Dodaj do ulubionych

Świadkowie Jehowy odmalują jupitery stadionu Le...

06.05.06, 09:47
"Na zjazdy na naszym stadionie przyjeżdżało 10-12 tys. osób, teraz ma być ich
dwa razy więcej - wyjaśnia dyrektor Olimpii Janusz Kurczewski."

Pamiętam jeden z tych zjazdów na stadionie Olimpii! :) Dostarczył mi bardzo
ciekawych wrażeń. Wracałem autobusem 64 z Golęcina i błem zaczepiany przez
starszą kobietę )typu moherowego) zdaniami rodzaju "Czy wiesz, że światem
rządzi szatan?". Moi koledzy mieli niezły ubaw, jakim to powtórzyłem.
Obserwuj wątek
    • Gość: spacerowicz Re: Świadkowie Jehowy odmalują jupitery stadionu IP: *.icpnet.pl 06.05.06, 11:45
      W takiej sytuacji beda srodki finansowe na remont elewacji ARENY,ktora sie
      sypie.Dzieki swiadkom jehowy obiekt bedzie wyremontowany.
      • Gość: LukasK Arena IP: 217.153.71.* 08.05.06, 12:29
        To znaczy, że zaoszczędzone pieniądze pójdą na remont Areny? Niech ktoś
        dokładniej wyjaśni.

Obawiam się, że nawet jeśli tak, to Arena swój niepowtarzalny wygląd straci na
        rzecz plastikowych okien, a co gorsza, może nawet sajdingu :-(
    • l.george.l Re: Świadkowie Jehowy odmalują jupitery stadionu 06.05.06, 12:46
      Ooooo, gdbyż tak członkowie sekty radiomaryjnej byli też tak robotni. Jak widać, sekta sekcie nie równa.
      • Gość: ktoś A nową trybune Al Quida zbuduje?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 13:46
      • Gość: ja Re: Świadkowie Jehowy odmalują jupitery stadionu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 01:07
        a czy oni są sektą?
        • Gość: Pozhoga Re: Świadkowie Jehowy odmalują jupitery stadionu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.06, 12:59
          Owszem tak - według dobrze (?) znanego
          listu obecnego papieża do Episkopatu
          Polski tenże episkopat stracił kontrolę
          nad ojcem Podgrzybkiem a jego działalność
          jest niezgodna z nauką Kościoła. Ergo,
          Podgrzybek i jego wyznawcy są heretykami.
          Podobnie jak np. katarzy, albigensi czy lefebryści,
          w odniesieniu do których używa się określenia
          "sekta".

Pzdr,
          • pan.nikt Re: Świadkowie Jehowy odmalują jupitery stadionu 08.05.06, 13:11
            o jakim liście mówisz??
            Ja o żadnym Papieskim liście w sprawie RM nie slyszałem.

Może masz jakieś dane poufne??
            • Gość: woooji Re: Świadkowie Jehowy odmalują jupitery stadionu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.06, 17:06
              nie są sektą... są zarejestrowani w jakimś tam dziale w rządzie O.o
              Poza tym, to chrześcijanie, więc nie wiem o co wam chodzi
            • Gość: Pozhoga Re: Świadkowie Jehowy odmalują jupitery stadionu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.06, 12:28
              Mówię o dwóch listach Nuncjusza Papieskiego w Polsce (jeden do Episkopatu, drugi
              do prowincjała redemptorystów).

Cytaty:
              ---------
              Nie uszło uwagi Stolicy Apostolskiej zaangażowanie się Radia Maryja i tym razem
              (w kontekście niedawnych kampanii wyborczych i bieżących wydarzeń dotyczących
              władzy ustawodawczej i wykonawczej) w sprawy polityczne przez transmisje i
              zajmowanie określonego stanowiska; zauważyła również związaną z tym interwencję
              Konferencji Episkopatu Polski, która - zgodnie ze swoją kompetencją - listem
              Prezydium, skierowanym do o. Zdzisława Klafki, Przełożonego Polskiej Prowincji
              Ojców Redemptorystów, krytycznie odniosła się do takich poczynań rozgłośni i
              przypomniała wskazania Kościoła w tej materii.

W związku z tym Sekretariat Stanu Stolicy Apostolskiej, pismem N. 1979/06/RS z
              dnia 21 marca 2006 r., skierowanym do Nuncjatury Apostolskiej w Polsce, zauważa,
              że "uciążliwą sprawą Radia Maryja z pełną uwagą i stanowczością powinni się
              zająć: biskup toruński (gdzie radio ma siedzibę), władze zakonne Zgromadzenia
              Ojców Redemptorystów oraz Konferencja Episkopatu Polski ".

Sekretariat Stanu przypomina Konferencji Episkopatu Polski szczególny jej
              obowiązek w tym zakresie. Radio Maryja bowiem, niezależnie od tego, że
              przynależy do wspólnoty zakonnej, jest podporządkowane pasterskiej
              odpowiedzialności biskupów, którzy mają czuwać nad duszpasterskimi
              przedsięwzięciami tej rozgłośni.

Stolica Spostolska prosi więc usilnie biskupów polskich, aby zgodnym działaniem
              przezwyciężali aktualne trudności spowodowane przez niektóre transmisje i
              stanowiska zajmowane przez Radio Maryja, które nie uwzględniają w wystarczającym
              stopniu słusznej autonomii sfery politycznej

----------------

Poza tym, Stolica Apostolska wyraża swoje poważne zastrzeżenia w odniesieniu do
              zaangażowania się, zwłaszcza w ostatnim czasie, "Radia Maryja " i związanych z
              nim innych środków społecznego przekazu, w sferę ściśle polityczną.

Proszę potraktować treść całej tej korespondencji również jako poważne
              ostrzeżenie i zaproszenie Księdza Prowincjała do podjęcia zdecydowanych i
              skutecznych działań w zakresie swojego urzędu.

-----

Podsumowanie:
              (1) RM jest zaangażowane politycznie
              (2) pomimo wcześniejszej krytyki ze strony Konferencji Episkopatu
              (3) która to krytyka wskazała na niezgodność działalności RM ze stanowiskiem
              Kościoła powszechnego
              (4) niezgodność ta polega na nieuwzględnianiu "słusznej autonomii sfery
              politycznej" (patrz pkt 1)
              (5) i utrzymuje się od dłuższego czasu ("uciążliwość sprawy RM"), czyli od
              dłuższego czasu RM działa niezgodnie z nauką Kościoła, na tyle długo i na tyle
              niezgodnie, że wreszcie interweniuje Stolica Apostolska, i to w formie
              "poważnego ostrzeżenia"
              (6) Ergo - RM to sekta powstała w łonie Kościoła, póki co Kościół prosi i grozi
              - dokładnie tak samo, jak w przypadku, np. lefebrystów.

Pozdrawiam,

• pan.nikt Re: Świadkowie Jehowy odmalują jupitery stadionu 09.05.06, 20:39
                Znam te listy.
                Pozostaje pytanie:
                Ile w nich woli Papieża, a ile inwencji abp Kowalczyka, albo innego
                watykańskiego urzędnika.
                • dobrusia_to_ja Re: Świadkowie Jehowy odmalują jupitery stadionu 10.05.06, 09:46
                  Oj, Panie Nikt:( Ty jednak jesteś niereformowalny:(
                  • pan.nikt Re: Świadkowie Jehowy odmalują jupitery stadionu 10.05.06, 11:05
                    Refomowalny, ale pytam o fakty.
                    O fakty, a nie fakty prasowe.

Hasło "Watykan" stało sie dla mediów typu GW słowem wytrychem.
                    Tymczasem Watykan, to również ludzie z imieniem i nazwiskiem.
                    I każde oficjalne stanowisko Watykanu jest sygnowane nazwiskiem i funkcją.

Te listy sygnowane są nazwiskiem abp Kowalczyka z powołaniem się na....
                    No właśnie, nak ogo w Watykanie????

Proste pytanie, posta odpowiedź, a nie mataczenie w stylu GW
                    • Gość: Pozhoga Re: Świadkowie Jehowy odmalują jupitery stadionu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 11:59
                      > z powołaniem się na....
                      > No właśnie, nak ogo w Watykanie?

Na nikogo - Nuncjusz Apostolski jest oficjalnym przedstawicielem
                      Watykanu w danym kraju. Podobnie więc jak ambasador np. Bhutanu np.
                      w ONZ zabierając głos wyraża stanowisko władz Bhutanu, tak ambasador
                      Watykanu w Polsce wyraża stanowisko władz Watykanu. To proste.

Pzdr,
                      • pan.nikt Re: Świadkowie Jehowy odmalują jupitery stadionu 10.05.06, 12:08
                        1. To dlaczego Kowalczyk powołuje sie an jakieś nieznane żródłą w Watykanie??

2. Jaki jst zakres uprawnień ambasadora??
                        Czy np ambasador Polski w Rosji, moze jej wypowiedzieć wojnę??

Ambasador realizuje politykę rządu i swoje wystąpienia musi uzgadniać z rządem.
                        Czyli konkretnie z kimś.

• Gość: jpaterson Re: Świadkowie Jehowy odmalują jupitery stadionu IP: 80.50.89.* 19.05.06, 13:54
                          Panie Nikt, czytam całą polenikę pana z faktem, że Nuncjusz Apostolski jest oficjalnym przedstawicielem Watykanu - a jeśli nawet wyraża tylko własne zdanie sprzeczne ze zdanie Watykanu- to jak powiedział Pan Jesus "każde królestwo wewnętrznie podzielone pustoszeje i żadne miasto czy dom wewnętrznie podzielone się nie ostoją" (ew.Mat.12:25). Po za tym jeśli mówimy o faktach to faktem jest iż wszelkie granice chrześcijańskich wartości zostały podeptane przez wsponianą rozgłośnię, żenujące było by gdyby nuncjusz nie odniusł się do tego, tylko milcząc udawał że nic się nie stało... Ale przecież jesteśmy przyzwyczajeni do kościelnego milczącego udawania że nic nie było, począwszy od krucjat... jp
                          • Gość: Jetsem Re: Świadkowie Jehowy odmalują jupitery stadionu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.06, 08:46
                            Ludzie, to jest temat o jupiterach..Nie wygłaszjacie tu pobocznych opinii...

Potwierdza się że społęczeństwo polskie jest mało
                            "kumate"...
        • Gość: Świadek Jehowy Re: Świadkowie Jehowy odmalują jupitery stadionu IP: *.icpnet.pl 08.05.06, 20:50
          Bardzo się ciesze że moi współwyznawcy tak tego nie zostawiają!W końcu porządni
          ludzie musieli zareagowac!Tym którzy myslą że to sekta życze zaznajomienia się
          z tym wyrażeniem...
          • Gość: Chrzescijanin Re: Świadkowie Jehowy odmalują jupitery stadionu IP: 83.168.96.* 15.05.06, 16:42
            Fajna sprawa...dobry uczynek...tylko za to nie idzie się do nieba...A z tego co
            wiem światkowie w to NIEWIEŻĄ !!!Nic dodać nic ująć...
        • Gość: ronin Re: Świadkowie Jehowy odmalują jupitery stadionu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.06, 21:45
          to zarejestrowany w Polsce Związek Wyznaniowy. Jeśli ktoś chce się przekonać o
          ewentualnej szkodliwości tego co głoszą, niech przyjdzie na godzinę na stadion
          podczas zgromadzenia.
        • Gość: xxx Re: Świadkowie Jehowy odmalują jupitery stadionu IP: 82.160.132.* 29.05.06, 09:04
          Świadkowie Jehowy nie sa sekta, od 1989 roku sa w polsce zarejestrowani jako
          prawna religia, sa trzecia pod wzgledem ilosci wyznawcow religia w polsce, I.
          katolicy II greko katolicy III śW. jEHOWY..
    • nabram Re: Świadkowie Jehowy odmalują jupitery stadionu 06.05.06, 18:27
      ImbImb - to skrót nazwy nowego narkotyku ??? bo piszesz jak naćpany !!! Mam
      sąsiadów wyznawców Jehowy i wszystkim życzę takiego sąsiedztwa.
      Czysto ,spokojnie {raz w tygodniu przyjeżdża kilkanaście samochodów
      na "zebranie"} nigdy nie zastawili bramy ,nie ma niedopałków, dzieci grzeczne i
      dobrze wychowane,żadnych popijaw i przekleństw.Natomiast 95 % społeczeństwa
      {czytaj katolicy} stale uprzkszają im życie , a to parkan zniszczą,butelki po
      piwie na ogród wrzucają,opony poprzecinają,karoserie gwożdziem przejadą i inne
      podobne złośliwości.Ci koledzy też mają niezły ubaw.
      • Gość: K Re: Świadkowie Jehowy odmalują jupitery stadionu IP: *.adsl.inetia.pl 06.05.06, 20:10
        Nabram to nazwa jakiejś nowej wódki?
        Bzdury gadasz, są ludzie i ludzie, równie dobrze Buddysta, Hindus czy Żyd (tak,
        Żyd o zgrozo!) może Ci te butelki wrzucać.
        Kolega lmblmb, IMO nie powiedzia złego słowa o Świadkach Jehowy, a ty się
        czepiasz...
    • Gość: nomi Re: Świadkowie Jehowy odmalują jupitery stadionu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 21:34
      Ludzie nie macie sie czego czepiac!!!??? Tak przezywacie to ze Świadkowie Jehowy
      chca odmalowac te jupitery na tym stadionie...chcecie widziec jaki to
      zorganizowany lud to przejdżcie sie co roku w okresie lipca w jakas sobote na
      stadion Olimpia i popatrzcie sobie jak sprzataja!!! Gdyby nie oni ten stadion by
      dzis zarósł drzewami!! Ktora inna grupa religija na tak robi?? Jak wygladaj pola
      Lednickie po zjazdach młodziezowych?????? Az wstyd.... i mysle że okreslenie
      sekta na Świadków Jehowy jest NIEWŁAŚCIWE!!! ktoś tu chyba nie rozumie pojecia
      sekta...niech ten ktoś sie najpierw dokształci a potem pisze takie bzdury...bo
      krytykować kogoś jest łatwo ale zobaczyć czy to co sie mówi potwierdza sie z
      faktami to juz trudniej( i nikt sobie tego trudu nie zadaje)
      • l.george.l Re: Świadkowie Jehowy odmalują jupitery stadionu 06.05.06, 23:27
        Gość portalu: nomi napisał(a):

[...] mysle że okreslenie
        > sekta na Świadków Jehowy jest NIEWŁAŚCIWE!!! ktoś tu chyba nie rozumie pojecia
        > sekta...niech ten ktoś sie najpierw dokształci a potem pisze takie bzdury
        [...]

Przyznaję, że w sprawach sekciarstwa, jak i wszelkiej wiary w czary-mary jestem
        totalnym abderytą, ale Dominikanie chyba wiedzą, co piszą:
        www.sekty.net/?id=419
        • Gość: kibic Re: Świadkowie Jehowy odmalują jupitery stadionu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 23:57
          No to chyba nie wiedzą!!!! Zapraszam do zapoznania się z definicją sekty.
          Dominikanie też musieliby się zaliczyć do tej samej grupy no i chyba katolicy
          też. Szkoda żeludzi z takimi zasadami jak świadkowie Jehowy jest tak mało

P.S. i nam kibicom będzie przyjemniej na meczach :)

Kiedy jest to ich spotkanie? może sie sam przejde zobaczyć
          • anka9009 Re: Świadkowie Jehowy odmalują jupitery stadionu 09.05.06, 20:32
            dominikanie uznają papieża i to ich odróżnia od innych sekt.
            • Gość: jpaterson Re: Świadkowie Jehowy odmalują jupitery stadionu IP: 80.50.89.* 19.05.06, 14:07
              religia czy wyznanie, które uznanie papieża to już nie sekta... hęę ciekawe to jak wyglądają buddyści, hindusii inni wyznawcy nie chrz. religii, kto ma określić którzy są sektą? Katolicy, a może papież... jp
              • Gość: Eliza Re: Świadkowie Jehowy odmalują jupitery stadionu IP: *.gprspla.plusgsm.pl 21.05.06, 10:30
                Odpowiadź jest prosta. Ani chrześcijanie , ani papież ,to tylko ludzie , którzy
                popełniają błędy i grzeszą, tylko Biblia określa jakie przymioty powinniśmy
                posiadać , aby mianować się wyznawcami Boga Jehowy. Bogów na świecie jest dużo:
                Allah, Budda itp.W modlitwie wypowiadamy słowa ,,Święć się Imię Twoje".
                Jezus wstępując do nieba powiedział swoim apostołom ,, Od teraz waszym bogiem
                jest szatan". Dlatego tak ważne wypowiadanue Imienia Bożego, bo mówiąc... Boże,
                Bożę , zastanawiałeś się do którego Boga się zwracasz ? Świadkowie nie maja
                swojego przywódcy ziemskiego , mają duchowego - Boga Jehowę i poprzez Jezusa
                Chrystusa zwracają się w modlitwie o łaski , a rady czerpią tylko z Biblii,
                natchnionej przez Boga. Człowiek to istota omylna , a na przewodnika powinniśmy
                mieć osobę czystą moralnie i nieomylną i a niej brać przykład !!!

• Gość: Jestem Re: Świadkowie Jehowy odmalują jupitery stadionu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.06, 08:49
                  Daruj sobie to kazanie...OStatni od ":)" dowiedziałam sie, ż enie rozmawiacie o
                  takich sprawach na forach, przez internet, tylko lepiej rozmawiac o tym jak
                  przychodzicie do domów.

Dlaczego Wasze zdanie jest rozbieżne, podzielone.
                  Jedni piszą kazanie jak Ty, a drudzy prosza o nieporuszanie tych sparw na
                  łączach?
          • Gość: eko_dan@onet.eu Re: Świadkowie Jehowy odmalują jupitery stadionu IP: *.adsl.inetia.pl 26.05.06, 20:22
            Zapraszam stadion od 4-6 sierpnia. Szczególnie w niedzielę. Jeśli chcesz
            wiedzieć więcej to napisz na mój firmowy e-mail eko_dan@onet.eu Dana
        • Gość: Ela Re: Świadkowie Jehowy odmalują jupitery stadionu IP: *.chello.pl 19.05.06, 21:30
          Niestety Dominikanie nie wiedzą co piszą lub celowo wprowadzają w błąd.
          NP.Pisząc, że Jezus umarł na krzyżu. Nawet w wydanym przez Pallotttinum Poznań
          1989 roku, a tłumaczonym przez BP Kazimierza Romaniuka "Słowniku Obrazów i
          Symboli Biblijnych"
          jest napisane na stronie 101 ,że krzyż jest symbolem często występującym w
          pogańskich kulturach Summerów, w starożytnych Indiach , u ludów naddunajskich w
          epoce neolitycznej.Natomiast " W terminologii zarówno greckiej jak i łacińskiej
          terminem " krzyż" określa się pal, do którego przywiązywano skazańców" I jeszcze
          dalej na stronie 102 czytamy " Zazwyczaj uważa się, że do ukrzyżowania Jezusa
          posłużył tzw. crux immissa, zaopatrzony ponad głową w belkę poprzeczną. Na tej
          belce umieszczano powód zawieszenia skazańca." A zatem tak naprawdę Jezus
          zginął na palu, pionowym słupie, na poprzecznej belce nad jego głową był
          zawieszony napis a nie przybite rozłożone Jego dłonie. Nie chcę się zastanawiać
          czy dominikanie wciskają bzdury ludziom świadomie czy nie, ale w tym wypadku na
          pewno mijają się z prawdą. Jezus nie umarł na tym, co ludzie nazywają krzyżem.I
          świadkowie Jehowy mają w tym rację, tak samo jak w tym, że dwuramienny krzyż był
          od dawna znany i czczony w pogańskich religiach.
          Tyle historii i językoznastwa. Masz wątpliwości sam zajżyj do encyklopedii i
          słownika grecko-polskiego oraz łacińsko-polskiego. Ja zajżałam i też byłam
          zaskoczona tym, że Kościół mnie okłamuje z ambony, a jednocześnie pewne
          informacje podaje w swoich wydawnictwach jawnie przyznając się i tłumacząc
          filozoficznie dlaczego białe farbują na czarno,I dlaczego to niby jest dla
          wierzących lepiej. Podobny szok przeżyłam czytając w katolickim mszale o
          pochodzeniu wielu katolickich świąt. Zszokowało mnie, że znowu Swiadkowie mieli
          rację, bo Boże Narodzenie wywodzi się według katolickiego mszału z rzymskich
          saturnaliów, czyli świąt ku czci pogańskiego boga słońca.To ma być chrześcijaństwo?
          • Gość: Eliza Re: Świadkowie Jehowy odmalują jupitery stadionu IP: *.gprspla.plusgsm.pl 21.05.06, 10:39
            Zgadzam się całkowicie z Elą. To prawda i trzeba sięgnąć po ksiązki historyczne
            i wiedzieć coś więcej, aby móc wypowiadać się na tego rodzaju tematy. Wiem
            teraz jedno , że jako dziecko karmiono mnie kłamstwami i bzdetami . Obecnie mam
            dostęp do Biblii , czytam ją a gdy napotkam temat , który mnie nurtuje i nie
            daje mi spokoju, to pytam kolegę historyka , lub sięgam po książki historyczne
            i dowiaduję się rzeczy , o których mi nie mówiono, czyli zatajano , lub
            poprostu kłamano. Polecam wszystkim czyranie Biblii , żeby mieć jasność również
            w wypowadaniu się na ten temat.
            • Gość: Jestem Re: Świadkowie Jehowy odmalują jupitery stadionu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.06, 08:51
              Dziękuję , czytam.Ale uważam też , że wiarę należy też POGŁEBIAĆ
              INTELEKTUALNIE.Polecam.
    • pan.nikt Re: Świadkowie Jehowy odmalują jupitery stadionu 06.05.06, 22:02
      Świdakowie wynajmują stadion i częśc zapłaty za wynajęcie odpracowują. I bardzo
      dobrze, ale nie róbmy z tego sensacji.

A, że jest wśród świadków sporo dobrych fachowców (znam kilku osobiście),
      wierzę, że zrobią to malowanie najlepiej jak się da w określonycg warunkach.
      Oby tylko kupili dobrą farbę.
      • Gość: marcin Re: Świadkowie Jehowy odmalują jupitery stadionu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 23:53
        1) jeśli ktoś ma pojęcie co to znaczy słowo sekta to nigdy nie powie tak o ŚJ -
        jesli zrobili to dominikanie to nie mam pojęcia dlaczego!!! Jeśli oni są sektą
        to cała reszta społeczeństwa też musi nią być!!!
        Tak jak jeden z kolegów i ja życze wszystkim takich sąsiadów!!!! Mają swoje
        zasady i za to ich trzeba szanować!

2) Ponoć farbe ma miasto kupić... :) więc ciekawe czy znów będą oszczędząc w
        urzędzie :)
        • Gość: Haha Re: Świadkowie Jehowy odmalują jupitery stadionu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 23:43
          ad.1: Sekta ma wydźwięk pejoratywny (fanatycy, pranie mózgu itd.), a Ci, którzy
          ŚJ sektą nazwali są nader często przez świadków >>piętnowani<< za to, co robią
          lub nie robią a robić powinni.

ad.2: Mnie tam się o uszy (oczy) obiło, jak niejaki Francewicz gadał, że
          znalazły się pieniądze w kasie miasta na odmalowanie jupiterów. Teraz wiemy co
          to za "pieniądze", ale laury to on zgarnie.
    • Gość: Raldek Re: Świadkowie Jehowy odmalują jupitery stadionu IP: *.echostar.pl 07.05.06, 00:14
      Życzę wszystkim innym religiom, żeby potrafiły ludzi mobilizować do takich
      dobrych uczynków !!!
      • Gość: spoko Re: Świadkowie Jehowy odmalują jupitery stadionu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 08:22
        A kto mówi, że ŚJ nie są mili, życzliwi, uprzejmi i porządni?
        Jak wszędzie są lepsi i gorsi.
        Znajomi mają sąsiadów ŚJ. Ze świeczką szukać bardziej upierdliwych i kłótliwych
        ludzi. Ale ich zachowanie to cecha osobnicza, a nie cecha grupy "religijnej".
        A tak na marginesie to ŚJ są uznaną sektą, a nie odłamem religijnym, co nie
        oznacza, że nie mogą być fajnymi ludźmi.
        Tak samo z katolikami (albo tymi, którzy się nimi deklarują - a to duża różnica:)).
        Jedni żyją na codzień 10-ma przykazaniami, drudzy tylko od święta, a w między
        czasie utruwają życie wszystkim dookoła.
        • Gość: Haha Re: Świadkowie Jehowy odmalują jupitery stadionu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 23:39
          Aż dziw, że ktoś na tym świecie nie ocenia całej organizacji po jednostkach.
          Szacunek. :)

A co do sekty - pierwszych chrześcijan też tak nazywano.
          A tak nawiasem mówiąc, to ŚJ są nazywani sektą głównie przez tych, którym są
          solą w oku (kto prowadzi rejestr sekt, hę?), bo bardzo otwarcie wypowiadają się
          na temat błędów poczynionych przez instytucje kościelne.
        • Gość: Oz Re: Świadkowie Jehowy odmalują jupitery stadionu IP: *.range86-128.btcentralplus.com 15.05.06, 12:52
          Powiedz mi gdzi ŚJ sa uznani za sekte?? Jakos nigdzie tego nie znalazlem.
          Stwierdzajac ze sa uznana sekta daj na to dowody. Wklej definicje sekty i pokaz
          nam wszystkim fakty ktore beda za tym przemawialy. Jesli nie potrafisz tego
          zrobic tylko stwierdzic nie majac dowodow to pokazujesz swoja glupote.
          • Gość: Kinia Re: Świadkowie Jehowy odmalują jupitery stadionu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 16:58
            No własnie:) Święta racja:) Związek Wyznaniowy Świadków Jehwoy w Polsce został
            zarejestrowany 12 maja 1989... juz 17 lat jestesmy zarejestrowana RELIGIĄ a nie
            żadna sekta!!!
            Pozdrawiam czytajacych:)
            • Gość: Jestem Re: Świadkowie Jehowy odmalują jupitery stadionu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.06, 08:59
              Hm...Od 17 lat czy od czasów Chrystusa?
              • Gość: Mateusz Re: Świadkowie Jehowy odmalują jupitery stadionu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 20:22
                Przeczytaj to jeszcze raz i dokładnie! Pisze ZAREJESTROWANĄ!
      • renepoznan Re: Świadkowie Jehowy odmalują jupitery stadionu 07.05.06, 09:32
        Moment. Jakich dobrych uczynków? Przecież to byznes. Oni o wartość tych robot
        mniej zaplacą za wynajem. Nie ma tu zadnej pracy spolecznej/darmowej. Chwała im
        za pomysł ale nie róbmy z nich - w tym przypadku - altruistów.
        Ja tam nie wiem cza ŚJ to sekta. Ale coniedzielne poranne dzwonki do drzwi to
        juz mnie wkurzają. Jestem uprzejmy ale do czsu.
        • Gość: Haha Re: Świadkowie Jehowy odmalują jupitery stadionu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 23:24
          Powiedz w takim razie kibicom, że jak odmalują stadion, to dostaną zniżki na
          bilety. Ciekaw jestem, czy szalikowcy z takim samym zapałem wezmą się do
          odnawiania obiektu jak ŚJ.
    • Gość: jechowitka skąd mają na to pieniądze ? - Urząd Skarbowy !.... IP: *.promax.media.pl 07.05.06, 10:11
      ...skontroluj ich . Moze pieniądze sa "wyprane" ?
      • Gość: Haha Re: skąd mają na to pieniądze ? - Urząd Skarbowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 23:27
        A skąd biorą się pieniądze na budowę kościołów i ich bogate wyposażenie?

Ach, racja. Zupełnie zapomniałem - przecież Kościół w Polsce jest finansowany z
        budżetu państwa (vide 20 mln. na Świątynię Opatrzności).
        To wyjaśnia skąd dziura w budżecie...
      • Gość: Pozhoga Re: skąd mają na to pieniądze ? - Urząd Skarbowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.06, 13:03
        Pewnikiem pożyczyli od ojca Podgrzybka (z tych na ratowanie Stoczni).

Pzdr,
      • Gość: tami Re: skąd mają na to pieniądze ? - Urząd Skarbowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 13:54
        gdybys dokladnie przeczytala artykul nie musialabys sie osmieszac
      • Gość: bez komentarza Re: skąd mają na to pieniądze ? - Urząd Skarbowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 21:13
        "jechowitka"?? Jehowa to imie własne Boga i tak dla Twojej wiedzy na
        przyszłość-Jehowa pisze sie przez samo "h"....
      • Gość: Sei Re: skąd mają na to pieniądze ? - Urząd Skarbowy IP: *.tebo.net / *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 09:32
        kobieto zastanów się, czy twoja nienawiść cie nie zżera...
    • Gość: prokurator wy "swiadki j." lepiej byście wsparli bezdomnych IP: *.promax.media.pl 07.05.06, 10:43
      ...głodujacych , bezrobotnych tymi pieniedzmi, niż finansować klub piłkarski ,
      który jest cząstką mafii piłkarskiej działającej w Polsce. Więcej rozsądku w
      takich poczynaniach , bo mozecie byc posądzeni o udział w nieczystych interesach.

• Gość: Raldek Re: wy "swiadki j." lepiej byście wsparli bezdom IP: *.echostar.pl 07.05.06, 11:27
        Nadal uważam, że to dobre uczynki. Wyznawcy innych religii wolą swoje pieniądze
        wydać na przyjemności, rozrywkę czy nie daj boże alkohol. A tylko oni wolą te
        pieniądze przeznaczyć na remont stadionu żeby im się milej modliło!

Zauważcie, że Jehowi w każdym większym mieście remontują stadiony co roku na
        swoje zjazdy - ze swojego doświadczenia wiem, że w Zielonej Górze co roku było
        wielkie sprzątanie żeby potem ustawiać namioty na 2 dniowy zlocik ;-))
      • Gość: Haha Re: wy "swiadki j." lepiej byście wsparli bezdom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 23:33
        Przepraszam, a niby dlaczego? Potrzebują wynająć duży obiekt dla swoich gości,
        to płacą. Czy bezdomni i bezrobotni są w stanie zapewnić wygodne miejsce dla
        spodziewanych 20tys. osób?

Poza tym niech kościół się zajmie swoimi głodującymi. Widziałeś kiedyś
        żebrzącego świadka? Bo ja nie. Natomiast tych (podających się za) wierzących
        Katolików, z obrazkami, różańcami i innymy utensyliami w rękach - całkiem sporo.
        • Gość: LukasK Brak mi wiedzy IP: 217.153.71.* 08.05.06, 12:35
          > Widziałeś kiedyś
          > żebrzącego świadka? Bo ja nie. Natomiast tych wierzących Katolików,
          > z obrazkami, różańcami i innymy utensyliami w rękach - całkiem sporo

Czy ktoś może napisać, jak poznać żebrzącego świadka?

Poza tym trudno się spodziewać, że żebracy (nawet przebierańcy) będą na
          polskich ulicach żebrać z Koranem w dłoni.
      • Gość: Bartek Re: wy "swiadki j." lepiej byście wsparli bezdom IP: *.range86-128.btcentralplus.com 16.05.06, 05:28
        Ty się chłopie zastanów co piszesz... Jakie wspieranie klubu piłkarskiego? Wiesz poco ten remont? Jak nie to przeczytaj artykół jeszcze raz a potem jeszcze i jeszcze i tak do skutku. Gdyby stadion był ładniutki czyściutki i wyremontowany to zamiast go odnawiać zwyczajnie zapłacili by za wynajem.
      • posener89 Re: wy "swiadki j." lepiej byście wsparli bezdom 18.05.06, 22:22
        ty "prokurator" lepiej byś wsparł razem z proboszczem i parafianami bezdomnych,
        bezrobotnych itp. jestem ciekaw czy by sie zgodzili
    • Gość: Poznaniak Może za rok spotkanie na stadionie Warty? :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 17:00
      Przydałoby się "trochę" odnowić...
    • mantis77 A ja miałem sąsiada Ś.J. 08.05.06, 01:30
      Powiem wam ze ludzie są różni. Miałem przez 18 lat sąsiada który mieszkał dwa
      piętra nade mną i był ich jakimś "biskupem" czy "popem". Zawsze był uprzejmy,
      miły nawet czasem mojemu ojcu części w warsztaciku w piwnicy pomagał dorobić.
      Nigdy nie nagabywał nas ani nic z tych rzeczy. Czasem w jakąś niedzielę było
      słychać jak sobie coś tam grał u siebie na lektronicznych organach ale to chyba
      taki "trening".

Natomisat przeprowadziłem się i co wracam przez kładkę a tu jakaś baba że niby
      mi pomoże podjechać pod górkę i wogóle i sretete i mówię że nie że dam radę a
      ona swoje i mi potem wciska na koniec tą swoją "strażnicę" czy jak tam te ich
      pisemko się zowie.

Tak więc ludzie są różni. Myślę że gdyby nie to "nagabywanie i pukanie do
      drzwi" to by ludzie jeszcze milej się do nich zwracali.

Jak dla mnie to jakaś taka nie cywilizowana sekta i choć nic do nich nie mam to
      podejście że nie można przetaczać krwi nawet jak człowiek może umrzeć to jakaś
      paranoja. W końcu ważniejsze życie czy jakieś pierdzielone zasady?

A wogóle to kwestia przestrzegania zasad. Jakby katolicy przestrzegali 10
      przykazań byłoby pięknie. Jakby muzułmanie przestrzegali swoich (też nie wolno
      im pić alkoholu itp.) to też byłoby pięknie. Problem że ludzie niby wierzą a
      naginają wiarę. (Nie mówię tu o wierze wymyślonej przez kościół czy tam rabinów
      czy przywódców muzułmańskich tylko o wiarę płynącą z Pisma Świętego, Koranu,
      Talmudu itp.)
      • Gość: LukasK Zasady IP: 217.153.71.* 08.05.06, 12:37
        > podejście że nie można przetaczać krwi nawet jak człowiek może umrzeć to
        jakaś
        > paranoja. W końcu ważniejsze życie czy jakieś pierdzielone zasady?

Pewnie jeszcze nie słyszałeś, że dawniej całkiem sporo było ludzi, dla których
        jakieś pierdzielone zasady były znacznie ważniejsze niż życie. Do dziś żyje
        chyba jeszcze ze trzech, ale coraz trudniej ich spotkać.
        • Gość: Pozhoga Re: Zasady IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.06, 13:06
          > Pewnie jeszcze nie słyszałeś, że dawniej całkiem sporo było ludzi, dla których
          > jakieś pierdzielone zasady były znacznie ważniejsze niż życie. Do dziś żyje
          > chyba jeszcze ze trzech, ale coraz trudniej ich spotkać.

Jeden to Lech, drugi to Jarosław, a ten trzeci ? I dlaczego "trudno ich
          spotkać" ? Pobożne życzenia...

Pzdr,
          • Gość: JA Re: IP: *.lubin.dialog.net.pl 08.05.06, 14:28
            Tak więc nie ma się o co kłucić. W polsce Świadkowie Jehowy są zarejestrowaną religią !
            Odbudowa stadionu - prace które wykonują nie są lekkie, a ochotnikom się nie płaci...
            Zauważcie dlaczego Świadkowie chcą rozmawiać z ludźmi na temat Boga... Czyż nie z tych samych powodów, co pierwsi chrześcijanie?
            Pozdrawiam
            • renepoznan To tylko interes!!! 08.05.06, 14:50
              Ludzie!!! O czym Wy dyskutujecie. To dla obu stron po prostu dobry interes.
              Zamieszczę fragnent artykułu;
              "Tym razem świadkowie Jehowy - za korzystanie ze stadionu Lecha - będą musieli
              zapłacić. - Zrobimy to z naszych dobrowolnych datków. Zgodnie z umową kwota
              będzie mniejsza o sumę, którą wydamy na prace na stadionie - przyznaje
              Frąckowiak. A tych będzie sporo, będzie wśród nich m.in. malowanie jupiterów."

Stąd przestańcie rozpływać się z zachwytem nad altruizmam ŚJ. Obie strony robia
              po prostu dobry interes. I chwała obu stronom za to,że na taki pomysł wpadły.
              Ciekaw jestem jak to rozwiąża podatkowo. Czy stadion otrzyma fakturę od ŚJ? Czy
              dokonaja kompensaty? Czy wykorzystają przepisy o opodatkowani kosciołów?
              Nie róbcie jednak z tego interesu cudów na ziemi.
              • l.george.l Re: To tylko interes!!! 08.05.06, 15:10
                renepoznan napisał:

[...]
                > Czy stadion otrzyma fakturę od ŚJ?
                [...]

To zależy jakie wytyczne do Urzędu Skarbowego przyjdą z Torunia. Jeśli
                episkopat toruński uzna ŚJ za sektę, to stadion będzie musiał zapłacić VAT za
                pomalowanie masztów.
                • pan.nikt Re: To tylko interes!!! 08.05.06, 16:44
                  uhahahahahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahaha
                  ale ci sie George dowcip wyostrzył
                • Gość: Oz Re: To tylko interes!!! IP: *.range86-128.btcentralplus.com 15.05.06, 13:01
                  Oj chlopcze znajomosc prawa podatkowego to niejest Twoja najlepsza strona. :)
            • anka9009 Re: 09.05.06, 20:41
              zapał apostolski świadków Jehowy jest imponujący. u nas byli dwa razy w jednym
              tygodniu: raz z gazetkami i raz zapytać jak nam się podobały... no ale na
              Wielkanoc z Biblią nie przyszli, więc może to w ramach rekompensaty.
    • Gość: nomi Re: Świadkowie Jehowy odmalują jupitery stadionu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 20:50
      Hahahah....jak ludzie sie podniecaja....teraz sami musimy przyznać,że jak pisza
      w gazetach o Świadkach Jehowy to jest wielkie buum...i wszyscy zaraz sie
      wypowiadaja...to znaczy ze sa znana religia i same wypowiedzi ze Świadkowie
      pukaja do drzwi świadczy o tym że ludzie dobrze ich znaja :) choć nie wszystkie
      opinie sa pochlebne...co do tego ze sa sekta...gdyby byli sekta to czy by tak
      otwarcie chodzili do ludzi(chyba by sie bardziej ukrywali) a oni wrecz
      przeciwnie!! a to co pisza braciszkowie Dominikanie nie koniecznie musi byc
      prawda!! Świadkowie zawsze byli prześladowani, Hitler tez ich nie oszczedzał- i
      teraz mimo ze nie musza znosic az takich katuszy to ludzie nazwijmy to "krzywdza
      ich słownie" wypowiedajac sie o nich niepochlebnie czy nawet im w jakis inny
      sposob dokuczajac!!! zastanówmy sie jak traktujemy innch jeśli chcemy być tak
      samo (dobrze czy tez źle [choś myśle ze to pierwsze] ) traktowani!!!!
      • Gość: Mateusz Re: Świadkowie Jehowy odmalują jupitery stadionu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 20:31
        Gość portalu: nomi napisał(a):
        [zastanówmy sie jak traktujemy innch jeśli chcemy być tak
        samo (dobrze czy tez źle [choś myśle ze to pierwsze] ) traktowani!!!!]

I to właśnie nazywa się "złota reguła", którą wypowiedział Jezus w kazaniu na górze.
    • Gość: Jestem Re: Świadkowie Jehowy odmalują jupitery stadionu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.06, 09:35
      Artykuł rozbudził i we mnie refleksję a głównie dwa użyte w nim zwroty z
      wypowiedzi p.Frąckowiaka. I myślę, że te zwroty są wyjatkowo niefortunne: "Z
      jednej strony chcemy wniesć pewnien wkłąd dla miasta" . Hm, w czasie gdy ja
      konczyłam liceum, podstawówkę wiem, ze SJ nie wolno było przejawiac wszelkich,
      powtarzam wszelkich przejawów patriotyzmu nawet regionalnego.Włączjąc w to
      także przejawy poczucia społecznych obowiązków. To pierwsza refleksja.
      Druga "Zrobi to grupa alpinistyczna jednego z wyznawców- w jednych z czasopism
      omawialiście temat dotyczący sportów ekstremalnych.Jego wydźwięk był taki, że
      życia nie wolno narażać, nawet stosujac wszelkie zabezpieczenia. Więć już można
      się narażać? A jesl alpiniści nie są SJ, to czy wyznawcy wolno mieć taka firmę
      z tej branży? Liczę na uprzejmą, pozbawioną wszelkich napastliwych emocji
      odpowiedź.
      • Gość: :) Re: Świadkowie Jehowy odmalują jupitery stadionu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 11:37
        A czy to jest az taki przejaw patriotyzmu:) no nie przesadzajmy:) chcemy po
        prostu pomóc aby ten stadion jakos wyglądał, tym bardziej że maja być goście z
        zagranicy! Wiec wydaje mi sie że to nie jest rzaden przejaw patriotyzmu ani
        poczucia społecznych obowiazków...a poza tym Świadkowie Jehowy nie ida do wojska
        i tą słuzbe również odrabiaja praca społeczna:) wiec nie wydziwiajmy:) jesteśmy
        normalnymi ludżmi:) a co do tych sportów..owszem sporty ekstremalne stanowia
        zagrożenie dla życia(a dla nas życie jest darem od Boga i należy je szanować)ale
        wydaje mi sie że tu znowu niektórzy łapia za słowa(albo mówiac nie poprawnie-
        sie czepiaja) bo przecież tez jeżdzimy w góry(na wakacje) i jakieś sporty tez
        uprawiamy, ale mamy to czynić w taki sposob aby być jak njlepiej zabezpieczeni i
        celowo nie prowokować do tragedii( bo przecież nieszcześliwy wypadek moze nas
        wszędzie spotkać- czy to przechodząc przez przejscie dla pieszych czy tez jadąc
        samochodem itp. mamy po prostu bacznie uważać jak postępujemy i co robimy-z
        reszta chyba wszyscy powinni na siebie uwazac:))wieć drogi czytelniku- nie martw
        sie my wiemy co robimy:) gdyby to nie było zgodne z naszym sumieniem to na pewno
        byśmy na takie cos nie przystali:) (a znam A. Frackowiaka- wiec wiem co mówi:))
        Pozdrawiam.
        • Gość: Jestem Re: Świadkowie Jehowy odmalują jupitery stadionu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.06, 12:04
          Hm, prośba moja dotyczyła między innymi tego, by nie było w odpowiedzi
          kąśliwości,ale widzę, ze to trochę zlekceważyłeś. No ale to charakterystyczne
          dla SJ ,ze inni musza być wobec nich grzeczni, a Oni niekoniecznie.Bycie SJ ( o
          ile nim jesteś) nie zwalania Cię od hamowania sie od sarkazmu i wprowadzania do
          Twoich wypowiedzi monopolu na jedyną interpretacje . Ja też w zyciu wiem, co
          robię.Więć również się nie mart tym, ze gdy zapukasz do mych drzwi, i
          sprowadzisz rozmowę dla przykładu na temat imienin, to odpowiem ,ze moga one
          miec miejsce w zyciu człowieka. Bo starciły one dawny wydzwiek pogański, jak to
          nazywacie. Tak jak na pogrzebach kwiaty. Ta tradycja tez była pogańska.

A wracając do tematu, zapytam w duchu Twojego sarkazmu i "poczepiam się" jak to
          okresliłeś Twej wypowiedz, bo w końcu mogę, a co: "Tym bardziej że będą goście
          z zagranicy...A jak by nie było zagranicy, to nie warto by byłó równie ładnie
          jupiterów odmalować?
          • Gość: Jestem Re: Świadkowie Jehowy odmalują jupitery stadionu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.06, 12:20
            A te sporty ekstremalne to mnie zaciekawiły w sumie, ta alpinistyczna
            grupa...Postaram sie zapytac znajomej pani, pewnie mi to wytłumaczy nie gorzej
            niz Frąckowiak lub Ty...Ma z 65 lat ale pewnie tez wie, co mówi.
            • Gość: :) Re: Świadkowie Jehowy odmalują jupitery stadionu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 21:04
              :) bład zrobiłam, że w ogole odpisywałam Panu na te pytania...na takie tematy
              sie nie rozmawia na forum(za pomoca internetu)!! nie mowiłam nic złośliwie, i
              nie rozumiem po co zaraz ta złosc:) może napisałam ogolnikowo, ale jak na forum
              mozna sie w szczegółach rozpisywac?? Ma Pan racje- jak przyjda do Pana
              Świadkowie Jehowy to niech Pan sobie z nimi o tym porozmawia- na pewno lepiej
              sie zrozumiecie niz za pomoca odpowiedzi przez internet...
              Pozdrawiam:)
              • Gość: Jestem Re: Świadkowie Jehowy odmalują jupitery stadionu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 08:42
                Hm, nie rozumiem naprawdę dlaczego uważasz,że złośliwie się odnoszę o Twojej
                wypowiedzi.A jeśli Cię coś obraziło, to na Twoje żyzcenie, bo zauważ że nie
                było moim zamierzeniem prowokowac Cię do złości.Moje poglądy co do tego
                artykułu są czysto polemiczne, tak jak polemiczne są rozmowy z Wami gdy
                przychodzicie, nigdy nie byłam złosliwa a podciąganie wszystkich forumowiczów
                pod jedną krechę świadczy o Twojej niedojrzałości do dyskusji.Zakąłdam że
                jesteś dorosła.WIeć się nie obrażaj i nie miej nikomu za złe, ze nie sprzyja od
                razu Twoim poglądom w tej sprawie.
                Dlaczego niedobrze się wypowiadac o takich sprawach na forum, w interencie?
                To źródło nowoczesnej komunikacji miedzyludzkiej, tak jak rozmowa przy
                drzwiach.Tylko tym się to rózni, ze człowiek jest tu odważniejszy powiedzieć to
                co czuje niz przy drzwiach, z zaskoczenia gdy przychodzicie.
                Pan Frackowiak też niedobrze zrobił, że skorzystał z gazety by zrobić Wam "PR"
                z dobrych uczynków? Bo skorzystał ze źródła , które już funkcjounuje w
                internecie.
                A co do tej grupy alpinistycznej to sprawdzę.
                Prosze, przymij godnie inną wypowiedź, inny pogląd na artykuł...
                Nic się nie stanie. A Ty wzbogacisz się o wiedzę tego rodzaju, ze inni mogą
                mieć odmienne zdanie i mogą go grzecznie bronić. Naucz się proszę tej
                grzecznosci,jak nie z zasad religijnych, to chociaż społecznych...

Powodzenia.

• Gość: :)) Re: Świadkowie Jehowy odmalują jupitery stadionu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 11:27
                  Ale ja wcale sie nie złoszcze:) tylko Pani(teraz już Pani-przepraszam za tego
                  Pana, ale nie wiedziałam z kim dokładnie mam przyjemność bo było pisane bez
                  osobowo)tak mi dziwnie odpisała, że odpowiadamy "monopolowo" i w ogole...dlatego
                  stwierdziałam ze takie rozmowy tu na forum nie sa zbyt dobre(choć Pani zdanie w
                  tej kwestii jest inne)Bardzo chętnie tez lubie poznawać opinie innych na temat
                  religii która wyznaje i bynajmniej nie mam nikomu za złe jeśli nie zgadzaja sie
                  z moimi pogladami czy zasadami. Każdy człowiek jest przecież inny i każdy ma
                  wolna wole do wyznawania, obstawania przy tym czego tylko chce...co do tego
                  "PR"- nam nie chodzi o zaden poklask wsrod ludzi- prasa pewnie sama sie
                  zainteresowała tym , że bedziemy mieli zgromadzenie i tym jakie czynimy kroki
                  aby sie do tego zgromadzenia przygotować i poprosiła o wypowiedzenie sie w tej
                  kwesti...nie pierwszy raz jestesmy w gazetach(czy w innych środkach masowego
                  przekazu).
                  A co do wypowiedzi innych...oczywiście(tak jak juz wspomniałam wczesniej) bardzo
                  sobie cenie poglądy innych i czytajac te wypowiedzi tu na forum wiele sie
                  dowiedziałam co ludzie o nas myśla...również cenie sobie Pani wypowiedzi:)nie
                  wiem czemu uwaza Pani że zachowałam sie niegrzecznie- ja bynajmniej z całym
                  szacunkiem odpisywałam Pani na pytania...a ża Pani odebrała to tak a nie
                  inaczej... :) może spodziewała sie Pani zupełnie innych odpowiedzi, a ja Pani
                  też dałam inne...
                  Myśle, ze takie rozmowy tutaj do niczego nie prowadza... jeśli nadaży sie taka
                  sposobnośćto proszę sobie porozmawiać ze Świadkami Jehowy i niech Pani zawsze
                  mówi to co myśli i czuje(nie tylko wypowiadając sie na forum ale i tez przy
                  drzwiach) ponieważ zawsze jestesmy otwarci aby wysłuchać co kto ma do
                  powiedzenia i poznać opinię w danej sprawie:)
                  Pozdrawiam serdecznie.

Ps. Czytajac Pani pierwsza wypowiedż na forum wywnioskowałam, że raczej jestem
                  młodasza od Pani, i cały czas sie ucze wiec może nie raz zbyt gwałtownie
                  zareagowałam za co chciałabym Pania przeprosić, ale jako młoda chrześcijanka
                  będe bronić swoich przekonań i choć Pani akurat nam tego nie zażuciła, to nie
                  jest miło słyszeć jak ktoś mowi ze jestesmy sekta albo nas obraza w inny
                  sposob(to świadczy o totalnym braku tolerancji).
                  • Gość: Jestem Re: Świadkowie Jehowy odmalują jupitery stadionu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.06, 11:20
                    Widzę,że skorzystałaś z moich sugestii co do Twojego wyrażania się tutaj...
                    A to że przepraszasz, to świadczy o tym, że to Ty popełniłaś gafę , nie ja.
                    Ale to dobrze, widać ze rzeczywiscie szybko się uczysz.

Nie obrazilam cię, nie nazwałam sektą .Dobrze by było, gdybyś
                    zindywidualoziwała podejscie do każdego nicku, z którym ropoczynasz dyskusje.
                    Pozdrawiam i jak się dowiem coś o tych alpinistycznych akrobacjach to zacznę
                    wątek.
                    Miłego dnia.
                    • Gość: :) Re: Świadkowie Jehowy odmalują jupitery stadionu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 17:10
                      Oj niech Pani(Pan) dokładnie czyta:) ja wcale nie napisałam(ani nie sugerwoałam)
                      ze Pani(Pan) nazwała Nas sekta, cytuję:"choc Pani akurat nam tego nie zażuciła,
                      to nie jest miło słyszeć(...)"wieć znowu mnie Pani(Pan) źle zrozumiał(-a):)A co
                      do tych przeprosin, zasady dobrego wychowania i szacunek dla starszych nakazuej
                      nie raz powiedzieć przepraszam, choć nie zawsze sie cos zrobiło(warto nie raz
                      wyprzedzić mowiąc przepraszam)niestety w naszym społeczeństwie coraz rzadziej
                      słyszy sie słowo "przepraszam" nie tylko z ust osob młodszych, ale i starszych
                      równiez...
                      To jest ostatni odpis...
                      takie licytowanie sie tu na forum nie ma sensu, i radze skożystać z rady
                      "Gościa:Oz" i porozmawiać osobiście ze Świadkami Jehowy.
                      Pozdrawiam, i życze powodzenia:)
                      • Gość: Jestem Re: Świadkowie Jehowy odmalują jupitery stadionu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.06, 09:16
                        Po pierwsze, używaj rodzaju żeńskiego, już raz to przerabiałyśmy.
                        Po drugie, nie przeproszę Cię za właczenie się do dyskusji zwiazanej z
                        odmalowywaniem jupiterów. I myslę, ze nawet tego nie oczekujesz.

Po trzecie, jak nadarzy się okazja zapytam o ewentualną zmianę Waszych poglądów
                        na "akrobacje alpinistyczne". Lub sama to sprawdzę. Czy nie jest to dojrzałe
                        podejście do tematu?
                        Czy wymiana poglądów jest licytowaniem? Hm, wobec tego za każdym razem gdy
                        rozmawiasz z innymi o czymś, co z załozenia moze zasługiwać na wszechstronne
                        punkty widzenia, jest licytowaniem?

Zastanawiasz mnie coraz bardziej...
                • Gość: Oz Re: Świadkowie Jehowy odmalują jupitery stadionu IP: *.range86-128.btcentralplus.com 15.05.06, 13:11
                  Heh... panie Iszbin... Widac ze polknal pan pare ksiazek psychologicznych :)
                  Powiem tak... Rozmowa przez internet (chyba ze przez Skype) mija sie z celem z
                  prostego powodu. Slowo pisane w istniejacym dzisiaj jezyku mozna dowolnie
                  interpretowac. Nawet moja wypowiedz moze Pan zle odczytac jak atakujaca lub co
                  gorsza udowadniajaca Pana bledne myslenie. Choc wcale niema ona tego na celu.
                  Jesli chce pan podyskutowac o calym ty artykule proponuje przygotowac sie (czyli
                  wydrukowac) i spotkac sie z jakimis ŚJ gdy zapukaja do Pana drzwi i z nimi
                  porozmawiac. Bedzie to napewno bardzij konstruktywna rozmowa niz jakies
                  przepychanki online.

Pozdrawiam

Oz
          • Gość: :) Re: Świadkowie Jehowy odmalują jupitery stadionu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 21:10
            Acha...co do tych jupiterów i gości z zagranicy- jak byśmy mieli tam
            zgromadzenie to jasne ze bysmy odmalowali te jupitery(czy tak czy tak)bez
            wzgledu na to czy sa goscie z zagranicy...chcemy aby stadion był ładny kiedy sie
            tam spotkamy:)
    • Gość: masaj Re: Świadkowie Jehowy odmalują jupitery stadionu IP: 82.206.157.* 15.05.06, 20:04
      To ze starsze panie zaczepiaja ludzi i mowia o tym kto rzadzi swiatem nie jest
      powodem do smiechu. to jest powazny problem - ci ludzie Swiadowie Jehowy sa
      niebezpieczni i agreywni. Ludzie, uwazajcie na nich. Ta skte nalezy uznac za
      niebezpieczna i dzialajaca nielegalnie.
      • kal.5.6 Re: Świadkowie Jehowy odmalują jupitery stadionu 16.05.06, 20:45
        Gość portalu: masaj napisał(a):

> To ze starsze panie zaczepiaja ludzi i mowia o tym kto rzadzi swiatem nie jest
        > powodem do smiechu. to jest powazny problem - ci ludzie Swiadowie Jehowy sa
        > niebezpieczni i agreywni. Ludzie, uwazajcie na nich. Ta skte nalezy uznac za
        > niebezpieczna i dzialajaca nielegalnie.
        ty masaj gratuluje trafionego nicku.
        • Gość: ronin Re: Świadkowie Jehowy odmalują jupitery stadionu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 20:32
          jeśli kiedyś byliście świadkami agresji lub czujecie zagrożenie ze strony
          świadków Jehowy, to możecie to zgłosić na Policję lub innych organów ścigania.
          Istnieje też taka możliwość - przyjdźcie na jeden dzień tego zgromadzenia w
          Poznaniu na stadionie Lecha albo chociaż na godzinę i przekonajcie się jakie
          oblicze ma ta agresja. Szczerze zapraszam
          • Gość: boston Re: Świadkowie Jehowy odmalują jupitery stadionu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.06, 23:09
            A propos alpinizmu. Ta praca pociąga za sobą takie same ryzyko jak praca
            kierowcy. To ze wielu kierowców ginie na drogach nie oznacza ze SJ nie mogą
            prowadzić samochodu. Tak samo jest z pracami alpinistycznymi. Wszystko zalezy od
            tego jak się kazdą pracę wykonuje i jak traktuje się przepisy drogowe lub BHP.
            Zatem nie ma nic dziwnego w tym ze świadkowie Jehowy wykonują prace w
            budownictwie,hutnictwie,górnictwie i alpinizmie.
            Pozdrawiam
          • Gość: jeszcze katolik Re: Świadkowie Jehowy odmalują jupitery stadionu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 23:29
            agresja jest w kościele
    • kal.5.6 Re: Świadkowie Jehowy odmalują jupitery stadionu 21.05.06, 10:38
      ale o co chodzi w tych dyskusjach.przecież to normalni ludzie i żadna sensacja
      że maluja jupitery.
      • Gość: Jestem Re: Świadkowie Jehowy odmalują jupitery stadionu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.06, 08:54
        No no..Zadna sensacja dla Ciebie.Ale jeśli oni piszą , ze życia nie należy
        narażać niepotrzebnie, że sporty ekstremalne są kontrowersyjne, a nagle w
        czynie dla miasta uprawiają pewną formę ekstremalnego sportu to to nie jest
        sensacja...
        Poglądy się widać zmieniają..
        • Gość: hanania Re: Świadkowie Jehowy odmalują jupitery stadionu IP: *.f.strato-dslnet.de 23.05.06, 14:28
          Chcialabym pomoc Pani zrozumiec kwestie sportow ekstremalnych i Swiadkow
          Jehowy.Otoz powoluje sie Pani zapewne na artykul z Przebudzcie sie! z
          8.10.2000,ktory nosi tytul´´Sporty ekstremalne.Czy powinienes ryzykowac?´´Nie
          bede tu cytowac calego artykulu,ale posluze sie jego fragmentami.
          Ma Pani racje,chrzescijanie uznaja zycie za cenny dar od Jehowy Boga.Kiedy ktos
          celowo ryzykuje-podejmuje niepotrzebne wyzwania,aby udowodnic swoja
          meskosc,przypodobac sie podekscytowanym tlumom albo zaspokoic wlasna zadze
          wrazen-to w gruncie rzeczy wykazuje pogarde dla otrzymanego od Boga cudownego
          daru.Ale jak stwierdzic,czy dana dyscyplina sportowa jest juz niebezpieczna?
          Skoro nawet popularne formy wypoczynku,ktore same w sobie nie stanowia
          zagrozenia,moga przybrac ekstremalna postac,jak daleko mozna sie posunac?
          Odpowiedz pomoze nam znalezc OBIEKTYWNA ocena kazdej dyscypliny,ktora bierzemy
          pod uwage.Dobrze jest np.zastanowic sie: Jak czesto podczas uprawiania tego
          sportu dochodzi do wypadkow? CZY JESTEM WYSTARCZAJACO PRZYGOTOWANY FIZYCZNIE I
          CZY MAM NIEZBEDNE WYPOSAZENIE,DZIEKI KTOREMU UNIKNE OBRAZEN? Narazanie sie w
          ramach rozrywki na niepotrzebne ryzyko moze sie negatywnie odbic na bezcennej
          wiezi laczacej prawdziwego chrzescijanina z Jehowa.A zatem chrzescijanie
          postapia slusznie,jesli w sprawach dotyczacych wypoczynku czy rozrywki
          uwzglednia poglad Stworcy na swietosc zycia.
          A zatem wniosek nasuwa sie sam: nie ma nic zlego w uprawianiu wspinaczki
          wysokogorskiej,pod warunkiem ze jest sie do tego odpowiednio przygotowanym.
          Mysle,ze to dosc wyczerpujaca i pozbawiona napastliwych emocji odpowiedz.
          Bardzo serdecznie Pania pozdrawiam - ANIA
          • Gość: Tomi Re: Świadkowie Jehowy odmalują jupitery stadionu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 20:08
            BRAWO!!! Nareszcie ktos to porzadnie wytłumaczył tej kobiecie!!! Ciekawe czy
            znowu cos wyszuka...heheh :)
            Pozdro.
          • kal.5.6 Re: Świadkowie Jehowy odmalują jupitery stadionu 23.05.06, 20:21
            podziwiam i gratuluję cierpliwości w tłumaczeniu spraw tak oczywistych.
    • Gość: 100 x tak Re: Świadkowie Jehowy odmalują jupitery stadionu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 00:53
      ..............niech najpierw siebie odmalują !!
      A tak przy okazji, to co słychać u kardynała Paetza ? Czy na wakacje zostało z
      nim, trochę seminarzystów???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka