Dodaj do ulubionych

Mieszkańcy Kamionek blokowali trasę katowicką

24.05.06, 21:23
Więcej informacji o tej kompromitującej lokalną władzę i PSE inwestycji w
serwisie www.kamionki.snap.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: Panpy Re: Mieszkańcy Kamionek blokowali trasę katowicką IP: *.echostar.pl 24.05.06, 21:35
      Prezesem PSE jest dalej " Stasiu, który sie chciał sprawdzić w businesie". I
      działa jakby był na Białorusi !!!
    • damiza Następne blokady 25.05.06, 00:31
      W piatek 26 maja następna blokada w na Trasie Kastowickej w tym samym miejscu.
      Przepraszamy za utrudnienia w ruchu i zapraszamy Pana Wojewodę.
      • Gość: LukasK Policja! IP: 217.153.71.* 25.05.06, 08:52
        Tym chyba powinna się już zająć policja.
      • Gość: Arecki Re: Następne blokady IP: *.polkomtel.com.pl 25.05.06, 08:54
        Mentalność rolników: cos nie wyszło na drogi - przemocą zwyciężymy. Mało czasu
        było na dogadanie się z gminą i PSE? Zawiniła gmina - blokujcie i rozwalajcie
        gabinet burmistrza, zawiniła PSE - prostestujcie przed ich siedzibą. A Wy
        wychodzicie na ulice i robicie problem zwykłym ludziom.

Arecki

A swoją drogą, linia przebiega tam gdzi była poprzednia, zgadza się? Więc o co
        protesty? Działki kupowaliście gdy "stara" linia istniała, nie rozumiem więc o
        co poza kasą chodzi. Sam chciałem kiedyś kupic działkę w Kamionkach w poblizu
        linii i wiem, jakie były relacje cenowe - te działki były zdecydowanie tańsze.
        Skoro ktos zaryzykował "życie i zdrowie swoich dzieci" jak twierdzicie to sam
        za to odpowiada a nie PSE
        • misiunieczek Re: Następne blokady 25.05.06, 08:59
          Gość portalu: Arecki napisał(a):

> A swoją drogą, linia przebiega tam gdzi była poprzednia, zgadza się? Więc o co
          > protesty? Działki kupowaliście gdy "stara" linia istniała, nie rozumiem więc o
          > co poza kasą chodzi. Sam chciałem kiedyś kupic działkę w Kamionkach w poblizu
          > linii i wiem, jakie były relacje cenowe - te działki były zdecydowanie tańsze.
          > Skoro ktos zaryzykował "życie i zdrowie swoich dzieci" jak twierdzicie to sam
          > za to odpowiada a nie PSE

Bo nikt nie powiedzial ze zamiast tej linii pojdzie najwieksza w Polsce linia
          energetyczna na ogromnych slupach z ogromnym oddzialywaniem i polem razenia. To
          tak jakbys mieszkal kolo szewca, a za rok postawiliby Ci wieki zaklad obuwniczy?
          Bylbys zadowolony?
          • Gość: Arecki Re: Następne blokady IP: *.polkomtel.com.pl 25.05.06, 09:05
            Nie byłbym, ale nie blokowałbym ulicy, tylko poszedł do odpowiedniego urzędu,
            lub sądu. Jakby do nic nie dało, wtedy blokadę ale urzędu a nie ulicy.

Arecki
            • Gość: Dorota Re: Następne blokady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 11:00
              no ale my juz bylismy juz i w sadzie i w urzedzie i rozmawialismy z wladza i to
              nic nie daje
              pocztaj wiecej o naszym burmistrzu to zobaczysz ze z tym Panem sie nie da rozmawiac
              • Gość: Arecki Re: Następne blokady IP: *.polkomtel.com.pl 25.05.06, 11:15
                Ja wiem, że nic sie nie da załatwić - mieszkam w Robakowie (zrezygnowałem z
                Kamionek ze wzgledu na linię i dziwię sie tym, którzy zaryzykowali zdrowie i
                jak na razie przegrali). Próbowałem załatwić oświetlenie, utwardzenie drogi i
                przedłuzenie działania świetlicy w Szczodrzykowie - wszystko załatwione
                negatywnie, ale nie wychodze protestowac na ulicę.

Arecki
                • Gość: Zbyszek Re: Następne blokady IP: *.reddot.pl 25.05.06, 12:18
                  Tyle, ze urząd ma gdzieś, ze byś go blokował. Nam naprawdę jest przykro, że
                  cierpią niewinni kierowcy, ale jakoś musimy zwrócić na siebie uwagę i stworzyć
                  problem, który da się rozwiązać jeśli da się rozwiązać nasz. Z tymi ludźmi
                  inaczej się nie da. Wierz mi - próbowaliśma kilkanaście miesięcy.
                  Zbyszek
                  • Gość: kierowca Re: Następne blokady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 10:14
                    A mi jest przykro, że macie w dupie to, że ktoś musi dojechać na czas z
                    towarem, do pracy, itp. Ale to ja wylecę z pracy za opóźnienie, a nie banda
                    matołów stojąca na drodze. Swoją drogą ciekawe kiedy traficie na jakiegoś
                    dresiarza, który tylko doda gazu i włączy wycieraczki:(
                    • kosama Re: Następne blokady 27.05.06, 11:09
                      Panie "Kierowca". Pan już zjeżdża, droga wolna. Tylko proszę nie zapomnieć
                      zapiąć dresów, ups... pasów... ups... adidasów ;)
                    • Gość: MUMIO nie jestes na bieząco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 11:28
                      panie kierowca, nie jestes pan na bieżąco. żadnej blokady nie było, a teraz
                      mamy weekend i drogi sa pieknie puste, katowicka też, więc jeźdź sobie ile
                      dusza zapragnie. A z dresem to trzeba uwazać, poplamic sie może, mozna się
                      potem nim nieco ubrudzić. Polecam słowa ważyć, wszak to publiczna wypowiedź.
                    • Gość: dresiarz Re: Następne blokady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 11:44
                      ty kierowca , chyba miales na mysli dresiarzy burakow - prawdziwy dresiarz to
                      czlowiek z zasadami
                      • Gość: mieszkaniec mosina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 11:58
                        witam

czy ktos z forumowiczow wie czy Mosinia ma podobny serwis do
                        www.kamionki.snap.pl - co sie dzieje na tamtym terenie ?
                        • refleksyjny Re: mosina 30.05.06, 21:45
                          www.nowaliniapoznan.pl/index.php
                    • Gość: kierowca2 Re: Następne blokady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 19:24
                      Jesteś bardzo kulturalnym człowiekiem. Szkoda, że Ciebie tasprawa-LINIA nie
                      dotyczy, może ty w tak wulgarny sposób mógłbys coś zdziałać.
            • Gość: Warka Re: Następne blokady IP: *.icpnet.pl 25.05.06, 11:54
              Glupiś.
              Piszesz robiłbym, poszedłbym - a powiedz co ty tak naprawdę w życiu zrobiłes
              poza "byciem"
              • Gość: Arecki Re: Następne blokady IP: *.polkomtel.com.pl 25.05.06, 12:08
                Niedopieszczona?
                Co zrobiłem poza byciem? Urodziłem się, ukończyłem szkoły, mam kochaną żonę,
                fajnego dzieciaka, zbudowałem własnymi rękami dom, pracuję, chce dojeżdżać do
                pracy bez blokad, NIE WYGŁUPIAM SIĘ I NIE BLOKUJĘ DRÓG.
                A Ty co zrobiłaś poza obrażaniem mnie Ty g... (nie nie napiszę, nie zniżę się
                do Twojego poziomu)

Arecki
                • Gość: Warka Re: Następne blokady IP: *.icpnet.pl 25.05.06, 15:52
                  o jakim poziomie mówisz. Aby reprezentowac jakiś poziom trzeba byc czlowiekiem
                  i rozumieć ludzi. Ty natomiast jesteś zadufanym w sobie egoistą który jeno chce.
                  Wartośc czlowieka określa to co dał, daje drugiemu. Nie to co chce
                  • Gość: Arecki Re: Następne blokady IP: *.polkomtel.com.pl 25.05.06, 16:21
                    Niestety o Twoim poziomie, a raczej jego braku. "Głupiś" - tak zaczyna post
                    człowiek kulturalny, na poziomie?
                    A co Ty wiesz o mnie, co ja dałem daje drugiemu?
                    A co Ty dajesz drugiemu, pomijając wrzaski na przejściu dla pieszych?

Ta dyskusja raczej nie ma sensu zblizamy się niebezpiecznie do uztwania
                    inwektyw, a chodzi przeciez o wymiane poglądów.

Arecki
                    • Gość: Warka Re: Następne blokady IP: *.icpnet.pl 25.05.06, 17:26
                      Głupiś :)
                      • Gość: Arecki Re: Następne blokady IP: *.polkomtel.com.pl 26.05.06, 08:47
                        Bez komentarza
                        • Gość: Pytak Re: Następne blokady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 20:42
                          A dzisiaj, Panie Arecki nie pracował Pan, nie musiał Pan jechać Katowicką?
                          • Gość: Arecki Re: Następne blokady IP: *.polkomtel.com.pl 29.05.06, 08:54
                            Oczywiście, że pracowałem, przeciez to był normalny dzień pracy.
                            A co to ma do rzeczy?

Arecki
          • Gość: Q Re: Następne blokady IP: 195.20.110.* 25.05.06, 11:21
            > Bo nikt nie powiedzial ze zamiast tej linii pojdzie najwieksza w Polsce linia
            > energetyczna na ogromnych slupach z ogromnym oddzialywaniem i polem razenia.

To jak kupowałeś działke? Na słowo honoru?
            Trzeba było sprawdzić plan zagospodarowania przestrzennego, wziąć z gminy
            warunki zabudowy i wypis stosownej uchwały. Trzeba było wypytać w gminie o to,
            jakie w tym rejonie są planowane inwestycje.
            Zrobiłeś to? Masz te dokumenty z gminy?
            Jak sie kupuje kota w worku, to pretensje powinno sie miec tylko do siebie, a o
            ew. zmiany w planach inwestycyjnych wówczas należy pokornie prosić (ze wzgl. na
            swoją głupote), a nie utrudniać życie innym ludziom!!!
            • kosama Błąd pisarski - "lub czasopisma" w nowej wersji 25.05.06, 11:45
              > Trzeba było sprawdzić plan zagospodarowania przestrzennego, wziąć z gminy
              > warunki zabudowy i wypis stosownej uchwały.
              A Pan wszyyystko wie o sprawie. Gratuluję pewności siebie. Może jednak -
              zamiast obrażać ludzi - najpierw niech się Pan w niej rozezna i dotrze np. do
              takiej informacji, że w wyniku "błędu pisarskiego" linia zmieniła się w
              przedziwny, czarodziejski sposób W 70-METROWEGO MOLOCHA. I nazwane to zostało
              MODERNIZACJĄ!!!! CHYBA KIOSKU W HIPERMARKET
              i co? i nic?
              • Gość: LMB Miejscowy blokują potrzebną inwestycję IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 26.05.06, 09:31
                > > Trzeba było sprawdzić plan zagospodarowania przestrzennego, wziąć z gminy
                > > warunki zabudowy i wypis stosownej uchwały.
                > A Pan wszyyystko wie o sprawie. Gratuluję pewności siebie. Może jednak -
                > zamiast obrażać ludzi - najpierw niech się Pan w niej rozezna

Po co? Kogo to obchodzi, za wyjątkiem mieszkańców wiosek?

Luddyści.
                • kosama Re: Miejscowy blokują potrzebną inwestycję 26.05.06, 10:07
                  panie LMB, jeśli pana ta sprawa nie interesuje - proszę nie zajmować miejsca na
                  tym forum. forum dla lubiących zadawac pytania retoryczne znajduje się 4 pietra
                  niżej :)
                  • lmblmb Re: Miejscowy blokują potrzebną inwestycję 29.05.06, 16:06
                    kosama napisała:

> panie LMB, jeśli pana ta sprawa nie interesuje - proszę nie zajmować miejsca
                    > na tym forum.

Mnie interesuje tani prąd. "Kogo to obchodzi" nie odnosi się do całego wątku, a
                    do widoku 70-metrowych słupów.
                    • Gość: MUMIO tani prąd? - to nie ten adres IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 10:45
                      Zwróć się zatem do korporacji, która ceny tego pradu ustala. Myslę, że
                      zostaniesz potraktowany z nalezyta powagą.
                      • Gość: nikita nie tylko u nas- protesty w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 14:41
                        "www.express.bydgoski.pl/look/article.tpl?IdLanguage=17&IdPublication=2&NrIssue=300&NrSection=1&NrArticle=31939
            • Gość: MUMIO Re: Następne blokady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 11:59
              Plany zostały sfałszowane przez gminę.Dociera? Dlatego sądy uchylaja kolejne
              decyzje.
              • Gość: Arecki Re: Następne blokady IP: *.polkomtel.com.pl 25.05.06, 12:10
                A jaki gmina miała w tym interes? Gmina to Ty i ja. Jeśli ktoś personalnie to
                sfałszował to do więzienia go, zainteresujcie prokuraturę, jesli macie dowody a
                nie tylko pomówienia.

Arecki
                • Gość: MUMIO Re: Następne blokady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 12:47
                  Sprawy sa w sadach - juz o tym pisałem.
            • Gość: Zbyszek Re: Następne blokady IP: *.reddot.pl 25.05.06, 12:24
              A myślisz, że obowiązującego planu nie da się zmienić? Radzę ci co 2 tygodnie
              odwiedzać urząd gminy i pilnie czytać tablicę, bo jak nie to też może się
              okazać, że zmienili Ci plan i 100m od domu pociągną Ci super nowoczesną linię
              energetyczną a ponieważ powiesili na tablicy ogłoszeń a ty nie oprotestowałeś to
              znaczy, że nie masz nic przeciwko. Takie mamy debilne prawo w Polsce!
              • Gość: Inny Zbyszek Re: Następne blokady IP: *.konin.sdi.tpnet.pl 28.05.06, 13:06
                Aż tak źle nie jest. Wszczęcie procedury planistycznej podlega upzp, a ta
                wyraźnie mówi, że istnieje obowiązek ogłoszenia przez obwieszczenie oraz
                ogłoszenia w miejscowej prasie. Dodatkowo, o ile w danej miejscowości istnieje
                inny aternatywny, ale zwyczajowo przyjęty sposób podawania do publicznej
                wiadomości takich informacji to buristrz powinien z niego skorzystać.

więcej na www.solski.pl/lpropo.html
                • Gość: z gminy Re: Następne blokady IP: *.orange.pl 28.05.06, 14:57
                  • Gość: Admin Nowe forum dyskusyjne www.lasem1000.fora.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 20:30
                    Na stronie

www.lasem1000.fora.pl utworzyłem forum dyskusyjne
                    Linia 2x220kV 2x400kV z dala od osiedli mieszkaniowych !!!
                    Dyskusja mieszkańców myślących rozsądnie. Linia Lasem 1000 Kompromis możliwy!!!
                    Forum na dwie sekcje publiczną i prywatną dostępną tylko dla zarejestrowanych
                    użytkowników.

Aby się zarejestrować trzeba mieć potwierdzenie od admina, wtedy można się
                    logować i wpisywać posty.

Nowi forumowicze proszeni będą e-mailem o rekomendację dwu członków forum

pozdrawiam
                    Wasz Administrator

Damian
            • Gość: Sylwia Re: Następne blokady IP: 194.114.62.* 25.05.06, 13:13
              Szukałam działki daleko od drogi szybkiego ruchy, w pięknym zakątku otoczonym z
              4 stron pięknym lasem, oddalonego od centrum, z wszystkimi mediami, z
              przedszkolem i szkołą dla dzieci w pobliżu, i znalazłam w Kamionkach. Cena była
              przeciętna jak na ceny w okolicy Poznania. Sprawdziłam w Gminie plan
              zagospodarowania przestrzennego, (odpis leży na półce w domu) uzyskałam
              pozwolenie na budowę, rozpoczęłam budowę domu, założyłam rodzinę, i żyłabym w
              tym błogim stanie pewnie aż słupy nie stanęłyby przed moimi oknami, ale na
              szczęście w Boże Narodzenie przyszła do mnie zapłakana sąsiadka, że PSE ich
              zmusza do oddania w użyczenie części gruntu, na wypadek robót porządkowych, nie
              chciałam wierzyć. Burmistrz we wrześniu wystawiła nowy Plan Zagospodarowania
              Przestrzennego, którego radni bez jednego sprzeciwu zatwierdzili, propozycja
              planu wyszła od PSA. Poszliśmy do innych sąsiadów ten sam przypadek,
              przychodził elegancki przedstawiciel firmy PSA i "proponował" oddanie PSA w
              użyczenie części gruntu, jednak, gdy właściciele się nie zgadzali zaczynała
              straszyć Sądem, czy to była dobrowolna transakcja czy wymuszenie dowiemy się,
              jeżeli Prokuratura łaskawie się tym zajmie, w co wątpię. Poszłam wiec w 8
              miesiącu ciąży do Burmistrza prosząc go o pomoc w zmianie trasy nowej linii, a
              on mi z uśmiechem na twarzy powiedział, że mam się przyzwyczajać do widoku z
              okna, no i wylądowałam w szpitalu. Teraz cieszę się macierzyństwem, i z jeszcze
              większą determinacją będę walczyć, aby przez osiedle Długie nie szła nowa linia
              wysokiego napięcia. Cały czas zastanawiam się, dlaczego człowiek człowiekowi
              podkłada świnię, dlaczego PSA nie zaproponowało od razu trasy przez las,
              dlaczego teraz daje propozycje, które skłócają kolejne osiedla, dlaczego nie
              chcą się z nami dogadać. Dlaczego PSA robi wszystko żeby odraczać kolejne
              rozprawy w różnych Sądach, przecież oni twierdzą, że chcą się z nami dogadać.
              Dlaczego Burmistrz uchwala kolejne uchwały z błędami formalnymi? Na te pytania
              nie znam odpowiedzi i wątpię żeby, ktoś mi kiedyś na nie odpowiedział. A może
              Pan zna na nie odpowiedź?
              • marghot Re: Następne blokady 25.05.06, 13:18
                Cały czas zastanawiam się, dlaczego człowiek człowiekowi
                podkłada świnię, dlaczego PSA nie zaproponowało od razu trasy przez las,...

Niesttey pewnie dlatego, że musieliby wyłożyć więcej pieniędzy na
                projekt....zapewne chodzi o pieniądze...bez komentarza
                • Gość: Sylwia Re: Następne blokady IP: 194.114.62.* 25.05.06, 13:28
                  PSA jest spółką Skarbu Państwa i z zasady nie ma szkodzić dobru społecznemu,
                  ich propozycja szkodzi. Twoje, moje i Wasze podatki idą na tę inwestycję,
                  dlaczego nie mam mieć wpływu na jej trasę. Nasza determinacja wynika również z
                  braku zainteresowania tematem ze strony społeczeństwa, z braku zrozumienia i
                  chęci zrozumienia naszej sytuacji. Przez osiedle na którym mieszkam ma iść
                  linia której nie było, i na którą się nie zgadzałam.
                  • Gość: Arecki Re: Następne blokady IP: *.polkomtel.com.pl 25.05.06, 14:12
                    Co to jest PSA?
        • kosama Przepraszamy kierowców!!!! 25.05.06, 10:31
          • Gość: Arecki Re: Przepraszamy kierowców!!!! IP: *.polkomtel.com.pl 25.05.06, 10:35
            Przepraszamy i obiecujemy poprawę? Tak by było po chrześcijańsku.
            Czy przepraszamy, ale jutro wychodzimy znowu? - Tak bedzie po "polsko-pieniacku"

Pozdrawiam

Arecki - kierowca, który musi stac na Katowickiej w 2 korkach
            • Gość: Dorota Re: Przepraszamy kierowców!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 11:02
              Wyjedz potem, albo wczesniej to nie bedziesz stal albo dolacz do nas - szybciej
              czas Ci ucieknie

od roku staramy sie zwrocic uwage mediow bez skutku

to jednak jest sposob - bo ktos sie zainteresowal, chocby Ty - dzieki!
            • kosama Re: Przepraszamy kierowców!!!! 25.05.06, 11:14
              Przepraszam, bo wiem, że ludzie przez nas mogą spóźnić sie do pracy.
              I jednocześnie proszę o zrozumienie - my naprawdę wykorzystaliśmy już wszystkie
              inne możliwości (negocjacje, prośby, wygrane sprawy w różnych sądach) i
              wszystko świetnie, tylko to NIE POMOGŁO - INWESTOR buduje linię, choć za
              chwilę może stracić pozwolenie na budowę. Nasze "cywilizowane" metody nie
              działają w tym kraju. To smutne i mam nadzieję, że Pan Arecki nie będzie się
              musiał o tym przekonać na własnej skórze...
              • Gość: Arecki Re: Przepraszamy kierowców!!!! IP: *.polkomtel.com.pl 25.05.06, 11:24
                Arecki się przekonał - walczy z wojskiem o odszkodowanie "za lotnisko" i wie,
                że prawo nie zawsze jest sprawiedliwe. Jak będą protesty w sprwie lotniska tez
                zastosuję "moralność Kalego" i wyjdę na drogę. W Polsce niektóre sprawy da się
                załatwić tylko siłowo (górnicy, rolnicy, lekarze itd.)

Arecki
              • Gość: Ada Re: Przepraszamy kierowców!!!! IP: *.icpnet.pl 25.05.06, 12:39
                kosama napisała:

> Przepraszam, bo wiem, że ludzie przez nas mogą spóźnić sie do pracy.

a czy wytłumaczysz to mojemu prasodawcy?? Obawiam się, że on może nie zrozumieć.
                • kosama Re: Przepraszamy kierowców!!!! 25.05.06, 12:50
                  Mhy... Tryb przypuszczający "mógłby" i sformułowanie "obawiam się" sugerują, że
                  jeszcze się nie spóźniłaś do pracy z powodu wczorajszej blokady...
                  I co w takim razie mam tłumaczyć Twojemu pracodawcy???
                  Powiedzmy to sobie - przepraszam dotyczy ludzi, którzy SIĘ SPÓŹNILI PRZEZ NAS A
                  NIE TYCH, KTÓRZY MOŻE GDYBY SIĘ SPÓŹNILI (A SIĘ NIE SPÓŹNILI) TO BY MIELI
                  NIEPRZYJEMNOŚCI U STRASZNEGO PRACODAWCY...
                  nie żartuj...
                  a swoją drogą - nie warto się bać na zapas, a pracodawcę można zmienić :)
                  • Gość: Ada Re: Przepraszamy kierowców!!!! IP: *.icpnet.pl 25.05.06, 12:56
                    kosama napisała:

> Mhy... Tryb przypuszczający "mógłby" i sformułowanie "obawiam się" sugerują,
                    że
                    >
                    > jeszcze się nie spóźniłaś do pracy z powodu wczorajszej blokady...
                    > I co w takim razie mam tłumaczyć Twojemu pracodawcy???
                    > Powiedzmy to sobie - przepraszam dotyczy ludzi, którzy SIĘ SPÓŹNILI PRZEZ NAS
                    A
                    >
                    > NIE TYCH, KTÓRZY MOŻE GDYBY SIĘ SPÓŹNILI (A SIĘ NIE SPÓŹNILI) TO BY MIELI
                    > NIEPRZYJEMNOŚCI U STRASZNEGO PRACODAWCY...
                    > nie żartuj...
                    > a swoją drogą - nie warto się bać na zapas, a pracodawcę można zmienić :)

Tryb przypuszczający, gdyż chodzi mi o piatek i jutrzejszą demonstrację.
                    pracodawcę można zmienić podobnie jak miejsce zamieszkania!
                    • Gość: MUMIO Re: Przepraszamy kierowców!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 13:08
                      normalny pracodawca takie rzeczy rozumie. Życze Ci, zebys nie miała z nim problemów.
                      Pozdrawiam.
                    • Gość: Zbyszek Re: Przepraszamy kierowców!!!! IP: *.reddot.pl 25.05.06, 13:11
                      Mam nadzieję, że nasza jutrzejsza blokada nie spowoduje Ci jakiś nieprzyjemności
                      w pracy. Gdyby jednak pracodawca przyczepił się do Ciebie - daj znać. Myślę, że
                      zbierzemy kilkaset podpisów pod prośbą do Twojego pracodawcy o wyrozumiałość.
                      A oczywiście jeśli masz pracę, w kórej czujesz się tak świetnie jak my w swoich
                      domach w Kamionkach i Borówcu (póki co), to zgadam się, że w żadnym przypadku
                      zmiana nie jest łatwa.
                      Zbyszek
            • Gość: Mena Re: Przepraszamy kierowców!!!! IP: *.volkswagen.de 25.05.06, 14:31
              Witam,

z całym szacunkiem, ale nie rozumiem Pana toku myślenia.
              Czy Pan nie jest człowiekiem? Naprawdę uważa Pan, że ludzie wybudowaliby sobie
              chaty wiedząc, że będą tam słupy???
              Ja całkowicie ich rozumiem!!!
              Ciekawe co by Pan zrobił, gdyby teraz przed Pana chatą powstała fabryka
              pustaków albo jeszcze gorzej - oczyszczalnia.
              Ciekawe czy Pan by nie wyszedł na ulicę???
              Przecież Ci ludzie zostali zwyczajnie oszukani!!!
              • Gość: Arecki Re: Przepraszamy kierowców!!!! IP: *.polkomtel.com.pl 25.05.06, 14:55
                > Czy Pan nie jest człowiekiem? Naprawdę uważa Pan, że ludzie wybudowaliby
                sobie
                > chaty wiedząc, że będą tam słupy???

Ależ te słupy stoją tam od 1958 roku. A ludzie się pobudowali, wiec powyzsze
                stwierdzenie jest chybione. Nowa sieć bedzie wyższa, o większym napieciu i z
                czewronymi lampkami. Zgadzam się, że nie jest fajnie przy takim czyms mieszkać,
                ale SŁUPY JUŻ STAŁY i naprawdę "uważam, że ludzie wybudowaliby sobie chaty
                wiedząc, że będą tam słupy"

Arecki
                • Gość: MUMIO kiosk kontra wiezowiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 15:09
                  Nie TYCH słupów NIGDY tam nie było. Te, które chca postawić maja wysokość ponad
                  TRZYDZIESTU PIĘTER. Są ponad trzykrotnie wyższe i zajmują pieciokrotnie większą
                  powierzchnię niż te wczesniejsze "niewinne" konstrukcje.
                • kosama Modernizacja kiosku w hipermarket!!!! 25.05.06, 15:15
                  Panie Arecki!
                  proszę o odpowiedź,czy gdyby miał pan koło domu drogę osiedlową, którą na
                  skutek "błędu drukarskiego" inwestor przebudowywał na 4-ro pasmową
                  autostradę,nadal uważałby Pan, że nie ma prawa do protestów??
                  Czekam na odpowiedź!!!
                • Gość: Mena Re: Przepraszamy kierowców!!!! IP: *.volkswagen.de 25.05.06, 15:41
                  Obok mojego mieszkania też stoją słupy i nie oznacza to że np. za rok powstaną
                  tam większe. Zgadza się, że słupy były jak ludzie się tam budowali, ale nikt
                  ich nie uświadomił, że powstanie tam tak wysoka linia napięcia.
                  Ja jestem po ich stronie i szkoda, że tacy ludzie jak Pan nie rozumieją tego.
                • Gość: Arecki Re: Przepraszamy kierowców!!!! IP: *.polkomtel.com.pl 25.05.06, 16:15
                  Do MUMIO:
                  #TYCH słupów NIGDY tam nie było...
                  To prawda, że są 3krotnie wyższe, dzieki temu jest pod nimi mniejsze
                  promieniowanie. Nie stoją na ziemi protestujacych, więc ich powierzchnia nie ma
                  znaczenia. Niewinne konstrukcji stały dotychczas i nikt nie protestował

Do kosama:
                  #uważałby Pan, że nie ma prawa do protestów??
                  Ja tylko uważam, że siłowa forma protestów stosowana przez Państwa jak i
                  górników, rolników i ostatnio niestety lekarzy pediatrów jest nieodpowiednia.
                  Zwracacie na siebie uwagę kosztem ludzi zwiazanych z Waszą sprawą tylko trasa
                  Katowicką. Powtórzę: MACIE RACJĘ, ja PROTESTUJE JEDYNIE PRZECIWKO FORMIE.

Do Mena:
                  #nie uświadomił, że powstanie tam tak wysoka linia napięcia.
                  Musi byc wysoka, aby promieniowanie przy ziemi było małe, Kto miał ich
                  uświadomić? Jak ja szukałem działki i jeździłem po Kamionkach widziałem linię
                  istniejącą. Sprawdziłem - 220kV, zrezygnowałem, mimo, ze kupujacy twierdził, ze
                  zostanie przesunięta.

Do wszystkich:
                  Uważam, że tej linii nie powinno tam być. Jeśli gmina (burmistrz?) wziął
                  łapówkę za taki przebieg, lub miał inne interesy trzeba to udowodnić i zamknąć
                  gościa a ustalenia anulować. Argumenty zdrowotne są bez sensu, linia istniała i
                  była szkodliwa. Argumenty krajobrazowe? A czy lepiej bedzie wygladać słup w
                  środku lasu? Ekonomiczne? Owszem. Poczucie krzywdy i bezradności. Również.
                  Ale jak większość tu pisze, przebieg linii PSE jest niezgodny z prawem, sposób
                  traktowania Was jest niezgodny z prawem, i chcecie życ w państwie gdzie takie
                  rzeczy nie maja miejsca? A protest polegajacy na blokowaniu jezdni niby
                  jest...........

Arecki
                  • Gość: MUMIO trochę mieszasz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 16:30
                    przyznajesz mi rację, po czym przeczysz sam sobie. A o tym "mniejszym
                    promieniowaniu" to skąd ci sie wzieło? interesujesz sie tym? "Powierzchnia nie
                    ma znaczenia" nie rozumiem przyznam szczerze. A na ziemi protestujacych stoją,
                    owszem nawet bardzo że tak powiem stoją. To chyba najbardziej oszukani sposród
                    wszystkich.
                  • Gość: karis Re: Przepraszamy kierowców!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 19:50
                    do Pana Areckiego
                    a gdyby tak twoj sąsiad chciał zmodernizować sobie płot. i tylko nie mów że nie
                    masz sąsiada bo każdy go ma. i zamiast płotka z drewna postawiłby betonową
                    konstrukcję powiedzmy na jakies 24 metry . i czerwonymi lampkami na górze.
                    które migają całą noc. czy cos byś powiedział ? przecież to tylko modernizacja.
                    btw w planie zagospodarowania przestrzennego wynaczono że płot może mieć 80 cm
                    ale sąsiad ma znajomych w urzędzie i powiedział im że potem się
                    resztę "dogada". plan oczywiscie sprawdzieles wczesniej przed kupnem działki.
                    btw ten płot to inwestycja celu publicznenego bo sąsiad sprzedał działke
                    korporacji która będzie budować elektrownię atomową. i takie mamy prawo

cos mi sie wydaje ze Pan Arecki nie może uwierzyć że w państwie prawa takie cos
                    moze sie dziac. i stad jego determinacja w oskarzeniach. my tez nie mozemy
                    uwierzyc stad nasza determinacja w dzialaniach.

• Gość: mb Re: Przepraszamy kierowców!!!! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 25.05.06, 17:07
              panie Arecki, czy jak tam się tam pan nazywasz
              jak to mozliwe,że na Katowickiej musisz stać w 2 korkach?
              Jedziesz w kierunku do Poznania, czy Kórnika?
              Poznań-przewężenie(korek)-Robakowo-Skrzynki(korek w razie blokady)-Kórnik
              Dziwię się, bo Gość: Arecki 25.05.06, 11:15 napisał
              "Ja wiem, że nic sie nie da załatwić - mieszkam w Robakowie"
              Nawiasem mówiąc jak postoisz w korkach, to mniej czasu bedziesz miał na
              wypisywanie głupot, twoja częstotliwośc wpisywania postów świadczy,że NIE
              ROBISZ NIC!, albo jesteś na etacie PSA w PSE...
              No chyba,że coś załatwiasz, bo jak sam wyznałeś:
              "Próbowałem załatwić oświetlenie, utwardzenie drogi i
              przedłuzenie działania świetlicy w Szczodrzykowie" Jak załatwiasz?
              skoro "wszystko załatwione negatywnie"....

A co do zachowań chrzescijańskich, przeczytaj apel na tym forum

I zadaj pytanie PSE czy ci co buduja dla PSE LINIĘ POTWORA znajdą czas, aby
              pójść na spotkanie z papieżem z otwartym umysłem i sercem, w wyciszeniu"
              Poczytaj www.pse.pl/03/article.php?id=134

I nie zakłócaj spokoju szczekaniem.

• Gość: Arecki Re: Przepraszamy kierowców!!!! IP: *.polkomtel.com.pl 26.05.06, 08:52
                A po co ta agresja?
                No stoje w 2 korkach, tak jak napisałeś: "Poznań-przewężenie(korek)-Robakowo-
                Skrzynki(korek w razie blokady)-Kórnik" i co?
                Ja nikogo nie obrażam, proszę napisz mi, które moje stwierdzenie uważasz za
                głupotę, chetnie podyskutuję.

Arecki
                • Gość: mały Re: Przepraszamy kierowców!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 09:01
                  Te, zdecyduj się z Robakowa do kórnika to nie masz żadnego korka.Czy do Poznania
                  czy kórnika to albo blokada albo budowa. Nie moze byc jedno i drugie.
                  • Gość: MUMIO Robakowo to on widział.Na mapie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 09:25
                    Szkoda zachodu.On nie jest stad.
                    • Gość: Arecki Re: Robakowo to on widział.Na mapie. IP: *.polkomtel.com.pl 26.05.06, 09:35
                      OK, jestem stąd. Rezczywiscie na codzień jadę z Robakowa do Poznania i mam
                      jeden korek - ten dzień był wyjatkowy - wracałem z Wrocławia do Poznania
                      (poprzez Rawicz, Krobię, Śrem).
                      W czasie następnej blokady bedę stał tylko w 1 korku. Ale zejdźcie za mnie -
                      chodzi mi o innych, którzy stoją w podwójnym korku.

Arecki
                      • Gość: MUMIO Re: Robakowo to on widział.Na mapie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 10:46
                        ranny z Ciebie ptaszek (ptaq?). O 4 rano z Wrocławia -pogratulowac zdrowia.
                        Ja na Ciebie wchodzic nie mam zamiaru, ale mozemy kompromisowo ustalić, że Ty
                        wyjdziesz, potem zapukasz jeszcze raz i juz nie bedziesz sie podawał za kogos
                        kim nie jesteś. Dyskusja bedzie wtedy uczciwa.Bez goraczkowego studiowania map
                        drogowych i innych żródeł. Bedzie Ci wygodniej. Moralnie także.
                        • Gość: mały Re: Robakowo to on widział.Na mapie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 10:48
                          to skad on w końcu jest
                        • Gość: Arecki Re: Robakowo to on widział.Na mapie. IP: *.polkomtel.com.pl 26.05.06, 10:54
                          Z Wrocławia do Poznania w takich godzinach jadę niecałe 2 godziny, więc raczej
                          po 5. Mam zeskanować dowód osobisty? Rachunek za hotel? Cos innego?
                          Jestem, kim jestem.
                          Ciągle podkreślam, że przeciwstawiam się Waszej formie protestu a nie Waszym
                          racjom.

Arecki ciągle
                          • Gość: MUMIO Re: Robakowo to on widział.Na mapie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 11:01
                            <https://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=67&w=42408433&a=42425877>
                          • Gość: MUMIO Re: Robakowo to on widział.Na mapie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 11:03
                            Autor: Gość: Arecki IP: *.polkomtel.com.pl
                            Data: 25.05.06, 08:54

+ dodaj do ulubionych wątków

skasujcie post

+ odpowiedz
                            Mentalność rolników: cos nie wyszło na drogi - przemocą zwyciężymy. Mało czasu
                            było na dogadanie się z gminą i PSE? Zawiniła gmina - blokujcie i rozwalajcie
                            gabinet burmistrza, zawiniła PSE - prostestujcie przed ich siedzibą. A Wy
                            wychodzicie na ulice i robicie problem zwykłym ludziom.

Arecki

A swoją drogą, linia przebiega tam gdzi była poprzednia, zgadza się? Więc o co
                            protesty? Działki kupowaliście gdy "stara" linia istniała, nie rozumiem więc o
                            co poza kasą chodzi. Sam chciałem kiedyś kupic działkę w Kamionkach w poblizu
                            linii i wiem, jakie były relacje cenowe - te działki były zdecydowanie tańsze.
                            Skoro ktos zaryzykował "życie i zdrowie swoich dzieci" jak twierdzicie to sam
                            za to odpowiada a nie PSE
                            • Gość: J23 Re: Robakowo to on widział.Na mapie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 15:33
                              tak mi jeszcze przyszlo na mysl... twierdzicie ze te linie nie sa szkodliwe.
                              choc nie ma takich w polsce. pozwole sobie przypomniec ze kiedys dachy kryto
                              eternitem ze szkodliwym azbestem - bo podobno nie byl szkodliwy. a potem
                              zaczelo sie. moze naprawde lepiej poczekac az takie nowinki zostana przebadane.
                              a nie fundowac je ludziom a potem zalowac. tylko co im to pomoze.
                • Gość: Arecki II Czy ty masz etat w PSE, czy w gminie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 21:48
                  Słuchaj Arecki, pełno Cię na tym forum, ktoś CI płaci za takie bajdurzenie
                  przez 8 godzin. Napisz ile płacą i kto Gmina czy PSE ?
                  Też bym chciał zarobić.
                  • Gość: Arecki Re: Czy ty masz etat w PSE, czy w gminie ? IP: *.polkomtel.com.pl 29.05.06, 08:58
                    Mógłbyś nie używac mojego loginu?
                    W gminie na etacie doradcy ds. pisania bzdur na forum dostaję 5.000 brutto, w
                    PSE za to samo 18.000 zł. Otrzymuję premię za ilość obrażonych oszołomów i
                    rozzłoszczonych forumowiczów.

Arecki
                    • Gość: maly Re: Czy ty masz etat w PSE, czy w gminie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 19:38
                      super tez chce
        • Gość: Dorota Re: Następne blokady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 10:59
          bo nowa linia to nie jest to samo co stara - dlatego protestujemy
          a protestujemy tak, zeby zwrocic uwage calego spoleczenstwa, gdyz, gmina, ktora
          zawalila nie zamierza naprawiac swoich bledow a do tego demolka gabinetu
          burmistrza, moze i wskazana jest niezgodna z prawem, a chodzienie po pasach owszem
      • Gość: LMB Egoizm! IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 26.05.06, 09:29
        Protestowanie w taki sposób to ewidentny egoizm. Mnie (jadącego drogą) nie
        obchodzi co się dzieje w Kamionkach, a wy mi drogę blokujecie? Jestem za wysoką
        karą.
        • Gość: Kalafior Re: Egoizm! IP: *.polkomtel.com.pl 26.05.06, 09:36
          Zaraz Cię zakrzyczą. Nie ma tu wymiany zdań, jest TYLKO JEDNA RACJA.
        • Gość: matka2006 Re: Egoizm! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 20:15
          To Ty jesteś strasznym egoistą, Ciebie to przecież nie dotyczy.
    • Gość: www Głupota ludzka nie zna granic !!!! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 25.05.06, 10:48
      obrzydliwe
      • Gość: Kalfior Re: Głupota ludzka nie zna granic !!!! IP: *.polkomtel.com.pl 25.05.06, 11:06
        Co jest obrzydliwe?
    • kosama Most siekierkowski bis pod Poznaniem??????? 25.05.06, 11:18
      Przyspieszenie prac budowlanych przez inwestora to próba działania metodą
      faktów dokonanych.
      14 czerwca br. Wojewódzki Sąd Administracyjny w Poznaniu rozpatrzy skargi
      mieszkańców na udzielone przez Starostę Poznańskiego pozwolenie na budowę w/w
      inwestycji. Wobec faktu, iż ten sam Sąd w dniu 22 marca br. unieważnił w części
      plan zagospodarowania przestrzennego (z powodu rażącego naruszenia prawa) w
      oparciu o który zostało wydane pozwolenie na budowę, jest prawie pewne, że
      pozwolenie na budowę zostanie unieważnione. W dniu 16 maja PSE przystąpiło do
      budowy, którą realizuje w zadziwiająco szybkim tempie - roboty trwają od świtu
      do nocy. Wszystko wskazuje na to, że PSE są świadome możliwości utraty
      pozwolenia na budowę i chcą zrealizować znaczną część inwestycji przed 14
      czerwca br. Jest to działanie metodą faktów dokonanych znane np. z przypadku
      mostu Siekierkowskiego w Warszawie. Pozwolenie na budowę zostało cofnięte –
      most stoi. Czy pospieszne działania budowlane inwestora są w tym kontekście
      wymowne? I czy mieszkańcy mają prawo obawiać się o moc sprawczą korzystnego dla
      nich wyroku?
      • Gość: grzegorz Re: Most siekierkowski bis pod Poznaniem??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 11:30
        Uwazam ze powinna sie tym zainteresowac sluzby specjalne. W przypadku wydania
        orzeczenia zgodnego z oczekiwaniami mieszkancow - czyli obalenia pozwolenia na
        budowe, Zarzad PSE powinien byc pociagniety do odpowiedzialnosci karnej za
        SWAIDOME NARAZENIE SPOLKI SKARBY PANSTWA a wiec nas wszystkich na OGROMNE STRATY.

• Gość: Zbyszek Re: Most siekierkowski bis pod Poznaniem??????? IP: *.reddot.pl 25.05.06, 12:29
          Oczywiscie, ale co nam to da, oni zapłacą sobie parę złotych odszkodowania a
          słupy będą stały tak jak i most stoi.
    • Gość: mb Apel IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 25.05.06, 15:24
      Do mieszkańców Borówca, Kamionek, Daszewic!

Apel o zawieszenie protestu!!!

Z uwagi na przyjazd do naszego kraju w dniach 25-29.05.2006r.
      Ojca Świętego Benedykta XVI ,
      zarządy stowarzyszeń:
      Lasem 1000, KTOŚ i Przyjazny Borówiec,
      apelują o rezygnację z przeprowadzenia zapowiadanej na piątek 26.05.2006r.
      akcji blokowania Trasy Katowickiej.

Uważamy, że protest w takiej formie, w tak ważnym momencie może zostać
      wykorzystany przeciwko mieszkańcom protestujących miejscowości.

Niech czas wizyty Ojca Świętego będzie czasem spokoju.

Jednocześnie informujemy, że na wtorek 30 maja 2006r. godz. 8.00 organizujemy
      manifestację przed Wielkopolskim Urzędem Wojewódzkim w Poznaniu.
      W ostatnich dniach daliśmy wyraz naszemu rozgoryczeniu postępowaniem władz i
      PSE, oraz determinacji w walce o jak najlepsze rozwiązanie kwestii linii.

Tego wysiłku nie zmarnujemy!.

• Gość: baba-dziad PSE wylewa beton na cześć Papieża? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 19:56
        Jutro rano będę na trasie katowickiej, poczekam, postoję przed pasami...
        Zadumam się nad zawiłością świata w którym w ten sam piątek, w tym samym kraju
        SPONSOR WIZYTY PAPIEŻA WYLEWAĆ BĘDZIE BETON POD SŁUPY, KTÓRE STANĄ 100 METRÓW
        OD ŁÓŻECZEK MOICH DZIECI, A JA Z SZACUNKU DO WIARY KATOLICKIEJ (choć sama jej
        nie wyznaję) NIE ZAPROTESTUJĘ PRZECIW DZIEJĄCEJ SIĘ NAM KRZYWDZIE....
    • Gość: KRZEPKI Re: Mieszkańcy Kamionek blokowali trasę katowicką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 21:30
      ww6.tvp.pl/4994,20060525347309.strona - TU MOŻNA ZOBACZYĆ DRUGĄ STRONĘ
      MEDALU - TYLKO PRAWDA ZWYCIĘŻY!
      • Gość: mb Re: Mieszkańcy Kamionek blokowali trasę katowicką IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 25.05.06, 22:05
        KRÓTKA HISTORIA ALTERNATYWNEGO PRZEBIEGU
        w jednym zdaniu:
        PSE proponowało: będziesz miał lepiej, podrzuć tylko linię sąsiadowi.

Od lipca ub.r. trwały rozmowy z PSE, aby odstąpiły od zamiaru realizacji
        inwestycji po „starej trasie” , z wyraźnym wskazaniem, że ta lokalizacja jest
        nie tylko wadliwa prawnie (co Sąd już stwierdził), ale także sprzeczna z
        interesami lokalnej społeczności. W dniu 5 września ub.r. gmina i PSE zawarły
        porozumienie w sprawie opracowania planu zagospodarowania przestrzennego dla
        alternatywnego przebiegu linii. Pomimo, że opracowanie nowej trasy miało być
        oparte na dialogu kórnickiego samorządu, PSE i lokalnej społeczności, to w
        praktyce polegało ono na przedstawianiu przez PSE wariantów tras, które z
        założenia prowadziły do przenoszenia konfliktów w coraz to inne miejsca. W
        końcu PSE narzuciło tzw. wariant C – jako ostateczny i nie podlegający
        modyfikacjom...

• Gość: Damis Re: Mieszkańcy Kamionek blokowali trasę katowicką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 22:49
        Panie Krzepki Pani Ewo i Robercie oraz Panie Jakubie i Panie Piotrze
        Po obejrzeniu dzisiejszego teleskopu z największą przykrością stwierdzam że w
        swojej nieświadomości daliście się wykorzystać jako wsparcie działań PSE. Wasze
        twarze iumiejętnie spreparowane wypowiedzi użyte zostały jako przeciwna strona
        reszty mieszkańców, którzy w spontanicznej akcji solidarnie protestowali
        przeciw budowie lini WN na terenie gminy Kórnik.
        To że nie byliście na pasach to sprawa waszego sumienia i wyboru ale to, że
        pokazujecie się jako osoby które swoimi wypowiedziami próbują podgrzać
        atmosferę to już po prostu ręce i nogi opadają.
        niech czas wizyty będzie i dla Was czasem przemyśleń i refleksji. słuchajcie
        uważnie Ojca Świętego aby Duch Święty natchnął was wiarą w ludzi nauczył miłości
        i tolerancji.

i jeszcze jedna rada, może w trochę mocniejszych słowach, nie myślcie tylko o
        "własnych dupach" w tej gminie są też inni mieszkańcy który nie szukają zemsty
        i odwetu tylko pragną znaleźć kompromis.
        • Gość: matka2006 Re: Mieszkańcy Kamionek blokowali trasę katowicką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 20:23
          Przede wszystkim Pani Ewo, już może Pani spokojnie spać. Niech inni Rodzice
          teraz walczą o zdrowie swoich dzieci. Prosiła Pani wcześniej o pomoc. Dla kogo?
          Dla siebie? Inni mieszkańcy Panią poparli, a teraz Pani jest przeciwko nam?
          Czy to jest zgodne z nauką Kościoła?
          • Gość: kórniczanin Matka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 22:54
            Matka a ty spałaś spokojnie w maju zeszłego roku, jak Pani Ewie podsunięto linię
            pod nos. Czy też matka byłaś razem z tymi ludźmi ?
            Czy to było zgodne z nauką Kościoła ?
            • kosama medialna pani k. 26.05.06, 23:11
              co za aktorstwo...na początku histeria białaczkowa a teraz wątek leśny...
              Iproszę powiedzieć - o co chodziw tym pianiu? czy o ten wariant c, który został
              nam podrzucony przez PSE i gminę, by skłócić mieszkańców? świetna metoda...
              gratuluję strategii... c

Czy wy ludzie wreszcie zrozumiecie, że to wszystko bleff?
              A swoją drogą - ile w tym fatalnym wariancie linia była bliżej niz w
              pierwotnym? proszę o odpowiedź!
            • Gość: mieszkaniec os. Dł Re: Matka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 23:16
              Nikt nie spał spokojnie. Wszyscy się wspieraliśmy. Wspieraliśmy przde wszystkim
              PANIĄ EWĘ, byliśmy z nią, ale ona teraz jest przeciw nam. Nikt nie chciał i nie
              chce, aby linia była poddomem sąsiada. Walczymy, aby jej nie było widać (kabel
              podziemny) NIE CHCEMY SŁUPÓW to są hasła, a nie chcemy linii pod domem Pani
              EWY. A Pni Ewa jest zadowolona, że linia "pójdzie" starą trasą. Proszę
            • kosama Co dasz - do ciebie wróci... 26.05.06, 23:17
              Życzę wszystkim obrońcom lasów i łąk, by do nich wróciło, co dają innym...
              • Gość: mieszkaniec os. Dł Re: Co dasz - do ciebie wróci... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 23:22
                Pani Ewa już wychowa spokojnie swoje małe dziecko (7 lat), więc czego my
                chcemy. Inni rodzice mą nie zdążyć, bo ich dzieci są niemowlakami.Może Pani Ewa
                zaopiekuje się nimi. Może będzie wspierać innych Rodziców, gdy ich dzieci juz w
                wieku niemowlęcym zachorują? No Pani Ewo, nich Pani odpowie otwarcie, a nie
                pisze anonimowo.
                • kosama Re: Co dasz - do ciebie wróci... 26.05.06, 23:38
                  a pod jakim nikiem sie skrywa ek?
                  • Gość: Krzysztof Kuklinsk Trzeba zatrzymać budowę !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 12:37
                    Nie traćcie sił drodzy sąsiedzi. Trzeba zatrzymać budowę.
                    Skupmy się na tym a nie na docinkach.
                    Pani Ewa nie ma internetu nie może Wam odpowiedzieć.
                    Spróbuję sam to zrobić, chociaż bez konsultacji.
                    Pani Ewa walczy o to, o co walczymy wszyscy, nie chce mieć linii bliżej jak 600
                    m od domu, bo to zagrozi życiu jej dzieci.
                    Pani Ewa solidaryzuje się z innymi skrzywdzonymi ludźmi, którym wariant
                    inwestora zagrażał i krzywdził.
                    Pani Ewa walczy o kabel podziemny.
                    Wydaje mi się, że żadna z tych rzeczy nie jest naganna. To nie Pani Ewa jest
                    naszym wrogiem.
                    To Panią Ewę chciano otoczyć z 3 stron w odległości 110 m i nadal jej to grozi.
                    Dziwicie się, że walczy ?

Ten układ, który nam naprawdę zagraża to inwestor i Gmina.
                    Tam uderzmy. Zamiast docinek, piszcie proszę listy do władz, do posłów.
                    Nie mamy już czasu. Niech każdy dorzuci swoją kropelkę.
                    Pomału widać efekty tego drążenia. Jeszcze kubeł tych kropel i wygramy,
                    Ja leję już wiadrami, przyłączcie się proszę, bo oni też leją. Leją beton.
                    • Gość: mieszkaniecos.Dł. Re: Trzeba zatrzymać budowę !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 19:32
                      CZy jest Pan przekonany o tym, co Pan pisze o pani Ewie? Ona walczy? Ona już
                      swoje wywalczyła.Pan jest kulturalnym człowiekiem i dlatego chcePan spokoju. My
                      o pani Ewie mamy już zdanie. Jest zawistna o to, że działki pod stara linią
                      były tańsze. I my mamy mieć linie, a nie żadem kabel podziemny. Nigdy z jej ust
                      nie usłyszałem słowa "kabel ". Więc proszę jej nie bronić. Proszę zająć
                      obiektywnw stanowisko.Przecież powiedziała, że jest zadowolona, anie, że będzie
                      z nami.Jeśli pani Ewa nie ma internetu, to jeżeli jest to w Pańskiech
                      możliwościach, to prodszę ją poinformować, co myślą o jej obecnym zaangażowaniu
                      inni mieszkańcy.
                    • Gość: solidarny Re: Trzeba zatrzymać budowę !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 07:37
                      Brak internetu, brak empatii, brak solidarności, brak sumienia, brak obecności
                      Jej, jej dziecka, jej na blokadzie, brak ........ .
                      Dużo natomiast zawiści, histerii, zaklamania, dużo ........
                    • Gość: solidarna Re: Trzeba zatrzymać budowę !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 07:39
                      i dużo wystapień w mediach - duzo próśb o pomoc, duzo fotografii i dużo
                      współczucia innych , (ale do czasu)
                    • refleksyjny Re: Trzeba zatrzymać budowę !!! 30.05.06, 21:49
                      Gość portalu: Krzysztof Kuklinsk napisał(a): Ja leję już wiadrami, przyłączcie
                      się proszę
                      www.nowaliniapoznan.pl/index.php?mg=1&id=38
              • Gość: ... Re: Co dasz - do ciebie wróci... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 23:08
                Tobie właśnie wróciło co dałaś innym.
                I żadnej nauczki, dalej planujesz to samo. Brawo !!!
                • kosama Re: Co dasz - do ciebie wróci... 30.05.06, 20:01
                  chcialabym porozmawiac o konkretach. mam juz dosyc tego niedookreślonego
                  maruderstwa rozmitych anonimów. znamy się? nie masz odwagi zalozyc konta? Brawo!!!
            • Gość: matka2006 Re: Matka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 23:42
              Nie , bardzo mibyłao przykro, że Pani Ewa miała być pokrzywdzona. Podpisywałam
              się pod wszystkimi listami, które były protestem. Podpisałam też tę, którą Pani
              Ewa przyniosla nam osobiście. Podpisując wydałam wyrok na mnie i na sąsiadów.
              I co Pan Na to, obrońco?
        • Gość: kórniczanin Co to za kompromis ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 22:40
          Chcecie bronić swoje tyłki podsuwając linie tym ludziom.
          Solidarnie protestowaliście, solidarnie podrzuciliście sąsiadom, solidarnie
          czekaliście czy się obronią.
          Masz wolny weekend człowieku to przemyśl sobie co zrobiłeś.
          Jak PSE tobą sterowały od początku do końca.
          • kosama kórniczanin i pytek - może trochę pomyślcie?! 26.05.06, 23:04
            macie wolny weekend? przemyślcie sobie, komu na rękę, by skłócać mieszkańców?
            kto od początku nie chciał nam dać takiego rozwiązania, które byłoby dobre dla
            wszystkich? zastanówcie się, dlaczego gminie nie jest na rękę wycofanie się z
            inwestycji? dlaczego PSE buduje w szalonym tempie, choć za chwilę może stracić
            pozwolenie na budowę? i czy wypowiedzi, które mają zburzyć obraz ludzi
            walczących o WSTRZYMANIE BUDOWY DO CZASU ROZPRAWY W WSA a nie jak chorobliwie
            twierdzicie - o podsuwanie linii komukolwiek, służą waszemu interesowi... i kto
            jest sterowany przez PSE? tylko spokojnie, zastanówcie się...
          • Gość: mieszkaniec os. Dł Re: Co to za kompromis ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 23:24
            Nie mam wolnego weekendu, a nawet gdyby to zadumam się nad zachowaniem Pani Ewy.
            • Gość: innymieszkaniec Re: Co to za kompromis ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 23:47
              Zostawmy Panią E. Niech śpi spokojnie.
        • Gość: Pytek Jaki kompromis ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 22:50
          Co proponujesz za kompromis, odsunąć od siebie, podsunąć innym.

Dziękuję Ci bardzo już to przerabiałem.

I więcej razy nie chcę.
          Mam Ci pomagać żebyś podsunął mi linię.
          Jak wygląda Twój kompromis mądralo ?
      • Gość: MUMIO tylko,ze to kłamstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 08:58
        Kolejna odsłona człowieka pracujacego na zlecenie PSE. Jesteś tak czytelny< że
        aż w oczy bije. Wykazcie sie chocby minimalną subtelnoscią, panie pozhoga vel
        ptaq vel kórniczanin vel refleksyjny i Krzepki i co tam jeszcze wymyslisz.
        Zadumaj sie na chwile i zastanów, co robisz. Przyjdzie taki dzień, w którym
        bedziesz musiał spojrzeć w oczy ludziom, których oczerniasz. Wtedy Twoje
        sumienie krzyknie po raz ostatni i zamknie oczy na zawsze. Sam sobie zgotowałes
        ten los.
        • Gość: ptaq Re: tylko,ze to kłamstwo IP: *.com / *.gls-germany.com 31.05.06, 19:03
          Panie MUMIO. Ptaq jest tylko jeden. Napisałem panu przecież na innym wątku
          gdzie mieszkam. Jak ktoś jest w miarę rozwinięty szybko znajdzie informację
          gdzie pracuję.
          Nie jestem ani pozhogą ani kórniczaninem. Nic nie mam wspólnego z branżą
          energetyczną a linia która z wami jeszcze nie graniczy przebiega zaraz koło
          mojej wioski.

Mam jeszcze telefon podać ? NIP, pesel ?

Ja nikogo nie oczerniam. Próbowałem otworzyć wam oczy na waszą niewiedzę i
          zacofanie. Mnie moje wykształcenie (bez polemiki jakie ono było) dało szersze
          spojrzenie na sprawę dlatego w was widzę :
          - nietrafione argumenty (białaczka, teoria spiskowa)
          - egoizm (lepiej u sąsiada niż u mnie)
          - zacofanie (wszystkie nieszczęścia przez ten postęp)
          - pozerstwo (to już sami sobie powiedzcie kogo ...)
          itd...

Po tym jak wyszliście na drogę nie mam ochoty z wami rozmawiać.
          • kosama Re: tylko,ze to kłamstwo 01.06.06, 10:14
            Oczywiście - pan nikogo nie oczernia tylko niewinnie nazywa pozerami,
            egoistami, osobami zacofanymi. Ciekaaawy punkt widzenia. Uczył sie pan chyba od
            najlepszych (od lewa do prawa: Urban,Kurski).
            Jesli nie ma pan ochoty z nami rozmawiać - proszę nie rozmawiać, przenieść sie
            na forum dla "w miarę rozwiniętych". Żegnam bez żalu.
            • Gość: ptaq Re: tylko,ze to kłamstwo IP: *.com / *.gls-germany.com 01.06.06, 14:46
              Trochę inaczej rozumiem oczernianie. Oczernianie to przypisywanie komus czynu o
              znaczeniu negatywnym, którego on nie popełnił.
              Ja na tym forum oceniam postępowanie i wypowiedzi. Oceniam fakty. Nikogo nie
              OCZERNIAM.

Co do wydźwięku moich komentarzy, to owszem większość nie jest łagodna i pewnie
              nawte nie obiektywna, ale chyba pan, panie kosama, czy np pan MUMIO postępują
              podobnie.
              Co więcej. Pan MUMIO np przypisuje mi słowa których nie wypowiedziałem.
              Na szczęście nie są to słowa z którymi się nie mogę zgodzić... nie mniej jednak
              nie jestem autorem.

Forum panie kosama to z natury rzeczy miejsce, na którym piszą i zwolennicy i
              przeciwnicy jakiegoś tematu, i oszołomy i oświeceni... po prostu wszyscy,
              którzy mają coś do powiedzenia.

Mnie też interesuje jak ta sprawa zostanie załatwiona, dlatego będę sobie wątek
              czytał. Rozmawiać nie miałem ochoty po tym jak ludzie sukcesu, ludzie którzy
              dopiero co wybudowali sobie piękne nowe domy, elita (ekonomiczna) naszego kraju
              wyszła na ulice wzorem bojówek z Samoobrony.

Ponieważ z natury jestem troszkę przekorny, to jeśli mnie ktoś wygoni to raczej
              zostanę...

Do następnego komentarza więc.
              • kosama Re: tylko,ze to kłamstwo 01.06.06, 16:42
                Rozumiem ludzką przekorę, ale trudno mi nazwać "oceną faktów" nazywanie ludzi w
                sposób przez pana prezentowany. Może po prostu prezentujemy różne standardy,
                taki uboczny urok forum. Jest na nim miejsce dla wszystkich. I oszołomów (czyli
                nas - broniacych swoich domów) i oświeconych (jak pan, sic!).
                A swoją drogą: nie widzę nic złego w tym, że dzięki ciężkiej pracy(może pan
                słyszał, że tzw. sukces ma z nią wiele wspólnego)udało nam się WZIĄĆ KREDYT NA
                30 LAT i wybudować dom pod miastem. Życząc wielu sukcesów na polu bycia
                forumowym oświeconym. Kosama.
                ps. skoro jest pan ciąglym użytkownikiem forum - polecam założenie konta.
              • Gość: adidas może jaśniej, panie intreligencie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 23:53
                jak w temacie, bo trudno jkedt skumać, krawaciarzu.
                • refleksyjny Masz rację, dresiarzu 03.06.06, 01:20
              • Gość: mirka ptaq vel pozhoga vel przekorny itd... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 07:52
                jak w temacie. to ta sama osoba -wystarczy przeczytać jego posty.
              • Gość: mieszkaniecgminy Re: tylko,ze to kłamstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 22:12
                CZy Pan rozumie słowo empatia? Wydaje mi się ,że tylko słowa zawiść, zazdrość
                głupota są Panu bliskie, bo dotyczą Pana bezpośrednio. Pozdrawiam i życzę
                pomyślności mimo wszystko. Mam nadzieję, że Pan wszystkich przeprosi za to, co
                Pan wcześniej pisał, bo Pańskie wypowiedzi są żałosne.
              • Gość: kretozaur Re: tylko,ze to kłamstwo IP: *.icpnet.pl 03.06.06, 00:32
                "elita ekonomiczna" została do tego zmuszone przez PAŃSTWO.
                w naszej Polsce PAŃSTWO nie jest organizacją służącą społeczeństwu - jest tylko strażnikiem interesów grup uprzywilejowanych = polityków, szemranych biznesmenów w typie kulczyka i innych cwaniaków.
                a nam, pracownikom najemnym, którzy zadłużyli się na 30 lat na budowę swoich domów, postawią linię WN w srodku osiedla, dowalą jeszcze podatek katastralny i masz za swoje "człowieku sukcesu"!!!!!
                zachciało ci się własnego domu? my ci pokażemy gdzie twoje miejsce!!!
                wiesz co ptaq - chyba mam w dupie taki sukces... jeszcze trochę i będę wolał byc lumpem w UK niż "człowiekiem sukcesu" tutaj
                • refleksyjny Masz rację 03.06.06, 01:19
                  Wyjeżdżaj
                  • Gość: kretozaur Re: Masz rację IP: *.icpnet.pl 03.06.06, 02:20
                    poczekam z wyjazdem na zakończenie konfliktu o linię - ale tylko dlatego, ze mam rodzinę. gdybym był singlem już dawno nie byłoby mie tutaj.
              • rendziak Re: tylko,ze to kłamstwo 07.06.06, 08:22
                jadowity Pan jestes.......
                wybudowaliśmy z mężęm dom - a i owszem - ale żebyśmy się od razu mianowali
                ludźmi sukcesu??? to chyba jakaś lekka przesada..wielu z nas bardzo ciężko
                pracowało na te "piękne , nowe , domy" - wielu z nas jest poważnie zadłużonych
                w bankach - i tylko dlatego, że jesteśmy pracowici że nie siedzimy z założonym
                rękoma czekając na kaszkę mannę z nieba należy nas mianowć ironicznie elitą i
                ludźmi sukcesu.....
                wyczuwam zazdrość na odległość.......nieładnie......
            • refleksyjny tylko,ze to kłamstwo jubilera Kuklińskiego 06.06.06, 21:22
              kosama napisała: Uczył sie pan chyba od najlepszych (od lewa do prawa:
              Urban,Kurski).

Trzeba dodać jubilera Kuklińskiego.

• Gość: adidas Re: tylko,ze to kłamstwo jubilera Kuklińskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 01:32
                ktoś go powinien ustawić. gosciu moja matka umiera i nie moge juz wytrzymac
                twoich glodnych kawalkow. dostala tysiac zlotych i teraz mi tez wypomina ze z
                tym gosciem nie gadalem bo mnie nie bylo. ale podobno to bylo nieprawne wiec ja
                sie upomne masz przeje..e
          • Gość: Mumio Re: tylko,ze to kłamstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 23:31
            Doskonale rozumiem, ze nie pracujesz w PSE. To oczywiste. Nie rób ze mnie i
            setek czytelników idioty. Bierzesz pieniadze za pisanie takstów na forum. A
            forum z definicji nie na tym polega.
          • Gość: MUMIO gdzie napisałeś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 19:57
            adresu nie zdazyłem zapisać. Powtórz proszę, bezinteresowny piewco postepu, Nip
            i pesel niekoniecznie, wystarczy sie uwiarygodnić. W dowolny sposób. Otworze ci
            oczy na twoja niewiedzę: nie tylko nie mieszkasz w tej "wiosce" która rzekomo z
            czymś tam graniczy ale tez JESTEś NAJEMNIKIEM DO PISANIA BZDUR NA FORUM. Nikt
            rozsadny NIE MA INTERESU W PRZEPROWADZANIU BEZPRAWNEJ INWESTYCJI tylko dlatego,
            ze to jego hobby.Nie sadzisz chyba, że masz do czynienia z imbecylami.
      • kosama nie zakłóciliśmy wizyty a beton się leje... 26.05.06, 09:34
      • Gość: poetyka fika mika panisko w KRZAKach- wierszyk okolicznościowy IP: *.kompuart.pl 26.05.06, 09:46
        gdy panisko w krzakach siedzi
        nad jednym ino się biedzi
        jak tu się w tv pokazać
        i siąsiadów poobrażać

takie to są ludzie z krzaków
        i podobne do wilkołaków
        milsze im dębiny pola
        niźli empatyczna rola
        ślinotoki z gęby puszcza
        zwykła, panie, tępa tłuszcza
        w krzakach trzymać to wypada
        bo pierodoły same gada
        i policzyć nic nie umie
        i zbyt wiele nie rozumie

baba w krzakach
        w krzakach dziad
        przed nimi drogi szmat...

• Gość: wcale nie krzaczek Chamuś spod lineczki - wierszyk bezrymowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 22:01
          Jestem sobie chamuś mały,
          nie miałem pieniążków a chciałem mieć domek,
          kupiłem se działeczkę pod lineczką,
          ale teraz ma być nowa lineczka trochę większa,
          to se pomyślałem coby tą lineczkę podłożyć sąsiadom.
          A niech się meczą.
          Rok się pomęczyli, lineczkę zwrócili.
          Oj bieda bieda, trzeba znowu lineczkę komus podrzucić.
          A może nie. Może zmienić lineczkę na kabelek ?

• Gość: recenzent Re: Chamuś spod lineczki - wierszyk bezrymowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 06:59
            Obrzydliwe! 0pkt./10 pkt. za niekulturalny język, brak empatii i brak wiedzy na
            temat nieruchomości (koszt działki nawet tak drogiej , jak pod lasem, to tylko
            niewielki % jeśli chodzi o koszt domu)
        • Gość: recenzent Re: panisko w KRZAKach- wierszyk okolicznościowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 06:54
          Brawo! 1o pkt./10pkt.
    • Gość: kaj Re: Mieszkańcy Kamionek blokowali trasę katowicką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 08:22
      mieszkancy dzis nie wyszli na droge. ciekawe czy pse (sponsor pielgrzymki)
      bedzie lał beton. zreszta ...sponsor...pielgrzymke zobaczymy w naszych
      rachunkach :) ciekawe czy zobaczymy moralnosc kalego - tu sponsorujemy - ale
      lejemy dalej.
      • Gość: Kris Re: Mieszkańcy Kamionek blokowali trasę katowicką IP: *.net.perfekt.pl / *.net.perfekt.pl 26.05.06, 10:23
        Może jednak pikieta pod urzędem we wtorek jest lepszym rozwiązaniem jak blokowanie drogi?
        • kosama Demonstracja pod UW we wtorek !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 26.05.06, 10:29
          Demonstracja pod UW we wtorek nadal obowiązuje!!! godzina 8:00,zrobimy mały
          happening, mile widzianer rodziny z dziećmi. ja przyjadę z dwójką:) Może
          poproście rodzinę, przyjaciół, o wsparcie!!! Im więcej nas będzie, tym lepiej!!!
          • Gość: elektrohydraulik Demonstracja pod UW we wtorek!!! A w który wtorek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 04:38
            kosama napisała:

> Demonstracja pod UW we wtorek nadal obowiązuje!!! godzina 8:00

Tak wcześnie będziecie zrywać dzieci z łóżek:((( Nie szkoda wam ich. Wszak sen
            jest formą relaksu. Dajcie go chociaż dzieciom.

> zrobimy mały happening,

A na czym polega duży?:))) Aaaaaa, rozumiem. Duży to już zadyma

> mile widzianer rodziny z dziećmi. ja przyjadę z dwójką:)

Pożycz jeszcze kilkoro od sąsiadów

> Może poproście rodzinę, przyjaciół, o wsparcie!!!

Kasę potrzebujecie na wsparcie?;)

> Im więcej nas będzie, tym lepiej!!

Tak, tak. W kupie zawsze jest raźniej:))))

Przypominam, że demonstracja jest we wtorek 16 czerwca. To tak jest
            jak "spotkanko" przygotowuje blondyna:((((
            • damiza Re: Demonstracja pod UW we wtorek!!! A w który wt 29.05.06, 06:42
              Rozumiem że te bzdury które wpisujesz elektrohydraulik spowodowane są bardzo
              wczesną porą. Małych i prymitywnych ludzi cechuje to że obrażają innych gdy
              wydaje im się że są anonimowi. Internet jednak nie jest tak bardzo anonimowy ja
              Ci się wydaje.
              Demonstracja mieszkańców przeciw budowie linii pod domami jest pod UW jest 30
              czerwca 2006.

Damian
              • Gość: kretozaur Re: Demonstracja pod UW we wtorek!!! A w który wt IP: 213.17.249.* 29.05.06, 16:36
                30 M A J A !!!!!!!!!
                30 M A J A !!!!!!!!!
                30 M A J A !!!!!!!!!
            • Gość: mieszkaniecgminy Re: Demonstracja pod UW we wtorek!!! A w który wt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 07:31
              Elektrohydraulik - jesteś żałosny! Przykre.
            • kosama Demonstracja pod UW we wtorek!!! Jutro o 8:00 29.05.06, 15:33
              zastanawia mnie zajadłość niektórych "elektryków"... czyżby efekt uboczny pracy
              blisko pola elektromagnetycznego??? współczuję panom a jednocześnie gratuluję
              dobrej formy w "bezinteresownym" obrażaniu forumowiczów...
            • Gość: adidas Re: Demonstracja pod UW we wtorek!!! A w który wt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 10:49
              Jak sie nadyma. Spuść kolo z tonu, bo nikt ci koło łba nie smrodzi.Nie twoje
              zabawki to wypad.
    • Gość: kaj Re: Mieszkańcy Kamionek blokowali trasę katowicką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 10:37
      na pewno bedziemy, ja moja rodzina, dzieci, rodzice - prosze tez ludzi ktorzy
      nie sa zwiazani w zaden sposob z kamionkami borowcem czy daszewicami by tez
      przyszli - bo ich tez za chwile to moze spotkac. niech potraktuja to jako
      ogolna demonstracje przeciw ignorancji wladzy, monopolowi wielkich korporacji
      ktore nie szanuja spoleczenstwa dzieki ktoremu istnieja i biora premie.
      • Gość: dora Re: Mieszkańcy Kamionek blokowali trasę katowicką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 11:01
        ciesze sie ze ludzie dzis nie wyszli, ze pokazali ze maja jakies wartosci i
        szacunnek dla innych ludzi korzystajacych w tak waznym dniu z drog i ich uczuc
        religijnych - by w tym dniu nie padaly zle slowa jednych wobec drugich. mam
        nadzieje ze inni wespra ich w dalszej walce.

• Gość: Nowak Re: Mieszkańcy Kamionek blokowali trasę katowicką IP: 192.35.79.* 30.05.06, 16:00
      Czy objazd mozna by zorganizowac przez osiedle Kamionki? Mieszkancy oprocz
      spaceru przez trase katowicka mieliby troche ruchu obok donkow.
      • Gość: kretozaur Re: Mieszkańcy Kamionek blokowali trasę katowicką IP: 213.17.249.* 30.05.06, 16:53
        taaaa
        a jak górnicy będą demonstrować w Warszawie, najlepiej skierować ruch
        samochodowy na Śląsk!
        buhahahaha
        • refleksyjny Re: Mieszkańcy Kamionek blokowali trasę katowicką 30.05.06, 21:45
          www.nowaliniapoznan.pl/index.php
          • Gość: ptaq Re: Mieszkańcy Kamionek blokowali trasę katowicką IP: *.com / *.gls-germany.com 31.05.06, 20:46
            Jednak jeszcze jednego posta napiszę.
            Przeczytałem sobie ten wątek raz jeszcze i muszę przyznać że wszyscy coś
            narwani tu są.
            Pan Arecki stara się o odszkodowania od wojska w sprawie lotniska... I to jest
            OK. Bo w Robakowie będzie głośniej... ale, ale ...
            ale ... ale ... panie Arecki, ja jestem za odszkodowaniem dla pana, ale niech
            pan nie używa argumentu że "słupy stały tam od lat ...", bo lotnisko w
            Krzesinach było tam dokładnie tak samo długo.

Żeby mnie nikt źle nie zrozumiał. Ja już pisałem: Postęp ma swoją cenę. W
            wypadku linii jest to spadek wartości waszych działek - z powodów estetycznych.
            I moim zdaniem wam odszkodowanie należy się tak samo jak Areckiemu za lotnisko.
            No ... może jednak Areckiemu bardziej (bo hałas uszkadza trwale słuch, a widok
            wysokich słupów tylko RAZI wzrok).

PSE wyliczyło że wariant przez las to +25 mln zł, moim zdaniem powinno wam
            zaproponować stary wariant i NA PRZYKŁAD do podziału 12,5 mln. Biorąc pod uwagę
            PSE są połowę do przodu. Biorąc pod uwagę was to każdy by zauważył że coś wpada
            do kieszeni ...
            i nie było by białaczki...ani protestów na drodze... pomimo postępu.
            • kosama Re: Mieszkańcy Kamionek blokowali trasę katowicką 01.06.06, 10:16
              no uparty ten ptak jak pewien ssak.
              w imię postępu proszę postąpić postępowo i zstąpić z nas.
            • Gość: MUMIO Re: Mieszkańcy Kamionek blokowali trasę katowicką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 23:46
              jaki wspaniałomyślny! Twój mocodawca, od którego bierzesz pieniądze za pisanie
              na forum będzie musiał za chwilę wydać miliony na odszkodowania. Prąd będzie
              jeszcze droższy! Myślałeś o tym?
    • Gość: PSEciwny Kamionki Walczą IP: 64.92.167.* 01.06.06, 13:56
      Jak długo jeszcze?? do skutku!!!!

zobaczcie

img221.imageshack.us/my.php?image=kamionkiulpoznanska9yv.jpg

[URL=img221.imageshack.us/my.php?image=kamionkiulpoznanska7no.jpg]http://img221.imageshack.us/img221/4903/kamionkiulpoznanska7no.th.jpg[/URL]
      • refleksyjny Brawo Lepper 03.06.06, 01:21
    • Gość: re Re: Mieszkańcy Kamionek blokowali trasę katowicką IP: *.iweb.pl 02.06.06, 22:16
      s11.bitefight.pl/c.php?uid=24164
      • refleksyjny Jubiler 06.06.06, 23:07
        www.nowaliniapoznan.pl/index.php?mg=1
        • Gość: MUMIO Re: Jubiler IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 01:38
          To wypada juz zrezygnować z kamuflażu i przyznac sie do bycia po stronie
          inwestora.Za pieniadze. To przykre, ale tylko dla Ciebie. Uczestniczysz w
          oszukiwaniu uczciwych ludzi. Twój wybór.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka