bartmal87 24.03.06, 00:12 To się facet doczekał. Dyskutowano juz na forum o nim forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=67&w=23435584&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
conkret Re: Niewidomy pobił laską mężczyznę i kopnął go w 24.03.06, 00:52 Osobiście widziałem niejednokrotnie jak zdejmuje okulary a następnie liczy pieniadze i chowa do kieszeni. Często przechodzi przez jesdnię w miejscach nie przeznaczonych do tego i świetnie sobie radzi choś jadą samochody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon z Kition Re: Niewidomy pobił laską mężczyznę i kopnął go w IP: *.jesus.ox.ac.uk 24.03.06, 02:35 Ja tego goscia widziałem na Padereswkiego z newsweekiem kilka lat temu... Oczywiscie niewidomy moze kupowac sobie gazety jakie chce, ale wzbudza to moje podejrzenia:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jezdzaca_tramwajem Re: Niewidomy pobił laską mężczyznę i kopnął go w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 07:05 Nic mi bardziej nie wkurza, niz ten koles. W ogole to dopiero z tego artykulu dowiedzialam sie, ze jest on "niewidomy". Przeciez to jakas ewidentna bzdura! Nachalny, chamski i do tego oszust! Do wiezienia z gnojem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HSV Re: Niewidomy pobił laską mężczyznę i kopnął go w IP: *.man.poznan.pl 24.03.06, 07:57 Oszust i tyle. Nie zapomne jak kiedys gonil tramwaj na baltyku. Przeskakiwal tory jak kangur ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Niewidomy pobił laską mężczyznę i kopnął go w IP: *.icpnet.pl 24.03.06, 08:08 ja tego pana widuje juz od kilku lat w tramwajach jak żebra i często tez bez laski, chyba ją nabył stosunkowo niedawno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Niewidomy pobił laską mężczyznę i kopnął go w IP: *.icpnet.pl 24.03.06, 08:09 p.s. zreszta kiedys sam byl wobec mnie agresywny jak nie chcialam mu dac pieniedzy, ale inna pani od razu mu nagadała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aska Re: Niewidomy pobił laską mężczyznę i kopnął go w IP: *.icpnet.pl 24.03.06, 09:18 To fakt ,że P. Jędrzejczak jest bardzo agresywny.Przed 5 laty mieszkałam na Oś.Stare żegrze.W tamtym okresie Jędrzejczak chodził po domach i żebrał na operację oczu w prywatnym szpitalu w Koziegłowach,którą mieli mu przperowadzić rosyjscy lekarze.Twierdził. ,że operacja 1 oka kosztuję 3 tys.Sama dałam mu wtedy kilkadziesiąt złotych ,wiem,że sąsiedzi równiez.Po 1/2 roku znowu się zjawił i twierdził,że ma już jedno oko zooperowane i zbiera na operację drugiego.Znowu wszyscy byli chojni.Będąc w centrum Poznania zaczęłam gho często spotykac,jakżebnrał, zaczepiał, często w sposób agtresywny ,nachalny(ciągnął za rękaw,płaszcz, gdzy ktoś nie wrzucił monety klął).Buszował też w tramwajach.Któregoś dnia mnie zaczepił,gdu przeszłam obok zaczął kląć pod nosem, wtedy się odwróciłam i zapytałam czy zooperował już oczy na co zbierał już kilka lat temu chodząc po domach.Gdy to usłyszał zaczął wrzeszczeć ,krzyczeć niecenzuralne słowa i próbował dobiec do mnie.Na szczęści było to w centrum, przy księgarni św. Wojciecha, gdzie był w tym momencie tłum ludzi.Jednym słowem jest to niebezpieczny i agresywny człowiek,naciągacz.Nie wiem czy ślepy czy widzi, ale ode mnie już nigdy nic nie otrzyma.Ponadto podważył swoją postawą moją wiarę w ludzi którzy żebrzą, i tak jak kiedyś nieprzeszłam obok żebrzącego, aby nie wrzucić chociażby złotówki, tak teraz coraz częściej się zastanawiam, czy dać? Odpowiedz Link Zgłoś
wig2 Pewnie, że oszust!!Niewidomy, a widzi do kogo 24.03.06, 09:51 podchodzi! A jak ktos jemu kasy nie da, to przeklina i wyzywa tego kogos.Ludzi wychodzących z tramwaju precyzyjnie łapie i chce kasę. Niewidomy...taaa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan To zwykły oszust IP: *.zabka.pl 24.03.06, 10:42 Zwróćcie uwagę jak zaczepia ludzi. podkłada swoją białą laskę pod nogi przechodniom. Trzeba mu poprostu wpie..ć, żeby sobie poleżał trochę.Widzi doskonale i w dodatku jak na inwalidę niewidomego jest zaczepny. Odpowiedz Link Zgłoś
monika_04 Re: Niewidomy pobił laską mężczyznę i kopnął go w 24.03.06, 11:00 No to nie wiedziałam, że ten pan taki sławny. Oczywiście widziałąm go wielkorotnie żebrzącego w centrum. Raz nawet jak szedł "po pracy" bez stroju roboczego i całkiem dobrze widzący ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asw Re: Niewidomy pobił laską mężczyznę i kopnął go w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 11:23 ciekawe co teraz poznańskie media zrobią z panem widzącym/niewidzącym bo z tego co wiem to łazi po redakcjach i opowiada swoją wersję - jaki to on biedny, niewidomy itd. A prawda jest taka, że koleś znalazł sobie sposób na dostatnie zycie - opinie na tym forum zresztą to potwierdzają, ja takze się do nich przyłaczam. Nie ma ani jednej opini w obronie tego gościa - chyba coś musi być na rzeczy?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wosq WIDOMY!!! IP: *.geo.amu.edu.pl 24.03.06, 11:25 CZESC, ROZDAWAŁEM ULOTKI I JAK PRZECHODZIŁ OBOK MNIE TO SIE ODRUCHOWO NA JEDNA SPOJRZAŁ:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W Plaga "niewidomych" IP: *.icpnet.pl 24.03.06, 12:04 Mam sasiada, ktory tez jest "niewidomy", ale tylko przez kilka dni w roku. Kiedy ZUS ma Mu przedluzyc rente, chodzi z biala laska. Ale juz 2 dni pozniej jest w stanie rozkrecic i skrecic rower,itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiesz Re: Plaga "niewidomych" IP: *.icpnet.pl 28.03.06, 08:58 Akurat do skręcenia roweru bardziej od wzroku jest potrzebna sprawność manualna którą to niewidomi mają większą niż osoby widzące więc to że twój sąsiad składa rowery wcale mnie nie dziwi bo do poskładania roweru wzrok nie jest bardzo potrzebny - niewidomemu wystarczą części i orientacja przestrzenna. Sam znam niewidomego który bez problemu pisze i wysyła smsy. Oczywiście jak dostanie smsa to go daje do przeczytania komuś widzącego. A jeśli chodzi o naszego niewidomego, którego komentujemy w tym wątku to bez cienia wątpliwości można powiedzieć, że facet jest naciągaczem - być może kiedyś miał problemy ze wzrokiem i nauczył się wykorzystywać tą sytuację ale teraz jest na 100% widomy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ostry_Pazur On chyba z tego zyje IP: 150.254.85.* 24.03.06, 13:16 Pamiętam jak zawitałem do Poznania na studia 10 lat temu to już wtedy "zbierał na operację oczu". Parę lat go nie widziałem a teraz znowu się uaktywnił w tramwajach. A że kilka razy widziałem go na mieście "niesłużbowo" to mam pewność że to jeden wielki szwindel, bo nie wyglądał na osobę poruszającą się po omacku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maximus On widzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 16:14 Jakiś czas temu rozmawiałem ze znajomymi na Jego temat. Jeden z moich dalszych znajomych podobno widział jak jechał samochodem, mieszka on gdzieś w blokach (niepamiętam dokładnie gdzie), ma żone i żebrząc zarabia, podobno jego żona też gdzieś pracuje. Pozdrawiam Forumowiczów!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @sia Re: On widzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 16:55 Ciekawe,że jak żebrze w tramwaju to wie gdzie są puste miejsca i je doskonale omija podchodzi tylko tam gdzie ktoś siedzi i prosi o kase. OSZUST i tyle!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taa,gosc. Re: Niewidomy pobił laską mężczyznę i kopnął go w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 18:14 taa..kilka razy zebral ode mnie pieniadze na przystanku i w tramwaju..a jak mu powiedzialam,ze daje uczciwym(bo trudno,zeby osoba niewidoma,bez trudnu wyszla z tramwaju i pobiegla do drugiego wagonu)to wyzwal mnie od najgorszych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierownik pociągu Re: Niewidomy pobił laską mężczyznę i kopnął go w IP: 150.254.72.* 24.03.06, 19:43 Ma dom, samochód...pewnie stać go też na kurs samoobrony, skoro tak pięknie załatwił parkingowego. Dla niewidomych, oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: Niewidomy pobił laską mężczyznę i kopnął go w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 23:13 i co z tego, że facet widzi? ma widzimisię (lub konieczność) żebrać i to jest jego wyłączna sprawa. Byłam kiedyś w tramwaju świadkiem bardzo chamskiej - słownej - napaści jednego pasażera na PJ. Jego obrona polegała na pomrukiwaniu epitetów i na pewno nie była agresywna. Poza tym ciekawi mnie, ile razy ci "czyściciele" miasta wyłudzili przeróżnych zasiłków, rent i ile razy oskubali swoich pracodawców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ostry_Pazur Re: Niewidomy pobił laską mężczyznę i kopnął go w IP: *.crowley.pl 25.03.06, 12:40 Jesli o mnie chodzi to niech gość żebra chodząc po tramwajach, ale niech nie wciska ludziom ciemnoty że ma problemy z oczami i zbiera na operację. Albo niech się nie dziwi jeśli nazwą go oszustem (bo jak inaczej nazwać?) a on rzuca się na ludzi za to że mu prawdę w oczy mówią (fakt w oczy kole "nomen omen"). Co do samego proszenia "co łaska" nigdy nic nie miałem byle by ktoś nie był napastliwy i natarczywy przy tym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lka Re: Niewidomy pobił laską mężczyznę i kopnął go w IP: *.icpnet.pl 25.03.06, 13:12 kiedyś kupowałam bilet na dworcu i ten pan o mało nie wszedl na mnie tak domagał się datków, zostawiłam mu resztę, bo już naprawdę chciałam mieć go z głowy, bo wisiał właściwie na mnie jak chowałam pieniądze do portfela... w domu okazało się, że brakuje mi 100 zł :( nikogo za rękę nie złapałam, więc nie oskarżam, ale za każdym razem jak widziałam potem tego człowieka, to aż się we mnie gotowało... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wer Re: Niewidomy pobił laską mężczyznę i kopnął go w IP: *.icpnet.pl 25.03.06, 23:13 ooo i nawet ma neta:) ładnie sobie okularki wyczyścileś, ze tak dokałdnie czytasz co o tobie ludzie mówią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rainman Re: Niewidomy pobił laską mężczyznę i kopnął go w IP: *.icpnet.pl 25.03.06, 15:04 Ja równierz mam sąsiada, który bierze rentę bo rzekomo jest niewidomy, co w prowadzeniu samochodu mu zupełnie nie przszkadza. A swoją drogą ciekawe gdzie takie rzeczy można zgłosić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: faja Re: Niewidomy pobił laską mężczyznę i kopnął go w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 16:29 widuję tego faceta "od zawsze" na rogu Marcinkowskiego przy przejściu dla pieszych. jest nachalny, a kiedy nic mu się nie da, wyzywa od najgorszych. co prawda nigdy nie posunął się w stosunku do mnie do agresji prawdziwej, fizycznej, bo na pewno zarobiłby w mordę, ale i tak te wyzwiska są strasznie nieprzyjemne. żebrakom z reguły forsy nie daję i to właśnie przez takich jak on - jeśli ewidentnie widać, że facet oszukuje (juz pomijając chamstwo), to potem zawsze raczej wierzę, że wszyscy to naciągacze. w kazdym razie w sezonie letnim zawsze przechodząc tamtędy bacznie się rozglądam, żeby na gościa nie trafić i sie niepotrzebnie nie denerwować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ślepy i głuchy Re: Nareszcie mamy kandydata na Prezydenta Miasta IP: *.crowley.pl 25.03.06, 16:33 Oto kandydat o najlepszych kwalifikacjach na to stanowisko. Umie starać się o pieniądze! Odpowiedz Link Zgłoś
4oh Re: Niewidomy pobił laską mężczyznę i kopnął go w 26.03.06, 22:36 Moi drodzy, mieszkam w tej samej miejscowości co pan Jędrzejczak. To że nie jest ślepy nie muszę udowadniać, bo jak widzę wszyscy wiedzą,ale wierzcie mi na słowo, że gość wybudoał sobie domek jednorodzinny, ma samochód, dzieciaki jeżdzą skuterem. O nim można napisać spory artykół do Dużego Formatu. Odpowiedz Link Zgłoś
glosuj_na_nie Re: Niewidomy pobił laską mężczyznę i kopnął go w 27.03.06, 11:17 Pan Jędrzejczak mieszka w Dolsku,niedaleko Śremu, dojeżdza do Poznania codziennie autobusem PKS, który wyjezdza z jego miejscowosci o godzine 7,50, w Poznaniu jest około 9,11, jest to wyjatkowo prosty osobnik, przy tym chamski. takie osoby trzeba tępić, tak jednoznacznie określili tą jednostkę jego sąsiedzi,czym się zajmuje kazdy w Dolsku wie. pozdtrawiamy ABWERA Odpowiedz Link Zgłoś
4oh Re: Niewidomy pobił laską mężczyznę i kopnął go w 27.03.06, 23:06 kurcze, teraz skoro wiadomo gdzie Jędrzejczak mieszka, wszyscy beda jezdzic do niego z pytaniami jak on to robi ze wciaz udaje mu sie naciagac ludzi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehhe Re: W Bydgoszczy mamy paniusie IP: *.man.bydgoszcz.pl 27.03.06, 02:56 W Bydgoszczy mamy paniusie która non stop od wielu lat zbiera na krople do oczu, bo własnie przyjechała co do Bydgoszczy :)))))))))))))) Chodzi w ładnym futrze itd. - czyli bierze na kłamstwo a nie na biede. Swoją drogą, po co tak kłamać, przecież całe miasto wie, że oni kłamia, może z 1 rok uda się bajerować, a co potem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Widomy Onznów działa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.06, 22:34 Dziś widziałem tego faceta na Alejach Marcinkowskiego pod hotelem Rzymskim jak beszczelnie żebrał udając prawdziwie niewidomego. Posuwał się do przodu po kilka metrów wpadająć na przechodniów niby niecelowo. Czy nic z nim nie mozna zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
ich11 kwasem po oczach, wtedy będzie prawdziwym 15.04.06, 01:03 niewidomym a nie oszustem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malik Re: Onznów działa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 11:17 Pewnie, że można. Tylko straż miejska i policja udają jak on i niczego nie widzą. Odpowiedz Link Zgłoś
ich11 analogicznie można im też psiknąć, np. 15.04.06, 18:47 w lany poniedziałek. Nie będę kłamali twierdząc, że czegoś nie dostrzegli... :))))) Odpowiedz Link Zgłoś