Dodaj do ulubionych

RAPORT WOJCIECHOWSKIEGO

03.03.06, 20:17
Serdecznie zapraszamy do zapoznania się z raportem Radnego Krzysztofa
Wojciechowskiego
www.ofs-wrzesnia.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=54&Itemid=41

oraz do wzięcia udziału w sądzie, na stronie głównej
www.ofs-wrzesnia.pl
w której zadajemy pytanie: Czy działania starostwa w sprawie sprzedaży
działki uznajesz za prawidłowe?

czekamy również na państwa opinie wyrażone tutaj na forum

ADMIN-OFS
Obserwuj wątek
    • admin-ofs Re: RAPORT WOJCIECHOWSKIEGO 03.03.06, 20:38
      chodzi oczywiście o SONDĘ a nie o SĄDĘ. Ortografia mi się kłania.... ach... :-)
    • kokodryl Re: RAPORT WOJCIECHOWSKIEGO 04.03.06, 12:59
      Wojciechowski?To nie jest ten co go nawet z sld wywalili?A nie macie kogoś hmmm
      uczciwszego, zeby raporty robil?Na miejscu tego pana bym sie zaszyl w domu i sie
      nie pokazywal,bo to wstyd.A ten tu widac zaraz popusci w majty, tak bardzo chce
      sie do koryta znowu dopchac.Wara.
      • judymdoktor Re: krokodylowa gadzino 04.03.06, 14:48

Widać, że wysłali ciebie żebyś bronił ich koryt. Taki z ciebie kozak, jak z
        nich znawcy pensji nauczycieli. Na miejscu twoim i twoich "przyjaciół" bym się
        zaszył w głębokich szuwarach ze wstydu co robią, a przykład belfrów i cudów z
        działką jest tutaj najbardziej odpowiedni. Dlatego wylewj krokodyle łzy
        ubolewania na ramionkach twoich partyjnych kolesi.
        • kokodryl liżydupa 04.03.06, 15:45
          uuu ile Ci buli za lizanie mu publicznie 4 liter?Czy może liczysz na stanowisko
          i wpływy jesli wygra wybory?A buzi mu też dasz czy ograniczysz się do bełkotu
          publicznego?A tak między nami, jak to jest być takim publicznym, lepkim
          klakierem?Używasz czasem swojego rozumu czy zawsze włazisz innym w d***?Bo
          zakładam optymistycznie,że masz rozum.Oh oh jak ja lubie takich
          pseudopolitycznych buraczków, co to grają wielkich polityków i straszliwie
          zainteresowanych dobrem ogółu a są zbyt ograniczeni i zbyt prostaczkowaci,żeby
          nabrać trochę dystansu i spojrzec z boku na to jak perfidnie wyłazi z nich
          typowe polskie włazidupstwo.Już mu slinka cieknie (jednemu i drugiemu) na myśl o
          ciepłym stołku, niezłej pensyjce i poczuciu władzy.Co z tego że najpierw trzeba
          sie schamić i pozbyć się godności, co z tego że trzeba powłazic innym w du**.Ty
          naprawde myślisz że ktoś jest taki ciemny żeby nie widzieć kim ty jesteś?Jak
          bardzo wyłazi z ciebie pazernośc na kasę i władzę?I nie, ja nie bronie nikogo,
          ja ci tylko pokazuje ze spoleczenstwo widzi prawde, że nikogo nie oszukasz.
          • kalamarnica1 Re: krokodylku milutki 04.03.06, 17:47

właśnie na takiego jak ty czekam od dłuższego czasu. wrezsczie jakis
            wartościowy zwierzaczek się tu pokazał.
            ale nie o to mi chodzi. zostaw tych polityczków bo nic są nie warci. mam dla
            ciebie małą propozycyjkę co ty na to żeby tak małe bara bara z naszym
            wielbładkiem? rozumiesz takie malutkie figo fago? rozumiesz malutkie no wiesz
            w jego rezydencji? łatwo tam dopłyniesz naszą rzeczką co prawda trochę śmierdzi
            ale idzie wytrzymać. może uda nam się złamać barierę genetyczną i stworzymy
            jakiegoś osiołka o małym garbie i pancerzyku? kalamarnice się do tego nie
            nadają bo tylko można w środowisku wodnym a ty możesz także na lądzie.
            krokodylku stary byku zgódź się może jakiś bar tam stworzymy - no wiesz kamerki
            publikę
            fajny z ciebie zwierzak
      • admin-ofs Re: RAPORT WOJCIECHOWSKIEGO 04.03.06, 17:52
        Witaj kokodryl'u widać że jesteś niedoinformowany w wielu sprawach.

Po pierwszej Wojciechowskiego nie wywyalili z SLD tylko sam odszedł. Jak tego
        nie wiesz to poczytaj

www.ofs-wrzesnia.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=29&Itemid=41

po drugie co do raportu to wiedz że sama rada powiatu wrzesińskiego wybrała go
        na przewodniczącego komisji rewizyjnej więc... kto miał go napisać jak nie on
        sam.

a po trzecie to co takiego nieuczciwego zrobił Wojciechowski, jak wiesz to to
        podziel się swoją wiedzą może wszyscy się czegoś dowiemy....a nie rzucasz
        pomówieniami jak z kapelusza...
        • kokodryl Re: RAPORT WOJCIECHOWSKIEGO 05.03.06, 10:12
          No chociaż ktoś, troche merytorycznie.Skoro go wybrali to nie wiedzieli co
          czynią chyba;)
          Mówisz że sam odszedł z SLD?Czyzby w taki sam sposób jak ''sam odszedł'' pęczak,
          jagiełło i inni?A za co ''sam odszedł''?
          Sprawdź sobie może co to jest pomówienie i potem o pomówienia innych
          oskarżaj.Chyba że jednak wskażesz mi gdzie kogoś pomawiam?Dokłądny cytat
          walnij.Nie możesz?To nastepnym razem myśl zanim cos napiszesz.Ja wiem że ofs nie
          składa się z intelektualistów, wiem że myślenie ciebie zapewne denerwuje,ale
          zrób wyjątek.
          A ręki bym mu i tak nie podał.Za dużo kłopotów potem z liczeniem palcy,czy aby
          wszystkie zostały.
          • admin-ofs Re: RAPORT WOJCIECHOWSKIEGO 06.03.06, 09:51
            Ok widzę, że bojowość udziela Ci się i od razu zamiast odpowiedzieć rzucasz
            tekstami typu: "To nastepnym razem myśl zanim cos napiszesz. Ja wiem że ofs nie
            składa się z intelektualistów, wiem że myślenie ciebie zapewne denerwuje,ale
            zrób wyjątek." WIĘC ROBIĘ WYJĄTEK DLA CIEBIE :)
            Próbujesz mnie sprowokować? He he, niedoczekanie.

Ale OK powiedzmy, że jeszcze się wysilę na te pare zdań do ciebie, argumenty
            raczej z tego co tu widzę Cię nie przekonują i nie orientujesz się w
            szczegółach wyborów przewodniczących komisji rady powiatu. Zazwyczaj
            przewodniczącym takiej komisji jest radny z opozycji po to właśnie, żeby nie
            było podejrzeń, że bierze się swoich aby coś tam ukryć.

W sprawie wyjścia z SLD nie będę cię przekonywał i nie bedę przypominał jak
            faktycznie było bo i tak masz swoją własną wersję ale.... daleką od prawdy.

Podaj mi jeszcze tylko nazwiska paru intelektualistów, po drugiej stronie i
            uważaj na palce...
            • kokodryl Re: RAPORT WOJCIECHOWSKIEGO 06.03.06, 11:02
              Co do odejścia z sld-niesłusznie założyłem że odróżniasz zdanie pytające
              od oznajmiającego.Co mam zrobić żebyś mi na pytanie odpowiedział?Zwyczajowo taki
              znaczek--> ? oznaczał że to jest pytanie a nie jakaś ''moja wersja''.Może u
              ciebie jest inaczej.Oświeć mnie jaka jest wersja Wojciechowskiego a jaka innych?
              O jakiej drugiej stronie piszesz?Przeciwnej do twojej?Tzn o tych
              intelektualistach?Hehe nie sądziłem że będzie cie stać na taką samokrytykę;)
              • kojkosz1 Re: RAPORT WOJCIECHOWSKIEGO 06.03.06, 12:06
                Drogi Krokodylu
                Myslę, że słusznie przyjąłeś sobie Pseudo, jak widać najchetniej zamiast
                merytorycznej dyskusji pożerałbyś wszystkich, którzy myślą inaczej !!!
                A co do Wojciechowskiego to myslę, że trzeba trochę odwagi aby przy takim
                układzie ( 12 z koalicji 5 ofsików 1 Łosiowy 1 niezdecydowany ) wogóle coś
                krytykować czy pokazywać, jako złe. Zreszta co by nie zrobił zawsze mu zarzucą,
                że robi sobie kampanie !!! Wytrwałości Panie Krzysztofie !!! Pozdrawiam.
    • kramer100 Re: RAPORT WOJCIECHOWSKIEGO 06.03.06, 11:46
      Kto nie z nami ten przeciwko nam, taki wniosek wysnuć można pod tekstem w
      sprawie kompromitacji Wojciechowskiego. Dlatego przypomnę, że

1.Wojciechowski napisał swoje uwagi, podkreślając, że są to jego wnioski i
      wątpliwości i nie uzurpuje sobie prawa do racji, choć jak słyszę większość
      swych wniosków podtrzymuje.
      2.Spora grupa internautów wnosiła by przedstawił swoje wnioski na forum co
      uczynił i dzięki za to bo możemy zapoznać się z całym materiałem dotyczącym
      przetargu.
      3.To Starostwo przez 1,5 roku robiło z tego tajemnicę, i nagłaśniało temat jako
      sukces dający możliwość zatrudnienia 1200 osób. Było to na kilka tygodni przed
      wyborami parlamentarnymi i cel polityczny Starosty jest oczywisty. Zarzut
      czyniony odnośnie robienia kampanii wyborczej jest więc szyty zbyt grubymi
      nićmi.
      4.Przetarg i zmiana dla jednego klienta warunków sprzedaży, jest ewenementem i
      co do tego nie ma co dyskutować.
      5.Sama kontrola komisji zlecona była komisji rewizyjnej przez Radę Powiatu.
      Wojciechowski nie był inicjatorem tej kontroli.
      6.Atak kilku osób na forum jak się wydaje „ Na zlecenie” jest wynikiem obaw,
      politycznych obaw. Szkoda ze towarzyszą temu agresja i nienawiść.
      7.W radzie przewaga rządzącej koalicji w KOMISJI Rewizyjnej podobnie, wynik
      głosowań jest oczywisty. Wiadomo, że „rację” ma większość. Koledzy klubowi
      wstrzymali się od głosu w głosowaniu nad wnioskami i zaleceniem pokontrolnym
      panów Skupińskiego i Kaźmierczaka, a nie w sprawie wniosków Wojciechowskiego.
      One nie były przedmiotem głosowania .Dodam, że radni OFS zgadzają się z
      wnioskami Przewodniczącego Komisji Rewizyjnej.
      • radny123 Re: RAPORT WOJCIECHOWSKIEGO 06.03.06, 18:13
        Fragment mojego pisma do Komisji Rewizyjnej.
        „...wnoszę o kontrolę i odpowiedź na następujące pytania :
        1. Czy starosta wrzesiński i zarząd prawidłowo przeprowadzili procedurę
        sprzedaży nieruchomości?
        2. czy starosta i zarząd prawidłowo zawarli umowę przedwstępną na sprzedaż
        w/w nieruchomości?
        3. czy w umowie przedwstępnej są jakiekolwiek zobowiązania powiatu
        wrzesińskiego i czy zarząd miał prawo je zawierać?
        4. czy powiat wrzesiński poprzez zmianę dzisiaj właściciela nieruchomości
        utracił możliwość wpływania na inwestora, co do terminu i ilości zatrudnienia
        na tym terenie?
        Powyższe pytania dotyczą także prawidłowości zapisów aktu notarialnego
        przenoszącego własność na rzecz firmy Parkridge CE developments.”

Komisja Rewizyjna w swojej wersji nie odpowiedziała na żadne z powyższych pytań.
        Złamano kilka zapisów ustawy o gospodarce nieruchomościami a niektórym z
        koalicji myliły się nawet ustawy i przywoływali zapisy ustawy o zamówieniach
        publicznych. Ci sami radni później głosowali nad wnioskami z komisji . Przecież
        oni nie wiedzieli o czym była mowa na tej sesji.
        Prezentacja multimedialna była nie powiem ładna pod względem graficznym, ale
        tylko pod tym. W prezentacji pojawił się motyw przewodni przekształcenie
        działki i kłopoty poprzedników w tej materii. Jak w piłce nożnej stwierdził
        ktoś, że najlepszą obroną jest atak, ale czasami powoduje to osłabienie linii
        obrony i kontrę a w konsekwencji przegrany mecz. Sesja natomiast dotyczyła
        wyłącznie sprzedaży i procedur a tych argumentów ani nawet na milimetr nie
        rozwiała radczyni, może tylko dla tych radnych, co zielonego pojęcia o ustawie
        o gospodarce nieruchomościami nie mieli, stąd taki a nie inny wynik głosowania.
        Koalicja z racji swojej większości przegłosuje każdą wygodną dla siebie sprawę,
        ale czy to znaczy, że mają rację?
        Po konsultacji z prawnikami wiem, że przetarg ten w żadnym razie nie powinien
        zakończyć się podpisaniem umowy.
        Jeszcze jedno, skoro wszystko jest takie czyste, to dlaczego trwało to 1,5
        roku? Nie należało nam od razu przedstawić jakiejś ładnej graficznie
        prezentacji ?

Radny Maciej Łosiński
        • sekator_glupoty Panie radny,podobno śmieszność ma granice 06.03.06, 19:49
          Przestawiłem tu obłudę zarzutów radnego Wojciechowskiego, który myślał, że
          tanim kosztem upiecze sobie wyborczą pieczeń, a po prostu się sromotnie
          poparzył. O pana występach na tej sesji nie wspomniałem, bo wydawało mi się, że
          o ryzykownej obłudzie warto napisać, natomiast o śmieszności i notorycznym
          pieniactwie, z którego jest pan znany wszystkim od zawsze, zupełnie nie warto,
          bo samo się dostatecznie kompromituje. Przepraszam, że o panu zapomniałem. Ale:
          czy można poważnie traktować człowieka, który na uwagę przewodniczącego,
          żeby "uważał na słowa".
          Odpowiada: "Pan mi grozi, pan mi grozi ? Proszę to zaprotokołować, proszę to
          zaprotokołować... przewodniczący mi grozi"? Nie jestem specjalistą w tych
          sprawach... Pan powie, że trzeba takiego człowieka traktować poważnie, bo jest
          demokracja ... Ale sala potraktowała pana występy na sesji po prostu salwami
          śmiechu. Pan tego może nawet nie zauważył, tak był pan pochłonięty zadawaniem
          ciosów w płot, choć nie mógł pan nie usłyszeć.
          Pół żartem, pół serio potraktował pana tylko jeden radny, który powiedział, że
          skoro miał pan podejrzenie popełnienie przestępstwa, to pana obywatelskim
          obowiązkiem było zgłosić sprawę do prokuratury. A pan na to: "yy,ee, chodzi o
          to że są wątpliwości, bo są różne interpretacje przepisów." Jeśli pan jeszcze
          poszpera to może pan znajdzie jakąś dziurę w całym, tylko to pana i tak nie
          wyzwoli od śmieszności być może mającej jakieś podstawy w...

• radny123 Re: Panie sekator_glupoty śmieszność ma granice 06.03.06, 20:32
            Oczywiście wiedziałem, że taki będzie pański odzew, nie trudno to było
            przewidzieć, ale wie pan jest stare przysłowie "ten się śmieje, kto śmieje się
            ostatni" Nie będę więcej polemizował z panem, bo to nie ma sensu a i nie mam
            zamiaru informować pana za pośrednictwem forum o czymkolwiek.
            Niech pan dalej spłyca i kieruje dyskusję na nieistotne tematy, w końcu ktoś
            panu płaci i to sporo a ja sobie poczekam.
            Radny Maciej Łosiński
            • antykomunista1 właśnie sektor głupoty, tylko gdzie jest granica? 06.03.06, 21:05
              Naprawdę, czytam te wasze wszystkie wynurzenia, ataki, kłótnie i inne dyrdymały
              i nie mogę wyjść z podziwu, jakich to mamy dbających o nas ludzi władzy i
              innych jakże szlachetnych altruistów. Ręce same się składają do oklasków i
              wygłaszania mów pochwalnych i dziękczynnych na cześć naszych wspaniałych byłych
              i obecnych włodarzy, na cześć naszych niezastąpionych byłych i obecnych
              radnych. Tak szanowni dyskutanci. Chwała im za to! Czytając jednak to wszystko,
              to prześciganie się w zasługach, odnoszę wrażenie, że te 35 hektarów ziemi przy
              autostradzie ( lepszego położenia tej ziemi nikt nie mógł sobie wymarzyć),
              chyba spadło na was za karę i co niektórzy muszą z tego powodu przechodzić
              katusze. Poprzednia władza chełpi się tym, że zechciała przejąć gospodarstwo, w
              którym był kawałek 35 ha ziemi o wartości tylko 8 milionów 600 tys. zł. Obecna
              władza chełpi się tym, że zechciała sprzedać ten kawałek ziemi szkolnego
              gospodarstwa za te skromne 8 milionów 600 tys. zł. Każdy walczy o jak
              największe zasługi i pochwały. Prześcigają się w tym, kto powinien sobie je
              wszystkie przypisać. Żal mi was, bo rzeczywiście zaczynacie być w tym żałosni.
              Dalej Panowie, „szable w dłoń”, jak za Króla Sasa. Takiego przedstawienia nawet
              Jan Chryzostom Pasek by nie wymyślił.
              A tak naprawdę, zasługi wasze są niewspółmierne do krzyku, jaki w tej materii
              podnosicie. To nie wasza zasługa i chwała, że macie tak atrakcyjną ziemię,
              którą można było korzystnie spieniężyć. To zasługa dyrektora Wawrzyniaka i jego
              pracowników, ze mieliście taką możliwość. Jakby Panu temu zadrżała ręka, i
              podpisał likwidację tego gospodarstwa do Skarbu Państwa, to mielibyście guzik z
              pętelką. Starostwo mogłoby tylko pomarzyć o takich pieniądzach, a szkoła na
              Wojska Polskiego dalej by się budowała, Liceum miałoby dalej starą obszarpaną
              elewację i stare dachówki na dachu, tak samo jak Koszary i zapewne jeszcze
              wiele innych remontów zakupów.

Poczytajcie sobie Panowie Szlachta jeszcze raz to, co kiedyś tutaj napisał
              Wawrzyniak, odpowiadając zresztą na rzucane w jego stronę wstrętne pomówienia.
              Może to wam pomoże, chociaż bardzo wątpię.
              Właściwie powinienem to bardziej doraźnie określić, ale podejrzewam, że cenzura
              z jednej, jak i z drugiej strony by tego nie przepuści.

Nie ma to jak za Króla Sasa – „jedz pij i popuszczaj pasa”

Bywajcie zdrowi Waszmościowie!

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=147&w=27777594
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=147&w=27777594&a=27777920
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=147&w=27777594&a=27781044

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka