IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.01.03, 18:02
udajesz ze sie znasz na inwestycjach, a na forum wrocławskim piszesz ze
najwieksza komercyjna inwestycja jest Stary Browar...
Kolego... przetrzyj oczy, poczytaj raporty C&W H&B, DZ itp. a potem pisz.
Największe 3 obbecnie realizowane inwestycje komercyjne w Polsce to wg.
C&WH&B: Złote Tarasy w Warszawie, Arkadia w Warszawie i Blue City w Warszawie.
Za pół roku dojdze do tego (po czesci inwestycja komercyjna) Okecie, które
przebije wszystko ;), bo rozbudowa lotniska bedzie gigantyczna.
Obserwuj wątek
    • Gość: P.B Re: IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 10.01.03, 00:50
      Gość portalu: Ja napisał(a):

> udajesz ze sie znasz na inwestycjach, a na forum wrocławskim piszesz ze
      > najwieksza komercyjna inwestycja jest Stary Browar...
      > Kolego... przetrzyj oczy, poczytaj raporty C&W H&B, DZ itp. a potem pisz.
      > Największe 3 obbecnie realizowane inwestycje komercyjne w Polsce to wg.
      > C&WH&B: Złote Tarasy w Warszawie, Arkadia w Warszawie i Blue City w Warszawie.
      > Za pół roku dojdze do tego (po czesci inwestycja komercyjna) Okecie, które
      > przebije wszystko ;), bo rozbudowa lotniska bedzie gigantyczna.

1. Ja się wcale nie znam na inwestycjach
      2. Złotych taras jeszcze nie rozpoczeli, wbudowanie kamienia węgielnego nastąpi
      pod koniec stycznia
      3. Arkadia - kurde, zwracam honor zapomniałem o tej inwestycji
      4. Blue City w obecnym kształcie posiada pow. 60.000 m2, teraz jest w trakcie
      rozbudowy, po której ma mieć pow. 103.000 m2, a więc w budowie jest teraz
      43.000 m2 a więc mniej niż Stary Browar, koszt rozbudowy również jest mniejszy
      • Gość: vinc Re: IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.01.03, 10:52
        Gość portalu: P.B napisał(a):

> Gość portalu: Ja napisał(a):
        >
        > > udajesz ze sie znasz na inwestycjach, a na forum wrocławskim piszesz ze
        > > najwieksza komercyjna inwestycja jest Stary Browar...
        > > Kolego... przetrzyj oczy, poczytaj raporty C&W H&B, DZ itp. a potem pisz.
        > > Największe 3 obbecnie realizowane inwestycje komercyjne w Polsce to wg.
        > > C&WH&B: Złote Tarasy w Warszawie, Arkadia w Warszawie i Blue City w Warsza
        > wie.
        > > Za pół roku dojdze do tego (po czesci inwestycja komercyjna) Okecie, które
        >
        > > przebije wszystko ;), bo rozbudowa lotniska bedzie gigantyczna.
        >
        > 1. Ja się wcale nie znam na inwestycjach
        > 2. Złotych taras jeszcze nie rozpoczeli, wbudowanie kamienia węgielnego
        nastąpi
        >
        > pod koniec stycznia
        > 3. Arkadia - kurde, zwracam honor zapomniałem o tej inwestycji
        > 4. Blue City w obecnym kształcie posiada pow. 60.000 m2, teraz jest w trakcie
        > rozbudowy, po której ma mieć pow. 103.000 m2, a więc w budowie jest teraz
        > 43.000 m2 a więc mniej niż Stary Browar, koszt rozbudowy również jest mniejszy

witam kolege
        Blue City to około 180 tys m2, 60 tys to tylko powierzchnia handlowa
        dodałbym jeszcze Port Żerański czy Centrum Grzybowska, to w Wawie, w Łodzi np.
        Galeria Łódzka, w Katowicach buduja takie centrum 3 razy większe od Starego
        Browara, jest jeszcze kilka znacznie wiekszych centr handlowo-rozr-biur-itd..
        • Gość: P.B Re: IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 10.01.03, 12:18
          Gość portalu: vinc napisał(a):

> witam kolege
          > Blue City to około 180 tys m2,

oj nie, po rozbdowie ma mieć 103 m2!jestem tego pewny

ᡴ tys to tylko powierzchnia handlowa

tak to jest powierzchnia handlowa, która jest przecież najważniejsza w Blue
          City, skoro obiekt w obecnym stanie jest jeszcze większy to rozbudowa jest
          prowadzona na mniejszą skalę niż myślałem

> dodałbym jeszcze Port Żerański czy Centrum Grzybowska, to w Wawie, w Łodzi np
          >
          > Galeria Łódzka,

oj, Galeria jest mniejsza od Starego Browaru, a po drugie już ukończona

> w Katowicach buduja takie centrum 3 razy większe od Starego
          > Browara, jest jeszcze kilka znacznie wiekszych centr handlowo-rozr-biur-itd..

Silesja Park jeszcze nie budują, po drugie jest to kompleks rekreacyjno
          mieszkaniowy a Stary Browar to centrum biurowo-handlowe-hotelowe
          • Gość: vinc Re: IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.01.03, 14:25

> Gość portalu: vinc napisał(a):
            >
            > > witam kolege
            > > Blue City to około 180 tys m2,
            >
            > oj nie, po rozbdowie ma mieć 103 m2!jestem tego pewny
            >
            ale tam bedą nie tylko galerie handlowe, całość będzie około 180 tys m2,
            Stary Browar ma 66 tys m2 a powierzchnia handlowa stanowi tylko część, tak samo
            jak w Blue City

> tak to jest powierzchnia handlowa, która jest przecież najważniejsza w Blue
            > City, skoro obiekt w obecnym stanie jest jeszcze większy to rozbudowa jest
            > prowadzona na mniejszą skalę niż myślałem
            >
            przecież ten obiekt jest sam w sobie ogromny, budowa będzie nieznaczna, dużo
            będą przebudowywać w środku, powierzchnia handlowa jest tak samo ważna jak w
            Starym Browarze, też stanowi jego część

> > dodałbym jeszcze Port Żerański czy Centrum Grzybowska, to w Wawie, w Łodz
            > i np
            > >
            > > Galeria Łódzka,
            >
            > oj, Galeria jest mniejsza od Starego Browaru, a po drugie już ukończona

no nie wiem
            >
            > > w Katowicach buduja takie centrum 3 razy większe od Starego
            > > Browara, jest jeszcze kilka znacznie wiekszych centr handlowo-rozr-biur-it
            > d..
            >
            > Silesja Park jeszcze nie budują, po drugie jest to kompleks rekreacyjno
            > mieszkaniowy a Stary Browar to centrum biurowo-handlowe-hotelowe

przecież tam też będzie bardzo duzo powierzchni handlowej
            • Gość: P.B Re: IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 10.01.03, 14:43

> > oj, Galeria jest mniejsza od Starego Browaru, a po drugie już ukończona
              >
              > no nie wiem

galeria łódzka jest już ukończona a obiekt ma pow. 40.000 m2

> przecież tam też będzie bardzo duzo powierzchni handlowej

dobrze, ale Silesja Park podobnie jak Port żerański jest inwestycją rozłożoną
              na sporym terenie a Stary Browar to kompletnie inna klasa.
              Ale przyznaję, że największe inwestycje komercyjne sa Warszawie, nie byłem na
              birząco z warszawskimi inwestycjami.
    • Gość: P.B Największą inwestycją jest.... IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 10.01.03, 00:55
      Nowe miasto w Krakowie, pamięć mi wraca :)
      • Gość: vinc Re: Największą inwestycją jest.... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.01.03, 10:54

> Nowe miasto w Krakowie, pamięć mi wraca :)

Miasteczko Wilanów za 1 mld$, droższe o 250 mln$, większe pod każdym wzgledem
        • Gość: P.B Re: Największą inwestycją jest.... IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 10.01.03, 11:49

> Gość portalu: P.B napisał(a):
          >
          > > Nowe miasto w Krakowie, pamięć mi wraca :)
          >
          > Miasteczko Wilanów za 1 mld$, droższe o 250 mln$, większe pod każdym wzgledem

witam
          co się tyczy miasteczka wilanów,obszar zabudowy to 117 ha, budowa potrwa 10-15
          lat! stąd kwota 1 mld $, tak długi okres budowy nie gwarantuje, że inwestycja
          zostanie skończona i że tyle pochłonie środków finansowych
          • Gość: vinc Re: Największą inwestycją jest.... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.01.03, 14:32

>
            > > Gość portalu: P.B napisał(a):
            > >
            > > > Nowe miasto w Krakowie, pamięć mi wraca :)
            > >
            > > Miasteczko Wilanów za 1 mld$, droższe o 250 mln$, większe pod każdym wzgle
            > dem
            >
            > witam
            > co się tyczy miasteczka wilanów,obszar zabudowy to 117 ha, budowa potrwa 10-
            15
            > lat! stąd kwota 1 mld $, tak długi okres budowy nie gwarantuje, że inwestycja
            > zostanie skończona i że tyle pochłonie środków finansowych

tyle że jest to twierdzenie zupełnie bezzasadne, równie dobrze moge powiedzieć
            że skoro bedzie trwała 10 lat to pochłonie jeszcze wiecej środków a sugestii o
            ukończeniu to zupełnie nie rozumiem tym bardziej że zaangażowane są w to
            wielkie firmy budowlane i wielki kapitał a patrząc na lokalizacje i na obiekty
            które powstaja lub powstaną obok MW to nie dziwne że tak wiele firm chce tam
            budować, co ciekawe jest to jeden z najlepszych gruntów w Europie na inwestycje
            tego typu
            • Gość: P.B Re: Największą inwestycją jest.... IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 10.01.03, 14:47

> to nie dziwne że tak wiele firm chce tam
              > budować, co ciekawe jest to jeden z najlepszych gruntów w Europie na
              inwestycje
              >
              > tego typu

Ja słyszałem co innego, że inwestowanie w Wilanów, malutką dzielnicę Warszawy
              ok. 12.000 mieszkańców może być ryzykowne, statystycy prognozują, że za 15 lat
              liczba mieswzkańców może się tam podwoić, a to nie zadobrze rokuje na
              przyszłośc. Po drugie ostatie głosy jakie dochodzą ty tylko słychać o
              zainteresowaniu się tym terenem Auchanu i Carrefoura,a o czym to świadczy chyba
              wszyscy wiedzą.
        • Gość: Radost Wilanow bedzie gownem ze szkla i betonu. IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 10.01.03, 14:38

> Gość portalu: P.B napisał(a):
          >
          > > Nowe miasto w Krakowie, pamięć mi wraca :)
          >
          > Miasteczko Wilanów za 1 mld$, droższe o 250 mln$, większe pod każdym wzgledem

Dobrze w chu.. zabudowac naladniejszy teren Warszawy szklem , metalem i
          betonem Bauchchchcch. Winszuje , ktos musial upasc na glowe. Oczywscie vinc
          napiszesz ze dla srodowiska to bardzo dobrze. Hhaha taki ladny zakatek tam
          byl.
          • Gość: asd Re: Wilanow bedzie gownem ze szkla i betonu. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.01.03, 15:01
            Gość portalu: Radost napisał(a):

>
            > > Gość portalu: P.B napisał(a):
            > >
            > > > Nowe miasto w Krakowie, pamięć mi wraca :)
            > >
            > > Miasteczko Wilanów za 1 mld$, droższe o 250 mln$, większe pod każdym wzgle
            > dem
            >
            >
            > Dobrze w chu.. zabudowac naladniejszy teren Warszawy szklem , metalem i
            > betonem Bauchchchcch. Winszuje , ktos musial upasc na glowe. Oczywscie vinc
            > napiszesz ze dla srodowiska to bardzo dobrze. Hhaha taki ladny zakatek tam
            > byl.

zabudowac taki piekny wolny teren w srodku wioski poznan takim szklanym gownem
            jak andersia. SKANDAL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mozna by przeciez w
            tym miejscu urzadziac centralny trawnik z wychodkiem dla wszystkich psow z
            centrum poznania!!!!!!!!!!!!!
            pb moglby nawet codzien rano kosic ten trawnik kosiarka!!!!!!!!!!!!!!
            • Gość: ja Re: Wilanow bedzie gownem ze szkla i betonu. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.01.03, 15:27
              Dobrze przynajmniej ze sie przyznajesz do tego ze sie nie znasz na
              inwestycjach...
              Co do Złotych Tarasów to budowa rozpoczęła się już 2 miesiące temu, cały czas
              są tam wyburzane dawne wiadukty (juz wyburzone), kopany gigantyczny dół na
              fundamenty, mocowne dzwigi i kontenetry. Codziennie jest tam kilkaset kursów
              ciężarówek z ziemią i gruzem. Co do kamienia węgilnego to wbudowanie już za
              tydzień (16. 01) Jednak wszyscy analitycy zaliczają tę budowę w swych raortach
              jako rozpoczetą. Fundusz budowy Złotych Tarasów to ponad 1,5 miliarda! euro.
              Arkadia - sam przyznałeś :) Miejsce drugie w Warszawie i Polsce.
              Trzecie jest Nowe Miasto - fakt - ale nie pierwsze. Jednak inwestycja jest na
              samiutkim poczatku tak jak ZT ale jeuz sie liczy jako budowana (chyba?)
              Czwarte miejsce wg raportu C&W to Blue City, gdyż tutaj liczy sie koszt budowy
              całego centrum (które juz stoi) + koszt przeróbek po Turku. Blue City jest
              czwarte. Aha, i mylisz sie PB co do jego metrażu. :)
              Potem być moze jest poznanski Stary Browar, ale...za kilka dni firma Hochtief
              AG ogłosi projekt (BO PROJEKT BUDOWY JEST OPUBLIKOWANY, ale sama architektura
              jeszcze nie) ok 180 metrowego wieżowca Hochtief Tower przy Rondzie ONZ (budowa
              jest ogrodzona, są robotnicy, przekładają rury i przygowowują zaplecze). Tak
              wiec to bedzie pewnie inwestycja wielkości Nowego miasta i Blue City.
              No to pozdrawiam ;)
              A co do Wilanowa to jestem ciekaw ile Poznaniaków widzialo ten projekt? Bo ja
              pracuje w firmie analizujacej rynak nieruchomosci i w przeciwienstwie do Was
              widzialem ten projekt ktory jest jak najbardziej realny - zachowuje on
              charakter Wilanowa, ZUPELNIE nie ingeruje w zaspół pałacowo - parkowy i nie
              jest szkłaem i betonem :D To Wy upadliscie na głowe, bo głowa ta była za ciężka
              od kompleksów :P
              :)
              • Gość: P.B Re: Wilanow bedzie gownem ze szkla i betonu. IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 10.01.03, 20:46
                Gość portalu: ja napisał(a):

> Dobrze przynajmniej ze sie przyznajesz do tego ze sie nie znasz na
                > inwestycjach...
                > Co do Złotych Tarasów to budowa rozpoczęła się już 2 miesiące temu,
                > cały czas
                > są tam wyburzane dawne wiadukty (juz wyburzone), kopany gigantyczny dół na
                > fundamenty, mocowne dzwigi i kontenetry. Codziennie jest tam kilkaset kursów
                > ciężarówek z ziemią i gruzem. Co do kamienia węgilnego to wbudowanie już za
                > tydzień (16. 01) Jednak wszyscy analitycy zaliczają tę budowę w swych
                raortach
                > jako rozpoczetą. Fundusz budowy Złotych Tarasów to ponad 1,5 miliarda! euro.
                > Arkadia - sam przyznałeś :) Miejsce drugie w Warszawie i Polsce.
                > Trzecie jest Nowe Miasto - fakt - ale nie pierwsze. Jednak inwestycja jest na
                > samiutkim poczatku tak jak ZT ale jeuz sie liczy jako budowana (chyba?)
                > Czwarte miejsce wg raportu C&W to Blue City, gdyż tutaj liczy sie koszt
                budowy
                > całego centrum (które juz stoi) + koszt przeróbek po Turku. Blue City jest
                > czwarte. Aha, i mylisz sie PB co do jego metrażu. :)
                > Potem być moze jest poznanski Stary Browar, ale...za kilka dni firma Hochtief
                > AG ogłosi projekt (BO PROJEKT BUDOWY JEST OPUBLIKOWANY, ale sama architektura
                > jeszcze nie) ok 180 metrowego wieżowca Hochtief Tower przy Rondzie ONZ
                (budowa
                > jest ogrodzona, są robotnicy, przekładają rury i przygowowują zaplecze). Tak
                > wiec to bedzie pewnie inwestycja wielkości Nowego miasta i Blue City.
                > No to pozdrawiam ;)
                > A co do Wilanowa to jestem ciekaw ile Poznaniaków widzialo ten projekt? Bo ja
                > pracuje w firmie analizujacej rynak nieruchomosci i w przeciwienstwie do Was
                > widzialem ten projekt ktory jest jak najbardziej realny - zachowuje on
                > charakter Wilanowa, ZUPELNIE nie ingeruje w zaspół pałacowo - parkowy i nie
                > jest szkłaem i betonem :D To Wy upadliscie na głowe, bo głowa ta była za
                ciężka
                >
                > od kompleksów :P
                > :)

Coś zadziorni ludzie pracują w tej firmie analizujacej rynak nieruchomosci.
                Piszesz, że charakter Wilanowa będzie zachowany, aha, blaszak Auchan i
                Carrefour to odpowiednie dla tego typu inwestycji miejsce.
                Co się tyczy Blue City, po rozbudowie pow. handlowa wyniesie 103.000 m2!
                • Gość: Ja Re: Wilanow bedzie gownem ze szkla i betonu. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.01.03, 07:03
                  Oj, PB jak mi Ciebie zal...
                  Blue City będzie miało po rozbudowie 180 metrów.
                  A co do Miasteczka Wilanów - człowieku , o jkim ty blaszaku mówisz? Widziałeś
                  projekt? U Was w Poznaniu pewnie Auchan=blaszak, ale w Warszawie blaszaki jako
                  supermarkety stoją tylko na drogach wylotowych! W Wilanowie będzie supermarket
                  w kompleksie budynków, które są projektowane przez pracownie architektoniczną
                  współpracującą z Normanem Fosterem. Wiesz kim on jest? Jak nie to lepiej sie
                  nie przyznawaj, wypowiadajac sie nt. architektury. Budynki sa bardzo ładne, bez
                  zadnych blach, betonów,szkla itp tak jakby chcieli niektorzy poznaniacy
                  widzieć :P :):):)
                  • Gość: (.....) chyba nie tylko na drogach wylotowych..... IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 11.01.03, 09:43
                    a co to jest za blaszany badziew z początku polskiego kapitalizmu w okolicach
                    PKiN........?

• Gość: 517 Re: chyba nie tylko na drogach wylotowych..... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.01.03, 10:43
                      hehe. to właśnie nie jest supermarket :P
                      Badziew straszny, ale coż - każde miasto ma taką swoją perełkę :) Szkoda ze
                      najwieksza Warszawa najwiekszą :) Za 2 lata go nie będzie, bo bedzuie
                      realizowana konvcepcja zagospodarowania przestrzennego Placu Defilad i terenow
                      wokol PKINU, ktore sa bardzo atrakcyjne. Tak a propos pałacu - wokół niego sie
                      wszystko zmieni, kiedy tylko nowy, wybrany wczoraj glowny architekt miasta sie
                      za to zajmie - z reszta jest to dla niego postulatem i glownym celem. Link do
                      rozmowy z prof. Chmielewskim:
                      www1.gazeta.pl/warszawa/1,34862,1262294.html
                      A tak nawiasem mowiac - to takich terenow jak ta nieszczesna hala jeszcze 8-10
                      lat temu bylo w Wawce od groma. Dzis jest ich tylko kilka, mysle ze jakis 15 %
                      tego co bylo - miasto postawilo na inwestorow i oni juz sie zajeli tymi
                      terenami :)
                      pozdrawiam
                    • Gość: asd Re: chyba nie tylko na drogach wylotowych..... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.01.03, 01:20
                      Gość portalu: (.....) napisał(a):

> a co to jest za blaszany badziew z początku polskiego kapitalizmu w okolicach
                      > PKiN........?
                      >

a co to za gowno stoi posrodku rynku w stolicy pedziolandi - poznaniu (nie
                      chodzi bynajmniej o ratusz) ?
                      • Gość: (ASDFGH) Re: chyba nie tylko na drogach wylotowych..... IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 12.01.03, 11:41
                        Gość portalu: asd napisał(a):

> a co to za gowno stoi posrodku rynku w stolicy pedziolandi - poznaniu (nie
                        > chodzi bynajmniej o ratusz) ?

porównwnie Arsenału ze starego z blaszakiem koło PKiN'u jest co najmniej nie na
                        miejscu......ale jak ktoś nie widział ani tego ani tego to czego można
                        oczekiwać conajwyżej paru zwrotów typu pedziolandia czy ciota.....i to wszystko
                        co ta tępa główka może wymyślić..........
                  • Gość: P.B Re: Wilanow bedzie gownem ze szkla i betonu. IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 11.01.03, 13:23

> współpracującą z Normanem Fosterem. Wiesz kim on jest?

Jeden z najbardziej znanych architektów na świecie, to on zaprojektował
                    Metropolitan w Warszawie.
                    Hiepermarket a nawet nadal hipermarket bez znaczenia jak go przystroją z
                    zewnątrz.
                    • Gość: Ja Re: Wilanow bedzie gownem ze szkla i betonu. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.01.03, 15:44
                      no właśnie... Pracownia współpracująca z Fosterem zajmie się Miasteczkiem
                      Wilanów...Masz więc chyba gwarancje ze supermarket nie będzie w ogóle nic
                      zaburzał...
                      Na projektach, które mam Auchan (bo na tą firmę zgodzili sie radni Wilanowa) ma
                      wejście z boku i jest jednym, względnie małym nie hipermarketem, a
                      supermarketem. Będzie jednym z najmniejszych Auchanów w Warszawie. M. W.
                      będzie tak duze ze jeden Auchan naprawde go nie przysłoni. Wierz mi.
                      • Gość: vinc Re: Wilanow bedzie gownem ze szkla i betonu. IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.01.03, 16:29

> no właśnie... Pracownia współpracująca z Fosterem zajmie się Miasteczkiem
                        > Wilanów...Masz więc chyba gwarancje ze supermarket nie będzie w ogóle nic
                        > zaburzał...
                        > Na projektach, które mam Auchan (bo na tą firmę zgodzili sie radni Wilanowa)
                        ma
                        >
                        > wejście z boku i jest jednym, względnie małym nie hipermarketem, a
                        > supermarketem. Będzie jednym z najmniejszych Auchanów w Warszawie. M. W.
                        > będzie tak duze ze jeden Auchan naprawde go nie przysłoni. Wierz mi.

ludzie o czym wy gadacie, jaki supermarket ??? widzieliscie chociaz projekt,
                        supermarkt bedzie stanowil z 5% tego centrum bo to bedzie centrum handlowo-
                        kulturalne wiec nie gadajcie glupot o jakims supermarkecie, po drugie Auchaun
                        jest w tym wypadku inwestorem finansowym i nie on sie zajmuje projektowaniem i
                        detalami, takie centra wybudowali tylko 2 w Europie, po trzecie jak ktos
                        widzial projekt to wie ze jest to obiekt w calosci ze szkla, ktory tworzy kilka
                        pasazy pieszych(najbardziej charakterystyczna cecha jest to ze jest otwarty i
                        nie jest to jakis obiekt zamkniety), jest miejsce na wystepy kulturalne itd.,
                        powierzchnia tego centrum ma wyniesc 70 tys m2 i bedzie jednym z ciekawszych
                        architektonicznie w POL a same MW, no coz, bedzie najnowoczesniejszym tego typu
                        kompleksem miejskim w Europie
                        • Gość: Radost Re: Wilanow bedzie gownem ze szkla i betonu. IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 11.01.03, 23:29
                          Hahaha. Super. Na nasz forum zawsze wchodz specjalisci od inwestycji z
                          powaznych firm. Zawsze widzieli projekty i zawsze twierdza ze gowno nie bedzie
                          smierdziec a woda bedzie sucha. A co do Wilanowa to obadamy jak postawia te
                          cuda architektury. Bardzo ladny tez jest projekt Swiatyni hehe taki klocek
                          idealnie tam pasuje.
                          • Gość: Ja Re: Wilanow bedzie gownem ze szkla i betonu. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.01.03, 09:34
                            Hm, jak już postawią to mam nadzieje nie będziemy wdawac sie w głupie
                            dyskusje...
                            A poza tym i Tobie Radost, i Tobie PB polecam strone: www.miasteczko-wilanow.pl
                            Macie tam wizualizacje, zdjęcia, plany i cąły opis inwestycji. Pokażcie mi
                            gdzie na nich widać supermarket, beton, aluminium itp????? Wejdzcie do Galerii
                            zdjęć i zobzczcie wszystko.
                            To nie bedzie typowe miejsce... Bedą place, ulice, nie bedzie natłoku sklepów
                            jeden na drugim, bedzie targ owocowo-warzywny na swiezym powietrzu itp. Aha, na
                            przyszłość nie krytykujcie bez zobaczenia projektu.
                            • Gość: P.B Re: Wilanow bedzie gownem ze szkla i betonu. IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 12.01.03, 11:37

> Hm, jak już postawią to mam nadzieje nie będziemy wdawac sie w głupie
                              > dyskusje...
                              > A poza tym i Tobie Radost, i Tobie PB polecam strone: www.miasteczko-
                              wilanow.pl
                              >
                              > Macie tam wizualizacje, zdjęcia, plany i cąły opis inwestycji. Pokażcie mi
                              > gdzie na nich widać supermarket, beton, aluminium itp????? Wejdzcie do
                              Galerii
                              > zdjęć i zobzczcie wszystko.
                              > To nie bedzie typowe miejsce... Bedą place, ulice, nie bedzie natłoku sklepów
                              > jeden na drugim, bedzie targ owocowo-warzywny na swiezym powietrzu itp. Aha,
                              na
                              >
                              > przyszłość nie krytykujcie bez zobaczenia projektu.

Stronę ta już dawno widziałem, twój problem jest taki, że bazujesz na starych
                              informacjach!

P.S Strona ta rzadko jest aktualizowana.Ostatni wpis to maj, dziękuję za takie
                              informacje,phi
                              • Gość: Ja Re: Wilanow bedzie gownem ze szkla i betonu. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.01.03, 12:40
                                Cięzko sie z Toba rozmawia, P.B. ...
                                Po pierwsze strona jest ostatnio zaktualizowana pod koniec grudnia!
                                Po drugie nawet gdyby była aktualizowana w maju (a nie jest!) to jaki miałoby
                                to wpływa na PROJEKT??? Myslisz ze jak strona jest codziennie nieaktualizowana
                                to zmienia sie projekt?! Człowieku, ja naprawde Ciebie nie rozumiem. Jest
                                projekt, załatwianie pozwolen itp jest w toku a Ty twierdzisz razem z kolegą
                                ze "w tej Warszawie to najładniejsza dzielnice zabudują blachą falistą..."
                                Walnij sie mocno (ale MOCNO) w głowę i nie kłam. Ja siedze w branzy i wiem co
                                sie dzieje z projektem. Będzie DOKŁADNIE taki jak na stronie www.
                                Aha, i moze przez jakiś czas nie pojawiaj sie na Forum Polaskich Wiezowców na
                                Skyscrapercity, bo Chłopaki sie z Ciebie strasznie śmieją i mają niezłą zabawę
                                (szczególnie jeśli chodzi o rankingi jakie sieci handlowe sa w jakich
                                miastach :D:D:D LOL!) Oni sa kulturalni i nic Ci nie napiszą , ale w prywatnych
                                rozmowach ze mną "jechali" na Ciebie, PB. Ja ich znam od kilku lat już i
                                jesteśmy zgraną paczką, która przyjmuje nowych, ale - sorry - nie takich jak Ty.
                                No sorry za zepsucie humoru.
                                Papa
                                • Gość: P.B Re: Wilanow bedzie gownem ze szkla i betonu. IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 12.01.03, 13:53

> Cięzko sie z Toba rozmawia, P.B. ...
                                  > Po pierwsze strona jest ostatnio zaktualizowana pod koniec grudnia!
                                  > Po drugie nawet gdyby była aktualizowana w maju (a nie jest!) to jaki miałoby
                                  > to wpływa na PROJEKT??? Myslisz ze jak strona jest codziennie
                                  nieaktualizowana
                                  > to zmienia sie projekt?! Człowieku, ja naprawde Ciebie nie rozumiem. Jest
                                  > projekt, załatwianie pozwolen itp jest w toku a Ty twierdzisz razem z kolegą
                                  > ze "w tej Warszawie to najładniejsza dzielnice zabudują blachą falistą..."
                                  > Walnij sie mocno (ale MOCNO) w głowę i nie kłam. Ja siedze w branzy i wiem co
                                  > sie dzieje z projektem. Będzie DOKŁADNIE taki jak na stronie www.
                                  > Aha, i moze przez jakiś czas nie pojawiaj sie na Forum Polaskich Wiezowców na
                                  > Skyscrapercity, bo Chłopaki sie z Ciebie strasznie śmieją i mają niezłą
                                  zabawę
                                  > (szczególnie jeśli chodzi o rankingi jakie sieci handlowe sa w jakich
                                  > miastach :D:D:D LOL!) Oni sa kulturalni i nic Ci nie napiszą , ale w
                                  prywatnych
                                  >
                                  > rozmowach ze mną "jechali" na Ciebie, PB. Ja ich znam od kilku lat już i
                                  > jesteśmy zgraną paczką, która przyjmuje nowych, ale - sorry - nie takich jak
                                  Ty
                                  > .
                                  > No sorry za zepsucie humoru.
                                  > Papa

buhahahahha, wpuścili ciebie w ogóle na Skyscrapercity, tak poza tym cwaniaku
                                  nie mądrzyj się, bo staje się to żałosne, gówno mnie to obchodzi gdzie ty
                                  pracujesz, gdzie maczasz palce i z kim masz kątakt,

P.S Nie kręć wiecej, po pierwsze,nie ma w rankingu centrów handlowych
                                  zapyziały oszuście, było za to sporo wątków o centrach handlowych, i była
                                  kłotnia o Ike w Poznaniu, ja mówię, że są dwie, inni, że jedna, ale za 2 dni
                                  wrzucę zdjęcia, i znowu niedowiarkom będzie łyso

jakoś sobie nie przypominam aby pojawiał się tam jakiś człek o
                                  pseudonimie "ja", no chyba, że wstydzisz się ujawnić. Na forum wieżowców jest
                                  tylko 2 łepków odpowiadających tobie charakterem, z którymi miałem konflikt,
                                  jeden jest z Wrocławia (po twoim IP) wnioskuję, że to nie on, drugi to
                                  krakowianin, który czasami bywa w W-wie, może to ty, wstydź się. Poza tym co za
                                  kultura człowieku, drugi asd

Ah, zapomniałbym o miasteczku Wilanów, piszesz, że została zaaktualizowana pod
                                  koniec grudnia, może, ale na pewno nie w dziale aktualności

www.miasteczko-wilanow.pl/index.php?id=news&main_inc=noty2&k=2
                                  łyso ci??
                                  • Gość: P.B ja rozumiem IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 12.01.03, 13:56
                                    ....że największą obroną jest atak, więc "ja" nie wysilaj się
                                  • Gość: P.B błąd IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 12.01.03, 13:59

>....z kim masz kątakt,

twoja osoba wywarła na mnie taki wrażenie,że popełniłem błąd
                                    ortograficzny,oczywiście powinno być kontakt
                                    • Gość: Ja Re: błąd IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.01.03, 16:44
                                      chyba racje ma prześladujący Cie asd, bo chyba rzeczyw2iscie jestes zapyziałym
                                      gejem z Czerwoniaka.
                                      www.miasteczko-wilanow.pl/index.php?
                                      id=news&main_inc=noty_pr&k=1&usemenu=news tutaj masz datę aktualizacji
                                      grudzień.
                                      Jestes załosny, jeśli dla Ciebie miasto jest tymn lepsze ile ma Ikeii to jestes
                                      pojebany zdrowo. Ekipa za Scyscrapercity właśnie z tego sie polewa, a ja piszę
                                      tam jako m. Kojarzysz, pało?
                                      • Gość: P.B Re: błąd IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 12.01.03, 19:47

> chyba racje ma prześladujący Cie asd, bo chyba rzeczyw2iscie jestes
                                        zapyziałym
                                        > gejem z Czerwoniaka.
                                        > <a href="www.miasteczko-
                                        wilanow.pl/index.php?"target="_blank">www.miaste
                                        > czko-wilanow.pl/index.php?</a>
                                        > id=news&main_inc=noty_pr&k=1&usemenu=news tutaj masz datę aktualizacji
                                        > grudzień.
                                        > Jestes załosny, jeśli dla Ciebie miasto jest tymn lepsze ile ma Ikeii to
                                        jestes
                                        >
                                        > pojebany zdrowo. Ekipa za Scyscrapercity właśnie z tego sie polewa, a ja
                                        piszę
                                        > tam jako m. Kojarzysz, pało?

A więc wnioskuję, ze nie jesteś zbyt inteligentnym człowiekiem, ja napisałem
                                        czego dotyczał spór ty za to jesteś cięzko kapujący i wyciągłeś nieprawidłowe
                                        wnioski. Wiem teraz jedno, stałym bywalcem Skyscrapercity nie jesteś, gdybyś
                                        był to wiedział być czego rozmowa dotyczyła, jesteś śmierdzącym leniem, któremu
                                        nawet nie chciało się przeczytać tego co było tam napisane.
                                        Po drugie, odpier**** się ode mnie, ja nigdy nie napisałem, i nie twierdziłem,
                                        że ilość Ikei wpływa na jakiekolewiek wartości miasta.
                                        Bez pozdrowień
                                      • Gość: radost Ekipa z IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 12.01.03, 19:51

zapyziałym
                                        > gejem z Czerwoniaka.
                                        > <a href="www.miasteczko-
                                        wilanow.pl/index.php?"target="_blank">www.miaste
                                        > czko-wilanow.pl/index.php?</a>
                                        > id=news&main_inc=noty_pr&k=1&usemenu=news tutaj masz datę aktualizacji
                                        > grudzień.
                                        > Jestes załosny, jeśli dla Ciebie miasto jest tymn lepsze ile ma Ikeii to
                                        jestes
                                        >
                                        > pojebany zdrowo. Ekipa za Scyscrapercity właśnie z tego sie polewa, a ja
                                        piszę
                                        > tam jako m. Kojarzysz, pało?

Ekipa z Scyscrapercity hahahahahahahah Ekipa hahhaha Ekipa hahahhaha
                                        • Gość: P.B Re: Ekipa z IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 12.01.03, 19:55
                                          Gość portalu: radost napisał(a):

> Ekipa za Scyscrapercity właśnie z tego sie polewa, a ja
                                          > piszę
                                          > > tam jako m. Kojarzysz, pało?

A jednak miałem rację, nie podszywaj się pod inne osoby, skoro mas coś do
                                          powiedzenia na mój temat, zrób to na forum Skyscrapercity!
                                      • Gość: P.B Re: błąd IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 12.01.03, 19:52

zapyziałym .......

...brak jakiejkolwiek kultury, później się ludzie dziwią dlaczego tępię prawie
                                        wszystkich mieszkańców Wszawki, a asd to tchórz, który od czasu dostaje
                                        przepustki z wrocławskiego więzienia, który rzuca się nie tylko na mnie i
                                        innych poznaników ale i wrocławian i wielu innych, którzy do gustu nie mu
                                        przypadną.
                                        Jeżeli popierasz ludzi, którzy przechodzą resocjalizację w dość nietypowy
                                        sposób, to ja już Panu dziękuję i gratuluję słusznego wyboru
              • Gość: planista Re: Wilanow bedzie gownem ze szkla i betonu. IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 11.01.03, 23:17
                Gość portalu: ja napisał(a):

> A co do Wilanowa to jestem ciekaw ile Poznaniaków widzialo ten projekt? Bo ja
                > pracuje w firmie analizujacej rynak nieruchomosci i w przeciwienstwie do Was
                > widzialem ten projekt ktory jest jak najbardziej realny - zachowuje on
                > charakter Wilanowa, ZUPELNIE nie ingeruje w zaspół pałacowo - parkowy i nie
                > jest szkłaem i betonem :D To Wy upadliscie na głowe, bo głowa ta była za
                ciężka
                >
                > od kompleksów :P
                > :)
                .............to licytowanie się co, gdzie, jakie duże i za ile świadczy o
                kompleksach.......chyba ;) a tak na poważnie to oczywiście się wszyscy cieszymy
                w Poznaniu ( i nie tylko...mam nadzieję), że nasza Stolica będzie taka ładna,
                czysta i nowoczesna z tak ogromną ilością cudów wspołczesnej
                architektury .......;) w końcu żeby ktos mógł mieć ktos musi nie
                mieć ..;)....... ja osobiscie kocham Poznań taki jakim był kiedyś, jest teraz i
                nie zależy to od ilości wybudowanych biur, marketów i apartamentowców....
    • Gość: planista ludzie przestańcie się licytować IP: *.icpnet.pl 10.01.03, 12:32
      co i w jakim miescie się buduje oraz przekomarzać czy jakieś Warsaw Blue City
      Mega Center czy Złote Tarasy czy może Galeria Łódzka czy Dominikańska czy Tesco
      w Pcimiu Dolnym czy jakiś inny IMAX bądż cokolowiek innego będącego mieszaniną
      szkła, stali i betonu i nazwane jakąs mało mądrą nazwą będącą zlepkiem słów
      brzmiących nie po polsku jest lepsze czy gorsze. Jest oczywiste, że skoro w
      Warszawie jest najwięcej urzędów, firm etc to i jest tam najwięcej inwestycji.
      • Gość: Marvin Re: ludzie przestańcie się licytować IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 12.01.03, 16:30
        Chciałem zauważyć, że to jest poznańskie forum o inwestycjach jakie mają
        miejsce w Ponaniu. Więc nie rozumiem tej dyskusji na temat Miasteczka
        Wilsnowskiego itd. itp. Jak chcecie sobie o tym projekcie twórczo podyskutować
        to przenieście się na forum Warszawskie oki i nie wprowadzajcie tu zamentu bo
        jak podejrzewam i tak do porozumienia nie dojdziecie, a takie przepychanki
        napewno wam w tym nie pomogą.
        Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka