Dodaj do ulubionych

Wasze wojewodztwo jest za duze....

IP: *.toya.net.pl 06.02.03, 21:17
zdecydowannie. Poznan ma 500 tys mieszkancow ,a jest glownym osrodkiem
adminstracyjnym terytorium troche mniejszym od wojewodztwa mazowieckiego.
Dawac Nam ziemie kaliska Poznaniaki!!- waleczny Lodzianin
Obserwuj wątek
    • Gość: Bladyrunner Re: Wasze wojewodztwo jest za duze.... IP: *.gazeta-handlowa.com.pl 06.02.03, 22:20
      Idąc tym tropem Finlandia też jest za duża bo Helsinki są tak liczebne jak
      Poznań?
      Jesteśmy Aglomeracją (nie to co np.Wrocław czy tak młode miasteczko jak wasze)
      przeczytaj sobie dzielny Łodzininie ile ludzi tu mieszka i jakie są szanse obu
      regionów (po ustapieniu milerówki) w przyszłości.
      Poczytaj sobie dane demograficzne i później się wypowiadaj.
      Nie mam nic przeciwko niewiedzy dopóki ktoś tego nie demonstruje publicznie...
      • Gość: Galimegesz Re: Wasze wojewodztwo jest za duze.... IP: *.toya.net.pl 06.02.03, 22:39
        Gość portalu: Bladyrunner napisał(a):

> Idąc tym tropem Finlandia też jest za duża bo Helsinki są tak liczebne jak
        > Poznań?
        > Jesteśmy Aglomeracją (nie to co np.Wrocław czy tak młode miasteczko jak
        wasze)
        > przeczytaj sobie dzielny Łodzininie ile ludzi tu mieszka i jakie są szanse
        obu
        >
        > regionów (po ustapieniu milerówki) w przyszłości.
        > Poczytaj sobie dane demograficzne i później się wypowiadaj.
        > Nie mam nic przeciwko niewiedzy dopóki ktoś tego nie demonstruje
        publicznie...
        Hmm... dane demograficzne, no coz, sa dla Lodzi przykre, jest Nas okolo 790
        tys, w szczytowym momencie bylo cos kolo 840tys. Ale niestety , jesli chodzi o
        przyszlosc to chyba WY zostaniecie w tyle....... Za Nami przemawia bliskosc
        Warszawy, wspolne plany budowy lotniska i szybkiej koleji, poza tym mysle , ze
        to wszystko u Nas sie rozrusza. Co do mlodosci Lodzi no coz, jest mlode, ale
        najwiekrsze polskie arcydzielo filmowe(literacke poniekad tez wielkie)- Ziemia
        Obiecana jest o Lodzi,a Wy , czym mozecie sie pochwalic.
      • Gość: anka9009 Re: Wasze wojewodztwo jest za duze.... IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 06.02.03, 22:39
        a co ma wielkosc miasta wojewódzkiego do wielkosci wojewodztwa? coś pewnie tak.
        ale żeby to rozpatrywać w ten sposób?! śmieszne.
        • Gość: ethanol Re: Wasze wojewodztwo jest za duze.... IP: proxy / 151.112.27.* 06.02.03, 22:47
          gilgameszu
          a czytales ty "ziemie obiecana" ?
          i jak tam lodz jest przedstawiona ??? jako fajne miasto ???
          a ludzie ??? fajni i uczciwi ???
          • Gość: Hm.. Re: Wasze wojewodztwo jest za duze.... IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 06.02.03, 22:53
            Gość portalu: ethanol napisał(a):

> gilgameszu
            > a czytales ty "ziemie obiecana" ?
            > i jak tam lodz jest przedstawiona ??? jako fajne miasto ???
            > a ludzie ??? fajni i uczciwi ???

Wyciagnij jeszcze cos z czasow Boleslawa Chrobrego;)
        • Gość: głos Re: Wasze wojewodztwo jest za duze.... IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 06.02.03, 22:51
          Były tu już głupki importowane z Warszawki, z Wrocławia, ale ten z Łodzi to
          chyba nowość??? Zawsze miałem o łodzianinach dobre zdanie ale chyba czas je
          zmienić... No ale tak - jak się wymieszała krew rosyjska, żydowska i niemiecka
          to takie efekty muszą być. Dobrze, że i tak dużó ludzi z Łodzi jest spox!!!
          • Gość: Galimegesz Re: Wasze wojewodztwo jest za duze.... IP: *.toya.net.pl 06.02.03, 22:55
            Tej niemieckiej krwi to szczegolnie u was jest sporo, powiedzialbym nawet , ze
            jestescie pochodnymi Naszych zachodnich sasiadow.
          • Gość: Bladyrunner Re: Wasze wojewodztwo jest za duze.... IP: *.gazeta-handlowa.com.pl 06.02.03, 22:56
            Właśnie w 100% zgadzam się z przedmówcą.
            • Gość: Bladyrunner Re: Wasze wojewodztwo jest za duze.... IP: *.gazeta-handlowa.com.pl 06.02.03, 22:56
              Byłem w Łodzi jakiś rok temu na konwencie i musze przyznać, że jest to jakoś
              rozwijające się miasto ale nie wiem dlaczego znowu ktoś chce podważać
              historyczne dziedzictwo Poznania - Wielkopolskę?
              Nasze województwo może budzić zazdrość bo jest naprawdę potęgą i nią będzie.
              Nie ruszycie Wielkopolski.
              Wara!
              Jesteśmy państwem w państwie.
              Azjaci won!
              • Gość: Galimegesz Re: Wasze wojewodztwo jest za duze.... IP: *.toya.net.pl 07.02.03, 00:03

> Byłem w Łodzi jakiś rok temu na konwencie i musze przyznać, że jest to jakoś
                > rozwijające się miasto ale nie wiem dlaczego znowu ktoś chce podważać
                > historyczne dziedzictwo Poznania - Wielkopolskę?
                > Nasze województwo może budzić zazdrość bo jest naprawdę potęgą i nią będzie.
                > Nie ruszycie Wielkopolski.
                > Wara!

> Jesteśmy państwem w państwie.

Jesli Twoja postawa odzwierciedla wiekszasc umyslow mieszkancow Poznania( w
                ktorym zapierdolili mi kurtke, w ciagu godziny od wyjscia z dworca) to nie
                dziwie sie, ze jestescie nie lubiani.
                • Gość: juras Re: Wasze wojewodztwo jest za duze.... IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 08.02.03, 16:14

> Jesli Twoja postawa odzwierciedla wiekszasc umyslow
                  mieszkancow Poznania( w
                  > ktorym zapierdolili mi kurtke, w ciagu godziny od
                  wyjscia z dworca) to nie
                  > dziwie sie, ze jestescie nie lubiani.

tej koleś jak dałęś sie opierdolić to miej pretensje do
                  sibie a nie próbuj zmieniać historycznych granic naszgo
                  regionu
                  bo już jeden taki jest z waszego miasta co sie na
                  historii nie zna i myśli ze może robić co chce

• Gość: asd Re: Wasze wojewodztwo jest za duze.... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.02.03, 14:11

> Byłem w Łodzi jakiś rok temu na konwencie i musze przyznać, że jest to jakoś
                > rozwijające się miasto ale nie wiem dlaczego znowu ktoś chce podważać
                > historyczne dziedzictwo Poznania - Wielkopolskę?
                > Nasze województwo może budzić zazdrość bo jest naprawdę potęgą i nią będzie.
                > Nie ruszycie Wielkopolski.
                > Wara!
                > Jesteśmy państwem w państwie.
                > Azjaci won!

ale ty jestes pojebem!!!!1 znow kapales sie w jednej wannie z wlasnym ojcem i
                waszym psem kazirodczy zoofilu ?
          • Gość: VIPunia - Iwona Re: Wasze wojewodztwo jest za duze.... IP: *.puszczykowo.sdi.tpnet.pl 08.02.03, 05:02
            Gość portalu: głos napisał(a):

> Były tu już głupki importowane z Warszawki, z Wrocławia, ale ten z Łodzi to
            > chyba nowość??? Zawsze miałem o łodzianinach dobre zdanie ale chyba czas je
            > zmienić... No ale tak - jak się wymieszała krew rosyjska, żydowska i
            niemiecka
            > to takie efekty muszą być. Dobrze, że i tak dużó ludzi z Łodzi jest spox!!!

Zdajesz sobie sprawę z tego, ze jestes nazistą?
            a w kazdym razie, ze prezentujesz takie poglady ?
            To co prezentujesz to juz nie mozna nazwac 'daleko posuniętym regionalizmem' !!
            Ah jeszcze jedno - zbadaj swoje drzewo genealogiczne do 200 lat wstecz, moze
            odkryjesz cos co Ci w glowie pomiesza ...

Generalizowanie pogladu o tysiacach ludzi na podst. jednej wypowiedzi ehh
            taka postawe to juz nie wiem jak mozna nazwac, moze ktos sie na tym bardziej
            zna

• Gość: asd Re: Wasze wojewodztwo jest za duze.... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.02.03, 23:49

> Idąc tym tropem Finlandia też jest za duża bo Helsinki są tak liczebne jak
        > Poznań?
        > Jesteśmy Aglomeracją (nie to co np.Wrocław czy tak młode miasteczko jak wasze)
        > przeczytaj sobie dzielny Łodzininie ile ludzi tu mieszka i jakie są szanse
        obu
        >
        > regionów (po ustapieniu milerówki) w przyszłości.
        > Poczytaj sobie dane demograficzne i później się wypowiadaj.
        > Nie mam nic przeciwko niewiedzy dopóki ktoś tego nie demonstruje publicznie...

bladyrunner strzepaliscie juz konie w redakcji swojego szmatlawca? twoja gazeta
        zostanie wkrotce zamknieta za szerzenie w Polsce pedofilii pod przykrywka
        gazety handlowej!!!!!!!!!!!!!!!!
    • lowca.masek Re: Wasze wojewodztwo jest za duze.... 06.02.03, 22:57
      Ajajaj, już się boję, waleczny Łodzianin potrząsa szabelką (wiosełkiem?)!!!
      Traktuję tę wypowiedź podobnie, jak niegdysiejszy wystrzał ustny wiceprezydenta
      Poznania (tego na F), który chciał szarżować z ułanami na Lwów. Zbierz więc
      swoją szlachtę (a może flotę???) i zrób zajazd na Kalisz. Tylko nie podchodź
      pod Ostrów Wlkp., bo tam za takie pomysły mogą Cię potraktować z lekka
      nieprzychylnie. Pozdrawiam i życzę sukcesów militarnych:-)))
      • Gość: Bladyrunner Re: Wasze wojewodztwo jest za duze.... IP: *.gazeta-handlowa.com.pl 07.02.03, 02:46
        hehe duopolis...
        Nie wiem kto to wymyslił ale kiedys nasze dzieci będa się z tego słodko śmiać
        na lekcji historii.
        Co do waszego mariażu z wa(tfu)rszawą to poczekaj tylko aż miler odejdzie od
        władzy - będziecie mieli duopolis :)
        Lotnisko?
        Człowieku Poznań ma 3 lotniska 4 (prywatne) jest w budowie!
        Zanim dojdzie do tych waszych planów będziecie musieli podjąć nowe żeby nas
        doścignąć. Nie zdajesz sobie sprawy jak będzie polska wyglądała gdy skończy się
        centralizacja.
        A skończy się bo to jak komuna - sztuczny twór - antyspołeczny.
        • Gość: Galimegesz Re: Wasze wojewodztwo jest za duze.... IP: *.toya.net.pl 08.02.03, 17:16

> hehe duopolis...
          > Nie wiem kto to wymyslił ale kiedys nasze dzieci będa się z tego słodko
          śmiać
          > na lekcji historii.
          > Co do waszego mariażu z wa(tfu)rszawą to poczekaj tylko aż miler odejdzie od
          > władzy - będziecie mieli duopolis :)
          Czlowieku, daj spokoj z tym millerem, on dla Nas nic nie zrobil, no moze
          zrobil, jak byl ministrem pracy w latach 1993-1997- dal kase miastu na trzy
          nowoczesne wozy strazackie, ma Nas gleboko w dupie, a jak przyjezdza teraz do
          Lodzi to rada miasta robi z tego fete ze sie robi. zamiast chrzanic o tym jak
          kocha to miasto moglby zaczac cos robic.

> Lotnisko?
          > Człowieku Poznań ma 3 lotniska 4 (prywatne) jest w budowie!
          > Zanim dojdzie do tych waszych planów będziecie musieli podjąć nowe żeby nas
          > doścignąć. Nie zdajesz sobie sprawy jak będzie polska wyglądała gdy skończy
          się
          >
          > centralizacja.
          > A skończy się bo to jak komuna - sztuczny twór - antyspołeczny.
    • tow.szarikow Re: Wasze wojewodztwo jest za duze.... 07.02.03, 09:54
      Gość portalu: Galimegesz napisał(a):

> zdecydowannie. Poznan ma 500 tys mieszkancow ,a jest glownym osrodkiem
      > adminstracyjnym terytorium troche mniejszym od wojewodztwa mazowieckiego.
      > Dawac Nam ziemie kaliska Poznaniaki!!- waleczny Lodzianin

o ziemi kaliskiej niech się wypowiedzą w Kaliszu, ale możemy wam sprzedać
      Niderlandy
    • wpszemek Re: Wasze wojewodztwo jest za duze.... 07.02.03, 10:49
      Eeee ja tam myślę, że Łodzianin żartował, bo nas lubi i chciał się troche
      podroczyc. Lubię Łódź i jej sympatycznych mieszkańców. Co do Kalisza to juz
      dawno słyszałem, że sympatyzuje z Łodzią i "ciąży" w tamtym kierunku. Nie widzę
      żadnego problemu - krzyż na drogę.
      • Gość: VIPunia - Iwona Re: Wasze wojewodztwo jest za duze.... IP: *.puszczykowo.sdi.tpnet.pl 08.02.03, 04:50
        to by byl chyba jakis ewenement :)
        tradycja, historia itepe
        Kalisz zawsze lezal na ziemiach wielkopolskich
        a Łodź - ludzie to przeciez juz Mazowsze,
        przypuszczam, ze dlugo nie potrwa a Pan Premier Lodz zjednoczy z Wawka jezcze
        bardziej :)
    • Gość: Alchemik Re: Już niedługo rozbiór lubuskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.03, 11:19
      Już niedługo w porozumieniu z zachodniopomorskim i dolnośląskim dokonamy
      rozbioru lubuskiego i bedziemy jeszcze więksi.
      • Gość: Bastian Re: Już niedługo rozbiór lubuskiego IP: 217.153.79.* 08.02.03, 15:00

Pewnie ten rozbior jest tylko kwestia czasu , bo Zielona z Gorzowem coraz
        bardziej biora sie za łby , na przykład teraz kwestia NSA. A po Gorzowie juz
        zaczyna krazyc pogloska o mariażu ze Szczecinem , tak wiec kto wie jak dlugo
        Lubuskie sie utrzyma. Swoja droga to tak silnej konkurencji z zachodu jaka sa
        zjednoczone Niemcy , moga sprostac tylko duze i silne regiony z duzymi i
        silnymi miastami , a nie co sie oklamywac ze do takiej roli nadaja sie tylko
        trzy czyli : Wrocław , Poznań i Szczecin.
        A co do Kaliskiego to zdecydowanie jestem przeciw zakusom Łodzi , ten region od
        zawsze stanowił integralną część Wielkopolski i nawet obecnie nie ciąży do
        Łódzkiego. Wystarczy sie przejachac takim pociagiem jak "Włókniarz " ze
        Szcecina do Łodzi przez Poznań , tam i z powrotem i zobaczyc gdzie ludzie
        wysiadaja . Jak z Poznania do Lodzi to wysiadaja w Kaliszu , a jak z powrotem
        to wsiadajacy w Kaliszu wysiadaja w Poznaniu :-)Radze poszukac szczescia w
        Mazowieckim.
        Niech zyje Wielka Sciana Zachodnia :-)
        Pozdrowienia ze Szczecina dla Poznania i Wroclawia:-)
    • Gość: VIPunia - Iwona Re: Wasze wojewodztwo jest za duze.... IP: *.puszczykowo.sdi.tpnet.pl 08.02.03, 04:48
      Polecam 'postudiowac' troche gospodarke regionalna :)
      obszar obecnego wojewodztwa wielkopolskiego jest 'za duzy' jest chodzi o II
      szczebel tj. powiaty, ale jest wojewodztwem, jak na region to i tak za maly,
      Polska optymalnie powinna miec 8-10 wojewodz, ktore bybyly sprawniej zarzadzane
      • Gość: Rafis Re: Wasze wojewodztwo jest za duze.... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.02.03, 18:57
        Gość portalu: VIPunia - Iwona napisał(a):

> Polecam 'postudiowac' troche gospodarke regionalna :)
        > obszar obecnego wojewodztwa wielkopolskiego jest 'za duzy' jest chodzi o II
        > szczebel tj. powiaty, ale jest wojewodztwem, jak na region to i tak za maly,
        > Polska optymalnie powinna miec 8-10 wojewodz, ktore bybyly sprawniej
        zarzadzane

Tak,zgadzam się.Trzeba zlikwidowac takie sztuczne twory jak
        Lubuskie,Opolskie.To jesli chodzi o nasze regiony-na innych sie nie znam ale
        pewnie kilka województw pójdzie pod nóż.Na zachodzie powinny byc:
        Dolnośląskie,Wielkopolskie i Zachodniopomorskie.
        • anka9009 Re: Wasze wojewodztwo jest za duze.... 08.02.03, 21:20
          jak tak czytam to przypomina mi sie inny wątek. były tam takie teksty:
          wielkopolska od morza do morza i sahara piaskownicą poznanskich dzieci...
          • Gość: głos Do Vip-uni IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 09.02.03, 20:15
            Szanowna Oani Vip-uniu!!!

Po pierwsze; nie napisałem ani słowa, które wskazywałoby na to, że jestem
            nazistą... Wygląda na to, że nie wiesz czym jest nazim lub nie umiesz chyba
            czytać, jedno i drugie jest niepokojące w przypadku osoby, która wkrótce ma
            nosic tutuł magistra! Do tego mnie obrażasz bo jest zajadłym wrogiem nazimu!
            Po drugie; nie oceniałem WSZYSTKICH łodzian na podstwie jednej osoby; napisałem
            przecież, że zawsze ich szanowałem i dalej wierzę, że większośc z niech spox i
            o.k.!!! Jednakże wymieszanie wielu genów bywa przyczyna poważnych błedów
            genetycznych u niektórych potomków (vide USA i liczne przypadku psycholi w tym
            krajy, który poza tym bardzo lubię)i ten pacjent jest najlepszym przykładem.
            Jeog żądanie Kalisza ma takie podstwy jak my byśmy zażądali teraz przyłączenia
            Bydgoszczy do Wielkopolski!
            Po trzecie, życzę Ci miłej nauki (ługa droga przezd Tobą!) i więcej
            opanowania!!!
            P.S. Twój nick świadczy o pewnej meglomanii - więcej skromności!!! :)
            • Gość: VIPunia - Iwona Re: Do Vip-uni IP: *.puszczykowo.sdi.tpnet.pl 10.02.03, 17:22
              Gość portalu: głos napisał(a):

> Szanowna Oani Vip-uniu!!!
              >
              > Po pierwsze; nie napisałem ani słowa, które wskazywałoby na to, że jestem
              > nazistą... Wygląda na to, że nie wiesz czym jest nazim lub nie umiesz chyba
              > czytać, jedno i drugie jest niepokojące w przypadku osoby, która wkrótce ma
              > nosic tutuł magistra!

cyt. za Encyklopedia Powszechna:
              "Nazizm wysuwał tezy o nadrzędności rasy aryjskiej (Niemców), stanowiącej rasę
              panów, oraz hasła likwidacji Żydów (ostateczne rozwiązanie)." - w ty
              kontekscie mialam na mysli "Wielkopolske", a nie "Niemcy"
              "Zawsze miałem o łodzianinach dobre zdanie ale chyba czas je
              zmienić... No ale tak - jak się wymieszała krew rosyjska, żydowska i
              niemiecka to takie efekty muszą być." - w tym wzgledzie chyba ponizasz tamte
              rasy, uwazajac, ze Twoja 'jest wyzsza' .. czy sie myle ??
              Wielu Polakow, zwlaszcza ludzi mieszkajacych w aglomeracjach (w tym Poznan,
              Warszawa, Krakow, Wroclaw, Lodz) uwaza, ze brzydzi sie takimi haslami
              gloszoymi przez nazistow, ale WLASNIE TAKIE SAME HASLA
              GLOSZA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
              ok - moze zareagowalam za ostro, ale po przeczytaniu kilku dziesieciu takich
              wypowiedzi mialam serdecznie dosyc - chcialam zeby troche ludzie otwarli oczy
              i uszy na to co mowia, jakie slowa wypowiadaja...

Co do Ciebie - to powiedzialam
              "Zdajesz sobie sprawę z tego, ze jestes nazistą?
              a w kazdym razie, ze prezentujesz takie poglady ?"
              Co okresla, ze jesli nie 'pierwsze zdanie' to ... czy zdajesz sobie sprawe, ze
              Twoja wypowiedz pod 'poglady' podchodzi - NIESTETY!

Mojego tytulu mgr w to nie mieszaj, bo akurat szczerze powiedziawszy w
              dzisiejszej masowce przyznawania wyzszego wyksztalcenia, probujesz obrazic
              mnie podwazajac stan mojej wiedzy - ciezko na ten tytul pracuje, oddajac sie
              rowniez pracy naukowej i spolecznej - czego o wielu mgr powiedziec niestety
              nie mozesz

> Po trzecie, życzę Ci miłej nauki (ługa droga przezd Tobą!) i więcej
              > opanowania!!!

zycie to nauka

> P.S. Twój nick świadczy o pewnej meglomanii - więcej skromności!!! :)

Hmm raczej mylisz moja osobe i najwidoczniej niezbyt dobrze mnie znasz :)
              - WYBACZAM - a juz w kazdym razie 'pochodzenie' mojego nick'a, ktory zanim
              zostal on-linowym nickiem byl po prostu ksywka, a jak wiesz ksywke nadaje
              otoczenie 'a nie sobie samemu'
              dlaczego mnie tak nazywano - musialbys zapytac ludzikow, ktorzy mnie tak
              zaczeli nazywac, gdyz moje imie widocznie srednio im pasowalo, wiesz mi ksywka
              powstala w sytuacji bardzo humorystycznej - moge sie wyspowiadac heh
              poniekad ma troche wspolnego z VIPami w rozumieniu 'waznych osobistosci', ale
              tylko przewrotnie...

Dla wytlumaczenia w moim przypadku VIPka - Vigorous Independent Person'ka

btw. prosze Cie o uwzglednienie roznicy pomiedzy 'megalomania, brak
              skromnosci' a 'kierowanie sie w zyciu zasadami, pewnoscia co do swoich
              przekonan i wypowiadanych opinii'
          • Gość: VIPunia - Iwona Re: Wasze wojewodztwo jest za duze.... IP: *.puszczykowo.sdi.tpnet.pl 10.02.03, 17:23
            yyy to juz by byla "PRZESADA" ?? :))

• mantis1 malo tego... 10.02.03, 08:44
      ...mielismy byc do granicy !!! slubice chcialy byc w wlk, a nie w jakims
      stucznym tworze....
      • Gość: guerra Re: malo tego... IP: *.icpnet.pl 10.02.03, 09:18
        od kiedy to tak Łódź bardzo lgnie do Warszawy??? Oby Cię jaki prawdziwy kibic
        ŁKS-u dopadł
    • Gość: Rafa Re: Wasze wojewodztwo jest za duze.... IP: *.nestle.pl 10.02.03, 09:41
      Łodzianinie bierz Ziemię Kaliską! W skład Wielkopolski powinny wejść wyłącznie
      ziemie należące historycznie do europejskiej części Polski. NA Wschodzie do
      Strzałkowa, na POłudniu kończą sie za Wschową, Zachodzie za Nowym Tomyślem,
      Północy w okolicach CZarnkowa...i oczywiście Ostrów Wlkp jest NASZ!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka