Dodaj do ulubionych

Niewidomy pobił laską mężczyznę i kopnął go w k...

24.03.06, 00:12
To się facet doczekał. Dyskutowano juz na forum o nim
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=67&w=23435584&v=2&s=0
Obserwuj wątek
    • conkret Re: Niewidomy pobił laską mężczyznę i kopnął go w 24.03.06, 00:52
      Osobiście widziałem niejednokrotnie jak zdejmuje okulary a następnie liczy
      pieniadze i chowa do kieszeni. Często przechodzi przez jesdnię w miejscach nie
      przeznaczonych do tego i świetnie sobie radzi choś jadą samochody.
      • Gość: Zenon z Kition Re: Niewidomy pobił laską mężczyznę i kopnął go w IP: *.jesus.ox.ac.uk 24.03.06, 02:35
        Ja tego goscia widziałem na Padereswkiego z newsweekiem kilka lat temu... Oczywiscie niewidomy moze kupowac sobie gazety jakie chce, ale wzbudza to moje podejrzenia:)))
    • Gość: Jezdzaca_tramwajem Re: Niewidomy pobił laską mężczyznę i kopnął go w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 07:05
      Nic mi bardziej nie wkurza, niz ten koles. W ogole to dopiero z tego artykulu
      dowiedzialam sie, ze jest on "niewidomy". Przeciez to jakas ewidentna bzdura!
      Nachalny, chamski i do tego oszust! Do wiezienia z gnojem!
      • Gość: HSV Re: Niewidomy pobił laską mężczyznę i kopnął go w IP: *.man.poznan.pl 24.03.06, 07:57
        Oszust i tyle. Nie zapomne jak kiedys gonil tramwaj na baltyku. Przeskakiwal
        tory jak kangur !
    • Gość: Magda Re: Niewidomy pobił laską mężczyznę i kopnął go w IP: *.icpnet.pl 24.03.06, 08:08
      ja tego pana widuje juz od kilku lat w tramwajach jak żebra i często tez bez
      laski, chyba ją nabył stosunkowo niedawno.
    • Gość: magda Re: Niewidomy pobił laską mężczyznę i kopnął go w IP: *.icpnet.pl 24.03.06, 08:09
      p.s. zreszta kiedys sam byl wobec mnie agresywny jak nie chcialam mu dac
      pieniedzy, ale inna pani od razu mu nagadała
    • Gość: aska Re: Niewidomy pobił laską mężczyznę i kopnął go w IP: *.icpnet.pl 24.03.06, 09:18
      To fakt ,że P. Jędrzejczak jest bardzo agresywny.Przed 5 laty mieszkałam na
      Oś.Stare żegrze.W tamtym okresie Jędrzejczak chodził po domach i żebrał na
      operację oczu w prywatnym szpitalu w Koziegłowach,którą mieli mu przperowadzić
      rosyjscy lekarze.Twierdził. ,że operacja 1 oka kosztuję 3 tys.Sama dałam mu wtedy
      kilkadziesiąt złotych ,wiem,że sąsiedzi równiez.Po 1/2 roku znowu się zjawił i
      twierdził,że ma już jedno oko zooperowane i zbiera na operację drugiego.Znowu
      wszyscy byli chojni.Będąc w centrum Poznania zaczęłam gho często
      spotykac,jakżebnrał, zaczepiał, często w sposób agtresywny ,nachalny(ciągnął za
      rękaw,płaszcz, gdzy ktoś nie wrzucił monety klął).Buszował też w
      tramwajach.Któregoś dnia mnie zaczepił,gdu przeszłam obok zaczął kląć pod nosem,
      wtedy się odwróciłam i zapytałam czy zooperował już oczy na co zbierał już kilka
      lat temu chodząc po domach.Gdy to usłyszał zaczął wrzeszczeć ,krzyczeć
      niecenzuralne słowa i próbował dobiec do mnie.Na szczęści było to w centrum,
      przy księgarni św. Wojciecha, gdzie był w tym momencie tłum ludzi.Jednym słowem
      jest to niebezpieczny i agresywny człowiek,naciągacz.Nie wiem czy ślepy czy
      widzi, ale ode mnie już nigdy nic nie otrzyma.Ponadto podważył swoją postawą
      moją wiarę w ludzi którzy żebrzą, i tak jak kiedyś nieprzeszłam obok żebrzącego,
      aby nie wrzucić chociażby złotówki, tak teraz coraz częściej się zastanawiam,
      czy dać?
    • wig2 Pewnie, że oszust!!Niewidomy, a widzi do kogo 24.03.06, 09:51
      podchodzi! A jak ktos jemu kasy nie da, to przeklina i wyzywa tego kogos.Ludzi
      wychodzących z tramwaju precyzyjnie łapie i chce kasę. Niewidomy...taaa.
    • Gość: Stefan To zwykły oszust IP: *.zabka.pl 24.03.06, 10:42
      Zwróćcie uwagę jak zaczepia ludzi. podkłada swoją białą laskę pod nogi
      przechodniom. Trzeba mu poprostu wpie..ć, żeby sobie poleżał trochę.Widzi
      doskonale i w dodatku jak na inwalidę niewidomego jest zaczepny.
    • monika_04 Re: Niewidomy pobił laską mężczyznę i kopnął go w 24.03.06, 11:00
      No to nie wiedziałam, że ten pan taki sławny. Oczywiście widziałąm go
      wielkorotnie żebrzącego w centrum. Raz nawet jak szedł "po pracy" bez stroju
      roboczego i całkiem dobrze widzący ;)
      • Gość: asw Re: Niewidomy pobił laską mężczyznę i kopnął go w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 11:23
        ciekawe co teraz poznańskie media zrobią z panem widzącym/niewidzącym bo z tego
        co wiem to łazi po redakcjach i opowiada swoją wersję - jaki to on biedny,
        niewidomy itd. A prawda jest taka, że koleś znalazł sobie sposób na dostatnie
        zycie - opinie na tym forum zresztą to potwierdzają, ja takze się do nich
        przyłaczam. Nie ma ani jednej opini w obronie tego gościa - chyba coś musi być
        na rzeczy??
    • Gość: wosq WIDOMY!!! IP: *.geo.amu.edu.pl 24.03.06, 11:25
      CZESC, ROZDAWAŁEM ULOTKI I JAK PRZECHODZIŁ OBOK MNIE TO SIE ODRUCHOWO NA JEDNA
      SPOJRZAŁ:-)
    • Gość: W Plaga "niewidomych" IP: *.icpnet.pl 24.03.06, 12:04
      Mam sasiada, ktory tez jest "niewidomy", ale tylko przez kilka dni w roku. Kiedy
      ZUS ma Mu przedluzyc rente, chodzi z biala laska. Ale juz 2 dni pozniej jest w
      stanie rozkrecic i skrecic rower,itp.
      • Gość: Wiesz Re: Plaga "niewidomych" IP: *.icpnet.pl 28.03.06, 08:58
        Akurat do skręcenia roweru bardziej od wzroku jest potrzebna sprawność manualna
        którą to niewidomi mają większą niż osoby widzące więc to że twój sąsiad składa
        rowery wcale mnie nie dziwi bo do poskładania roweru wzrok nie jest bardzo
        potrzebny - niewidomemu wystarczą części i orientacja przestrzenna. Sam znam
        niewidomego który bez problemu pisze i wysyła smsy. Oczywiście jak dostanie smsa
        to go daje do przeczytania komuś widzącego.

A jeśli chodzi o naszego niewidomego, którego komentujemy w tym wątku to bez
        cienia wątpliwości można powiedzieć, że facet jest naciągaczem - być może kiedyś
        miał problemy ze wzrokiem i nauczył się wykorzystywać tą sytuację ale teraz jest
        na 100% widomy
    • Gość: Ostry_Pazur On chyba z tego zyje IP: 150.254.85.* 24.03.06, 13:16
      Pamiętam jak zawitałem do Poznania na studia 10 lat temu to już wtedy "zbierał
      na operację oczu". Parę lat go nie widziałem a teraz znowu się uaktywnił w
      tramwajach. A że kilka razy widziałem go na mieście "niesłużbowo" to mam
      pewność że to jeden wielki szwindel, bo nie wyglądał na osobę poruszającą się
      po omacku.
      • Gość: maximus On widzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 16:14
        Jakiś czas temu rozmawiałem ze znajomymi na Jego temat. Jeden z moich dalszych
        znajomych podobno widział jak jechał samochodem, mieszka on gdzieś w blokach
        (niepamiętam dokładnie gdzie), ma żone i żebrząc zarabia, podobno jego żona też
        gdzieś pracuje.

Pozdrawiam Forumowiczów!!
        • Gość: @sia Re: On widzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 16:55
          Ciekawe,że jak żebrze w tramwaju to wie gdzie są puste miejsca i je doskonale
          omija podchodzi tylko tam gdzie ktoś siedzi i prosi o kase. OSZUST i tyle!!!
    • Gość: taa,gosc. Re: Niewidomy pobił laską mężczyznę i kopnął go w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 18:14
      taa..kilka razy zebral ode mnie pieniadze na przystanku i w tramwaju..a jak mu
      powiedzialam,ze daje uczciwym(bo trudno,zeby osoba niewidoma,bez trudnu wyszla
      z tramwaju i pobiegla do drugiego wagonu)to wyzwal mnie od najgorszych...
    • Gość: kierownik pociągu Re: Niewidomy pobił laską mężczyznę i kopnął go w IP: 150.254.72.* 24.03.06, 19:43
      Ma dom, samochód...pewnie stać go też na kurs samoobrony, skoro tak pięknie
      załatwił parkingowego. Dla niewidomych, oczywiście.
    • Gość: mi Re: Niewidomy pobił laską mężczyznę i kopnął go w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 23:13
      i co z tego, że facet widzi? ma widzimisię (lub konieczność) żebrać i to jest
      jego wyłączna sprawa. Byłam kiedyś w tramwaju świadkiem bardzo chamskiej -
      słownej - napaści jednego pasażera na PJ. Jego obrona polegała na pomrukiwaniu
      epitetów i na pewno nie była agresywna. Poza tym ciekawi mnie, ile razy
      ci "czyściciele" miasta wyłudzili przeróżnych zasiłków, rent i ile razy
      oskubali swoich pracodawców.
      • Gość: Ostry_Pazur Re: Niewidomy pobił laską mężczyznę i kopnął go w IP: *.crowley.pl 25.03.06, 12:40
        Jesli o mnie chodzi to niech gość żebra chodząc po tramwajach, ale niech nie
        wciska ludziom ciemnoty że ma problemy z oczami i zbiera na operację. Albo
        niech się nie dziwi jeśli nazwą go oszustem (bo jak inaczej nazwać?) a on rzuca
        się na ludzi za to że mu prawdę w oczy mówią (fakt w oczy kole "nomen omen").
        Co do samego proszenia "co łaska" nigdy nic nie miałem byle by ktoś nie był
        napastliwy i natarczywy przy tym...
        • Gość: lka Re: Niewidomy pobił laską mężczyznę i kopnął go w IP: *.icpnet.pl 25.03.06, 13:12
          kiedyś kupowałam bilet na dworcu i ten pan o mało nie wszedl na mnie tak domagał
          się datków, zostawiłam mu resztę, bo już naprawdę chciałam mieć go z głowy, bo
          wisiał właściwie na mnie jak chowałam pieniądze do portfela... w domu okazało
          się, że brakuje mi 100 zł :( nikogo za rękę nie złapałam, więc nie oskarżam, ale
          za każdym razem jak widziałam potem tego człowieka, to aż się we mnie
          gotowało... :(
      • Gość: wer Re: Niewidomy pobił laską mężczyznę i kopnął go w IP: *.icpnet.pl 25.03.06, 23:13
        ooo i nawet ma neta:) ładnie sobie okularki wyczyścileś, ze tak dokałdnie
        czytasz co o tobie ludzie mówią.
    • Gość: rainman Re: Niewidomy pobił laską mężczyznę i kopnął go w IP: *.icpnet.pl 25.03.06, 15:04
      Ja równierz mam sąsiada, który bierze rentę bo rzekomo jest niewidomy, co w
      prowadzeniu samochodu mu zupełnie nie przszkadza. A swoją drogą ciekawe gdzie
      takie rzeczy można zgłosić?
    • Gość: faja Re: Niewidomy pobił laską mężczyznę i kopnął go w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 16:29
      widuję tego faceta "od zawsze" na rogu Marcinkowskiego przy przejściu dla
      pieszych. jest nachalny, a kiedy nic mu się nie da, wyzywa od najgorszych. co
      prawda nigdy nie posunął się w stosunku do mnie do agresji prawdziwej,
      fizycznej, bo na pewno zarobiłby w mordę, ale i tak te wyzwiska są strasznie
      nieprzyjemne.
      żebrakom z reguły forsy nie daję i to właśnie przez takich jak on - jeśli
      ewidentnie widać, że facet oszukuje (juz pomijając chamstwo), to potem zawsze
      raczej wierzę, że wszyscy to naciągacze.
      w kazdym razie w sezonie letnim zawsze przechodząc tamtędy bacznie się
      rozglądam, żeby na gościa nie trafić i sie niepotrzebnie nie denerwować.
    • Gość: Ślepy i głuchy Re: Nareszcie mamy kandydata na Prezydenta Miasta IP: *.crowley.pl 25.03.06, 16:33
      Oto kandydat o najlepszych kwalifikacjach na to stanowisko. Umie starać się o
      pieniądze!
    • 4oh Re: Niewidomy pobił laską mężczyznę i kopnął go w 26.03.06, 22:36
      Moi drodzy, mieszkam w tej samej miejscowości co pan Jędrzejczak. To że nie jest ślepy nie muszę udowadniać, bo jak widzę wszyscy wiedzą,ale wierzcie mi na słowo, że gość wybudoał sobie domek jednorodzinny, ma samochód, dzieciaki jeżdzą skuterem. O nim można napisać spory artykół do Dużego Formatu.
      • glosuj_na_nie Re: Niewidomy pobił laską mężczyznę i kopnął go w 27.03.06, 11:17
        Pan Jędrzejczak mieszka w Dolsku,niedaleko Śremu, dojeżdza do Poznania
        codziennie autobusem PKS, który wyjezdza z jego miejscowosci o godzine 7,50, w
        Poznaniu jest około 9,11, jest to wyjatkowo prosty osobnik, przy tym chamski.
        takie osoby trzeba tępić, tak jednoznacznie określili tą jednostkę jego
        sąsiedzi,czym się zajmuje kazdy w Dolsku wie.

pozdtrawiamy ABWERA
        • 4oh Re: Niewidomy pobił laską mężczyznę i kopnął go w 27.03.06, 23:06
          kurcze, teraz skoro wiadomo gdzie Jędrzejczak mieszka, wszyscy beda jezdzic do niego z pytaniami jak on to robi ze wciaz udaje mu sie naciagac ludzi ;)
    • Gość: hehhe Re: W Bydgoszczy mamy paniusie IP: *.man.bydgoszcz.pl 27.03.06, 02:56
      W Bydgoszczy mamy paniusie która non stop od wielu lat zbiera na krople do
      oczu, bo własnie przyjechała co do Bydgoszczy :))))))))))))))

Chodzi w ładnym futrze itd. - czyli bierze na kłamstwo a nie na biede.

Swoją drogą, po co tak kłamać, przecież całe miasto wie, że oni kłamia, może z
      1 rok uda się bajerować, a co potem?
    • Gość: Widomy Onznów działa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.06, 22:34
      Dziś widziałem tego faceta na Alejach Marcinkowskiego pod hotelem Rzymskim jak
      beszczelnie żebrał udając prawdziwie niewidomego. Posuwał się do przodu po
      kilka metrów wpadająć na przechodniów niby niecelowo. Czy nic z nim nie mozna
      zrobić?
      • ich11 kwasem po oczach, wtedy będzie prawdziwym 15.04.06, 01:03
        niewidomym a nie oszustem.
      • Gość: Malik Re: Onznów działa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 11:17
        Pewnie, że można. Tylko straż miejska i policja udają jak on i niczego nie
        widzą.
        • ich11 analogicznie można im też psiknąć, np. 15.04.06, 18:47
          w lany poniedziałek. Nie będę kłamali twierdząc, że czegoś
          nie dostrzegli... :)))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka