Dodaj do ulubionych

A może furtka?

29.03.06, 22:03
W wątku o delikatesach Magda ziraa napisała, że marzy jej się mała bramka, by
skrótem dojść do 24h. No właśnie - co Wy na taki pomysł? Takie małe
<b>drzwiczki zaraz za śmietnikiem</b>. Klucz do nich byłby niepotrzebny, bo
zamkniętych przestrzeni osiedla w żaden sposób nie otworzymy.
Nie wiem tylko do kogo należy ten mur - czy do naszych wspólnot, czy do
Polanki 1. Jeśli do nich, to wietrzę kłopoty.
Obserwuj wątek
    • ziraa Re: A może furtka? 29.03.06, 22:52
      Z tego co wiem, mur należy własnie do Polanki 1 i nie wyrażają oni zgody na
      dziury w nim.:(
      Chciałabym się mylić.
      • keisharain Re: A może furtka? 29.03.06, 23:53
        poniewaz mur postawiony zostal w ramach budowy polanki 1, raczej na pewno nalezy
        do tamtejszych wspolnot, a nie jest czescia wspolna, chociaz diabli wiedza,
        moze tez mamy w tej kwestii cos do powiedzenia. tak czy siak, nie wydaje mi sie, zeby udalo sie to przeforsowac :(
        • ziraa Re: A może furtka? 29.03.06, 23:59
          Przede wszystkim trzeba by ustalić na czyim gruncie on stoi. Choć nie zamierzam
          toczyć walk o miedzę, może to jest jakiś punkt wyjścia?
          • keisharain Re: A może furtka? 30.03.06, 00:03
            trzeba bedzie zapytac kujawe...

kruszyc kopii nie ma o co, ale warto pamietac na przyszlosc, moze sie kiedys uda
            to zalatwic.
            • konsia Re: A może furtka? 30.03.06, 17:35
              wogole przydaloby sie przejscie na skroty...nie tylko w celu wycieczek do
              delikatesow...
              • ziraa Re: A może furtka? 30.03.06, 17:48
                pewnie, że nie tylko po to...
                temat po prostu wypłynął przy okazji nieszczęsnego slepu Magada...

pozdrawiam
                • jagd Re: A może furtka? 31.03.06, 21:27
                  A mnie by nie wadziła furtka... ale kto za nią zapłaci? ;)

W sumie nawet było by dobrze mieć przejście - ale musiała by byc koło śmietnika
                  żeby nie zabierać miejsca parkingowego.

No i szwendalscy by mieli łatwiej... :| {recyclerzy ;))
                  • 1steve Re: A może furtka? 03.04.06, 13:02
                    Właśnie prtzed chwilą dokładnie obejrzałem mapkę, jaką Renata dołączyła do
                    umowy. Jeśli dobrze patrzę, to część muru należy do Polanki 1, a część do
                    Polanki 2 - tej wspólnoty oddawanej w pierwszym etapie. Granica własności muru
                    przecina go mniej więcej na wysokości śmietnika. Gdyby więc wspólnota
                    pierwszego etapu Polanki 2 postanowiła zbudować furtkę, to Polanka 1 mogłaby
                    najwyżej zastanowić się nad oflagowaniem, bądź bardziej widowiskowymi metodami
                    protestu.
                    Nie sądzę jednak, że furtkę trzeba budować w opozycji do Polanki 1. Warto jej
                    mieszkańcom przedstawić pozytywy takiego rozwiązania. Na przykład - będą mieli
                    krótszą drogę na przystanek. Gdyby bowiem zacząć sąsiedzkie kłótnie, to mogliby
                    nam postawić drugi murek - już na swoim terenie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka