Dodaj do ulubionych

Zmarł Wojciech Kandulski

10.07.06, 09:29
Wczoraj w szpitalu przy ulicy Łąkowej zmarł Wojciech Kandulski. Miał 62 lata.
[']
Obserwuj wątek
    • Gość: (*)(*)(*)(*) Swietny cukiernik i przemily czlowiek IP: *.axelspringer.pl 10.07.06, 09:53
      Szkoda, ze czlowiek z tak ogromna pasja odszedl przedwczesnie... a te lody ze
      swiezymi owocami latem i blysk w oku gdy opowiadal o swoich nowych pomyslach na
      ciacha....
      • Gość: dx Re: Swietny cukiernik i przemily czlowiek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.06, 10:43
        Mam nadzieję że rodzina podtrzyma wielkie tradycje.
    • Gość: Kinga Re: Zmarł Wojciech Kandulski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 12:47
      [*]

Znałam go ,, byliśmy nawet kiedyś w Rumunii na wspólnych wakacjach ,,,
      Dobry , wrażliwy , mądry człowiek . Szkoda ,że " na łąkowej" , bo to oznacza
      przegraną walkę z nowotworem :(
      Poznań stracił najlepszego cukiernika , który wypromował rogale
      marcińskie.Dzięki firmie"KANDULSKI" Poznań miał najlepsze słodkie wypieki w
      kraju . Całym swoim życiem zapracował sobie abyśmy dobrze go wspominali ,
      poczynając od malutkiej cukierni " Koralik" na os. Przyjaźni prawie 30 lat
      temu , do wielkiego przedsiebiorstwa cukierniczego obecnie.
      • r0bur Re: Zmarł Wojciech Kandulski 11.07.06, 13:54
        Rak trzustki. Mój dziadek też na to zmarł.Straszny nowotwór, praktycznie nie do
        zwalczenia. Odszedł bardzo dobry przedsiębiorca, z wielką marką i uznaniem w
        Poznaniu. Szkoda.
    • s.k.i.n Re: Zmarł Wojciech Kandulski 10.07.06, 17:23
      o do diabla.. a ja tak lubię jego wypieki..szkoda....
      • Gość: mamaku Re: Zmarł Wojciech Kandulski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 19:44
        A moja rodzinka już go "pochowała" w zeszłym roku...potem się okazało, że to
        zmarł Jego brat, a teraz przyszła kolej na Niego.
        Ogromna strata dla wszystkich smakoszy wypieków Kandulskiego i Poznania w ogóle.
        Coraz mniej ludzi z pasją, jaką żył Wojciech kandulski...
    • Gość: Schwarzeneger Re: Zmarł Wojciech Kandulski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 20:17
      Odszedł kolejny (pyszny) symbol Poznania.
      Cześć jego pamięci.
      • Gość: guerra Re: Zmarł Wojciech Kandulski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 22:18
        Wielki szacunek mam w sobie dla tego człowieka. Tytan pracy. Wielki autorytet
        swojej branży. Osiągnął bardzo dużo choć zapewne plany miał większe. Mam
        nadzieję, że ktokolwiek będzie kontynuował Jego dzieło uczyni to godnie.

Dziękujemy Panie Wojciechu...
    • tytus62 Re: Zmarł Wojciech Kandulski 10.07.06, 23:04
      Szkoda.Miły gość z niego był.Życzliwy na codzień.No i poznał mnie z panem
      Józefem, mistrzem figórek z cukru...
      • Gość: Kinga Re: Zmarł Wojciech Kandulski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 23:46
        I zawsze można było na niego liczyć w trakcie akcji charytatywnych ,,, dawał i
        pomagał ...
    • mankut400 Zmarł Wojciech Kandulski 11.07.06, 09:59
      [']
      • Gość: kurna Re: Zmarł Wojciech Kandulski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 10:50
        był fajnym facetrem, konkretnym, życzliwym i do tego robił najlepsze słodkości.
        szkoda takich ludzi
    • Gość: kaczor [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 13:04
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka