ragathol 21.02.06, 23:57 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Andrzej Re: Oko w oko z męczennikiem IP: *.nll.se 22.02.06, 11:54 Akurat taka forma odpowiedzi muzulmanom, jest jak najbardziej na miejscu! Odpowiedz Link Zgłoś
renepoznan Męczennicy 22.02.06, 12:11 Zdążyłem przeczytać ten usuniety post. Niestety politpoprawność admina zaczyna byc już irytujaca. O jakiejkolwiek sprawiedliwości i obiektywiźmie nie ma co mówić. Ale koń jaki jest kazdy widzi. Nie pierwszy to raz. Co do merituum. Po poogladaniu sobie tych muzułmańskich manifestacji i po poczytaniu o tych fanatykach uważam, że taka akcja jest jak najbardziej potrzebna. To nie jest tak, że biedni są muzułmanie a ci wredni chrzecianie to tylko w d... powinni być bici. W tej chwili to muzułmanie mordują ze wzgledów religijnych chrześcian a nie odwrotnie. I trzeba przestać udawać głupa dla rzekomej tolerancji religijnej. Ich zdaniem (a także chyba naszego admina) tolerancja ma polegać na tym, że oni moga wszystko a chrzescianin nie ma prawa zadnego. Ciekaw jestem jak zareagują politpoprawni jak muzułmanie - zgodnie z tym co robia (a co Nato i inne organizacje poparły) w Kosowie zażądają wyodrębnienia Marsylii i okolic i utworzenia niezaleznego Państwa islamskiego. Czy Francja to poprze. Oczywiscie pierwsze co powinno byc to zakaz publicznego kultu chrzesciańskiego - co już francuzi powoli robią - oraz przekształcenie kosciołów w meczety. Uwaga - proszę mi tu nie wyjeżdzać z krucjatami - krucjaty były próbą odzyskania ziem chrześciańskich zajetych przez islam a nie napadem na pokojowa ludnośc muzułmańską. Proszę poczytać o kolebce chrzesciaństwa w palestynie, libanie Afryce Północnej itp a nie pieprzyc slogany z GW i tego typu pism. Odpowiedz Link Zgłoś
chejron74 Re: Męczennicy 22.02.06, 12:16 Rene zaskakujesz mnie. Co do twojego postu to oczywiscie sie podpisuje, ale co do krucjat? Mimo ze daleki jest od osadow "gazetopodobnych" to krucjaty nie byly czyms czym mozemy sie chwalic. O ile faktycznie poglady iz dzieki krucjatom islam stal sie religia wojujaca sa bzdurne, o tyle nasz (chrzescijan) udzial w tych krucjatach zbytniej chwaly nam nie przynosi. POdsumowujac - ostatni akapit uwazam za zbedny w twoim poscie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gardze katolikami [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 12:57 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mat Niekompetenti dziennikarze wyborczej IP: *.icpnet.pl 22.02.06, 13:06 Jak zwykle gazeta znowu pokazała na co ją stać. Mamy tu do czynienia z wyjątkow nierzetelnym dziennikarstwem, szukaniem sensacji na siłe i przeinaczaniu faktów. Zacznijmy od tego, że plakaty nie są żadną akcją jak to pisze gazeta a zwykłym zaproszeniem na drogę krzyżową, ale o tym dziennikarze nie byli już wstanie poinformować. Po za tym pomysł by modlić się w intencji prześladowanych chcreścijan zrodził się jeszcze w ubiegłym roku na wiele miesięcy przed całym tym zamieszaniem w okół islamu, no ale to też widać nieistotne, lepiej przemilczeć fakty i zrobić z tego tanią sensację. Gratuluję wyjątkowej nikompetencji dziennikarce wyborczej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niekompetenti Re: Niekompetenti dziennikarze wyborczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 00:16 A może zamiast mówić o agresywnym islamie wycofać "chrześcijańskie" hordy z Iraku razem z ich kapelanami? Odpowiedz Link Zgłoś
renepoznan Re: Męczennicy 22.02.06, 13:12 chejron74 napisał: > Rene zaskakujesz mnie. POdsumowujac - > ostatni akapit uwazam za zbedny w twoim poscie To proponuję poczytać sobie trochę Historii średniowiecznej i tego co wyprawiali Arabowie w Północnej Afryce, i bliskim wschodzie. Nie za bardzo chce mi sie wypisywać wszystko systematyczne datami ale ozdobniki opisu są porazajace: Łupieżce najazdy Arabów, wyciecie wszystkich wieszkańców miasta, wybicie wzietych jeńców - to norma a nie wyjatek. Wiem, czasy były okrutne ale dlaczego widzicie okrucieństwo po stronie krzyzowców ale już nie Arabów? Bo w XIX/XX w ze wzgledów politycznych Niemcy zaczęli tworzyc legendę Saladyna? Dlaczego nie potępiacie zniszczenia chrzęsciaństwa w Afryce Północnej? (a to z tego rejonu pochodził np Św. Augustyn) a potępiacie krucjaty. Wszyscy płaczą nad losem hiszpańskich morysków a nikt nie płacze nad wcześniej wycietą ludnoscią południowej Hiszpanii. Kto pamieta o podboju Sycylii i południowych Włoch? Kto pamieta, że bezpoosrednim impulsem do wypraw krzyzowych było zagrozenie Bizancjum - stanowiacego wówczas pogranicze chrzesciaństwa broniace Europy przed zalewem islamu. Kto pamieta o masowych mordach ludnosci Armenii w XI w. Kto pamieta, że około 1070 r Turcy Seldżuccy zamknęli dostęp do Jerozolimy a miejscową ludność chrześciańska albo wybili albo wygnali? ITP ITP. To wygodnie pamietać tylko o okrucieństwie krzyzowców. Ale obraz w ten sposób stworzony prawdą nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
chejron74 Re: Męczennicy 22.02.06, 15:38 Rene ale ja nie przecze ze arabowie podbijajac byli okrutni. takie byly czasy. Zreszta Arabowie nie tyle co Turcy Seldzuccy, ktorzy przejeli zdobycze arabskie na Bliskim Wschodzie i ,jako zdecydowanie mniej cywilizowani, zabronili dostepu chrzescijanom do miejsc swietych, czesciowo ich wycinajac, czesciowo wyganiajac, czesciowo (mniejszosciow) pozostawiajac na miejscu. Teoretycznie to (plus zagrozenie Bizancjum, plus chec osiagniecia rzadu dusz w Europie/na swiecie poprzez skanalizowanie agresji calych pokolen mlodych rycerzy) bylo podstawa krucjat. Co nadal nie zmienia faktu ze my, ktorzy szczycimy sie byc chrzescijanami nie mamy byc z czego dumni za tamten okres, gdyz nie bylismy w stanie zachowac sie lepiej od naszych adwersarzy. Zas co do dnia dzisiejszego. Uwazam ze nasza kultura stoi wobec nadciagajacego konfliktu (ktory juz sie rozpoczal, chociaz nie na taka skale) ze swiatem islamskim. I nie bedzie to lagodny konflikt. to bedzie my albo oni. I nie ma tu moim zdaniem miejsca na politpoprawna glupote. MY ALBO ONI. Odpowiedz Link Zgłoś
renepoznan Re: Męczennicy 22.02.06, 15:47 chejron74 napisał: > Uwazam ze nasza > kultura stoi wobec nadciagajacego konfliktu (ktory juz sie rozpoczal, chociaz n > ie na taka skale) ze > swiatem islamskim. I nie bedzie to lagodny konflikt. to bedzie my albo oni. I n > ie ma tu moim zdaniem > miejsca na politpoprawna glupote. MY ALBO ONI. Pełna zgoda. Ja nie tyle chciałem bronic krucjat ile spowodować by zachowano proporcje. Albo wstydzą sie wszyscy albo nikt. Czasy krucjat to wspaniały okres rycerskości, wiary, bohaterstwa ale takze zwykłej pazernosci i podłosci. Stad może nasze odmienne stanowiska. Natomiast co do zwarcia cywilizacji - to albo Europa sie otrzeźwi albo juz przegrała. Nadzieja na zwyciestwo kulturalne przypomina nadzieje, że barbarzyńcy docenia kulture starozytnego Rzymu. Docenili, tylko co to dało Rzymianom? To samo jest z najazdem islamu na Zachodnia Europę. Ale jak to mówia - z kilku północnych regionów Hiszpanii wyszła rekonkwista. Z kilku państw Europu środkowo-wchchodniej ........ :):):) Nie ma to jak megalomania. Prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
chejron74 Re: Męczennicy 22.02.06, 19:32 Mysle ze w Europie sa ostoje trzezwego rozsadku. Taki np UK ktory mieni sie byc bardzo Politically correct (i taki na co dzien jest) w gruncie rzeczy u swych korzeni ma gleboka niechec do obcych. I jak ich jacys obcokrajowcy wkurza to ... poleca po nich ze hej. Tutejsi muzulmanie wiedza o tym. I jak troche mlodziez i ekstrema za mocno zaprotestuje to od razu ich starsi przepraszaja przed kamerami. Brytole sa czujni. Jest wiec nadzieja (chociaz wredne z nich ...) Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Oko w oko z męczennikiem 22.02.06, 13:32 Mocno kontrowersyjna forma katolickiej akwizycji. Sam jestem ciekaw co z tego wyniknie, ale wątpię by było to coś dobrego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woj Re: Oko w oko z męczennikiem IP: *.icpnet.pl 22.02.06, 13:40 Ja nie widzę w tym nic kontrowersyjnego. Raczej robienie taniej sensacji przez dziennikarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ragathol Poprawność polityczna IP: *.icpnet.pl 22.02.06, 17:16 A ja tylko dodam, że jestem zbulwersowany usunięciem mojej wcześniejszej wiadomości, właśnie na własnej skórze odczułem jak funkcjonuje poprawnośc polityczna. To smutne, że nie wolno mi napisać tego co myślę, bo ktos tam, gdzieś tam się z tym nie zgadza. To bardzo prosty zabieg: wymazać opinię sprzeciwu, ale zabieg nadwyraz krótkowzroczny. Obecnie taki zabieg stosuje większośc mediów europejskich, nie wyrażają opinii obywateli państw Europy, ale na siłę próbują zminiać ich myślenie. Sprzeciw - podobnie jak i tym razem - poprostu się wymazuje, sprawia się, że nie istnieje. Ale on istnieje i narasta i dzięki takim działaniom, jak min. twoje drogi administratorze, za kilkanaście lat dojdzie w Europie do rzeczy strasznych, bo konfrontacja jest nieunikniona. A teraz niech ktoś powie: nieee, my jesteśmy mądrzejsi, doświadczenia historyczne nas nauczyły... NIE!!! Politycy europejscy z historii nie wyciągnęli żadnych wniosków! Przypomnę tylko, że I wojna światowa też miała być ostatnią wojną, a po II wojnie miał już nastać tylko pokój... Mam nadzieję, że rządzący wreszcie przejrzą na oczy, bo Paryż i Dania to dopiero początek. ICH w Europie przybywa i kolejne bunty nie będą trwały tylko kilkunastu dni, ale kilka tygodni, miesięcy, aż będzie już za późno, aby nad nimi zapanować... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: es Re: Poprawność polityczna IP: *.telia.com 22.02.06, 20:45 wyjdzcie zza swoich rogatek na swiat i zobaczcie co sie na prawde tam dzieje. Chyba nikt na tym forum ani muzulmanow nie widzial ani nie czytal Koranu tylko trzepiecie jezorami co wam slina na jezyk przyniesie. Na swiecie jest ponad miliard muzulmanow z tego ok 20 tys fanatycznych wyznawcow islamu. zobaczcie jakie sa w Polsce zastepy fanatycznych katolikow i zastanowcie sie. Zdecydowana wiekszosc muzulmanow w Europie ma taki sam stosunek do swojej religii jak przecietny katolik czy protestant. A polskie obnoszenie sie ze swoim potwornie prymitywnym katolicyzmem jest obrzydliwe szczegolnie na tle krajowej rzeczywistosci - nie widzi belki w oku swoim.... Odpowiedz Link Zgłoś
lucyferciu Re: Poprawność polityczna 23.02.06, 01:21 Gość portalu: es napisał(a): > wyjdzcie zza swoich rogatek na swiat i zobaczcie co sie na prawde tam dzieje. > Chyba nikt na tym forum ani muzulmanow nie widzial ani nie czytal Koranu Oj, skarbie wybacz mi, ale ja widziałem:) 5 lat pobytu m.in. w Indonezji czy Malezji (99,5 % to muzułmanie) dały mi szansę ich poznać. Co prawda Koranu nie czytałem, ale miałem okazję słuchania go kilka razy dziennie przez megafony meczetów. I to w oryginale;) Jeżeli chodzi o kwestie ogólnoludzkie, to nawet można się z nimi zaprzyjaźnić. Natomiast, gdy chodzi o kwestie religijne, to wojna. > Na swiecie jest ponad miliard muzulmanow z tego ok 20 tys fanatycznych > wyznawcow islamu. No to znasz ich tylko z telewizora. Dlatego zasugeruję, abyś i ty wyszła ze swojej rogatki na świat. Ach, tak łatwo lubimy pouczać:(( > zobaczcie jakie sa w Polsce zastepy fanatycznych katolikow i zastanowcie sie. Co prawda nie wiem czy to są duże czy małe zastępy fanatyków, gdyż jeszcze ich na ulicach nie widać, ale nie ukrywam, że w tej kwestii widzenie mamy tożsame. Słyszałem nawet takie określenie jak MOHEROWY JIHAD. > Zdecydowana wiekszosc muzulmanow w Europie ma taki sam stosunek > do swojej religii jak przecietny katolik czy protestant. O, nie, nie. Tu się z tobą nie zgodzę. Ich główną część kultury stanowi właśnie religia. Jeżeli kultura, to i tradycje. Niestety, oni prawie wszyscy są jednak religią przesiąknięci > A polskie obnoszenie sie ze swoim potwornie prymitywnym katolicyzmem > jest obrzydliwe szczegolnie na tle krajowej rzeczywistosci Skoro ten katolicyzm, który widzisz na codzień jest prymitywny (do tego jeszcze potwornie), to wobec tego jaki jest według ciebie nieprymitywny i niepotworny? Nie było to jednak sformułowanie zbytnio przemyślane przez ciebie:( No cóż, wielu tu wypowiadających się bardzo często najpierw pisze, a potem dopiero myśli. Często zapominając o tym ostatnim wogóle;) A co do obnoszenia się, to zgadzam się. Należy zachować umiar. > - nie widzi belki w oku swoim.... Och, to jest takie powszechne u nas. Nie tylko w kwestiach dotyczących religii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: es Re: Poprawność polityczna IP: *.telia.com 23.02.06, 08:02 No coz punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia. Stara prawda. Na codzien z racji sytuacji zyciowej mam fantastyczna mozliwosc dosc bliskich kontaktow z ludzmi roznych kultur, uwazam ze sluchanie ich pogladow wzbogaca mnie i konkluduje iz w zasadzie mamy dosc jednoznaczny poglad na zycie. Dotyczy to rowniez innych religii. Religijnosc jest sprawa prywatna i wymachiwanie szabelkami w imie boga jest po prostu prymitywizmem. Polski "katolicyzm" na prawde przeraza. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyferciu Re: Poprawność polityczna 23.02.06, 12:00 Gość portalu: es napisał(a): > Na codzien z racji sytuacji zyciowej mam fantastyczna mozliwosc > dosc bliskich kontaktow z ludzmi roznych kultur, uwazam ze sluchanie > ich pogladow wzbogaca mnie To gratuluję. Przynajmniej wzbogacasz swoją duchowość. I właśnie o to też chodzi w życiu:) > konkluduje iz w zasadzie mamy dosc jednoznaczny poglad na zycie. Dotyczy to > rowniez innych religii. Zgadza się. Po prostu nie lubimy pewnych "przerysowanych" zachowań > religijnosc jest sprawa prywatna i wymachiwanie > szabelkami w imie boga jest po prostu prymitywizmem. Potwierdzam. Ale to dotyczy każdej religii. Bez wyjątku > Polski "katolicyzm" na prawde przeraza. Dobrze, że katolicyzm napisałaś w ciapkach, bo to rzeczywiście dla części wiernych jest tylko katolicyzm z nazwy, a nie z zachowania Pozdrawiam L. Odpowiedz Link Zgłoś
marent48 KOMPLETNY IDIOTYZM 22.02.06, 19:00 i sekularyzacja tramwajow ,publicznych toalet,agancji towarzyskich i innych.I az chce sie wyjsc z kina.No i wychodze!!!! Odpowiedz Link Zgłoś