Dodaj do ulubionych

Pomocy!Jak dojechać???

20.02.06, 09:33
Witam! Potrzebuję pomocy mieszkańca Poznania. Chodzi mi mianowicie o to jak
dojechać z dworca głównego pkp na osiedle literackie?Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: Q Re: Pomocy!Jak dojechać??? IP: 195.20.110.* 20.02.06, 09:41
      Najlepiej taksówką...
      Albo spacerek: Dworcową (pod wiaduktem) przez RondoKaponiera, potem
      Zwierzycniecką koło Zoo i na Kraszewskiego (koło Modeny) jest przystanek 64. Tam
      se wsiądziesz i do końca - ino nie w kierunku Kopernika ;)
      A jak masz duże toboły i nie chcesz tak dylać z buta, to ino z przesiadką...
      • Gość: pipi Re: Pomocy!Jak dojechać??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 09:43
        Dzięki. Myślałam o tej taxówce tylko nie wiem jakie macie ceny i czy nie wydam
        majątku?
        • zzolwik Re: Pomocy!Jak dojechać??? 20.02.06, 10:11
          cześć
          musisz wyjść z Dworca wyjściem głównym i przejść na przystanek na Most dworcowy
          (to z głównego wyjścia trzeba iść prosto , schodami do góry ). Tam wsiądziesz w
          tramwaj nr 6 (w kierunku na Budziszyńską) i pojedziesz dwa przystanki - na
          Matejki wysiadasz. Później jak wysiądziesz przejdziesz przez pasy po prawej
          stronie i tam będzie przystanek autobusowy linii 64 i tym autobusem do końca.
          pozdrawiam i miłego pobytu u nas :)
          • Gość: s. Re: Pomocy!Jak dojechać??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 10:17
            Bzdura. 64 nie zatrzymuje sie koło Matejki.

Zamiast w 6, mozna na Moscie Dworcowym wsiasc w 18, podjechac do Rynku
            Jezyckiego (3 przystanek), potem skrecic w lewo w Koscielna i tam pod
            InvestBankiem dorwac 64 w kierunku Literackiej.
            • Gość: Pipi Re: Pomocy!Jak dojechać??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 10:20
              Dziękuję! Bardzo życzliwi jesteście:)!Pozdrawiam.
            • Gość: Q Re: Pomocy!Jak dojechać??? IP: 195.20.110.* 20.02.06, 10:26
              Ale mieszacie z tymi przesiadkami...
              A taki miły spacerek przez Zwierzyniecka do Modeny. 10min i już.
              I gratisowo dziczyzne se można obszpycować przez płot w zoo...
              A taxi to ino radio-taxi. Nie berz czasem czego z postoju pod dworcem.
              Z dworca na literackie to powinno wyjsc jakies 20-25zeta (tak mi sie cos zdaje...).
              PS.
              Nie ma już przystanku 64 przy Grunwaldzkiej (przesiadka z 6stki)??? Dawno tam
              nie byłem, ale cos mi sie nie wydaje, żeby go zlikwidowali...
            • zzolwik Re: Pomocy!Jak dojechać??? 20.02.06, 14:03
              >Bzdura. 64 nie zatrzymuje sie koło Matejki.>

to jest własnie bzdura!!!
              chyba wiem gdzie wsiadam codziennie w autobus 64!!!
            • r0bur Re: Pomocy!Jak dojechać??? 21.02.06, 00:17
              Od kiedy 64 nie zatrzymuje się na Matejki? Może coś przeoczyłem... jakieś mega
              zmiany, bo zawsze stawał. zaraz za krzyżówka z grunwaldzką, przed skrzyżowaniem
              z bukowską, ma przystanek!
              • zzolwik Re: Pomocy!Jak dojechać??? 21.02.06, 09:25
                oczywiście, że tak
                przystanek cały czas jest i nic się nie zmieniło - przechodzę tam codziennie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka