziałała i się udało! u niej prowadze ciążę i już zostanę.
          • polka79 Re: Beata Kubiaczyk-Paluch 23.11.06, 16:39
            goraco POLECAM - jestem BARDZO zadowolona, dokladna, mila, cierpliwa itd
            • koziolkowa11 Re: Beata Kubiaczyk-Paluch 16.07.07, 17:20
              Dzięki niej Miśka urodziła się o czasie, chociaż miała duże szanse na bycie
              wcześniaczkiem (jak jej brat, który urodził się w 26 tygodniu):/ Mamy dla Pani
              doktor pełne uwielbienie i jesteśmy dozgonnie wdzięczni. Lekarz z ogromnym
              sercem i powołaniem :DDDD POLECAM, POLECAM I JESZCZE RAZ POLECAM :DDDD
              • kabekabe3 Re: Beata Kubiaczyk-Paluch 17.07.07, 18:07
                właśnie wybieram się do Med Artu i zastanawiam się czy lepiej do dr Żaka czy
                do dr Kubiaczyk? poradźcie....
                --
                • koziolkowa11 Re: Beata Kubiaczyk-Paluch 18.07.07, 10:51
                  z doktorem żakiem nie mialam nic wspolnego, ale sie naczytałam.... bez dwóch
                  zdań polecam Panią doktor :DDDD
      • pearlme Re: Beata Kubiaczyk-Paluch 29.03.08, 20:51
        I ja się dołączam do pozytywnych opinii. A Panią doktor polecił mi
        inny ginekolog z Med Artu- doktor Bręborowicz, zatem specjalista z
        dużym doświadczeniem polecił koleżankę po fachu, to chyba niezła
        rekomendacja.
        Jestem teraz w drugiej ciąży, wcześniej rodziłam u prof. Drewsa -
        cesarskie cięcie, zatem nei chciałam mieć go wykonanego u
        przypadkowego lekarza. Z prowadzenia ciąży i samego cięcia u
        profesora byłam bardzo zadowolona. Teraz jestm pacjętką Pani Beaty
        Kubiaczyk Paluch i chciałąbym usłyszeć Wasze opinie o możliwościach
        porodów a szczególnie cesarskich cięć prowadzonych przez Panią
        doktor, waham się bowiem czy na sam poród zgłaszać się do profesora
        czy można liczyć na Panią doktor? Co do samych wizyt w gabinecie
        oraz prowadzenia ciąży nie mam żadnych zastrzeżeń do Pani doktor i
        gorąco ją polecam... Ale co z cesarką??? Proszę odpiszcie!!!
        • lena1911 Re: Beata Kubiaczyk-Paluch 30.03.08, 15:45
          Wiem,że bardzo chętnie umawia sie na "płatne " porody płacone na
          lewo. Chętnie wykonuje cesarki umówione na swoje dyżury na
          porodówce. Słowem wszystko można załatwić za odpowiednią kasę , jak
          to na Polnej !!no ale po wizytach i porodzie u Drewsa to jest Pani
          pewnie na to przygotowana , prawda? Śmiało , chętnie bierze !
          • pearlme Re: Beata Kubiaczyk-Paluch 31.03.08, 15:22
            heheh, cóż za śmiała odpowiedź na forum :-)))
            tak tak Drews przyzwyczaił do cennika, ale ten niestety nadal rośnie
            ciekawa jestem ile teraz jest za cięcie u proferora? ktoś ma dane z
            2008? :-D no i u Pani doktor równeiż chciałąbym wiedzieć ile dla
            porównania, bo jeśli tyle co u profesora to chyba jednak do niego
            się zgłoszę ;-) echh
      • sylkoko Re: Beata Kubiaczyk-Paluch 23.05.08, 22:00
        Jestem pacjentka pani doktor od 2 lat, (profilaktyczne wizyty
        kontrolne co pol roku) a aktualnie mam prowadzona przez Nia 1 ciaze.
        Jestem bardzo zadowolona - mysle, ze uratowala nasze Baby (poczatek
        ciazy nie byl wesoly).
        Dzis jestem po kolejnej wizycie u pani doktor- jestem w 13 tygodniu
        ciazy, ktora jest juz wzorcowa:))) A w ogole p. doktor to tytan
        pracy i jak sprawa byla powazna to bylismy w gabinecie nawet w
        niedziele rano!
        Co do oplat za wizyty, porody itd. w calym tym watku-
        kazdy pracuje zeby miec za co zyc,nie dziwi mnie, ze ktos za swoja
        prace oczekuje zaplaty - w koncu na kawe do lekarza sie nie chodzi...
        Czy znacie sklep w ktorym sprzedawca daje nam towar za darmo??
        pozdrawiam,
        s.
        • lena1911 Re: Beata Kubiaczyk-Paluch 24.05.08, 19:36
          Tylko póki co pani doktor pracuje na stałe w Szpitalu państwowym
          (Polna)i to jej umawianie się na płatne cesarki na swoich dyżurach
          itp jest poniżej pasa , no ale cóz takie są realia na Polnej -
          płacisz - masz , inaczej męcz się i spadaj!!!
        • real_polozna Re: Beata Kubiaczyk-Paluch 22.10.08, 11:44
          Nie no to już chyba przesada! Lekarze dostają przecież swoje pensje za wykonywanie swojej pracy. Przecież to zwyczajne łapówkarstwo! Jak pani doktor ma takie sposoby to niech sobie otworzy prywatny szpital położniczy i tam wyprawia sobie cesarki za kasę!
    • mysza781 Re: nasi ginekolodzy 08.03.06, 13:14
      dr Olejniczak-pracuje na Polnej a przyjmuje w Medisanie na Piułsudskiego. Super
      lekarz!!
    • ewik154 Re: nasi ginekolodzy 18.03.06, 16:33
    • mjodzik78 Re: dr. Maciej Hasan 22.03.06, 09:12
      Wczoraj u niego byłam na pierwszej wizycie i przyznam, że nigdy u ginekologa
      nie czułam się tak zrelaksowana, wizyta trwała ok 45 min, nie musiałam zadawć
      miliona pytań bo sam bardzo duzo mówił i tłumaczył, był bardzo miły i rzeczowy,
      słyszałam serducho mojego maleństwa, pokazał na USG co gdzie jest po woli
      żebysmy oboje z mężem mogli sobie wszystko obejrzeć ;-))
      Dr Hasan pracuje na Lutyckiej a przyjmuje w przychodni w Dopiewie w czwartki i
      na NFZ i prywatnie.
      Naprawdę polecam! ;-)
      • iwkabieniek Re: dr. Maciej Hasan 25.07.06, 14:14
        wiem i równiez POLECAM. Mozna rzecz ze uratował mi życie, a to juz cos mówi o
        lekarzu !!!!!!!!!!!
    • misia197510 Re: nasi ginekolodzy 22.03.06, 15:40
      to może ja jeszcze dopiszę: doktor Mariusz Skupin. Przyjmuje na os. Zwycięstwa
      108 w Poradni Rejonowej we wt., śr. czw. od 17-tej (wtedy nie trzeba się
      umawiać). Z kobietami w ciązy umawia się na konkretną godzinę, często przed
      południem ale nie ma problemu umówić się na wieczór a nawet na sobotę. Pracuje
      w Św. Rodzinie i ma tam w piątki dyżur (nie wiem czy w inny dzień też). Za
      wizytę bierze 80 zł. Dodatkowo bierze tylko dwa razy po 20 zł przez całą ciążę
      za dokładniejsze USG. Pozdrawiam!
      • kajdka Re: nasi ginekolodzy 20.01.09, 08:40
        czesc wiem ze to dośc stary post ale nigdzie nie mogę znaleźć w necie namiarów
        na tego lekarza czy masz jakiś nr tel do niego ile teraz bierze czy nadal tam
        przyjmuje? zapisalam się na razie do szpurka (planujemy dzicie) ale chcialam do
        skupienia bo mam zamiar rodzic w swietej rodzinie jakby co jeżeli możesz podaj
        mi info na maila bede bardzo wdzięczna k.gurdek@wp.pl
    • domikiola Re: nasi ginekolodzy 30.03.06, 22:33
      Dr Piotr Nycz - pracuje na Polnej a przyjmuje na Wawrzyńca (od Kościelnej).
      Jestem z niego bardzo zadowolona na wizytach i biorę go do porodu zobaczymy jak
      się sprawdzi - dam znać. Tylko ma trochę dużo pacjentek i czassem trzeba
      czekać, ale widzę że u innych też się tak zdaża
    • ir8 Re: nasi ginekolodzy 17.04.06, 15:20
      Chodzę do dr Barbary Bałoniak. Pracuje na Polnej, a poza tym przyjmuje
      prywatnie. Jest bardzo kompetentna i miła.
      • kocia181 Re: nasi ginekolodzy 18.04.06, 15:30
        Ktoś już wypowiadał się, że pani Bałoniak jest sucha. Ja też skłaniałabym się
        do tej opinii.
    • nesting_sheep Dr Wojciech Przygodzinski 20.04.06, 14:36
      Poznan, Słowianska, Przychodnia 'Femina'
      • zuza811 Re: Dr Wojciech Przygodzinski 22.11.06, 13:39
        I jesteś zadowolona?? Chodziłam do tego pana przez pierwsze miesiące ciąży i
        bardzo mnie rozczarował. Ja chodziłam do niego do Feminy na fundusz,
        podejrzewam że dla pacjentek prywatnie jest zupełnie inny. Teraz moją ciążę
        prowadzi dr Dmochowski (chodzę prywatnie) i widzę ogromną różnicę w podejściu
        do pacjętki.
    • kachho Re: Robert Spaczyński 15.05.06, 11:33
      Chodzę do docenta Roberta Spaczyńskiego, gabinet na ul. Grodziskiej. Bardzo
      sympatyczny młody lekarz, w gabinecie super sprzęt. Jedyny minus to ze prawie
      zawsze są opóźnienia i trzeba czekać...
    • elyanande dr Beata Banaszewska 18.05.06, 11:51
      Czy macie doświadczenia z tą p. doktor? Czy jest godna polecenia?
      • jbar2 Dr Marek Pietryga 18.05.06, 22:06
        Specjalista od badan prenatalnych.
        i normalny!!!!
        mam ciaze dosc stresowa. mam nadzieje ze sie dobrze skonczy.
      • kocia181 Re: dr Beata Banaszewska 19.05.06, 11:33
        Dr Banaszewska jest ok, ale z tego co wiem to sama niedawno urodziła dzidziusia.
        • elyanande Re: kompetentna pani dr gin. - kogo możecie polec 19.05.06, 12:16
          Dzięki za odp! Czy mogłabyś podać mi namiary na nią? (gdzie przyjmuje
          prywatnie z nr telefonu itp... a także ile pieniążków trzeba przeznaczyć na
          wizytę u niej i czy ma dobrze wyposażony gabinet - usg, ktg...?)Pozdrowienia!
          • kocia181 Re: kompetentna pani dr gin. - kogo możecie polec 19.05.06, 12:38
            Znalazłam kilka pochlebnych opini o Beacie Kubiaczyk-Paluch.Przyjmuje na
            Słowiańskiej 55 w MEDARCIE. Niestety nr tel. nie mam i o wyposażeniu gabinetu
            też nic nie wiem. Ale sama pani doktor bardzo w porządku.
    • a.matuszewska Re: nasi ginekolodzy 19.05.06, 16:19
      Dr.Małgorzata Dembińksa z Polnej, przyjmuje prywatnie wizyta ok 100zł, ale
      również na NFZ na os.Chrobrego 101 w czwartki i piątki.
      • kocia181 Re: nasi ginekolodzy 19.05.06, 17:42
        A gdzie M. Dembińska przyjmuje prywatnie? Też na Chrobrego?
        • a.matuszewska Re: nasi ginekolodzy 07.07.06, 11:21
          przepraszam, że tak późno, ale jeśli przyda Ci się ta informacja to również na
          Chrobrego w środy od 17, ale trzeba najpierw zadzwonić i się umówić.
    • kama.garbi dr Mirka Bednarek 31.05.06, 16:00
      poznałam ją podczas pierwszego porodu w trudej dla mnie chwili kiedy
      dowiedziałam się że moja córeczka zmarła
      bardzo mi pomogła znieść poród w miarę bezbolesnie nie było problemu z zzo i
      szybko poród był wywoływany zaraz po przyjęciu mnie na porodówkę
      teraz jestem w drugiej ciąży i jestem pod opieką właśnie tej lekarki bo wiem że
      zrobi wszystko dla dobra mego dziecka i bedzie walczyła o tą ciąże od samego
      początku pojawłiy sie problemy plamienia odklejanie ksmówki dodatkowo mój
      podwójny stres a Ona nie bagatelizuje żadnych dolegliwość
      polecam przyjmuje na Grunwaldziej we środy ale w tyg też można się z Nią umówić
      i co dla mnie ważne odbiera tel nawet o 2 w nocy sprawdziłam jak zaczęłam nagle
      plamić w nocy
      • barbarita5 Re: dr Zofia Horbaczewska 08.06.06, 19:54
        Chodzę do niej od 7 lat prowadziła moją 1 ciążę i teraz także drugą. Pracuje w
        Raszei ale przyjmuje m.in na os. Polan, bierze za wizytę 70 a z usg 80 zł. Dla
        mnie jest doświadczoną lekarką i kompetentną.
        • caromagyar Re: dr Zofia Horbaczewska 08.12.08, 15:12
          Witam! Dr Horbaczewska odbierała mój poród w Raszei, naprawdę kompetentna osoba,
          do tego doskonały specjalista!
        • aga.tekila Re: dr Zofia Horbaczewska 25.11.09, 13:27
          a ja odniosłam wrażenie surowej niemiłej baby, nie podobało się jej
          podejście do ciąży, miała cały czas jakieś kąśliwe uwagi i nie
          słuchała co do niej mówię, byłam raz i więcej nie poszłam
      • pitulac Re: dr Mariusz Skupin 27.07.06, 16:27
        potwierdzam słowa poprzedniczki!!!

Spokojny i zrównoważony lekarz. Gdy trzeba wytłumaczy wszytsko "jak chłop
        krowie na rowie". Trafiłam do niego od konowała Dmochowskiego, z błędną
        diagnozą, która wykluczała posiadanie potomstwa. Dr Skupin wykluczył ją i od
        razu "ustawił mnie do pionu". Teraz prowadzi moją ciążę, tak jak mi obiecał.
        Całkowicie mu ufam i serdecznie polecam innym kobietom!!

pozdrawiam Was serdecznie i brawo za świetny pomysł założenia tego wątku
      • renka27 Re: dr Mirka Bednarek 04.09.06, 14:39
        witaj, napisz proszę trochę więcej o dr Bednarek, bo trafiłam do niej z
        polecenia koleżanki, która nie zna jej od strony prowadzenia ciąży...czy dr
        Bednarek jest przy porodzie, czy podczas pobytu w szpitalu interesuje się
        pacjentką, jak w ogóle rodzi się na Polnej (bo chyba tam rodziłaś)? będę
        wdzięczna za jak największą ilość informacji :-)
        pozdrawiam serdecznie :-)
        Renata
        • kama.garbi Re: dr Mirka Bednarek 04.09.06, 15:19
          dzieki Bednarkowej jestem już szczęśliwie w 33tc
          choć jak pisałam od poczatku były problemy a ok 20tc pojawiły się skurcze od
          24tc jestem na fenoterolu byłam też na obserwacji na polnej bo mi krzywa cukrowa
          wyszła za wysoka przyszła do mnie w sobotę choć wcale nie miała dyżuru ale
          przyjechała obejrzała wyniki porozmawiała z lekarzem dyzurnym i że było oki nie
          musiałam leżeć bezczynnie do pon czekając na wypis tylko załatwiła mi wyjście
          już w sob rano :) w każdej chwili moge do niej zadzwonić i jeżeli nie może mnie
          akurat przyjąć dzwoni na izbę i jak przyjezdzam już wiedzą że jestem od niej i
          się mną od razu zajmują i co najważniejsze nie bagatelizuje żadnych dolegliwości
          najwyżej spokojnie tłumaczy że to normalne a z każdą wątpliwością albo zaraz
          przyjmuje albo odsyła na izbę przyjęć więc jaby co nie trzeba czekać na
          wyznaczony termin wizyty tylko jesteś pod stała opieką
          co do bycia przy porodzie zobaczymy co tez dyro Polnej tam wymyślił myślę ze za
          tydz sie czegos dowiem bo ja miałabym rodzić przed ukończeniem 38tc własnie
          dlatego że wtedy zmarła moja córeczka mam też wcześniej jeszcze trafić do niej
          na oddział na obserwację.a co do polnej wszystko zalezy na kogo trafisz bo sa
          bardzo miłę i zyczliwe osoby ale czasem zdarzy sie ktoś z muchami w nosie jak
          wszedzie:/
          pozdr kama
      • aniagn Re: dr Mirka Bednarek do kama.garbi 17.07.07, 08:14
        Mam do Ciebie pytanie. Ja u nie rodziłam w 2004 roku i było naprawde ok. Czy
        możesz mi powiedzieć czy dr Bednarek jest teraz przy porodzie?? Jesli ni8e
        chcesz na forum podaję mój GG 4705155.Dzięki
        • koziolkowa11 Re: dr Mirka Bednarek do kama.garbi 17.07.07, 14:51
          Nie wiem jak jest teraz, ja na polnej rodziłam w styczniu i był zakaz obecności
          lekarza prowadzącego przy porodzie :/ Mieli zrobić cennik żeby można było sobie
          lekarza na poród "wykupić" ale czy już zrobili?? Jak znam nasz kraj i jazdy
          jakie teraz w służbie zdrowia to pewnie nie :/
      • aniagn Re: dr Mirka Bednarek 01.04.08, 08:43
        Czekałam na info dot. tej lakarki!! Ona prowadziła mija pierszą
        ciąże i byłam bardzo zadowolona a teraz też zaczynamyu się starać i
        tez chciałabym do niej chodzić ale słyszałam że jest w ciąży. Napisz
        prosze jaki jest koszt wizyty.
    • lilikwiat dr Ewa Kucz ??? 09.06.06, 13:11
      czy ktoś może wyrazić opinie o tej pani doktor ??
      • lilikwiat Re: dr Ewa Kucz ??? 09.06.06, 13:11
        dodam, że przyjmuje na Piątkowskiej.
    • bugsia1 Dr Anna Obrębowska Polna 09.06.06, 14:15
      Jestem bardzo zadowolona, jest ciepła, miła i mogę w każdej chwili zadzwonic z
      pytaniem Polecam
      • milla26 Re: Dr Anna Obrębowska Polna 11.07.06, 17:04
        Witaj Bogusia! Możesz podać mi namiary na dr Obrębowską? Gdzie przyjmuje i
        kiedy. Byłabym Ci bardzo wdzięczna.
      • truscaffka Re: Dr Anna Obrębowska Polna 01.11.06, 11:32
        Ja również polecam tę Panią doktor;))Miła,sympatyczna,spokojna, nie straszy,
        tylko twierdzi,że ciąża to nie choroba, a ostatnio sprzedała nam dewizę
        żuyciową: "odrobina nieświadomości to klucz do szczęsliwości" ;))) Usmialiśmy
        się ;)) Polecam - fajna babka;) No i zawsze w razie komplikacji, jest to lekarka
        z Polnej, a tam warto mieć kogoś "swojego" ;))
        • oliwka_24 Re: Dr Anna Obrębowska Polna 20.08.07, 09:14
          Czy możecie podać namiary na Panią doktor i napisać kiedy i w jakich
          godzinach przyjmuje? Z gory bardzo dziękuję.
      • stokrotkamarkotka Re: ja nie wiem do kogo :( 04.04.08, 13:45
        tyle tu wyczytałam na temat lekarzy,że nie wiem z którego
        skorzystać.Jestem dopiero w 5 tygodniu i szukam lekarza na swojego
        lekarza prowadzącego. Ważne jest dla mnie,żeby pracował na Polnej,bo
        na 90% będę miała cesarkę.Czy za cesarkę zawsze się płaci?
        • maggi111 Re: ja nie wiem do kogo :( 07.04.08, 10:39
          Jeżeli będziesz miała wskazania do cc to nie powinnaś nic płacić. Mój gin
          brzydko nazywał kobiety, które powinny mieć cc a mimo to płaciły. Oczywiście są
          przypadki gdy lekarz nagada kobiecie takich głupot, że ona zapłaci.życzę dobrych
          wyborów i nie daj się nabrać, nie daj się oskubać.
          • pearlme Re: ja nie wiem do kogo :( 07.04.08, 16:21
            hmm dla sprostowania- za cesarkę się nie płaci, jeśli są do tego
            wskazania, ale jeśli chcesz żeby wykonał ją Twój lekarz... no to już
            inna historia.

maggi111 ma oczywiście rację, nie dajmy się oskubać ani nabrać w
            Polsce przecież mamy prawo do bezpłatnej opieki medyczej,
            prowadzenie ciąży oraz porody również są bezpłatne... :-)))
            jak kto woli i kogo stać
            ja korzystam z prywatnej opieki
        • pearlme Re: ja nie wiem do kogo :( 07.04.08, 16:30
          Znam trzech lekarzy z Polnej- kierownik prof Drews K, dr Puacz oraz
          dr Kubiaczyk-Paluch i wszyscy uchodzą za specjalistów.
          Dlaczego interesuje Cię lekarz z Polnej? Jeśli będziesz miałą
          cesarkę (jak ja) to i tak nie wiesz na którego trafisz podczas
          porodu.
          Ale jeśli szukasz lekarza z Polnej po to by to on wykonał cc to już
          niestety będziesz musiała sięgnąć do portfela...
          Podsumowujac, za nic nie trzeba płacić, prowadzenie ciąży oraz
          porody są darmowe, ale jeśli decydujesz się na wizyty prywatne (a Ci
          lekarze tylko tak przyjmują) no to niestety wizyty kosztują... a
          jesli chcesz żeby Twoją cesarkę nie wykonywał akurat dyżurujący
          lekarz, tylko chcesz się umówic na konkretny termin -w trakcie
          dyżuru wybranego przez Ciebie ginekologa- to niestety 'płacz i płać'

Jeśli maggie111 znasz jakiegoś fenomenalnego ginekologa który
          prowadzi Twoją ciążę a na końcu wykona Ci cesarskie cięcie bez
          żadnych gratyfikacji- napisz koniecznie! wszystkie się do niego
          zgłosimy!
          • maggi111 Re: ja nie wiem do kogo :( 09.04.08, 13:08
            Oczywiście,że nie znam. Miałam na myśli cc do których są wskazania. Ja też
            korzystałam z prywatnej opieki w czasie ciąży. Wiem,że są lekarze (niestety z
            Polnej), którzy mają inny cennik na cc ze wskazaniami i inny na bez wskazań.
            Parę lat temu jedna pacjentka sprawdziła pewnego lekarza i okazało się, że
            chciał ją naciągnąć.Może to jest jakiś sposób.Z drugiej zaś strony jeżeli chodzi
            o dziecko to każdy zapłaci każdą cenę. A lekarze na tym żerują. Oczywiście nie
            wszyscy!!!!
    • tinuviel21 dr kadziolka 10.07.06, 14:25
      to nie lekarz tylko bankier wchodzac do niego czuje sie jak chodzace 100 zl do
      tego ma glupie zarty
      • dracenka11 Re: dr kadziolka 11.07.06, 20:12
        zgadzam się w 100%
        • kabekabe3 Re: dr kadziolka 13.07.07, 09:48
          popieram i nie polecam!
    • iwkabieniek Maciej Wiza lub Maciej Hasan -Bertz 25.07.06, 14:16
      Polecam, oboje wiedza co robia
      • szyraf1 dr Krzysztof Hadaś 17.08.06, 16:16
        lekarz z polnej, przyjmuje prywatnie na gorczyczewskiego, drogi 120 zł wizyta,
        sprzet w gabinecie pelen wypas, atmosfera rowniez.
        • hanulllka Re: dr Krzysztof Hadaś 13.07.07, 12:18
          Również polecam Dr Wizę. Przyjmuje i na kasę chorych i prywatnie w przychodni na
          os. Orła Białego. Dobry i konkretny lekarz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka