pipi47 20.02.06, 09:33 Witam! Potrzebuję pomocy mieszkańca Poznania. Chodzi mi mianowicie o to jak dojechać z dworca głównego pkp na osiedle literackie?Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Q Re: Pomocy!Jak dojechać??? IP: 195.20.110.* 20.02.06, 09:41 Najlepiej taksówką... Albo spacerek: Dworcową (pod wiaduktem) przez RondoKaponiera, potem Zwierzycniecką koło Zoo i na Kraszewskiego (koło Modeny) jest przystanek 64. Tam se wsiądziesz i do końca - ino nie w kierunku Kopernika ;) A jak masz duże toboły i nie chcesz tak dylać z buta, to ino z przesiadką... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pipi Re: Pomocy!Jak dojechać??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 09:43 Dzięki. Myślałam o tej taxówce tylko nie wiem jakie macie ceny i czy nie wydam majątku? Odpowiedz Link Zgłoś
zzolwik Re: Pomocy!Jak dojechać??? 20.02.06, 10:11 cześć musisz wyjść z Dworca wyjściem głównym i przejść na przystanek na Most dworcowy (to z głównego wyjścia trzeba iść prosto , schodami do góry ). Tam wsiądziesz w tramwaj nr 6 (w kierunku na Budziszyńską) i pojedziesz dwa przystanki - na Matejki wysiadasz. Później jak wysiądziesz przejdziesz przez pasy po prawej stronie i tam będzie przystanek autobusowy linii 64 i tym autobusem do końca. pozdrawiam i miłego pobytu u nas :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s. Re: Pomocy!Jak dojechać??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 10:17 Bzdura. 64 nie zatrzymuje sie koło Matejki. Zamiast w 6, mozna na Moscie Dworcowym wsiasc w 18, podjechac do Rynku Jezyckiego (3 przystanek), potem skrecic w lewo w Koscielna i tam pod InvestBankiem dorwac 64 w kierunku Literackiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pipi Re: Pomocy!Jak dojechać??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 10:20 Dziękuję! Bardzo życzliwi jesteście:)!Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Re: Pomocy!Jak dojechać??? IP: 195.20.110.* 20.02.06, 10:26 Ale mieszacie z tymi przesiadkami... A taki miły spacerek przez Zwierzyniecka do Modeny. 10min i już. I gratisowo dziczyzne se można obszpycować przez płot w zoo... A taxi to ino radio-taxi. Nie berz czasem czego z postoju pod dworcem. Z dworca na literackie to powinno wyjsc jakies 20-25zeta (tak mi sie cos zdaje...). PS. Nie ma już przystanku 64 przy Grunwaldzkiej (przesiadka z 6stki)??? Dawno tam nie byłem, ale cos mi sie nie wydaje, żeby go zlikwidowali... Odpowiedz Link Zgłoś
zzolwik Re: Pomocy!Jak dojechać??? 20.02.06, 14:03 >Bzdura. 64 nie zatrzymuje sie koło Matejki.> to jest własnie bzdura!!! chyba wiem gdzie wsiadam codziennie w autobus 64!!! Odpowiedz Link Zgłoś
r0bur Re: Pomocy!Jak dojechać??? 21.02.06, 00:17 Od kiedy 64 nie zatrzymuje się na Matejki? Może coś przeoczyłem... jakieś mega zmiany, bo zawsze stawał. zaraz za krzyżówka z grunwaldzką, przed skrzyżowaniem z bukowską, ma przystanek! Odpowiedz Link Zgłoś
zzolwik Re: Pomocy!Jak dojechać??? 21.02.06, 09:25 oczywiście, że tak przystanek cały czas jest i nic się nie zmieniło - przechodzę tam codziennie Odpowiedz Link Zgłoś