ja_piernicze 08.04.06, 11:40 Czy ktos wie gdzie w Poznaniu mozna kupic filc?? Pilne! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jasiek Re: Filc ? Pilne! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 12:29 No pewnie że wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja_też_wiem Re: Filc ? Pilne! IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 08.04.06, 15:33 zobacz w sklepie SURTEX przy ul. Zawady,mniej więcej na wysokości nowego skrzyżowania z ul nowe Zawadu. Po prawej stronie na górce sa stare, poperelowskie magazyny. Tam kupiłe kiedys filc. wart tam jechać, bo obiekt ma dużą wartość muzealną, zachował się tam, dobrze zakonserwowany duch PRL-u. Tego się nie da opisać, to trzeba zobaczyć PS Przepraszam, jeśli zobaczyćie tam wspaniałą salę sprzedazy z dostępem do próbek, informacjami w trzech językach i możliwością płacenia kartą płatniczą. Ja tam ostatnio byłem w ub. roku i być może dziasiaj duch PRL juz wywietrzał i go tam nie zobaczycie. Jeśłi się ktoś tam wybierze- proszę o info.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiks4 Re: Filc ? Pilne! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 09.04.06, 18:38 jeśli Cię nadal filc interesuje- to akurat dzisiaj tamtędy przejeżdżałem- to jest ul Główna 6, jadąc od miasta kawałek w stronę Głównej za nowym skrzyżowaniem ze światłami po prawej stronie. Ja też tam kupowałem- egzotyka jak z filmów Barei- naprawdę watro zobaczyć.... Firma ma status spółki pracowniczej i pewnie dlatego przechowały się obyczaje z innej epoki wraz ze starym zarządem. Odpowiedz Link Zgłoś